-
Schwarzwald torta
Ajmo cure upomoć. Probah napravit , ali mi biskvit ispao takav da se skroz lako kida tj. mrvi. U cemu je stos?
Znam sve recepte sa web-a, ali ima li netko sa iskustvom za pravi Švarcvald,onaj kao iz vinceka?
Evo mog recepta po kojem sam probala....
· 100 g čokolade
· 4 jaja
· 50 g mljevenih badema
· Vanilin šećer Dolcela
· Prašak za pecivo
· 50 g brašna
· 50 g Škrobnog brašna Gussnel
· 1 žlica Krušnih mrvica
Za nadjev:
· 1 staklenka (1 kg) višanja bez koštica
· 20 g Škrobnog brašna Gussnel
· 2 žlice soka od limuna
· 2 žlice šećera
· 2 Vanilin šećera Dolcela
· 4 žlice višnjevače ili maraskina
· 600 ml slatkog vrhnja
· 2 žlice želatine
Postupak
1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, škrobnim brašnom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.
2. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
3. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.
4. Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, vošnjevaču i škrobno brašno (koje ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
5. Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajite otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.
6. Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.
Savjet
Pripazite da vam želatina koju umješujete u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma