ja sam se isto znala cuditi koliko su razlicite (tudje) pelene nakon istog vremena koristenja. jedna frendica ima vesmasinu koja definitvno ima nesto protiv odjece.
pelene naravno nisu vjecne, ali se ne kvare same od sebe (kao prehrambeni proizvodi ili kozmetika), nego se habaju upotrebom, a na takve proizvode se ne stavlja vijek trajanja.
na pelene.info stranicama smo napisali ovo i mislim i dalje da to vrijedi opcenito za platnene pelene:
stvar je i u tome da ljudi imaju razlicit pojam o tome sto je ofucano i sto je nefunkcionalno. pelene se ofucaju, ali dok se mogu zakopcati i drze mokracu i kakicu...Koliko traju pelene
Logično je - što manje pelena imate, češće ćete ih morati prati, kraće će trajati. Vrijedi i obrnuto. Uz dobro održavanje blagim deterdžentom, bez namakanja i bez iskuhavanja, ako se peru svaki treći dan, svakako bi trebale potrajati za prematanje najmanje jednog ili dvoje djece. Malo će izgubiti boju i možda se malo "ofucati" (neke više, neke manje), no sigurno će zadržati funkcionalnost.

(

meni je to jako draga pelena, a slabo se kupuje, nisu ljudi svjesni da bi mogla biti dobra