Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Prištići

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Prištići

Evo prije par dana ponovno sam se vratila u pubert...i to na najgori mogući način...inače skoro pa besprijekoran ten pretvorio mi u totalnu katastrofu.Najkritičnije mi je čelo na kojem je dvadesetak crvenkastih prištića koji se ne mogu istisnuti, a ja sam naravno pokušavala, i ti su sada još crveniji i uočljiviji.S obzirom da se prvi put susrećem s problemom ove vrste molim vas pomagajte dok se ne pretvorim u asocijalno biće jer je zbilja očajno za vidjeti

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni su se pojavili u 33. godini i otada ih imam, nekad više nekad manje izražene. Zadnja (u nizu) dijagnoza mi je hiperandrogenizam (višak muškog spolnog hormona androstendiona i povišen hormon nadbubrežne žlijezde) kod kojega se javljaju prištići po licu (meni čak i na poporsju) i dlakavost (po bradi). Treći tjedan sam na terapiji malom dozom kortikosteroida i trebali bi se povući (tj. već jesu, a vidjet ću hoće li opet buknuti oko ovulacije ili ciklusa).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vichy ima jako dobru liniju Normaderm protiv prištića. Ima za čišćenje lica, a ima i super gel koji isušuje prištiće. To nije trajno rješenje (ne uklanja uzrok) ali se nadam da će pomoći.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Može pomoći, da, ja koristim neki Sebamedov gel za isušivanje prištića, dobar je, ali oni veliki mi ipak po 10-ak dana "krase" lice, a nakon toga ostaje mali ožiljak.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja nisam nikad imala problema s tenom, a sad... ne znam jel to povezano s čokoladom , ali sve dobijem bubuljice po bradi
    katastrofa

jel ima to veze- hrana i bubuljice? točnije čokolada, nutella...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mene nema :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da sam to bar jučer znala
    jela sam palačinke s pekmezom
    a to nije to

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Prištići

Citiraj lanika prvotno napisa
    Evo prije par dana ponovno sam se vratila u pubert...i to na najgori mogući način...inače skoro pa besprijekoran ten pretvorio mi u totalnu katastrofu.Najkritičnije mi je čelo na kojem je dvadesetak crvenkastih prištića koji se ne mogu istisnuti, a ja sam naravno pokušavala, i ti su sada još crveniji i uočljiviji.S obzirom da se prvi put susrećem s problemom ove vrste molim vas pomagajte dok se ne pretvorim u asocijalno biće jer je zbilja očajno za vidjeti
    A da posjetiš dermatologa?
    Ili kozmetičarku da ona sanira štetu?

I meni se taj problem pojavio nakon poroda, ten katastrofa, pokušavala sam ja sa svakakvim čudima, ali stanje se vidno popravilo tek kad mi je kozmetičarka očistila lice...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma neznam,evo kupila sam nekakvu pastu za prišiće od payota i tonik pa se mazuckam+pazim na prehranu i nadam poboljšanju.davam im rok tjedan dana pa ako ne bude pomaka-pravac dermatolog

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni se isto pogoršao ten kako ne pijem yasmine oko 5-6 mj i bila kod kozmetičarke kaže problem je čelo a na obrazima je čak i suha koža :/ preporučila mi je od AVENE kremicu hidratantnu i od EUCERINA wash losion iz crvene linije ali sad vidim da je crvena linija za tijelo? :? ima netko iskustva s tim proizvodima??

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    ja nisam nikad imala problema s tenom, a sad... ne znam jel to povezano s čokoladom , ali sve dobijem bubuljice po bradi
    katastrofa

jel ima to veze- hrana i bubuljice? točnije čokolada, nutella...
    O, da ima, ima!
    Koliko redova čokse-toliko crvenih točkica!
    I ne samo čokolada: čips, smoki i sve ono kaj inače ne bi trebalo jesti NIKADA!

A što se tiče hormonske kontracepcije: s njima je lice definitivno lijepo i čisto,ali ja sam se ipak s njih, na svoje veliko zadovoljstvo ,skinula!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kad sam se skidala sa kontracep. tableta isto mi je lice bilo koma , ali nekih mjesec dana dok se hormoni nisu sami izregulirali .
    Sve mi je od onda super i meni nema veze koliko čokse pojedem , a vjerujte mi , totalni sam čokoman ..... a kad rodim , nadam se da isto neće biti problema.
    Kad se i pojavi koji namažem ga eteričnim uljem čajevca...je da ima jaki miris , ali pomaže.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i ja potpisujem oprištavljenje.

nakon n sam se sprištavila, ali je prošlo u roku pol godine nakon poroda.

sada, godinu nakon poroda r, i dalje sam prištava, s time da je eskaliralo u zadnjih pol god.
    bila kod kozmetičarke, nakon tog još gore.

ne znam čim da se mažem, mijenjam kreme, al i dalje prištava. imam toleriane od la roche posaya, pa neku iz dm a za osjetljivu kožu, pa celestial iz lusha, od sveg prištava.
    toleriane preporučila kozmetičarka( svi je hvale, znači nije do kozmetičarke). koja mi je rekla da imam suhu kožu, a ja mislila mmješovitu.

prištevi su onako bjelkasti, ali ih se teško istiskuje, tj. izmasakriram ih dok ih stisnem. nalaze se na čelu i oni što me najviše smetaju, oko onih nazolabijalnih bora :? , baš grdo, stalno imam dvije krastice, jer mi je još gore imati bjelkaste-zovem-svakog-da-me-istisne prišteve

što trebam, kod doktora opće prakse po uputnicu za dermatologa?
    hormoni kod ginekologa(negdje sam čitala da kad su prištevi oko usta i po bradi- (na bradi ja nemam), da je to vezano uz hormonsku neravnotežu)?

zna li tko dermatologa s kojim je riješio prišteve????

čini mi se da je uzrok dublji, i da s čim god perem lice i mažem ti prištevi ne posustaju.

baš grdo! prištava, a i ten mi je nekako beživotan... živimu nadi da će se samo od sebe sve izregulirat, pa da ću imat čist ten...

za tri dana trideset godina! a sad odlučila oprištavit :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •