-
Schwarzwald torta
Ajmo cure upomoć. Probah napravit , ali mi biskvit ispao takav da se skroz lako kida tj. mrvi. U cemu je stos?
Znam sve recepte sa web-a, ali ima li netko sa iskustvom za pravi Švarcvald,onaj kao iz vinceka?
Evo mog recepta po kojem sam probala....
· 100 g čokolade
· 4 jaja
· 50 g mljevenih badema
· Vanilin šećer Dolcela
· Prašak za pecivo
· 50 g brašna
· 50 g Škrobnog brašna Gussnel
· 1 žlica Krušnih mrvica
Za nadjev:
· 1 staklenka (1 kg) višanja bez koštica
· 20 g Škrobnog brašna Gussnel
· 2 žlice soka od limuna
· 2 žlice šećera
· 2 Vanilin šećera Dolcela
· 4 žlice višnjevače ili maraskina
· 600 ml slatkog vrhnja
· 2 žlice želatine
Postupak
1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, škrobnim brašnom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.
2. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
3. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.
4. Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, vošnjevaču i škrobno brašno (koje ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
5. Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajite otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.
6. Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.
Savjet
Pripazite da vam želatina koju umješujete u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla
-
evo gaaaaaaa hehe
8 bjelanjaka - istući u snijeg sa mikserom
8 žutanjaka
8 žlica šećera
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
izmiksati, pa umiješati snijeg od bjelanjaka malo po malo
nemoj bjelanjke umiksati nego samo kuhačom dobro izmiješati
( sljubiti ) sa ovom drugom smjesom
mala tajna
(kalup premaži margarinom i pospi krušnim mrvicama - neće se primiti)
staviti peći na 180 - 200 oko 20 minuta
2 kompota od višnje bez koštica ( dona mi je najbolja )
2 pudinga od vanilije ( dolcela mi je najbolja)
3 žlice šećera ( ja stavim 2 )
ocijedi višnje iz kompota - sok koji ostane trebao bi biti oko 7 dcl,
ako nema toliko onda dodaj vode do 7 dcl. to staviš kuhati ( pazi da nije premali lončić) , a u zdjelici izmiješaš 2 pudinga, šećer i malo tog soka ( oduzmeš od tih 7 dcl ).
kada zakuha sok, dodaš tu smjesu i kuhaš 2-3 minute da se
zgusne ( kao puding, tj. žele ) - kuhaš kao puding
Dodaš višnje u to, izmiješaš i i odmah preliješ na vrući biskvit
znači vruće na vruće
kada se ohladi izmiksaš 0,5l vrhnja za šlag i premažeš
možeš peči u modli za tortu, ali i u kockastom
zavisi kako ti paše
pečenje biskvita traje 20 minuta, a i kuhanje smjese
tu negdje isto .... znači torta je gotova za 20 minuta
definitivno je bolji nego kod vinceka :wink:
nadam se da sam ti dobro opisala postupak,
a za portal stiže izlektoriran 8) jer kad mi ovaj tekst vidi lektorica strpat će me u top
-
malo podižem, ali jednostavno moram podijeliti ovaj recept koji sam dobila od frendice. fenomenalan je! kolač, torta...a recept je vrlo jednostavan za napraviti (meni jako bitna stavka), a za prste je polizati. upravo ga radila kćeri za ročkas.
SCHWARZWALD (lažnjak):
Biskvit:
5 žumanjaka
20 dag šećera
15 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
malo vode (oko pola dl)
2-3 žlice kakaa
od 5 bjelanjaka izmiksati snijeg, zatim izmiksati ove gore sastojke i pomiješati sa snijegom. uliti u kalup (na dno staviti papir za pečenje).
peći na 170 oko 20-25 min.
kad se ohladi biskvit prerezati na tri dijela.
NADJEV OD VIŠANJA:
- kuhati odmrznute višnje (uzela sam 2 paketa smrznutih, cca 900 grama zajedno) u njihovom soku s malo vode, dodati šećer po ukusu (računajte da su višnje prilično kisele) i kad ukuha umiješati 3 velike žlice Gustina prethodno rastopljene u malo hladne vode - prokuhati nekoliko minuta i ostaviti da se ohladi.
ŠLAG
-izmiksati pola litre vrhnja za šlag (koristila Dukatov)
SLAGANJE
- na donji dio biskvita staviti pola nadjeva, pa premazati sa šlagom, poklopiti biskvitom, pa drugi dio nadjeva + šlag, pa zadnji biskvit.
Pekla sam u petak, a jeli u nedjelju. Taman da se okusi prožmu.
Još sam na vrh naribala krupnije čokoladu i ukrasila šlagom.
Mljac!
-
Podižem!
Da li stvarno u schw. tortu ide samo šlag kao krema? Ja sam ju tako radila 2 puta ali htjela bih nešto drugačiju kremu a opet da nije puding. Ideje?
Šlag mi je više za ukrašavanje.
-
pa kad umijesas gustin/puding u visnje dobijes nesto kao kremu
a ako bi nesto drugacije, mozes napraviti dunavske valove (ali krema je pudingasta) ili ovo
Posljednje uređivanje od tua : 05.04.2011. at 23:47
-
Napravit' ću parfe samo da mi mama oda tajni recept, nisam ga još nikad radila
-
ja znam jednu super kremu koja nije teška, opet je drugačija. Može se koristti u raznim kolačima pa tako bi bila dobra i u Shwarzwaldici.
Dakle uzmete sok od kompota breskve (Može sok od kruške z tetrapka, samo da je neki sok bez intenzivne boje i mrisa. Ja koristim ovaj iz kompota jer kod mene breskve brzo pojedu, a ponekad ih iskoristim i u kolaču. Ovisi koji kolač radim.) i u njega ukuhate puding od vanilije (3 pudinga/1 L soka), kad se puding potpuno ohladi treba ga izmješati sa 0.5 L tučenog slatkog vrhnja. Ja uvijek uzmem podravkin puding jer mi je on svjetlije boje tako da je krema gotovo bijela.
-
Ja radim ovu (dr Oetker) ali bez prhkog tijesta.
http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...l?TTKey=gesamt
Ako mi se baš žuri (ili ako radim tortu u vikendici ili na moru gdje nemam pećnicu) bez grižnje savjesti kupim tamne gotove kore i samo ih nafilam.
U čemu je trik da budu kao iz Vinceka? U sok od višanja može se staviti žličica maraskina, a ja često u tortu dodam svoj domaći džem od višanja umjesto ovih cirkusarija s gustinom. Gotovo je za tren oka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma