Ginger draga
Mihim - jednostavno mi je teško ocijeniti razumije me ili ne. Zvuči katastrofa, i tako se trenutno i osjećam jer on na svaki pokušaj da ga se nešto nauči reagira na način da te uhvati za ruku i odvede do mjesta gdje on želi biti i što on želi raditi, a to nikad (doslovno nikad ) nije nešto što mi "predložimo".
Dakle, pokazujem nešto u slikovnici, on ju zatvara i vodi me do sapunice za puhanje balončića, to obožava. Kroz igru mu pokazujem nosić ili pupak, a on odlazi od mene i počne se igrati s nekom igračkom. Da me se krivo ne shvati, nisam sad nasilna s tom slikovnicom pa ga pratim po stanu i guram slike pod nos, nego mu onako usput kad se igramo "slučajno" ubacim u vidno polje...
Ja sam mu mama, ali očito i nemajka kad ne vidim razumije li me. I samo se nadam u sebi da kuži, ali je svojeglav pa neće pokazati. S druge strane, ako mu obujem tenisice i kažem da idemo van- otići će do vrata ( pranje ruku i kupaonica još ne funkcionira do kraja, ali idemo u dobrom smjeru ). Ako dođe bakina prijateljica na kavu, ko hostesa ju uzima za ruku i odvodi do stolice na koju ona uvijek sjeda.
vlatkapeno - baš što se tiče smeća, friško je počeo odnositi stvari u smeće. Doduše to su sve stvari koje nisu za smeće (igračka, još zatvoreni jogurt i sl.), ali kuži da bacamo unutra.
Samo "ga ne opterećuj" s kravicama, mahanjem i pokazivanjem nosa , i "razgovorom" i slikovnicama i "bravo-bravo" i sve je OK...