brunda, odlične vijesti :D :D, stalno mislim na vas, ljubi hrabricu![]()
![]()
brunda, odlične vijesti :D :D, stalno mislim na vas, ljubi hrabricu![]()
![]()
hvala Bogucmokni ga jednom i za nas
![]()
![]()
ajme, brunda, sto ste vi prozivjeli...
drago mi je da je svenu bolje i neka nam cim prije bude onaj stari
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
a za ovaj propust u savjetima oko prehrane... ne kuzim kako se to moze dogoditi...
WOW koje super vijesti :D
~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ ~~~~~ da sve bude bolje i ne ponovilo se
Super da je bolje.Pusa Svenu.
Ni ja ne razumijem ovo što egemama kaže.
Bravo za Svena :D .
I da vam se nikad više ovakvi šokovi ne dogode ~~~~~~~~~~~~~~
Ajme, koju ste dramu proživjeli.![]()
Cijeli dan mislim na vas i neopisivo mi je drago što je Sven dobro.Nadam se da će se što prije vratiti kući i da se ovakve epizode više neće ponavljati.
![]()
Sven![]()
Hvala Bogu pa je sve dobro završilo!!
Puse velike![]()
![]()
Ali ovo s vodom, ja nikako ne kužim :/ da vodu treba izbaciti :?
Ne ne i ne nemoj kriviti sebe jer rekla bi moja nefrologica sve je u Božjim rukama. Ja sam se žderala jer mi je dijete rođeno sa oštećenim bubrezima i valvulom stražnje uretre a ja sam u trudnoći radila sa eterom. Jedna od onih koja je htjela raditi do poroda čitaj kokoš. No x doktora mi je reklo da je to hir i igra prirode. Nisi radila ništa loše tak je moralo biti.
Oporavit će se miš i biti će sve ok.
Drži se.
isuse, jeza me uhvatila kad sam citala kroz sta ste sve prolazili. ne ponovilo se. ne mogu opisati koliko mi je drago da je sve ok zavrsilo.
![]()
I upravo pročitah ovo pod terapijom cistinurije:
Za to je potrebna konstantno uzimanje većih količina tekućine da bi dnevni volumen urina bio ≥3l. Da bi se spriječila noćna agregacija cistinskih kristala trebalo bi uzimati tekućine pred i tokom noći. Pošto je cistin pri pH vrijednosti od 7.5 do 8.0 u vodi dobro rastvorljiv trebalo bi alkalizati urin uzimanjem sode bikarbone. Mogu se takođe koristiti i D-penicillamin i α- mercaptopropionylglycin jer sa cistinom grade lakše rastvorljive disulfide. Kao dopuna terapiji dobra je i dijeta siromašna cistinom i metioninom.
I.....
Hvala dragom Bogu!
Velika pusa Svenui zagrljaj svima vama
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da Sven što prije bude onaj stari i bez ikakvih posljedica!
Da, on pije u prosjeku 4-5 litara unutar 24 sata. Dva puta noću ga budimo za otopinu Na i K citrata (za alkalizaciju urina) i tekućinu. Po buđenju popije 3-3,5 dl tekućine.SIM prvotno napisa
Međutim, kada ide u vrtić pije više nego doma. Nosimo 3-3,5 litre i obično ostane oko 0,5 l. Međutim, jučer je popio sve i nakon toga smo mu i mi još davali. U 8-9 sati je popio 4,5 litre (bez hrane i tekućine koju je dobio iz nje - jeo je i juhu u vrtiću)! On druge lijekove ne uzima jer smo sa otopinom i tekućinom uspjeli spriječiti stvaranje novih kamenaca. I to je super. Ustvari, u datim okolnostima ni ne može bolje.
Na je reduciran (ali ne pretjerano) zbog Na citrata koji pije. Što se prehrane tiče, nismo mu mi ništa izbacili, ali ne dam mu više od čaše mlijeka i čaše jogurta dnevno. Meso normalno jede. Znači, ništa drastično.
Cistin se ustvari niti ne može unijeti u organizam hranom, on se stvara iz metionina koji se unosi hranom, a najviše ga ima u bjelančevinama i pproteinima.
A što se tiče doktorovog čuđenja, pa on već skoro 2 godine kada skupljamo 24-satni urin, izmokri u 24 sata između 4,5 i 5 litara. I to oni znaju. Ako je to previše puno ranije su trebali posumnjati u preveliki unos tekućine i reagirati, tj. upozoriti nas.
Što se tiče vode i njenog smanjenja, tj. zamjene sa nečim drugim. Stvar je u tome da voda ne sadrži dovoljno Na i minerala (koliko sam ja shvatila) nego samo razvodnjava i ispire ih iz organizma. zato je i došlo do manjka Na koji je uzrokovao epileptični napadaj.
A do sada smo je davali baš zbog njene neutralnosti. Uopće ne znam što ćemo mu sada davati piti osim što ćemo povećati unos mlijeka.
hvala Bogu da je Sven dobro![]()
ne ponovilo se više!
Tek sam sad pročitala prvi post! Kak mi je drago da je sve ok.
za hrabrog Svena i roditelje
![]()
Hvala bogu da je sa Svenom sve ok!![]()
![]()
I pohvala medicinskom osoblju.
Hvala Bogu da je sada sve ok![]()
Nikada se ne ponovilo ovako sto, pusa hrabrom borcu i njegovim hrabrim roditeljima![]()
![]()
sad vibre da sto prije dodje doma
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uh, sa strahom sam jutros otvorila forum..
Bogu hvala da je Sven dobro,a tebi svaka čast kako si reagirala!![]()
Uf... samo nek je sve dobro.
I nek ti Sven što prije dođe doma![]()
:D za svenka!
cijelo vrijeme ste mi na pameti, išla sam pogledati čim sam upalila komp.![]()
ufffffff, koje olakšanje!!! :D :D :D
Brunda!
Brunda, super da je sve u redu.
Ljubite Svena i držte se!
Brunda moja, ne mogu ti opisati kako mi je drago....Znala sam da mora biti dobro, a opet pomisao na to kroz sta morate proci....uffffffff
Daj mu najvecu pusu i zagrljaj od mene![]()
brunda![]()
![]()
čitavo vrijeme od kad sam vidjela temu se nadam da će maleni biti dobro i hvala bogu da je.
čestitam ti na prisebnosti i kao što netko reče, ti si oličenje hrabre mame.
ne ponovilo se
Brunda, cijeli dan sam mislila na vas...![]()
Najbitnije u cijelom ovom užasu da je Sven dobro.![]()
![]()
Brundic, sretna sam sto je sve zavrsilo najbolje sto moze, skidam vam kapu na hrabrosti i izdrzljivosti, roditeljska je ljubav bezgranicna![]()
ljubni mi Svenka medenjaka - nek te od sada iznenadjuje samo lijepim stvarima![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mamu i tatu i da što prije zaborave ovu traumu.
Sven! Hvala bogu, doktorima, prisebnim roditeljima i tvom malom biću da ti je dobro. Sretno dalje!![]()
i jos
vibrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii![]()
Glavno da je Sven dobro :D i nek nam čim prije dođe doma k roditeljima i braci!
Nemojte se gristi, jer ste napravili najbolje što ste mogli, pa doktori su tu da daju upute i uvide ako nešto radiš krivo.
Brunda draga![]()
Predivna vijest! Cijeli jučerašnji dan sam mislila na vas.
Svaka čast na hrabrosti!
Brunda![]()
kakve divne vijesti, stvarno sam se prepala jučer!
bome vam je jučer bio gadan dan... ali glavno da je sve dobro prošlo![]()
![]()
![]()