Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Rat grinjama!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Rat grinjama!

Dominiku je potvrđena alergija na grinje i objavljujemo rat grinjama - kakve su vaše strategije i oprema, usisavači itsl. ?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi nemamo tepihe, zavjese. Usisavač s hepa filterom i ciklon filterom. Posteljinu perem na 60, jastuke i poplun isto i to jakooo često. Na madracu ima najlonsku prekrivku al svejedno ga manijakalno usisavam.
    Prašinu s namještaja isto usisavam ili brišem mokrom krpom.
    Ponekad se sjetim palit svijeću, dim navodno ubija grinje.
    Plišance i sl. možeš strpat u zamrzivač i na taj način ubit grinje.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Izbaci tepihe, draperije, debele zavese, vunene prekrivače, plišane igračke i ine skupljače prašine. Boris je alergičan i na prašinu pored grinja pa dobija napade i kod usisavanja tako da smo kupili usisivač sa vodenim filterom (bez ikakvih dodatnih filtera, nama je bilo bitno samo da nema kesu). Posteljinu sam mu u danima kad ima napade menjala svakodnevno i to tako što bih je oprala, osušila, popeglala a onda stavila u zamrzivač na 24h pre ponovnog stavljanja. Ima dva jastuka pa i njih često perem i 'zamrzavam'. Nemamo antialergijske posteljine mada čujem da su dobre.

I, naravno, nema skakanja po krevetima/dušecima/strunjačama, nema gađanja jastucima niti spavanja sa igračkama

Međutim, ono što sam ja primetila nakon što sam poslušala savet jedne iskusne majke jeste da se dete, nakon ove 'sterilizacije' životnog prostora polako navikava na normalan život. Moji malci idu u vrtić i džaba se ja ubijam kući perući i tresući kad ga zateknem u jaslama kako vozi voz sa nosem nabijenim u tepih (u vrtiću nemaju tepihe). Onda sam se opustila i postepeno proredila čišćenje i menjanje posteljine tako da sad to radim kao i pre. Jedino još uvek uskraćujem one zabave u prethodnom pasusu ali mogu odrasti i bez toga. Za sad stvari držimo pod kontrolom

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tenks

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

odustani, ni bitku nemožeš dobit a kamoli rat...

olakšat si možeš jedino bacačem plamena...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih samo napomenula da sam čitala na Srebrnjaku u jednom letku da su tepisi danas pomoć pri alergijama, jer materijali od kojih se rade privlače čestice prašine na sebe,i oni ne lete uokolo po prostoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •