Edita samara Samija Je li joj na vidiku, klepi ga. Neki dan ga je osamarila ko velika, a on je prvo napravio onu tuznu facu, te cikno.
Mi ga cuvamo ko suho zlato i jos ne smijem nasamo ostati sa njih dvoje. Mama mi je naredna dva mjeseca tu, pa se nekako organiziramo...
Edita nikad ranije nije pokazivala ljubomoru, ali sada je uzasna. Stvarno nisam mislila da ce biti toliko ljubomorna. Inace, nikad nije udarila nijedno dijete, ali sad Samija kad vidi krene prema njemu sa posebnim sjajem u ocima.
Ima li neko slicna iskustva. meni je jasno da je ona sada dobila konkurenciju i da se osjeca zapostavljenom, iako joj i dalje vise paznje posvecujemo nego Samiju. Srecom pa je on jedna sasvim solidna beba, mnogo mirnija od Edi u tom periodu. Dokle ovo traje?
Pokusavamo da je ukljucimo u sve radnje oko Samija, ali ona sve to ignorise. Jedino je jucer malo obratila paznju kada joj je Sami ko fol sutao loptu.
Jutros dok sam ga hranila, Edita je otisla u svoju sobu, uzela bebu-lutku i zagrlila je, isto onako kao sto sam ja zagrlila Samija.