Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Schwarzwald torta

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno Schwarzwald torta

    Ajmo cure upomoć. Probah napravit , ali mi biskvit ispao takav da se skroz lako kida tj. mrvi. U cemu je stos?

    Znam sve recepte sa web-a, ali ima li netko sa iskustvom za pravi Švarcvald,onaj kao iz vinceka?
    Evo mog recepta po kojem sam probala....
    ______________________________

    Za biskvit:

    · 150 g maslaca
    · 150 g šećera
    · 100 g čokolade
    · 4 jaja
    · 50 g mljevenih badema
    · Vanilin šećer Dolcela
    · Prašak za pecivo
    · 50 g brašna
    · 50 g Škrobnog brašna Gussnel
    · 1 žlica Krušnih mrvica

    Za nadjev:
    · 1 staklenka (1 kg) višanja bez koštica
    · 20 g Škrobnog brašna Gussnel
    · 2 žlice soka od limuna
    · 2 žlice šećera
    · 2 Vanilin šećera Dolcela
    · 4 žlice višnjevače ili maraskina
    · 600 ml slatkog vrhnja
    · 2 žlice želatine


    Postupak

    1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumance, omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, škrobnim brašnom, mrvicama i vanilin šećerom. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe i čvrst snijeg od bjelanaca.

    2. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

    3. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela.

    4. Za nadjev višnje ocijedite, a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećere, limunov sok, vošnjevaču i škrobno brašno (koje ste razrijedili s malo vode), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.

    5. Želatinu stavite u malo vode da nabubri, ocijedite je, stavite u posudicu i na vodenoj kupelji je otopite. Slatko vrhnje napola izmiješajte, postupno dodajite otopljenu želatinu i miješajte do odgovarajuće čvrstoće.

    6. Svaki list torte premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.

    Posluživanje
    Ostatkom tučenog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.

    Savjet
    Pripazite da vam želatina koju umješujete u tučeno slatko vrhnje ne bude pretopla

  2. #2
    †marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    685

    Početno

    evo gaaaaaaa hehe

    8 bjelanjaka - istući u snijeg sa mikserom

    8 žutanjaka
    8 žlica šećera
    3 žlice brašna
    1 žlica kakaa
    izmiksati, pa umiješati snijeg od bjelanjaka malo po malo
    nemoj bjelanjke umiksati nego samo kuhačom dobro izmiješati
    ( sljubiti ) sa ovom drugom smjesom
    mala tajna
    (kalup premaži margarinom i pospi krušnim mrvicama - neće se primiti)

    staviti peći na 180 - 200 oko 20 minuta

    2 kompota od višnje bez koštica ( dona mi je najbolja )
    2 pudinga od vanilije ( dolcela mi je najbolja)
    3 žlice šećera ( ja stavim 2 )

    ocijedi višnje iz kompota - sok koji ostane trebao bi biti oko 7 dcl,
    ako nema toliko onda dodaj vode do 7 dcl. to staviš kuhati ( pazi da nije premali lončić) , a u zdjelici izmiješaš 2 pudinga, šećer i malo tog soka ( oduzmeš od tih 7 dcl ).
    kada zakuha sok, dodaš tu smjesu i kuhaš 2-3 minute da se
    zgusne ( kao puding, tj. žele ) - kuhaš kao puding
    Dodaš višnje u to, izmiješaš i i odmah preliješ na vrući biskvit
    znači vruće na vruće

    kada se ohladi izmiksaš 0,5l vrhnja za šlag i premažeš

    možeš peči u modli za tortu, ali i u kockastom
    zavisi kako ti paše
    pečenje biskvita traje 20 minuta, a i kuhanje smjese
    tu negdje isto .... znači torta je gotova za 20 minuta

    definitivno je bolji nego kod vinceka :wink:

    nadam se da sam ti dobro opisala postupak,
    a za portal stiže izlektoriran 8) jer kad mi ovaj tekst vidi lektorica strpat će me u top

  3. #3
    mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    916

    Početno

    malo podižem, ali jednostavno moram podijeliti ovaj recept koji sam dobila od frendice. fenomenalan je! kolač, torta...a recept je vrlo jednostavan za napraviti (meni jako bitna stavka), a za prste je polizati. upravo ga radila kćeri za ročkas.

    SCHWARZWALD (lažnjak):

    Biskvit:
    5 žumanjaka
    20 dag šećera
    15 dag oštrog brašna
    1 prašak za pecivo
    malo vode (oko pola dl)
    2-3 žlice kakaa

    od 5 bjelanjaka izmiksati snijeg, zatim izmiksati ove gore sastojke i pomiješati sa snijegom. uliti u kalup (na dno staviti papir za pečenje).

    peći na 170 oko 20-25 min.
    kad se ohladi biskvit prerezati na tri dijela.


    NADJEV OD VIŠANJA:
    - kuhati odmrznute višnje (uzela sam 2 paketa smrznutih, cca 900 grama zajedno) u njihovom soku s malo vode, dodati šećer po ukusu (računajte da su višnje prilično kisele) i kad ukuha umiješati 3 velike žlice Gustina prethodno rastopljene u malo hladne vode - prokuhati nekoliko minuta i ostaviti da se ohladi.

    ŠLAG
    -izmiksati pola litre vrhnja za šlag (koristila Dukatov)


    SLAGANJE
    - na donji dio biskvita staviti pola nadjeva, pa premazati sa šlagom, poklopiti biskvitom, pa drugi dio nadjeva + šlag, pa zadnji biskvit.


    Pekla sam u petak, a jeli u nedjelju. Taman da se okusi prožmu.
    Još sam na vrh naribala krupnije čokoladu i ukrasila šlagom.
    Mljac!

  4. #4
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Podižem!

    Da li stvarno u schw. tortu ide samo šlag kao krema? Ja sam ju tako radila 2 puta ali htjela bih nešto drugačiju kremu a opet da nije puding. Ideje?

    Šlag mi je više za ukrašavanje.

  5. #5
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    pa kad umijesas gustin/puding u visnje dobijes nesto kao kremu
    a ako bi nesto drugacije, mozes napraviti dunavske valove (ali krema je pudingasta) ili ovo
    Posljednje uređivanje od tua : 05.04.2011. at 23:47

  6. #6
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Napravit' ću parfe samo da mi mama oda tajni recept, nisam ga još nikad radila

  7. #7
    buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Zagorje zelene
    Postovi
    54

    Početno

    ja znam jednu super kremu koja nije teška, opet je drugačija. Može se koristti u raznim kolačima pa tako bi bila dobra i u Shwarzwaldici.
    Dakle uzmete sok od kompota breskve (Može sok od kruške z tetrapka, samo da je neki sok bez intenzivne boje i mrisa. Ja koristim ovaj iz kompota jer kod mene breskve brzo pojedu, a ponekad ih iskoristim i u kolaču. Ovisi koji kolač radim.) i u njega ukuhate puding od vanilije (3 pudinga/1 L soka), kad se puding potpuno ohladi treba ga izmješati sa 0.5 L tučenog slatkog vrhnja. Ja uvijek uzmem podravkin puding jer mi je on svjetlije boje tako da je krema gotovo bijela.

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ja radim ovu (dr Oetker) ali bez prhkog tijesta.

    http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...l?TTKey=gesamt

    Ako mi se baš žuri (ili ako radim tortu u vikendici ili na moru gdje nemam pećnicu) bez grižnje savjesti kupim tamne gotove kore i samo ih nafilam.
    U čemu je trik da budu kao iz Vinceka? U sok od višanja može se staviti žličica maraskina, a ja često u tortu dodam svoj domaći džem od višanja umjesto ovih cirkusarija s gustinom. Gotovo je za tren oka.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •