Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: mučnina ili nervoza želuca zbog stresa

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno mučnina ili nervoza želuca zbog stresa

znam da je naslov malo bezveze, ali se nadam da možete pomoći informacijama

naime, prošlog tjedna sam bila kod gin, po ZM to je danas 7tj.+3
    problem je u tome da po tom izračunu plod nije dovoljno razvijen - e sad,
    gin nije paničario, rekao je da sam možda kasnije zatrudnila i naručio me
    20. ovog mjeseca
    isto tako, ako ću krvariti, da idem u bolnicu

nisam baš dobro reagirala, već dan nakon toga dobila sam ogromni herpes, još sam malo na rodi pogledala vezane topice (blighted ovum) i totalno se ukomirala

a onda je počelo s nervozom želuca - sve mi se počelo gaditi, jedva da bih išta i pojela, želudac kao da mi stoji u grlu i stalno me boli
    da ne kažem da svaki dan imam proljev, nekad i dva puta

ipak, nekako sam se prisila da se smirim, znam da živciranjem neću ništa postići, opuštam se što više mogu, no ovo ne prestaje
    u prvoj trudnoći nisam imala nikakvih mučnina, sve sam mogla normalno jesti... pa se potajice ipak nadam da sam kasnije začela...

zanima me jel' ste možda imale takve mučnine, dakle gadljivost prema hrani, dizanje želuca, ali ne i povraćanje, proljev?

sorry na odužem postu, morala sam se izjadati

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nisam ni jednom povracala, ali sam znala u pocetku imati proljev i povremeno bi mi se neka odredena hrana uzasno gadila, nije mi bilo potrebno da ju vidim il osjetim miris vec sama pomisao na nju mi je stvarala mucnine.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zaboravila sam napisati da sam se prva 3 mjeseca uzasno bojala za svoju bebu jer su me svi pametnjakovici oko mene uplasili kako je jako rizicno (nisam nikad pomisljala na to da su to gluposti i da nesmijem o tome uopce razmisljat) pa me znao i jako bolit zeludac od nervoze a pretpostavljam da je to bio i uzrok proljeva.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja jesam jer sam sa 7 tj. prokrvarila imala sam hematom 4x4, od ludila
    koje me je pralo imala sam proljev, mučnine, nisam jela...
    sad još uvijek znam samu sebe prestrašiti da imam proljev i to po nekoliko puta na dan.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e šta ti je psiha... očito da mi je potrebna meditacija ili tako nešto

hvala, cure

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

to ti je tako, draga, pogotovo onima koje su tako paranoicne i panicarke ko ja!! Meni ti je oduvijek tako, malo malo pa zbog necek proljev :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lucky, drž se.

Mi smo trudnoću počeli sa sličnom pričom, naš plusić nije bio dovoljno "velik" za period protekao od zadnje menstruacije, pa je dr zaključila (na osnovi mojih dosta neredovitih ciklusa) da sam imala kasniju ovulaciju i prema tome korigirala datum zadnje menstruacije.
    Na prvom nalazu mi piše "trudnoća -1,5 tjedan", po tome se dr onda dalje ravnala.

Bez obzira na to kaj sam vrlo cool trudnica, ne uzrujavam se oko previše toga, imala sam dosta intenzivne mučnine, povremena povraćanja i proljeve koji su misteriozno nestali kad sam odlučila ranije otići s posla na komplikacije i prestati se živcirati oko poslovne sredine u kojoj se nisam osjećala dobro.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lucky2 - ovo sto imas su ti sve normalne reakcije na stres. a trudnoce su sve razlicite, tako se meni u 1. dizao zeludac i na sam spomen cevapa (nisam ih jela 9mj, niti sam mogla biti u blizini nekoga tko ih jede), dok ih sad tamanim sve u 16 sve ce proci (ako ne prije, onda kad rodis), a ti se samo probaj smiriti, misliti na bebicu koja ti raste u trbuhu, maziti je i paziti (nikad nije prerano poceti ).

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: mučnina ili nervoza želuca zbog stresa

Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    zanima me jel' ste možda imale takve mučnine, dakle gadljivost prema hrani, dizanje želuca, ali ne i povraćanje, proljev?
    Isprobala sam sve kombinacije:
    - gađenje i odbojnost prema hrani bez povraćanja + osjetljivost na razne mirise, čak i samu pomisao na njih (npr. pojačala bi mi se mučnina čim bih na tv-u vidjela nekoga tko puši),
    - to isto, samo s povraćanjem,
    - povraćanje bez najave poslije kojeg bih se odmah osjećala bolje.
    Proljev nisam imala.

Negdje sam pročitala da su mučnine dobar znak. Navodno su povezane s manjom stopom spontanih pobačaja, iako to, naravno, ne znači da trudnoće bez mučnina i sličnih tegoba ne mogu biti savršeno uredne.

Lucky2, budi strpljiva i ne daj crnim mislima da te opterećuju. Vjerojatno je sve ok.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam u prva tri mjeseca dobila 2 puta herpes, povracala sam samo par puta ali mi se zato cesto dizao zeludac na neki miris ili hranu i ni sama ne znam kako sam se suzdrzavala da mi ne izleti bljuvkica.
    I proljev sam imala par puta, razlog je uvijek bio stres i strah (u prosloj trudnoci sam imala spontani pa su me znale obuzeti crne misli).
    Zato ne brigaj, sve je to normalno. Drzi se

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thanx, cure na iskustvima i potpori

sam se nadam da će brzo proći, jer sam takav strastveni jedac
    a sad jedva da pojedem jedan mali kolačić (šmrc)
    pitat ću svoju doktoricu ima li što na biljnoj bazi za smirivanje želuca

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prva trudnoća - tu i tamo povračanje. Puno spavanja i umor.

Druga trudnoća - konstantna muka, povračanje skoro svaki dan. Svaki drugi dan lagani proljev. Nesanice. Sva hrana mi se gadi.

Opusti se koliko god možeš. Budi što pozitivnija zbog sebe i zbog bebe.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lucky2 - gledaj na to s pozitvne strane - budes na pocetku nesto i smrsavila, pa ces moci vise jesti kasnije, kad ce ti zbilja pasati - tako sam ja u prva 3 mj skinula 3 kile, sto mi je jako dobro doslo u povremenim prezderavanjima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •