Žitarice
1. kukuruzna krupica (gris), kukuruzno brašno ili pahuljice, riža, rižine pahuljice, proso
2. pšenično brašno ili krupica, ječam, raž (9 mj.)
3. kruh, dvopek (10 mj.)
4. tjestenina (11 mj.)
5. miješane žitarice, dojenački muesli (12 mj.)
Voće
1. kruške, jabuke
2. banane, marelice, breskve, šljive, trešnje (7 mj.)
3. kupine, jagode, borovnice, maline (10 mj.)
4. agrumi, koštunjavo voće (orah, lješnjak, badem) (12 mj.)
Povrće
1. mrkva, koraba, tikvice
2. krumpir, mahune, brokula, buća (8 mj.)
3. grašak, repa, rajčica (10 mj.)
4. kupus, kelj, poriluk (11 mj.)
5. leća, grah, špinat, blitva (12 mj.)
Meso
1. bijelo pileće i pureće meso, janjetina, kunić (8 mj.)
2. teletina (9 mj.)
3. tamno meso peradi (10 mj.)
4. junetina, govedina (11 mj.)
5. svinjetina, suhomesnati proizvodi, iznutrice (što kasnije)
Riba 1. bijela riba, pastrva (8 mj.)
2. plava riba (13 mj.)
Jaja
1. žumance (10 mj.)
2. bjelance (13 mj.)
Mliječni prozvodi
1. svježi kravlji sir, skuta (11 mj.)
2. jogurt, kiselo mlijeko (11 mj.)
3. vrhnje (12 mj.)