Razlika je tacno 3,5 godine. Mada mislim da to nije presudno. Ljubomora je izgleda neizbezna. Bitno je kako mi reagujemo. Mislim da sam negde vec napisala sta mi je rekla babica kada su Ivana iMM dosli po nas u rodiliste : "A sad sva paznja velikoj". I to je, mislim, kljucna stvar da starije dete prihvati mladje bez da se oseti odbacenim. Mislim da je odlicno sto ste ponekad sami sa Editom. i Ivana je to obozavala, i dan-danas prosto procveta kada je iz nekog razloga sama sa mnom i MM.
Cak smo jedno vreme imale i rituale odlaska u grad (nas dve velike cure), gde bismo samo njoj nesto kupile , otisle u Mc Donalds na sladoled ili, prosto ,samo setale i pricale. Drugarica koja ima cetvoro ( dve cure 9,7 i dvojicu po 5), kaze da joj je to bilo pravilo u suzbijanju ljubomore.
I jos su mi iskusnije mame rekle, a ja prenosim tebi: Edita ce sigurno doci u fazu kada ce uzimati sve bebino, ulaziti u njegov krevet, cuclati njegovu dudu, trazityi da sisa... Sve joj to treba dozvoliti da shvati kako bebine stvari jos uvek mogu biti i njoj dostupne, pa ce je i to prosto proci. Sretno u lecenju ljubomore! Ljubi oba