Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Dozvoljena kozmetika u trudnoći

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Dozvoljena kozmetika u trudnoći

Probala sam naći temu o kozmetici i dozvoljenim preparatima u trudnoći, ali me nejde.
    Pa ispirka, ako ta tema već postoji.

Ubila sam se od traženja po netu o tome šta bi smjela korisiti za lice i tijelo od kozmetike u trudnoći i već sam umorna i još uvijek ne znam šta.

Znam da exfolilate (AHA, BHA) ne smijem, ja inaće koristim BHA i ne mogu bez toga, ali znam da u trudnoći to mogu lagano zaboravit.

Naime lice mi je onako: polumasno, glatko je, relativno čisto, ali sklona sam potkožnim zlim aknama koje bole i mitiserima. dakle njega je obavezna.

Ja još nisma trudna, odnosno možda i jesmo šta napravili u međuvremenu, ali bih voljela krenut na dozvoljenu kozmetiku već sada.

Pa evo molila bih za savjete što bi bilo najbolje za takav, polumasni tip kože lica sklon aknama od sljedećih preparata

- losion za čiščenje
    - tonik
    - gel za umivanje
    - maska

Te također i za tijelo, koja hidrantna krema je najbolja za normlanu kožu (niti suhu niti masnu)?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja ti ne znam pojedinačno navest, ali mogu ti reći da ja toga minimalno koristim
    od krema za lice samo melem i Uriage-ovu bakar-zink kremu kad mi se počne malo više ljuštit
    od krema za tijelo ništa osim bademovog ulja
    u početku T sam bila kao u pubertetu, čak su mi se i brčići pojavili (a nikad ih nisam imala), kasnije se sve smirilo, a sad baš ono imam naljepšu kožu otkad znam za sebe, predivno nešto

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cijelu trudnoću koristim svoju uobičajenu kremu za lice: Avene Cleanance K (s AHA kiselinama) i ne vidim gdje bi tu bio problem. :?

Inače, u trudnoći koristim uobičajenu kozmetiku, jedino sam izbacila korištenje depilacijske kreme.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam i prije trudnoće bila kozmetički "prirodnije" usmjerena, tako da sam s time samo nastavila nakon što smo dobili plusić, ništa nisam mijenjala.
    Uglavnom se krećem u gabaritima Dr Hauschka-Alverde-Weleda.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    jedino sam izbacila korištenje depilacijske kreme.
    zasto? ja i inace nista ne koristim (samo melem i kremu za ruke po zimi), al sam i u 1.trudnoci pred kraj, a planiram i sad, depilirati s kremom bikini zonu (jel se to tak zove?) da me ne moraju brijati na porodu.

jel to ok ili bi i to iz nekog razloga trebala izbaciti?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Citiraj Superman prvotno napisa
    jedino sam izbacila korištenje depilacijske kreme.
    zasto? ja i inace nista ne koristim (samo melem i kremu za ruke po zimi), al sam i u 1.trudnoci pred kraj, a planiram i sad, depilirati s kremom bikini zonu (jel se to tak zove?) da me ne moraju brijati na porodu.

jel to ok ili bi i to iz nekog razloga trebala izbaciti?
    ja isto to u T ne koristim, negdje sam čitala da ima neke sastojke koji nisu baš poželjni, kao ni anticelulitne kreme
    premda, mislim da su rizici daleko veći dok traje organogeneza nekgo kasnije u T

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja koristim istu kozmetiku za tijelo kao i prije trudnoće (Betina barti kakolisevećpiše) i niveinu aqua beauty za lice.
    na depilaciju idem redovito. doduše sad mi je malo bolnija nego van trudnoće, ali bože moj....šta je tu je....ružne dlake triba odstranit.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo se nadam da ovih par puta kad cu se depilirati (zapravo to MM obavlja jer ja nis ne vidim) nece stetiti jer imam veliku averziju prema brijanju u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja se baš premišljam ima li štetnih hidratantnih krema? kako da znam koju uzeti a baš mi treba?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

L&L zar ne briju u bolnici i kad dođeš obrijana?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mene na 1. porodu nisu brijali. sad ne znam da li je to zato sto nisu imali nista za obrijati ili zato sto sam dosla malo kasno (nisu mi dali ni da se otusiram - jesam se ja doma otusirala, al sam htjela bit pod vodom, pa sam zato trazila)

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj **az** prvotno napisa
    L&L zar ne briju u bolnici i kad dođeš obrijana?
    a što bi brijali kožu?? Pa naravno ako si izdepilirana da ne briju.
    Inaće ne preporučaju depilacijske kreme zbog amonijaka koji sadržavaju.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a jel znas mozda da li taj amonijak steti i u zadnjem mjesecu trudnoce (kad je vec beba skroz razvijena)?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a jel znas mozda da li taj amonijak steti i u zadnjem mjesecu trudnoce (kad je vec beba skroz razvijena)?
    Sigurno ne koristi bebi, bolje se uhvati dobre stare britvice!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja se sjećam da sam na početku trudnoće koristila bila od marke Avene, jednu kremu za masnu kožu s retinalheidom i aha kiselinama, i onda je zbog tog retinalheida koji je kao neki derivat vitamina E koliko me pamćenje služi... bila totalna zbrka i panika ... jer se to kao NE smije u trudnoći... bila sam u totalnom šoku jer sam to koristila prvih par tjedana.....da bih prije kojih tjedan-dva saznala da te kremice s lokalnom primjenom baš i nemaju neke šanse da štete bebi. to je mizerna količina koja teško preko kože dospijeva u krvotok.

sad koristim od bioderme na bazi glikolnih kiselina za masnu kožu.
    piliing od eucerina također za masnu kožu sklonu aknama.
    pjenu od afrodite.
    masku od afrodite na bazi čajevca.

kosu nisam pofarbala otkad sam trudna.
    ne vjerujem da to baš može štetiti bebi, ali nije mi hitno farbati se, sijedih nemam a i ljepše mi stoja moja prirodna smeđa sad u trudnoći nego ona ubitačno crna koju sam obično furala ha ha.
    pofarbat ću se kad prestanem dojiti.

negdje sam čitala da trudnice ne bi smjele čupati dlake na nogama jer nije preporučljivo u trudnoći trpiti bol... valjda zbog oslobađanja viška adrenalina?.... ne znam.
    depiliram noge britvicom ali mislim da ću otić na brazilsku depilaciju prije poroda a me nebi slučajno tamo uhvatile one mesarke od medicinskih sestara i ponižavale me brijanjem pice.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj, si citala da je brazilska cak zabranjena uj VB, sad nedavno? ja nikad nisam bila na tako necemu (malo me previse strah boli), al ti savjetujem da to napravis sa secerom, a ne s voskom...to su barem komentirale moje cure na poslu koje to rade.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Brazilsku su zabranili, da. A ne preporučuju se kreme sa vitaminom A, koliko ja znam...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moia ovdje smo ti dosta o tome razgovarali. Jest da smo više o djeci ali smo i trudnice spominjali s njihovim kozmetičkim potrebama...

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a22887d1cde1cb

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako si iz Zagreba, u Vlaškoj imaj dućan koji ti se zove Živa bio scena. Imaju isklljučivo prirodnu kozmetiku i preparativnu i dekorativnu. Cijene nekih preparata su skuplje od onih u DM-u i ostalim parfumerijama ali se isplati. Ja sam inače veliki alergičar ali taj me dućan spasio. Prodaačice su super i prepune savjeta. Pokušaj!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Brazilsku su zabranili, da.
    ispričavam se na ot, al imaš li kakav link?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Brazilsku su zabranili, da.
    ispričavam se na ot, al imaš li kakav link?
    Ne, ali mislim da je članak tu negdje u kući, pa ako hoćeš mogu ti ga pronaći?
    Evo ga ali se radi o Americi ne o V.Britaniji...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kad uguglas "zabrana brazilske depilacije" otvori ti se nekoliko naslova iz razlicitih novina...ona nikad nije bila ni dozvoljena, ali inspektori to nisu toliko nadgledali dok nisu dosle ove tuzbe.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i da, ja sam fulala, nije VB nego Amerika, iako sam sigurna da sam na nekim vijestima cula da se radi o VB :? mamnezija...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala curke na informacijama.

Evo ja se napokon odlučila. Za najprirodnije moguće, za čišćenje / toniranje hidrolati, a za njegu, eterično ulje lavande i čajevca.

A od pilinga za tijelo, prirodna morska sol sa maslinovim (nerafinirano i djevičansko) i bademovim.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    a za njegu, eterično ulje lavande i čajevca.
    zaboravih još napisati... uz bazno lješnjakovo ulje (nerafnirano, hladno prešano) kojem se dodaje eterično (lavnda, čajevac itd..već prema tipu kože).

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj, si citala da je brazilska cak zabranjena uj VB, sad nedavno? ja nikad nisam bila na tako necemu (malo me previse strah boli), al ti savjetujem da to napravis sa secerom, a ne s voskom...to su barem komentirale moje cure na poslu koje to rade.
    o bože. stvarno gadno.
    sad sam pročitala članak.

istina. bilo bi dobro to onda izbjegavati. osobito u trudnoći.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja koristim organsku kozmetiku Lavera te nešto manje Florame.A trbuh mažem s čistim Shea maslacem organskog podrijetla također. To mi se nekako čini najzdravije...
    A kaj se tiče brazilke, nisam imala pojma da je zabranjena?? :shock:
    A ja uredno hodam na to, dapače čak mi ginekolog to odobrio! Točnije na egipatsku brazilku.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja vam se cure u te brazilske uopce ne kuzim, al sam cula da vosak nikako nije dobar, al da je secer bolji - e, sad, ako vi to uklanjate sa secerom, onda ok, al ak s voskom, predlozila bih vam da promijenite tehniku

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ANKARA prvotno napisa
    Ako si iz Zagreba, u Vlaškoj imaj dućan koji ti se zove Živa bio scena. Imaju isklljučivo prirodnu kozmetiku i preparativnu i dekorativnu. Cijene nekih preparata su skuplje od onih u DM-u i ostalim parfumerijama ali se isplati. Ja sam inače veliki alergičar ali taj me dućan spasio. Prodaačice su super i prepune savjeta. Pokušaj!
    Često sam tamo . Ako nisi iz Zagreba, imaš izvrstan web shop (Aromaterra) sa prirodnom kozmetikom, uljima, hidrolatima itd, sve super i provjerene marke.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure jel moze biti stetno ako se mazem losionom za samotamnjenje?
    nije nikakav poseban proizod, onaj niven sto ga ima u dm-u..

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    Ja sam taj kupila i sad ga doma gledam i žalim za novcem,jer su mi rekli da sadrži nešto (nemam pojma što) kaj je štetno za trudnice jer ulazi pod kožu.

Nadam se da će me netko demantirati i reći suprotno, jer me srce boli kad gledam tu kremu, samo mi uludo utrošenih pedeset kuna treperi pred očima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Citiraj argentina prvotno napisa
    Ja sam taj kupila i sad ga doma gledam i žalim za novcem,jer su mi rekli da sadrži nešto (nemam pojma što) kaj je štetno za trudnice jer ulazi pod kožu.

Nadam se da će me netko demantirati i reći suprotno, jer me srce boli kad gledam tu kremu, samo mi uludo utrošenih pedeset kuna treperi pred očima.
    Curke u istom smo situaciji. I ja imam doma losion za samotamljenje (ovaj moj je puno skuplji), ali ništa od njega ove godine.

S kozmetičkim je proizvodima kompilicirana situacija. Naime, sadrže razne sastojke (neki doslovce na desetke) i kad su trudnice i dojilje u pitanju, onda se svi ograđuju od odgovora o korištenju istih. Naime, nemaju često potvrdu da su svi sastojci neškodljivi u trudnoći/dojenju i zato se ne sugerira ih koristiti. Slično je s preparatim za celulita. Ja sam prva koja bi se sad mazala.
    Treba biti oprezan. Ja sam se pomirila s činjenicom da ću ove godine uzgojiti super guzu i da ću biti bijela ko sir. Ali, kad razmišljam o razlogu za sve to, onda mi nije niti važno. Bitne su nam bebice...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

slažem se sa Lukinom mammom. Cure najte se zezati sa tim kremama protiv celulita, za tamnjenje, razne kiseline (sastojak je obično isti kao i kod aspirina !!!) za lice bez obzira koliko slab postotak bile..strpite se tih 9 mjeseci. Ne znači to da će te odmah roditi bolesnu bebu, ali svakako postoje dobre šanse da beba ima razno raznih problema od infekcija, dermatitisa, slab imunitet itd...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sredstva za samotamnjenje (većina) sadrži DHA (dihidroksi aceton) - pretpostavljam da je to to o čemu se priča

uglavnom, trebalo bi izbjegavati sredstva koja se nanose na veliku površinu kože (dakle, trbuh, leđa, noge) a koja sadrže kemikalije koje bi potencijalno mogle biti štetne za trudnicu tj. bebu (pritom se misli i na preparate koji sadrže eterična ulja ili druge biljne ekstrakte a za koje se pouzdano ne zna da li negativno utječu na organizam trudnice).

kod preparata za njegu lica "ograničenja" su manja jer je i površina aposorpcije manja, pa time i opasnost od štetnih posljedica.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

EWG u svojim tekstovima navodi da je Dihydroxy aceton za izbegavanje i van trudnoce kao i Coumarin koji takodje stavljaju u te losione za samotamnjenje
    Kao i napomenu da se obavezno koristi zastita od sunca cak i ako se ima boja od kreme za samotamnjenje.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A "obicna" mlijeka za tijelo su dozvoljena normalno?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    A "obicna" mlijeka za tijelo su dozvoljena normalno?
    Idealno bi bilo da se detaljno prostudira deklaracija za svaki proizvod i provjeri svaki sastojak, ali to je nemoguća misija i nema smisla.
    Pitanje je što misliš točno pod obična, ali moj zdravoseljački odgovor bi bio: nemoj eksperimentirati s novim proizvodima, koristi za svakodnevnu njegu one preparate koje si već isprobala i prije T i na kojima na naljepnici nema nekih "zvučnih" opisa: tipa za ljepši trajniji ten kože, samotamnjenje, pa neki "sumnjivi" sastojci za koje prije niste čule....

Ja trudnicama najradije preporučim obično bademovo ulje (važno da je hladno prešano, ne rafinirano). Znači najobičnije, bez dodatka parfema, konzervansa, vitamina i tko zna čega još.... Idealno je protiv strija i ja se s njim mažem. Može ga se malo i dok se tuširaš, koža je mekša i nježnija...
    Što jednostavnije sastavom, to bolje....

Bit će vremena za uljepšavanje....

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma ja vise NISTA ne koristim od kozmetike osim Johnsons mlijeka za tijelo sa aloa verom i bademovim uljem. Za njega u biti i pitam... inace imam jako osjetljivu kozu i reakcije na sve zivo a na njega ne, pa pretpostavljam da nije jak.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    Ma ja vise NISTA ne koristim od kozmetike osim Johnsons mlijeka za tijelo sa aloa verom i bademovim uljem. Za njega u biti i pitam... inace imam jako osjetljivu kozu i reakcije na sve zivo a na njega ne, pa pretpostavljam da nije jak.
    Samo se ti maži....

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure ne morate se baš svega bojati. No, ako već koristiš mlijeko sa bademovim uljem (koje je vjerovatno rafinirano i obezvrijeđeno + rpa konzervansa, stabilizatora i ne znam čega), zašto ne koristiti čisto, nerafinirano bademovo ulje, kao što predlaže Lukinamama?

Za celulit možete napraviti jednostavnu kombinaciju biljnih ulja lješnjaka i centele, i na 100 ml nakapati 20-ak kapi eteričnog ulja sjemena mrkve. Neće baš pomoći postojećem celulitu, ali će pomoći spriječiti nastajanje novog. Može se koristiti od 3. mjeseca na dalje.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joj....morala bi se nadovezati na ovu temu....
    Ima nešto što me mući.... U početku kad sam mislila da nisam trudna,koristila sam 1 x depilacijsku kremu (za noge), popila 2 ili 3 tablete protiv celulita, mazala se celulitnim kremama i išla 4-5 x u solarij (jaki) na 10 min.
    Da li je velika vjerojatnost da sam oštetila bebicu i kad se i da li se to može vidjeti na ultrazvuku?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Joj....morala bi se nadovezati na ovu temu....
    Ima nešto što me mući.... U početku kad sam mislila da nisam trudna,koristila sam 1 x depilacijsku kremu (za noge), popila 2 ili 3 tablete protiv celulita, mazala se celulitnim kremama i išla 4-5 x u solarij (jaki) na 10 min.
    Da li je velika vjerojatnost da sam oštetila bebicu i kad se i da li se to može vidjeti na ultrazvuku?
    Evita,
    nemoj se bojati. Da je išta od toga toliko štetno da mi naškodilo bebi, bilo bi zabranjeno zakonom. Ili bi se u najmanju ruku prije svakom izlaganju solariju ili prilikom kupnje depilacijske kreme ili one protiv celulita morala osoblju popiškiti test da dokažeš da nisi trudna... 8)
    Dobro je to što si prestala čim si saznala.
    Uostalom i ja sam bila jednom na 5 min u turbo solariju dok nisam znala da čekam bebu. To mi je naravno bilo zadnji put.

Mislim da je poanta svega o čemu pričamo na ovom topiću da moramo biti oprezne što koristimo u T kako bi sve potencijalne rizike svele na minimum jer niti jedna od nas ne želi niti najmanje nauditi bebici.
    Sva sredstva za sunčanje, samotamnjenje, celulit itd. vjerojatno nisu štetna, ali kao što rekoh, nitko od nas ne želi riskirati.
    Problem je to što su kozmetička sredstva jako složena sastavom i ne podliježu rigoroznim kontrolama od raznih nadležnih Agencija i slično kao što to moraju prolaziti lijekovi za koje danas uglavnom točno znamo kakav imaju učinak na fetus ili koliko se (ne)izlučuju u majčino mlijeko. Zato su svi danas registrirani lijekovi u RH (a i u ostatku svijeta) klasificirani prema FDA (Food and Drug Administration) od A (što znači nije dokazan štetan učinak te se smije primjenjivati u T) do X (štetan učinak, kontraindicirano u T).
    Zanimljivo je koliko vitamina nema oznaku A te su neki u visokim koncentracijama čak i s oznakom X.
    Dakle, umjerenost u svemu... to se odnosi i na hranu. :/

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uh....malo si me utješila...nadam se da je sve ok...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Za celulit možete napraviti jednostavnu kombinaciju biljnih ulja lješnjaka i centele, i na 100 ml nakapati 20-ak kapi eteričnog ulja sjemena mrkve. Neće baš pomoći postojećem celulitu, ali će pomoći spriječiti nastajanje novog. Može se koristiti od 3. mjeseca na dalje.
    ovo sam čula da je odlično za celulit !

ali ja sam s time totalno u komi, još prvih 4-5 tjedana bilo sve ok, nakon toga bljuje mi se od mirisa ulja i eteričnog, lješnjakovog, shea maslaca, ma svega, a mrkvu, odnsno ulje sjemena mrkve, evo i sad kad pišem o njoj povraća mi se za poluditi

na ružino ulje isto ne smijem misliti, isuse tolano sam žalosna zbog toga.

inače imam super mješavinu za masno lice sklono aknama lješnjakovo, sunokretovo, ulje ploda ruže, jojobino i 2 kapi lavande i 2 kapi mrkve i lice mi je bilo perfektno, međutim ne smijem niti pomisliti na to, gotovo evo diže mi se želudac..

daj me utješite i recite da će nakon 13-tog tjedna stvar doći u normlau jer ovo je zbilja koma

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure, ja sam u trudnoći totalno odlakavila... Nisam ni prije bila ko bebina guza, ali u trudnoći mi je tijelo totalno podivljalo!!! Lice - pubertet, guza - narančina kora, cijelo tijelo - dlakavo ko u Krapinskog pračovjeka...

Znam da se sumnjivi, a posebno naočigled štetni preparati ne smiju koristiti u trudnoći i to neradim, ali mi je palo na pamet pitanje... Ima li u tim bio dućanima kakvo sredstvo za blajhanje dlaka po tijelu koje je malo blaže nego ovo iz dm-a? Ja sam u 2. tromjesečju (20+3) pa se tješim da je takav tretman sad malo sigurniji kada je organogeneza gotova, a iako bi obuhvatio veliku površinu (trbuh) koliko može biti štetan ako trae svega par min.?

I imam još jedno pitanje, di se u Vlaškoj nalazi ta Živa bio scena?

I još jedno... , zar ono bademovo ulje iz gradske ljekarne (koje me oduševljava svojom niskom cijenom - 15-ak kn) nije to pravo, učinkovito (hladno prešano) o kojem pričate?

Btw, ja sam si napravila mix protiv strija: u niveino mlijeko za vrlo suhu kožu dodam to bademovo ulje iz ljekarne, malo nevenovog ulja, malo ulja pšeničnih klica i maaalčicu ulja noćurka (koje je presupo, zato ga i stavim samo malo :/ ), a sad sam u taj svoj mix odlučila i dodati koju ampulicu kolagena.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nora Fora prvotno napisa
    I još jedno... , zar ono bademovo ulje iz gradske ljekarne (koje me oduševljava svojom niskom cijenom - 15-ak kn) nije to pravo, učinkovito (hladno prešano) o kojem pričate?
    S obzirom na cijenu, mislim da je to rafinirano ulje. Hladno prešano je ipak skuplje, čak 2-3 puta. Ali, na deklaraciji mora pisati kako je dobiveno ulje. Ako nije, a ti lijepo pitaj tete u ljekarni. Moraju znati.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hladno prešano bademovo ulje Primavera 1 dl platila 87 kn to pomazala za tren i preskupa solucija ,no moram priznati da se bolje upija i koža je drugačija nego kod ovih rafiniranih

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja koristim Weledino ulje protiv strija i jako sam zadovoljna.
    U početku me živcirao taj osjećaj zamašćenosti nakon mazanja, a onda sam se ispraksirala da ga umasiram dok sam još polumokra od tuširanja pa se super upije.
    Na bazi je hladno prešanog ulja badema, jojobe i pšeničnih klica, uz dodatak eteričnih ulja čija kombinacija mirisa mi u trudnoći jako odgovara.
    Kad se ne stignem mackati tim uljem, onda se nabrzaka namažem Babylove kremom za masažu pritiv strija, ali to je puno rjeđe.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga moja Norafora i ja imam isti problem ja sam ti 15+2 i odlakavila sam katastrofa, a zivim na moru pa je vec sezona kupanja a ja se mucim, idem redovito na depilaciju hladnim voskom, a probala sam i secernu pa su mi dlake puno urastale od secerne da se jos nisam rijesila tih glupih uraslih, non stop se cupkam pincetom. Ali mene zabrinjava sto su se meni pojavile crne dlake i na trbuhu, zadnji put sam stiskla zube i pocupala voskom u kucnoj radinosti nije bilo strasno ali neznam sta dalje i ako se nastavi ova preobrazba iz normalnog ljudskog bica u majmuna.... ima li netko nekakav prijedlog..... :? :? :? :?

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

BAKY, potpuno te razumijem... I meni je pinceta stalno u ruci i čupkam se pomalo oko pupka , ali strah me je cijeli trbuh depilirati, jer znam da će na tom mjestu izbiti puno vidljivije crne dlake, tako da mislim da to ipak neću napraviti. Možda neće od prvog puta, ali znam kakva mi je situacija od čupanja po nogama i rukama, pa ne bih htjela do toga dovesti i trbuh. Inače, imala sam ja i prije nešto dlaka po trbuhu, ali su bile puno manje i rjeđe i taj problem bih baš fino rješila blajhom. 8) Ali sad, u trudnoći mi ne bi baš bilo ugodno takvu kemiju stavljati par centimerara od moje bebice iako bi bila potrebna samo koja minutica da riješi moj problem. Nadala sam se da će mi tu netko reći: "Maaaaa jooooj, daj, ne paničari, samo ti njih izbijeli, ne može pet minuta pod blajhom nikako štetiti bebi..." ali takav komentar nisam dobila. Uglavnom, sutra idem na pregled, pa ću pitati dr. (iako mi je malo glupo postavljati joj takvo pitanje :/ ). Javim što mi je rekla.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •