Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Kada jagode?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Kada jagode?

Ma vise sama ne znam kaj s tim jagodama. Jos uvijek dojim. Njemu se ne usudjujem dati, a i ja se ne usudim pojesti da mu ne prenesem kaj preko mlijeka. Mozda mogu pojesti jagodu, dve? Poludila sam zadnji put na placu, sve se dimi od jagoda....
    Kakva su vasa iskustva, misek je sad godinu dana, dal da probamo?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne sjećam se točno ali mislim da je Tia jela jagode sa godinu dana. Zar nije tako i prema tablici?
    Ja sam ih jela dok je ona bila par mjeseci, grozna sam
    Ako te toliko frka, probaj ti pa daj potomčiću, iako mislim da ne moraš brinuti.
    Samo polako

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo jagode jeli nakon godinu dana, ALI naše domaće - neprskane. Mislim da ove s placa imaju na sebi puuuuuuno pesticida.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i moj mišek ima godinu dana , dala sam mu da proba i sviđaju mu se. na vrhuncu sezone jest će ih redovito.

/ja sam ih jela i lani kad je bio sasvim malen, nije bilo nikakve reakcije/

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa za početak pojedi ti, pa ako vidiš da ne reagira na mlijeko nakon toga češ mu puno lakše dati da proba. Moj je prvo jeo one u kašici, prokuhane, i kada sam vidjela da nema reakcije dala sam mu i sirove.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Maša ima godinu i čekamo domaće da ih proba.
    Mene su u rodilištu nagadile sestre što sam ih uopće imala u sobi, pa sam ih jela poskrivečki .

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam od kud takva nedoumica kod mene. Vjerovatno kako su mu prije godinu dana izbili mali crveni pristici kad sam pojela jednu, dve...Ma pricekat cu jos tjedan da ova prva tura jagoda predje pa cu probat koju.
    Hvala puno !

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo ih jeli prije godinu dana ( čini mi se 10 mjeseci), onda im je bila sezona. prvo sam jedni zgnječila i dala joj malo soka da proba, nije bilo reakcije pa sam joj idući dan dala komadić, a dan nakon toga cijelu jagodu.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam dala neki dan,ali domaću neprskanu i oduševio se.znači sa skoro 13 mjeseci.

kupovne ne bi davala, to nije ni za nas. navodno u tome ima toliko otrova da ljudi što rade na tim plantažama masovno obolijevaju.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pitala sam neki dan pedijatra, rekao je: jagode i naranče što kasnije.

Naime, djed i baka su L. našopali jagodama, pa je slijedeći dan imala dupe poput onog crvenoguzog majmuna.

Uglavnom: NE jagodama. Kupovnim. Domaće, neprskane, su okej.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja curka je probala šumske jagode pred par dana a sutra će 10 mj i nije imala nikakve reakcije . Po tablici koje se držim idu sa 10 mj a sada sam pak našla da tek iza godine dana , joj , kada bi barem sve moguće namirnice bile na jednom mjestu napisane i točno .

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi necemo jos dugo jer je imao reakciju kad sam ih ja jela (vrlo jasno smo ju povezali s jagodama i nestala je dan nakon sto sam jagode izbacila iz jelovnika).

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

u MPG piše da se jagode mogu dat sa 8 mj ?! :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa onda si odaberi tablicu kojoj ćeš vjerovati i nje se drži.
    različitost tablica upućuje na to kako je, zapravo... svejedno :/

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo probali sa godinu dana jer se tako poklopilo sa sezonom ali to je bila jedna koju je liznula i vratila mi natrag ... ove godine ih je probala uz mmmmmmmmmmmmmmm izraz lica

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nismo probali. Budemo sljedeće godine iako nikad nije na ništa reagirao. I M je probala jagode nakon 2. godine.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja ću ipak čekat jer mi sin ima tek 8 mj... al stvarno ne razumijem kako su rasporedili te neke stvari u MPG...

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj nemam domacih jagoda
    ma slusam takve price o spricanju jagoda...uzas...neki da sam ih kupila na placu i na kraju ih nismo ni pojeli....

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se ne usudim ali je više razloga. moj je mali alergičar, sumnjam zapravo najviše na aditive i pesticide a jagode su toga krcate. domaće 'lčiste' ima samo baka, nije nam trenutmno pri ruci a kad sam ja pojela 2 (doslovno!) ove godine-osuo se prestrašno. ali želja je bila prevelika. nema izbora, jest će ih možda domaće tek iduće godine. inače ih bio&bio ima nešpricane iz HR eko-uzgoja

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su jagode jeli i prije prvog rođendana. Sin je alergičar i baš mi je poznati alergolog R. rekao da se uvijek pravi velika fama oko jagoda a da one zapravo nisu ništa posebno alergena namirnica, da je mali postotak ljudi na njih alergičan. Moj sin eto nije iako je na štošta drugo alergičan.
    Jagode su fine i zdrave i moji se dave u njima odavno.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vala prvotno napisa
    Joj nemam domacih jagoda
    ma slusam takve price o spricanju jagoda...uzas...neki da sam ih kupila na placu i na kraju ih nismo ni pojeli....
    bez brige, vjerojatno vas čekaju crvene i lijepe

ja sam nakon onog drugog topica o jagodama kupila jagode u bio&bio. da mi bude lakše oko srca kad ih djeca tamane.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo, probali smo domace jagode od prijatelja bas prosli tjedan. Prvi dan jednu jagodu, drugi dan 4-5 a treci dan pomijesanu s bananom jer joj same nisu bas bile drage. I sve je proslo u najboljem redu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prosle godine je bio premali, ove godine ih nece jesti :/

Al htjela bi se komentirat neke postove o spricanju jagoda, ja sam radila u stakleniku s jagodama i garantiram da nikakvog spricanja nije bilo, prema jagodama se odnose bolje nego prema radnicima
    Jagode se jedino spricaju vodom kad je jako vruce, gnoje se prirodnim gnojivom. Ja sam ih se najela za cijeli zivot. Nit sam obolila od njih niti od ikakvih stetnosti u tom stakleniku.
    Jedino od cega tamo ljudi padaju u nesvjest je vrucina, nista drugo.
    E sad, dal je tako u svim staklenicima, ne znam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •