Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 133 od 133

Tema: imate li primjedbe na pelene Rodina pusa?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se isto znala cuditi koliko su razlicite (tudje) pelene nakon istog vremena koristenja. jedna frendica ima vesmasinu koja definitvno ima nesto protiv odjece.

pelene naravno nisu vjecne, ali se ne kvare same od sebe (kao prehrambeni proizvodi ili kozmetika), nego se habaju upotrebom, a na takve proizvode se ne stavlja vijek trajanja.

na pelene.info stranicama smo napisali ovo i mislim i dalje da to vrijedi opcenito za platnene pelene:
    Koliko traju pelene

Logično je - što manje pelena imate, češće ćete ih morati prati, kraće će trajati. Vrijedi i obrnuto. Uz dobro održavanje blagim deterdžentom, bez namakanja i bez iskuhavanja, ako se peru svaki treći dan, svakako bi trebale potrajati za prematanje najmanje jednog ili dvoje djece. Malo će izgubiti boju i možda se malo "ofucati" (neke više, neke manje), no sigurno će zadržati funkcionalnost.
    stvar je i u tome da ljudi imaju razlicit pojam o tome sto je ofucano i sto je nefunkcionalno. pelene se ofucaju, ali dok se mogu zakopcati i drze mokracu i kakicu...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    ja sam se isto znala cuditi koliko su razlicite (tudje) pelene nakon istog vremena koristenja. jedna frendica ima vesmasinu koja definitvno ima nesto protiv odjece.
    mozda da nam otkrijete koje su masine najbolje za pelene?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pojma nemam

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hm, ja imam onu rozu na majmunice i nekako, materijal se skroz razvukao, onaj sluj unutra ne da se dobro oprati, uvjek ostanu flekice..imam dosta rugih pelena, i isti problem mi je sa kamarisovim, i zato moj je prjedlog za vanjski materijal neka bude gušći tj deblji po sastavu a unutra meterijale tipa velur, puno se bolje pere...
    sa rodinim zastitnima sam najzadovoljnija, drukeri su super i ne propustaju apsolutno nigdje :D

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas roze majmunice na njeznoj pusi?
    ali nema kamaris takav materijal iznutra, to je pleteni frotir (ili mozda ima?)

imas jos neku njeznu pusu osim majmunica?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    imas roze majmunice na njeznoj pusi?
    ali nema kamaris takav materijal iznutra, to je pleteni frotir (ili mozda ima?)

imas jos neku njeznu pusu osim majmunica?
    nemam nego imam samo tu pusu roze majmunice.. kamaris nema takav materijal iznutra u slucaju kamarisa rijec je o konoplji, i pamuku i jednostavno tesko se pere, tj flekice se ne daju oprati iznutra...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nama je također otišao onaj veliki čičak na nježnim pusama, same se otkopčavaju. vrijedi li još uvijek ona da vam se mogu donijeti u gnijezdo pa da se daju srediti?

inače smo super zadovoljni i pelenama i coverima.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijedi, naravno

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi smo kupili 20 pelena, 12 nježnih pusa i 8 rodinih te dva komada zaštitnih gaćica, veličina S. Drukeri uopće ne funkcioniraju na zaštitnim gaćicama, a na Rodinoj pusi se uložak tj. konac koji drži uložak na rubovima malo strgao i to na 2 pelene... inače sam jako zadovoljna pogotovo s nježnim pusama...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja imam sve više problema s drukerima. što na zaštitnim, što na samim pelenama. neki drukeri se ne mogu uopće zakopčati, a neki su jako "labavi".

imam i par onih starih rodinih pusa za koje treba i uložak na njima su jednobojni drukeri i oni još uvijek super drže. (te pelene smo kupili polovne preko burze)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako drukeri ne funkcioniraju od početka, onda je to naša greška pa pelene i zaštitne možete donijeti u gnijezdo da ih zamijenimo.

ako drukeri nakon nekog vremena prestanu raditi, onda je uzrok obično ili u prevelikoj temperaturi pranja, ili prevelikoj temperaturi sušenja. ili ako su pelene peglane.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa neki drukeri su popustili na samom početku neki malo kasnije.
    zaštitne perem samo na ruke pa su opet slabi. inače pelene perem samo na 60. ne peglam a bili par puta u sušilici. isto kao i stari modeli pa su drukeri još uvijek u izvrsnom stanju.

meni je nezgodno slati pelene na popravak onog lošeg čička (imam jedno 5-6 komada). ostat ću na zalihama za dva dana, a po ovom vremenu :/

ovo je više kritika da probate s nekim drugim drukerima. a mi ćemo se već nekako snaći

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    pa neki drukeri su popustili na samom početku neki malo kasnije.
    zaštitne perem samo na ruke pa su opet slabi. inače pelene perem samo na 60. ne peglam a bili par puta u sušilici. isto kao i stari modeli pa su drukeri još uvijek u izvrsnom stanju.

meni je nezgodno slati pelene na popravak onog lošeg čička (imam jedno 5-6 komada). ostat ću na zalihama za dva dana, a po ovom vremenu :/

ovo je više kritika da probate s nekim drugim drukerima. a mi ćemo se već nekako snaći
    i ja također perem zaštitne gaćice samo na ruke i već nakon tjedan dana korištenja su popustili, ako ne i prije..... pelene također perem samo na 60 stupnjeva, imam mašinu koja prilikom centrifugiranja doseže 1400 okretaja tako da su mi pelene suhe za 1 dan, sušilicu ne koristim i nikada još nisam peglala pelene pa opet nešto ne štima sa drukerima....

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije problem u vrsti drukera (kvalitetni su), nego u tome sto se postavljaju rucno (rucnom presom). u zastitnoj radionici ima dosta zena koje rade na nasim pelenama, a kod drukera je bitno da se skuzi koliko treba pritisnuti da najbolje drze, ni prejako ni preslabo (da ne otpadnu). radi se kontrola je li drze, odmah u zastitnoj radionici.
    ali ocito kad neke zene pritisnu prejako, onda nakon x pranja i susenja u susilici plastika malo odradi svoje i vise ne drze.
    sigurna sam da na vecini pelena drze skroz dobro. a budemo to istrazili i pogledali kako tko u radionici stavlja drukere (iako im je damjanka odrzala dobar tecaj, sigurna sam).

sto se tice cicka je druga prica, uvijek je zasiven ok, ne ovisi o zeni koja ga postavlja, ali kvaliteta onog sirokog cicka kojeg smo prije stavljali nije bila dobra. sto nismo mogli znati jer su se problemi pokazali tek nakon par mjeseci pranja. a u hrvatskoj se ne moze nabaviti cicak s certifikatima, samo no-name.
    i ovaj cicak kojeg sad stavljamo (i svi drugi proizvodjaci pelena u hr) je takodjer no-name, ali se bar pokazao dobar nakon dugog koristenja. malo je tvrd, ali drzi.

ali upravo smo u nabavci jos boljeg cicka, europske proizvodnje, s garancijama i na broj otvaranja i na temperaturu. dobit cemo ga sljedece godine.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Planiram za novorođenče uzet oko 20 Pusa prirodi i 6 Nježnih pusa (baš za novorođenče) i zaštitne gačice (po 2-3 para od svakog broja). Mislite da sam se dobro izračunala?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Planiram za novorođenče uzet oko 20 Pusa prirodi i 6 Nježnih pusa (baš za novorođenče) i zaštitne gačice (po 2-3 para od svakog broja). Mislite da sam se dobro izračunala?
    To bi po meni bio neki minumum, budući da new bornice bebač brzo preraste...

Nama je u početku trebalo desetak pelena dnevno, i kombinirali smo s običnim tetricama sa švedskim pelenama preko njih (imaš tih običnih švedica u dječjim dućanima po 15tak kn). Te tetre sa švedskim pelenama i new bornice su nam najbolje odgovarale u početku jel se lijepo prilagode maloj bebi, a super je i što se ova prva kombinacija jako brzo suši!
    Naravno možeš motat tetre i solo, bez švedskih preko...
    One size pelene mogu se koristit od početka, ali su ipak malo glomazne...
    I naravno ovisi jel planiraš sušiti u sušilici ili na zraku... više pelena, veći komod!
    Švedske puse su isto odlične, ali njih smo koristili samo prvih mjeseci, jer ih je nemoguće namjestiti nemirnom bebaču!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja uz rodine koje bi uzela imam i oko 20 švedskih i 20 tetra, te sam mislila koristiti u početku u kombinaciji sa ovima za novorođenče, a nakon 1-2 mjeseca preč na pusu prirodi. A pošto ćemo od početka vježbat bezpelenaštvo nadam se da ču nakon mjesec-dva par jedno govance dnevno uspjet čopit

Jel kad koristim ove rodine za novorođenče, koristim ih preko švedskih koje stavljam na tetru ili odvojeno?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Puse za novorođenče koristiš solo + zaštitne gaće.

Ma samo vi krenite očijukat s bespelenašenjem od početka, mi smo počeli tek krajem ljeta... a onda je postalo hladnije i ja sam posustala, baš mi je žao...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam korisnica Rodinih svedskih i moram reci da su mi od svih one najdraze iako ih ne nosimo u jaslice niti ih tata bas voli koristiti, al dobro..treba ipak imat grif - najbolje mi upijaju, nemam potrebe za dodatnim uloskom ni po noci i velicina je prilagodljiva stalno, bez muka po cicku ili (ne)odgovarajucem rasporedu drukera.
    imam i stari kroj Rodine puse koji mi zapravo uopce ne odgovara...al to se sad promijenilo pa necu o tome...

imam zapravo primjedbu na to da sam narucila 2 zastitne, materijal mi je zakon, raspored drukera sasvim ok, ali se ne daju zakopcati!!!! imam dosta pelena na drukere, ali na ovo nisam dosad nikad naletila - od 4x3 (lijevi i desni, prednji i straznji) drukera na svakoj strani funkcionira samo po 1 ili nijedna kombinacija prednjeg i straznjeg tako da drze. mislim, mogu se oni “zakopcati“ al se raskopcaju u sekundi?!?!
    poslala sam mail na info rodinog webshopa, prije mjesec dva al nitko ne odgovara (

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslala sam mail na info rodinog webshopa, prije mjesec dva al nitko ne odgovara
    to ti je zato što si frendica djelatnice koja je mislila to riješiti kad se vidi s tobom, pa te zaboravila
    poslala sam ti sad mejl, sori

inače, ako pelena/ zaštitne nisu oprane, onda ih možete zamijeniti za nove.
    ako jesu oprane, onda ih donesete na popravak.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

na opcu radost sve rijeseno 8)

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako mi je drago da ti se svidja svedska pusa meni je to jako draga pelena, a slabo se kupuje, nisu ljudi svjesni da bi mogla biti dobra
    i puno brze se susi nego fitted pelene, jelda?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedno pitanje, kako funkcioniraju dzepici za vezice? ne petljaju se vezice u masini kad ih stavis vise?
    mi smo probavali s 2-3 komada

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja imam stari model - jos sa testiranja - vezice se petljaju ako su u vesmasini, ali jednostavno sve svedske stavim u vrecicu za ves (kao za osjetljivo rublje) i ne popetljaju se

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mene zanima higijenska strana paltnenih; naime, moje su u uporabi malo vise od 2 godine, i jako su flekave (od fekalija, naravno), ne mogu fleke i mrlje ukloniti ni nakon nekoliko pranja, ustvari, one se ni ne stignu oprati toliko puta, jer su stalno u upotrebi. (ljeti to fino na suncu izblijedi, ali sad zimi nema sunca).... brine me da li je ok koristiti tako "prljave" pelene i da li su one 100 % ociscene pranjem na 60 C, bez obzira na izgled?
    dosad me to nije toliko zabrinjavalo, neo mi je moja mama bacila bubu kao da to nije bas najcisce i da ce mi dijete imati osip od toga?
    u kakvom su stanju vase pelene? imaju li fleke?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne brini zbog fleka, one jesu od fekalija, ali od pigmenta hrane koju je beba jela, oprane na 60 stupnjeva nisu ni malo opasne za bebino zdravlje ni za njenu kožu. Samo se malo strpi dok ne zasja sunce i dok ih ne izbljedi pa ih ni baka neće vidjeti, a do tada normalno korist pelene, bez imalo straha.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage mame koje koristite platnene pelene, molim savjet. Imam djevojčicu staru 5 i pol mjeseci koja od 3.tjedna života koristi platnene pelene. Imamo 14 nježnih pusa, 8 rodinih pusa i jednu bambus pusu. Sve je bilo savršeno, mi oduševljeni pelenama, koje su i prelijepe i izvrsno upijaju od početka, a zadnjih 2 tjedna naša djevojčica plače kada joj stavimo pelenu (mislim, na platnenu). Pomaknuli smo drukere i na pul gaćicama i na peleni da je ne bi žuljalo,ali ništa nije pomoglo. Uvijek joj ostaju utisnuti tragovi na koži i počela je dobivati pelenski osip, ne jak ,ali ga ima. Trenutno je u fazi guranja nožica u usta, izokretanja i slično i imam osjećaj da je platnene pelene u tome jako sputavaju,npr. stavimo je na edukativni madrac na kojem se ona izokreće, diže nožice i hvata stopala rukama, ali kada je u platnenima plače, a čim ju skinem i stavim obične pelene ona se smije i igra. Kao da je sputavaju u pokretima. Ne bi htjeli odustati od korištenja pelena jer još uvijek smatram da je to izuzetno isplativa investicija, ali ako tako bude i dalje morat ćemo ih prodati....

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Na mojim se jedva vide ti tragovi od fekalija jer mi je mama dala neki svoj 'domaći' sapun koji to sve - uz malo trljanja, naravno - odmah otkloni. Mogu je pitati recept.
    S druge strane, primijetila sam da je papriku puno teže oprati od nekih drugih namirnica. ;(

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pitanje - kakav konac se koristi u izradi Rodinih platnenih pelena?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

godinu i 4 mjeseca koristimo rodine. perem ih na 60, malo praška, rijetko sušim u sušilici (samo ako je kiša a nema grijanja), čuvam ih na suho i perem svaki 3-4 dan). dvije pelene su se "isparale" tj. pojavile su se rupe. jedna je na crvena na mediće, a druga dalmatiner. nadam se da ih neće biti više.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zaboravih napisati da su bambusice dosta plitke.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za te vanjske materijale se trudimo koliko god možemo da nađemo kvalitetne i zanimljivog dizajna. to je pleteni pamuk (na nježnoj pusi) i izdržljiv je toliko koliko je, ne vjerujem da bi se kod bilo kojeg drugog proizvođača našao izdržljiviji. flanel JE izdržljiviji (na rodinoj pusi), ljudi nam se nisu javljali s takvim problemima da se pojave rupice, ali flanel je tvrđi i cijela pelena je tvrđa. također se ni konoplja ni bambus ne isperu i ne pojave se rupice, bambus ostane lijepo mekan, ali je skuplji i dulje se suši. zato uvijek kažemo ljudima koji kupuju pelene da kombiniraju različite vrste (iako... zar nisu sve funkcionalne?)

stalno radimo na poboljšanju kvalitete. uspjeli smo naći stvarno dobar čičak (i to podijelili s flafi, zajedno smo napravili prvi uvoz). za drukere smo evo prije koji mjesec nabavili veliku automatsku mašinu. trenutno smo u potrazi za novim materijalima po cijelom svijetu. za ove naše prilike u hrvatskoj i vrijeme otkad smo svi tu počeli proizvoditi pelene, mislim da su naši proizvođači (i mi) as good as it gets za ovaj trenutak. i dalje ćemo se truditi. ali stvarno ne znam što bih rekla na to da se na pamučnom makou nakon 1,4g pranja svaki 3. dan pojavila rupica, na 2 pelene. pamučne majice koje se toliko puta operu se više ne oblače "za u grad", od bilo kojeg proizvođača.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isprike. Prije ključanja sam zaboravila napisati sljedeće:

Hvala svima na svim komentarima. Temu zaključavamo a vas molimo da se s komentarima uputite na pelene@roda.hr

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •