Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Upala

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Upala

Radila sam papa test 4.10.08,nalaz sam dobila 24.2.09 i nije mi bio dobar ali mi je dolocentica rekla da nam to ne smeta za IVF,ali ove dane me je pocelo tako pec dole i sve mi je crveno,pece me i kad mokrim...sad se kao malo smanjiva ali par dana je bilo uzasno...tako mi je bilo i prije par mj,al kako su mi doktor.rekle da mi za to nemogu nista dat,nisam nista ni uzimala...sad se uzasno bojim jer sam trudna 8tj iako je docentica rekla da nije prepreka za bebu. Evo napisat cu vam nalaz papa testa pa recite mi svoje misljenje,pocela sam prije trudnoce piti caj od bosiljka-dobar je za upale i stala jer neznam sta mogu piti u trudnoci :
    PRIMJERENOST UZORKA-zadovoljava za interpretaciju
    OPCA PODJELA-abnormalne stanice
    OPISNA DIJAGNOZA-bacillus vaginalis,mijesana flora,promjene povezane sa HPV
    REAKRIVNE PROMJENE NA STANICAMA UDRUZENE S-upalom
    SKVAMOZNE STANICE-atipicne skvamozne stanice-asc,neodredenog znacenja-asc-us
    ponoviti pretragu za 6mj

Molim vas,ako znate ista da bi mogla piti,dajte mi savjet,mislim da nema smisla cekat opet papa test a s nicim ne lijecit jer se nece samo povuc. :/

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Upala

Moje mišljenje je da napraviš kompletne briseve, vjerojatno imaš neke gljivice, a to će brisevi pokazati.

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zaboravila sam napisati da sam radila sve pretrage prije ivf -a,i sve mi je uredno-hepatitis markere i hiv,papa,mikrobioloska obrada vrata maternice-mycopl,ureapl,chl,cb od toga mi je jedino taj papa los.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hmmmm, nemam pojma :/
    ali piše ti da imaš upalne promjene povezane sa hpv-om, sad kako se one manifestiraju nemam pojma.
    gle ja sam prije ivf postupka radila sve kpl, i nalaz je bio OK. nakon par mj. u bolnici su mi radili cb. i otkrili neku gljivu zbog koje sam koristila vaginalete.

potraži mišljenje i drugog ginekologa

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

marinci meni u takvoj situaciji kakvu opisujes uvijek pomogne (mini) tampon namocen u probioticni jogurt. Kada je stanje jako kriticno ostavim tampon preko noci, a inace pomaze vec i samo par sati preko dana. Obicno se sve smiri u roku do tri, cetiri dana. A inace osjecaj peckanja i svrbenja ublazuje se trenutacno.

Za trudnocu to ne bi smjelo skoditi pa ti svakako preporucujem da probas.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam to sve imala prošle godine.Moj ginić mi je rekao da nikad nisam imala gori papa.Dobila antibiotike i ja i suprug zbog tih abnormalnih skvamoznih stanica i hpv-a.Uglavnom kažu da je to pad imuniteta pa hpv,upala i sl. dolaze u prvi plan.Moj savjet-antibiotik i diži imunitet pod hitno.

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm,ali koji antibiotik kad mi docentica i ginek. kazu da mi nemogu nista dat za to,i meni je to jako glupo jer nesto mora bit...15-stog idem na ultraz pa cu rec docentici sta je i kako je i nek mi da nesto jer ako se sta prosiri sta onda. I da,imam zuti iscjedak...bem ti zensko

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i sta je dobro za imunitet,vise sama neznam sta pit...kud me brine dali cu vidit bebu i srce sad i ovo

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da bi ti trebala potražiti mišljenje još jednog dr. jer dvojica znaju više nego jedan.
    meni se također pojavljuje svbež al sam primjetila da se to svaki put dešava nakon utrogestana i poslije ništa. ja sam idući tjedan na kontroli pa ću vidjet sa ginićom a papa test mi je bio uredan :/

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

marinci, antibiotik nije uvijek rješenje - ja bih, s obzirom na trudnoću i nedovršenu organogenezu izbjegla njihovo uzimanje.
    Za jačanje imuniteta imaš hrpe preparata (propolis, kolostrum...); svatko ima neku svoju taktiku i teško je reći što je definitivno najbolje. Ja sam koristila puno probiotika i jako pazila da jedem kvalitetno i raznovrsno (uz dodatke vitamina i minerala).
    Znam da na forumu ima dosta tema na kojima se razgovaralo o tome šta je kome pomoglo..... vjerujem da ćeš naći ono što će tebi najbolje odgovarati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

marinci, nadam se da ćeš uskoro riješiti tegobe. svakako kad budeš sad išla na uzv zamoli dr. da ti uzme briseve na ureaplasmu,mikoplasmu,clahmydiu,aerobe,iako možda te samo napala gljivica , od nje zna tako peći. osobno bi ti preporučila Lactogyn,on služi očuvanju fiziološke flore i smanjuje mogućnost infekcije,i acidosalus vaginalete koje su sigurne u trudnoći,meni pomažu kod peckanja, svrbeža.... ali vaginalete nemoj nikako prije nego odeš dr. da ti ne bi prikrile realan nalaz briseva.
    a hpv uzrokuje virus i još nema 100% lijeka za njega, ali imam dvije prijateljice kojima je pomogao Virago, prirodni proizvod od Calivite international. riješile su cin 1 s njim, a preporučio im je ginekolog. tako da najbolje o svemu pričaj s dr.
    a dotad pij puno jogurta,možeš si nabavit i propolis i Lactogyn kapsule, trebale bi ti pomoći do kontrole.
    sretno!

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mimi3,to sam radila u 2mj i ok mi je bilo...a nista vidit cu s njom da mi nesto da ili nek opet napravi briseve
    Hvala vam puno na savjetima

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sorry,nisam vidjela u potpisu da si trudna.Pitaj najbolje dr,a za imunitet propolis i med.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozdrav marinci, pogledaj http://www.beta.hr/forum/viewtopic.php?t=665 nadam se da ćeš nešto pronaći, ; propolis i matična mliječ ne mogu škoditi, podiži imunitet jer te bebica cucla

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala vam cure,nadam se da ce sve biti ok

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

marinci, da to čim prije središ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu