Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pomaknuta maternica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Pomaknuta maternica

Zanima me da li netko nešto zna o ovom mom fenomenu i kakve sve probleme mogu očekivati?
    Naime, nakon poroda 1999.godine, 2000. god. sam imala vanmateričnu i odstranjen mi je desni jajovod. Druga trudnoća je bila 2003. i (kao što se vidi u avataru), curka je tu! Na lijevom jajniku sam imala cistu, CA 125 marker je bio u gornjoj granici i uzimala sam Diane 35.
    E, sad sam prije par dana saznala od ginićke da imam maternicu koja voli putovat (hm hm), pa sam radila papu i briseve i ukratko, ovo me toliko šokiralo i unervozilo da se nisam sjetila pitati za što ti brisevi služe, što znači ta pomaknuta maternica itd itd itd...a da ne pričam da kad pitam za druge pitanja samo pljušte... :/
    Ne mogu se načekati nalaza i ponovnog susreta sa ginićkom, pa ako netko nešto zna o ovom, molim vas za informacije!
    Hvala unaprijed!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bilbo, nadam se da će ti netko nešto odgovoriti tko je imao slično iskustvo, ja nemam šetajuću maternicu (zasad), ali mi šetaju bubrezi pa možda nije čudno niti da maternica prošeta... :/. Pitanja ginićki uobliči i koje je značenje toga za ev. trudnoću ili općenito gino zdravlje - je li to samo "estetski specifikum" ili ima nekih funkcionalnih posljedica, ovi moji bubrezi što šetaju imaju i funkc. posljedica - jedan je malo niži i radi uroprobleme.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm, sudeći po odgovorima, baš i nema ljudova koji znaju nešto o tome..Problema nekih imam, tu su bolovi kad je pun mjehur, moram paziti da ne sjednem prenaglo itd., a dobro si rekla da uobličim pitanje, iako do nalaza (ili barem ultrazvuka) ne mogu saznati od ginićke ništ više. Kad sam ju pitala kak to zgleda dolje, samo mi je rekla "Pričekat ćemo nalaze, ali nekaj ne štima." To me bacilo u bed, jer se još uvijek sjećam bolnice i operacije i zato me uhvatila nervoza i panika.
    Žao mi je kaj imaš problema sa bubrezima, suprugova teta je isto imala putujući bubreg, čak joj je došao skroz ispod rebara.
    Hvala na ovom postu, malo me vratio u normalu. Želim ti da te taj tvoj "putnik" ne zeza,valjda smo loše domaćice kad nam se organi šetaju!
    Pusa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bilbo, ma nema frke, nije to s tim šetajućim bubregom tako strašno, barem sam taj dojam stekla od dr-ova. Javila sam ti se jer mi je bilo žao što nema odgovora na tvoj post, da vidiš da organi mogu šetat i da nisi jedinstveni slučaj a propos toga, ja sam o bubrezima čula svakakvih anegdota te pokušaji vraćanja rukama itd., kod mene je problem što nema dovoljno sala (među ostalim stvarima) pa moj bubreg nije u loju, ali, of kors, nemam ni previše prostora za manevar (ja, bubreg ima 8)) jer zbog problema s kukom ne smijem ni nabijat težinu itd. - to su sve sitni izazovi, računam barem tako s tim .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, taj moj bubreg ponire prema bolesnom kuku, tako da mi je jedna od stvari koje sam promislila - ajme, ako/kad me budu operirali, nastradat će i bubreg itd. Moja teta mi je bila rekla da je njoj neki dr. davno objasnio da se organi žene znaju nakon poroda dosta pošeremerit, mislim da mi je dala poredbu da su nestabilni kao ukrasi na jelki, to mi je bilo smiješno i opustilo me, ali, of kors, odradila sam cijeli puni krug ne bi li saznala što i kako (scintigr. bubrega ležeći i sjedeći itd.). Dobila sam upute za ponašanje i da to nije tako strašno. Moja poruka tebi je - nisi freak of nature, ako si to slučajno pomislila, i uzmi to putovanje, ako se o tome uopće radi, s humorom .

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A eto, "tetka" našla malo prostora pa ošla da vidi kako je tamo! Imamo znatiželjne organe, samo još da me ne ostavi i luda pamet! (tek sad sam skužila na što ljudi misle kad mi kažu da sam se "razbacala" po plesnom podiju! 8) )
    Držim fige za budućnost, kako je krenulo dobro sa bebicom, neka i tebi kreni kako treba!
    Velika pusa i hvala!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    A(tek sad sam skužila na što ljudi misle kad mi kažu da sam se "razbacala" po plesnom podiju! 8) )
    Hvala - vidiš, i ja sam denserica, možda je to kriterij za plutajuće organe . Keep on smiling, i lijepo drugi put kod ginićke s listom pitanja, to nikad nije loše. A možda ispadne i nešto skroz benigno, znam da sam ja jednom pokušavala dokučit koje su medicinsko-funkcionalne reprekusije jednog epiteta koji je moja maternica bila dobila - zdepasta? Na kraju ništa od toga, a ja se često hvatam za riječi, što čudnije, to me više kopkaju. Sve naj-naj ti želim, i da je funkcionalni impact šetnje minimalan ili nikakav, a ovi bolovi pri mokrenju i sjedenju autosugestija .

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zamisli nas dvije na kraju plesnjaka: svaka sa svojom kanticom i jel to tvoje ili moje?!
    Pusa i pozdrav

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zamisli nas dvije na kraju plesnjaka: svaka sa svojom kanticom i jel to tvoje ili moje?!
    Pusa i pozdrav
    Uh, živo, živo, miješaj, miješaj, još da koja pita "hoćeš se čejndžat" . Ajde, živila, i da bude nešto skroz bezveze i nevažno, totalno nezabrinjavajuće .

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eto mene sa najnovijim spoznajama:

- endometrioza 43x38mm u trbušnoj šupljini + priraslice koje se ne vide na UZV-u uzrokovale su micanje maternice nadesno. Što će značiti: treba ih povaditi kako ne bi još uzrokovale daljnjih problema. Čekam da prođe ljeto, pa valja odlučiti hoću-neću, ali kak stvari stoje - hoću.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I meni su priraslice prve pale na pamet :/ Ja sam ih naime imala za izvoz pre trudnoće - materica je bila povučena skroz ulevo (video se kičmeni stub na HSG-u), jedan jajnik iza nje, drugi ispred a sve to zakačeno priraslicama za mehur i debelo crevo :/ . Priraslice su se videle delom na HSG snimku ali je pravi uvid u stanje dala laparoskopija. Pošto ih je bilo previše za laparoskopsko otklanjanje išla sam na operaciju laserom od koje mi je ostao ožiljak kao da sam imala carski rez.

Ono što je dobro jeste što mi se sa otklanjanjem priraslica izgubio bol prilikom odnosa, sedanja, onaj bol koji liči na upalu mehura ili jajnika...Iznela sam blizanačku trudnoću bez problema.

Ono što ne valja jeste da se priraslice u najčešćem broju slučajeva vraćaju :/

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

oOOO, majkata!
    Moja šogorica je prije 1,5 godinu isto operirala endometrioze kojih je bilo sve do zdjelice, pa zapetljan mokraćovod oko jajnika, pa je malo pukao i curio, ma ono...za ne vjerovat! I ona sad ima cistu cca 4 cm i tješimo se da ćemo dijeliti sobu i držati se za rukice

I kak ti veliš, ono dobro je što će nestati boli pri odnosu (a tog mi je stvarno dosta, jer je te boli bilo i prije prve trudnoće prije 10 godina!) i sjedenju, duljem hodanju, istezanju, a bogami i dužim posjetama wc školjci, tako da ću biti sretna ne osjetim li ju više ikad.
    A ono loše o vraćanju - nažalost, da, to mi je i ginićka rekla da čim postoji jedna endometrioza da je to znak da tijelo ima sklonost stvaranju više endometrioza (koliko mi je objasnila, dio menstrualne krvi izlazi kroz jajovode u trbušnu šupljinu i "lijepi" se i tvori endometriozu svakom novom mengom, zašto - još nitko ne zna).

Držim fige i tebi i sebi i mojoj dragoj šogici za hrabrost!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bilbo, sretno, vjerujem da će bit sve OK, laparaskopija je danas relativno rutinska operacija - bila na njoj i ja netom prije trudnoće - nađena i koagulirana manja endo žarišta - stupanj I. po američkoj klasifikaciji, nevidljivo UZV-om, nije stvaralo nikakve subjektivne probleme.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma najrađe bih se ko sladoled rastopila od muke zbog susreta sa bolnicom, sve me nemoć hvata, cvilim u sebi ko malo mače, ali nema mi druge nego to riješiti.
    Jedino ne znam hoće li biti laparaskopski ili klasično, jer kod vanmaterične su probali prvo, pa kad su vidjeli da je sve puno krvi, nastavili klasično, tako da ću se morati konzultirati sa kirurgom kak bumo to sprašili van.
    No, hvala za podršku!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A jesu li ti laparoskopijom utvrdili priraslice ili HSG-om? pretpostavljam da je ovo drugo jer se nakon laparoskopije odmah zna kako će ti raditi operaciju zavisno od količine i rasporeda priraslica

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne, nisu laparaskopijom, a kak se na UZV-u ne vidi, mislim da samo pretpostavljaju. Daj mi objasni meni neukoj kaj je HSG?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, nisu laparaskopijom, a kak se na UZV-u ne vidi, mislim da samo pretpostavljaju. Daj mi objasni meni neukoj kaj je HSG?
    HSG je metoda kojom se gleda prohodnost jajovoda i eventualno tako vidi jesu li začepljeni i posredno se kuži onda da postoje priraslice, ali samo na jajovodu, laparo, gleda repr. organe iz vana i čiste se priraslice oko tih organa. HSG obično rade žene koje ne mogu začeti pa da nije zbog toga neplodnost, u tvom slučaju ti to ne treba, sve će se vidit i laparoskopom. Sretno, nakon laparo bi ti neko vrijeme trebalo biti bolje, a laparo je rutinska operacija !

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma hvala od srca, sve sam više odlučnija u namjeri to odstraniti, jer sam jučer navečer podigla svoju zaspalu klinku sa kutne garniture (6 godina, cca 20-ak kila) i htjela ju premjestiti u njen krevet i kad me presjekloooooo......tako da već sad pripremam teren na poslu da sam ujesen na adresi Petrova!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma hvala od srca, sve sam više odlučnija u namjeri to odstraniti, jer sam jučer navečer podigla svoju zaspalu klinku sa kutne garniture (6 godina, cca 20-ak kila) i htjela ju premjestiti u njen krevet i kad me presjekloooooo......tako da već sad pripremam teren na poslu da sam ujesen na adresi Petrova!
    Sretno, mislim da će ti u Petrovoj preporučiti tri tjedna bolovanja, tako da se znaš izorganizirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •