Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: auti, motori, autobusi...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno auti, motori, autobusi...

ne mogu reći da me baš brine, više me zanima dal je jedini...
    moje dijete od 30 mjeseci već duuugo, više od godine dana ima vrlo izraženu fiksaciju na prometala, nebitno u kom obliku, koje vrste i namjene. ako ima kotače, dobro je. autiće satima voza, preslaguje, gleda formulu na tv-u ko hipnotiziran, u autu je bubica jer samo gleda kroz prozor širom otvorenih očiju i divi se svakom vozilu koje prođe kraj nas. najsretniji je kad se vozi u autobusu ili vlaku, tramvaji su extra katerorija.

i ništa ga drugo ne zanima. lopta je neinteresantna, bojanje, crtanje - samo ako ima veze s autima....

imaju li vaša djeca slične fiksacije i na kaj? da li je ovo samo faza, ili da ga na jesen dam na karting ?

sa starijim nisam imala ovakvih iskustava, njegova polja interesa su dosta široka i nikada se nije fokusirao samo na jednu stvar.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni isto ima tešku fiksaciju na prometala raznih vrsta. Prvo auto, pa motore, autobuse, avione, kamione, bagere,.... Nakon podnevnog spavanja prvo kad se probudi registrira izvana zvuk auta, i veli: Mama, auto! Sve proširene rečenice koje izgovori su vezane za aute, čuje se s tatom na telefon i veli: Tata, kupi auteka M. S autom u ruci smo 4 sata u šetnji, naučio se penjati na tobogan samo s jednom rukom, jer je u drugoj auto, kupa se s autom, zaspi s autom u ruci i tek nakon 20 minuta čvrstog sna, uspijem ga iz ruke izvaditi. Da li je faza, ne znam, uglavnom več dugo traje.
    Da, auti su jedina stvar radi koje prestane juriti. Cijeli stol (na kojem bi trebali jesti) nam je zatrpan autima, onda se moj maleni popne na stolas, sjedne za stol i igra se, igra se po pola sata barem. :shock: Auti su jedina stvar s kojom se koncentrirano igra.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Moj maleni isto ima tešku fiksaciju na prometala raznih vrsta. Prvo auto, pa motore, autobuse, avione, kamione, bagere,.... Nakon podnevnog spavanja prvo kad se probudi registrira izvana zvuk auta, i veli: Mama, auto! Sve proširene rečenice koje izgovori su vezane za aute, čuje se s tatom na telefon i veli: Tata, kupi auteka M. S autom u ruci smo 4 sata u šetnji, naučio se penjati na tobogan samo s jednom rukom, jer je u drugoj auto, kupa se s autom, zaspi s autom u ruci i tek nakon 20 minuta čvrstog sna, uspijem ga iz ruke izvaditi. Da li je faza, ne znam, uglavnom več dugo traje.
    Da, auti su jedina stvar radi koje prestane juriti. Cijeli stol (na kojem bi trebali jesti) nam je zatrpan autima, onda se moj maleni popne na stolas, sjedne za stol i igra se, igra se po pola sata barem. :shock: Auti su jedina stvar s kojom se koncentrirano igra.
    baš tako. jedino kaj sam ja puna masnica jer imamo krevet pun auta...
    kad ga ujutro pitam kaj si sanjao - aute, šta ćeš ti biti kad budeš veliki - vozit ću aute...

ja donesem s posla novi broj magazina - to je njegovo i amen jer su unutra auti, pa ih gleda, svaku sliku po deset puta.
    točno kuži ko kakav auto vozi, koji su brzi, koji ne, veliki, mali, sportski, kabrio, karavan.... marke kuži tri-četiri, ali to mu nije toliko bitno...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

proći će ga - kad tad

moj 6-godišnjak je u glazbenom vrtiću nekoliko mjeseci za svaku glazbu koju im je prof. puštala da bi oni nacrtali svoj doživljaj te glazbe crtao - tramvaj

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja se iskreno nadam da će ga proć, jer ja više nemam ideja kaj bi s njim, pa dosta (po mom mišljenju previše) vremena provodi u besciljnom vozanju tih auta...

a imam i kolegu koji ima 30 godina i smisao života mu je u garaži, doslovno. nije mi to neka sreća

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

babyboys je napisala:
    ja se iskreno nadam da će ga proć, jer ja više nemam ideja kaj bi s njim, pa dosta (po mom mišljenju previše) vremena provodi u besciljnom vozanju tih auta...
    Nemoj tako, meni je to baš slatka faza, auti su jedina stvar koja ga prisili da prestane trčati, da se sam zaigra, i nije to tako besciljno vozanje kako ti kažeš (barem ne kod mojeg), jer kad promatram tu njegovu igru, svaki put se iznenadim. Ne vozi ih bezveze nego npr. složi ih u red (kao svi su parkirani), onda jednog pomakne u drugom smjeru, pa sve ostale narihta u tom smjeru, pa ih složi po veličini od najmanjeg do največeg, pa obrnuto, pa opet jednog nakosi,... pa složi jedan na drugi,...
    A jučer sam ga uspjela u kadi ošišati, bez imalo muke, jer je on bio zauzet pranjem auta kao u autopraoni. 8)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

babyboys je napisala:
    Nemoj tako, meni je to baš slatka faza, auti su jedina stvar koja ga prisili da prestane trčati, da se sam zaigra, i nije to tako besciljno vozanje kako ti kažeš (barem ne kod mojeg), jer kad promatram tu njegovu igru, svaki put se iznenadim. Ne vozi ih bezveze nego npr. složi ih u red (kao svi su parkirani), onda jednog pomakne u drugom smjeru, pa sve ostale narihta u tom smjeru, pa ih složi po veličini od najmanjeg do največeg, pa obrnuto, pa opet jednog nakosi,... pa složi jedan na drugi,...
    A jučer sam ga uspjela u kadi ošišati, bez imalo muke, jer je on bio zauzet pranjem auta kao u autopraoni. 8)

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja mislim da je faza
    prošao ju je moj nećak (sada već školarac);u dobi od dvije godine znao je točno koji je auto npr. fiat punto
    doduše i dan danas voli aute i dosta zna o njima
    J. kad šećemo ili se vozimo svako toliko viče: tooor (motor),tamaj (tramvaj),bus,ato,cikl,jon (avion)...
    meni je to baš simpa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, moj sin raspoznaje više vrsta prometala od mene Motori, kombi, kamioni, bageri, buldožeri, avioni, helikopteri, paraglajderi, padobranci....
    jako se voli igrati autima i slaže ih u red, po veličini, sprema u ormar, sve...al ne mogu reći da je isključivo fiksiran na tte stvari, igra se on i u pijesku, s loptom, voli slikovnice....

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

anemona, ma i meni je to super jer mu je to pomoglo kad smo učili relacije malo-beliko, brzo-sporo, moj-tvoj, naučio je brojati uz njih i isto ima zamišljen autoput kojim vozi svoju kolonu, ali već sam luda jer tu nema neke interakcije između nas, on je u svom svijetu i uopće ne pokazuje interes za drugog sudionika u igri (teta kaže da u vrtiću nije tako i da se super igra s drugom djecom, opet autima). i onda ja sjedim kraj njega, ispitujem, on šuti - probam sudjelovat, on ne trza ili me odguruje... pa se ja osjećam kao da nismo proveli niakvo kvalitetno vrijeme skupa i da mu to fali, ali nije toga svjestan, a kad postane , da će biti kasno...
    preko tjedna smo ionako jako malo doma skupa i onda još provodimo to vrijeme ovako...

stvarno se nadam da je faza.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zaboravih, smajlić, igra se i J drugih igara, ali u sve su integrirani auti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

babyboys, mislim da se ne trebaš brinuti, tvoj malac je jednostavno veliki zaljubljenik u autiće!
    I to kaj veliš:
    (teta kaže da u vrtiću nije tako i da se super igra s drugom djecom, opet autima).
    i onda ja sjedim kraj njega, ispitujem, on šuti - probam sudjelovat, on ne trza ili me odguruje... pa se ja osjećam kao da nismo proveli niakvo kvalitetno vrijeme skupa
    Možda kad je doma se hoće u miru igrat s autićima, pošto se morao u vrtiću igrat i s klincima i s autićima Budi kraj njega, ali ako on hoće svoj mir, ostavi ga neka se igra, ako to njemu tako odgovara. Već će se on tebi obratiti, bez brige, to je sigurno jedna od faza. I nemoj slučajno da te peče savjest odnosno misliti da niste proveli kvalitetno vrijeme zajedno.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mojim necacima su svima bili osim svih mogucih prometala, pogotovo kamiona i autobusa uzasno facinantni VENTILATORI, sjecam se kako je moj najmanji necak znao po sat vremena stajat ispred ventilatora od klime i blejiti u njega kako se vrti, cak je i pricao s njime!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mog N svašta fascinira, ali automobili, bageri i traktori su top jedan!!!
    Toliko je u autićima da je naučio raspoznavati vrste automobila i marke, a nema još niti dvije godine.
    Meni je preslatki s time.
    Ako su mu automobili gušt onda neka samo uživa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja imam curicu koja obozava motore
    ako je u kuci i cuje vani motor, odmah trci na balkon da bi ga vidjela.
    avioni i helikopteri su posebno zadovoljstvo.
    a aute sve prepoznaje po logu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: auti, motori, autobusi...

Citiraj babyboys prvotno napisa
    imaju li vaša djeca slične fiksacije i na kaj? da li je ovo samo faza, ili da ga na jesen dam na karting ?
    karting 8)

Ma takav je i moj R.-auti,kamioni,vlakovi,tramvaji,traktori (nick iz faze opsjednutosti traktorima ) ...sa dvije i pol je znao gotovo sve marke automobila raspoznati i izgovoriti. I dalje je jako veliki fun vlakova i tramvaja i općenito pruga.Dok svi ostali dečki iz vrtićke grupe obožavaju Spidermana i slične Bentenove-moje dijete to recimo uopće ne zanima,ali zato prometala doslovno obožava...meni je to ok-svako dijete voli nešto. Dobro je dok ne voli recimo noževe

BebaBeba-o daaa,ventilatori su bili velika ljubav sa godinu pa do dvije recimo,kao i klima uređaji.Doslovno opsjednut je bio...to je ipak sad popustilo..

Svaka dob nosi svoje- Meni je ljubav prema autima skroz ok.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma super je meni ljubav prema nečemu, čak je i poželjna, ali ovo.... on sanja aute. kad izađu pred zgradu, T igra nogomet, a J juri na - autu ili sjedi u autu i pravi se da vozi.... auti su nam infiltrirani u apsolutno svaki segment života.

mislim da nam ne gine karting

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    Mojim necacima su svima bili osim svih mogucih prometala, pogotovo kamiona i autobusa uzasno facinantni VENTILATORI, sjecam se kako je moj najmanji necak znao po sat vremena stajat ispred ventilatora od klime i blejiti u njega kako se vrti, cak je i pricao s njime!
    Moj je onda vrlo sličan tvojim nećacima. Fasciniran do bola autima, autobusima, klimama i ventilatorima...Naše šetnje su godinama (ali doslovno, od njegove 1.5-3.5 godine) izgledale ovako:
    ili smo išli na parkiralište auta gdje je on obilazio oko doslovno svakog auta, zavirivao ispod, a ja sam
    ili smo išli na parking autobusa...nastavak isti
    ili smo šetali gradom a on je na svakoj kući gledao klime, rade li, koja je marka, cijedi li se kondenzat...
    e, da, najdraža pjesma mu je "Moj stari tamvaj" iako tramvaj uživo nikad nije vidio. Trebam li reći da smo imali faze traženja slika tramvaja po internetu.
    O vožnji auta po kući neću uopće ni govoriti.

sad je intenzitet malo opao, tj. nećemo čitava 2 sata šetnje potrošiti po parkinzima i sl. ali ako naletimo na neku zanimljivu klimu obavezno ćemo je prokomentirati, a i svaki turistički autobus.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

o da, da, poznato

pokušavamo ga zainteresirati za druge igračke, ali auti su broj 1.

Za uskrs smo mu kupili lego kockice nek malo slaže da baš stvarno samo ne prevaža i kad ih je vidio pitao je: a gdje su autići

U fazi čudovišta pitamo ga što hoće za rođendan - "veliki, crveni, tvrdi kamion, bager i dizalicu"

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mm se jedno vrijeme lagano brinuo zašto juraja uopće ne interesiraju prometala.
    on se pak nikad nije igrao s autićima, niti su ga interesirali, niti je znao prepoznati neki model.
    trenutno ga je prvi puta uhvatila ta faza, zahvaljujući ledu i auto moto albumu. i sad samo aute gleda.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

roko ima 20 mjeseci i isto tako, najvažnija stvar u životu su mama još uvijek na br 1, a onda kamioni, motori, bageri.... sve što ima kotače.
    i stalno viće vidi mama, vidi brrrrr, avto, mion( kamion).... i doma je tako, samo kamioni, auti, vlakovi sve je razvučeno po kući i sve radimo s tim. a kada dođemo blizu auta prvo moramo provjeriti sve 4 gume jesu li ok, i zatim idemo u auto!
    eto, mislim da je to faza, ali isto tako - pa oni su dečki normalno je da njih to zanima, i dok su tako maleni fascinira na neki način.
    a kada dođe na red nogomet!!!!???

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kod nas kao i kod Anemone i bebabebinog nećaka i Asimon-klime, ventilatori, a auti su već u legendi...
    Meni je to slatko, iako (pisala sam o tome) nekako bih bila sretnija da spava s nekim mekanim plišancem nego s autićem

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod T je nogomet došao na red odmah,iza 1. rođendana ali je bio kratkog vijeka, s 4 godine se počeo zanimati za košarku i rukomet i još ga nije prošlo.
    nogomet sad samo povremeno gleda.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Slučajno se nađoh u ovoj dobnoj skupini. Moj malac ima 10,5 mjeseci i već 2 mjeseca :shock: je opsjednut prometalima.

U šetnji kolicima, pri prolasku auta, na daj Bože motora ili bagera, on samo da ne iskoči iz kolica, kad čuje motor izvana otpuže sav u čudu 100 na sat do balkonskih vratiju.

U šetnji više ne znam kaj da pričam, a naravno često mora biti vezano uz prometala, pa sad nakon kaj smo obradili karoseriju, boje, prelazim na marke, modele...

A kaj me čeka kad dođemo u vašu dobnu skupinu...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    mm se jedno vrijeme lagano brinuo zašto juraja uopće ne interesiraju prometala.
    on se pak nikad nije igrao s autićima, niti su ga interesirali, niti je znao prepoznati neki model.
    trenutno ga je prvi puta uhvatila ta faza, zahvaljujući ledu i auto moto albumu. i sad samo aute gleda.
    e, te kartice.... kod T u razredu su pravi hit pa ih i on naravno skuplja, ali onda nastane problem, jer kad J dohvati njegove....

ali i T se tek sad prvi put ozbiljnije zainteresirao za aute, kad je bio mali to je bilo više onak, usputna stvar

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo neki dan morali gledati elektricare koji su bili sa onim svojim kamionom koji ima onu kosaru koja se dize da bi mogli doc do lampe.
    Uglavnom, stojimo tako ja i moj sin jer me on uzeo za ruku i odvukao tamo, on odusevljen a meni malo glupo jer njih trojica u tom kamionu sjede i nije im jasno zasto ja njih, ne samo gledam nego i pratim od stupa do stupa...

Primjeti svaki auto, o kamionima i autobusima da ne pricam. A bojim se da je to tek pocetak, da ce uskoro biti ovako kao od babyboys...

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koksy, potpuno te razumijem!

bila sam u takvim "neugodnim" situacijama dosta puta - npr. ja u 8-9. mjesecu trudnoće šetam s P.-om po parkiralištu autobusa, zavirujemo u, oko i ispod svakoga, a svi šoferi, koji ih čiste i nešto rade oko njih :?
    Ali, kad bi im objasnili da smo mi ljubitelji autobusa, svi bi se oduševili, nudili šetnju po unutrašnjosti,pričali o svojim klincima...

a ja, nadobudna, pokušavam ubaciti nešto edukativno u sve to, pa čitamo brojke i slova sa registracija, opisujemo boje...

najgore od svega mi je što se i mala počela interesirati za - motore :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •