-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!
-
Osoblje foruma
-
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Vibram još
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nadam se da stižu do vas naše vibre
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
ajme tek sad ovo vidim!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ beskrajno vibram
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
je li se neko cuo sa Brundom???
vibram da je sve ok~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Meni je od jutra samo to na pameti.
I grč u želucu.
Dajte nam neke dobre vijesti.
Svenko i Brunda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Hvala, hvala, hvala svima
Sven je došao k sebi i puuuno je bolje
Ljudi moji, skoro smo vodom ubili dijete :shock:
S obzirom na njegove probleme mora puno piti, ali nitko nam nikada nije rekao da postoji i gornja granica.
On se s vremena na vrijeme znao žaliti na glavobolju, ali ona kako je došla tako bi i prošla.
Prije 3 dana ga je navečer jako bolila i otišao je vrlo rano u krevet. Kada se probudio više ga nije boljela.
Jučer je poslije vrtića išao sa tatom logopedu i tamo je prije nego je ušao popio čašu vode i počeo se žaliti da ga boli glava. MM je mislio da mulja jer ne voli tamo ići, a i bio je nestrpljiv jer su ga doma čekali novi legići. Ipak je otišao unutra i nakon logopedice ga glava više nije bolila.
Došli su doma, sve je bilo super, odmah je išao slagati kockice.
Ja sam otišla u drugu sobu uspavati Leona i nije prošlo ni 2 minute MM urla iz sobe. Dao mu je vode i čim je popio rekao je da ga opet boli glava. Par sekundi nakon toga je došlo do napadaja.
Ja sam dojurila on je ležao na podu i tresao se bez svijesti. Brzo se prestao tresti ali je bio skroz mlitav, otvorenih očiju, nije disao, poplavio. Ja sam stvarno mislila da je umro
Probala sam mu dati umjetno disanje i onda sam skužila da su mu zubi grčevito stisnuti i to mi je dalo tračak nade. Brzo sam ga okrenula na bok, gurnula prst u usta da si ne pregrize jezik dok mi MM nije donio kuhaču i pokušavala ga dozvati.
To sve je trajalo nekih 2 minute dok nisam skužila da su mu se nosnice raširile i da pokušava doći do zraka. Koje je to bilo olakšanje!
Pomalo je prodisao ali još par minuta nije reagirao na nas. Kad je odreagirao nije me prvo prepoznao
Hitna je došla u roku 10 minuta i tada je već rekao da se zove Sven ali oči su mu još bile čudne.
Odvezli su nas u Vinogradsku i tamo su ga pregledali i uzeli krv i urin.
Sve je bilo ok osim Na koji je bio nizak.
Kasnije su nas prebacili na Rebro na odjel kod njegovog doktora.
Tu su posumnjali na preveliki unos tekućine i edem.
On je cijelo vrijeme urlao da ga boli glava i onda bi samo sklopio oči i zaspao (nije dobio nikakve lijekove). Nakon minutu dvije opet, i tako do iza ponoći kaa smo mi otišli kući.
Prije našeg odlaska su mu napravili CT koji je pokazao da nema tumora niti krvarenja.
Tu smo opet odahnuli. Ali ostao je strah od posljedica edema.
Oko 2 u noći sam zvala sestru i rekla je da se oko 1 probudio i sasvim normalno razgovarao, i da im je čak pričao o svojoj curi Tei :D
Ujutro je MM već prije 7 bio kod njega. Nazvali su me i kada sam mu čula glas preko telefona...uh... To je opet bio moj Svenko!
Danas je cijeli dan na infuziji, smanjili su unos tekućine, stalno mu nude slano za jesti, mlijeko za piti.
Ispada da sada treba sve obrnuto od onoga što smo radili do sada (po preporuci doktora). Do sada smo reducirali sol jer pije otopinu Na citrata, sada ju treba pojačati, davali smo najviše vode jer je kao voda najbolja, sada ju treba skoro pa izbaciti i nuditi što više drugih pića. Kontrolirali smo unos mlijeka zbog bjelančevina i metionina, sada ga moramo forsirati...
No nije bitno. Bitno je da će Sven biti dobro, tj. već je sada osim što mu je malo porasla temperatura. Ali kuri mi i Leon, i ima proljev pa to valjda protrčava neka virozica koju su zajedno pokupili.
Da ne dužim previše jer bih mogla sada u nedogled kad mi je pao kamen sa srca.
Još jednom puno puno hvala svima na vibrama i na sms-ovima podrške i ne dao Bog da itko proživi ovakav šok koji smo mi jučer kada smo na trenutak (koji je trajao vječnost) mislili da smo izgubili dijete.
-
-
:D bravo bravo Sven. Be strong, be proud, be NINJA!!!!!
-
-
Bravo za Svena! :D :D :D
Brunda,
Ljudi, samo da su nam djeca zdrava, sve drugo je lako.
-
-
-
za Svena, brata, mamu i tatu
-
Hvala Bogu da je sve u redu!
-
:D super vijesti
-
Bravo za Svena! :D
Neka vam se to više nikada ne ponovi!!!
-
-
-
Uhhh, odahnula sam. Strepim otkako sam ovo procitala...
Bravo za malog junaka, bravo za trezvene roditelje!
Samo nek' je sad dobro...
-
-
:D
Bravo hrabrim roditeljima i jos hrabrijem decku!
-
Sven mi je tako drag, kao da ga poznajem. Tako sam se prepala, svo vrijeme osjećam napetost, i sad vam zaista ništa pametno ne mogu reći od pustog olakšanja
-
Osoblje foruma
Hvala Bogu da je sad sve u redu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da tako i ostane.
-
Evo sada sam se čula sa MM-om koji je još kod njega. Kaže da je pojeo cijlu večeru
Jedino mi je grč u želucu jer je bio doktor i MM ima osjećaj da nas jako osuđuje zbog ovoga.
Meni je ujutro očitao bukvicu a sada je MM-a ispitivao da tko je nama rekao da mu moramo reducirati sol i bjelančevine?!
Mislim, sve što smo radili otkako smo otkrili poremećaj NIKADA nije bilo na vlastitu ruku niti bez konzultacija sa jednim od doktora (ovaj i još jedan ga vode). On pod tim režimom živi već 3,5 godine i zadnji put na kontroli je baš ovaj dr. rekao da nastavimo raditi upravo to što radimo jer radimo dobro, s obzirom da mu se u te 3,5 godine nije pojavio niti jedan kamenac.
Da me ubijete ja se više ne sjećam s kim smo "razradili plan" oko konzumacije soli i bjelančevina jer je to bilo prije 3,5 godine. Sada sam htjela ići čitati sve povijesti bolesti koje imamo ali su ostale u bolnici pa ću noćas kada ih MM donese.
Valjda negdje u njima piše šta nam je savjetovano.
Taj prokleti Na mu nikada nije bio nizak nego uvijek prema gornjoj granici, a kontrolirali smo ga svakih par mjeseci u sklopu detaljnih pretraga koje je radio.
I još nešto moram spomenuti, svo osoblje, i u Vinogradskoj a pogotovo na Rebru na odjelu na kojem leži je iznimno ljubazno i susretljivo. Skoro sve sestre kada su došle u smjenu su se u prvom susretu sa nama rukovale i predstavile, isto i doktorica koja nas je sinoć zaprimila. Možeš ih pitati bilo što i bilo kada uvijek su strpljivi i ljubazni. Ma stvarno sve pohvale. Odjel je novi i jako je lijep.
I da ne bude zabune, ovaj doktor je inače vrlo vrlo stručan i ljubazan, i tokom svih ovih godina je zadobio moje potpuno povjerenje svojim znanjem, stručnošću i pristupom. Na mojoj rang ljestvici je uvjerljivo na prvom mjestu
-
-
Osoblje foruma
-
-
tek sam sad vidjela i poziv za vibre i na kraju sreću maminu
hrabra si, brundice, po tko zna koji put, bog čuva takve
-
-
pao mi je kamen sa srca, mislim da vas od jutros
jedan veliki poljubac za hrabrost i Svenu i tebi
-
:D
-
-
jao kako dobre vijesti :D :D :D
-
Đizs, pretrnula sam, hvala Bogu da je Sven sada dobro.
Detalji oko terapije će se riješiti, samo neka je on dobro.
-
-
hvala gospodu da je svenu bolje
svasta preturiste preko glave
sve najbolje za svena i vasu porodicu zelimo!
-
-
-
Brunda
Ne ponovilo se.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma