Stranica 23 od 59 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2921

Tema: Ne mogu vise ne spavati!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da će se riješiti do sutra, a bojim se da će se to vući do 2. godine
    Znam da ti to grozno izgleda i meni je. Ali živi dan po dan i nemoj se nadati da će se to riješiti sutra ili prekosutra jer onda je teže izdržati, vjeruj mi. Najlakše sam izdržavala noć kad bih legla s mišlju da znam da je neću prespavati, a najteže kad sam se nadala da ću ipak malo spavati.

Jednostavno to prihvati tako kako je i to je najbolji savjet koji možeš dobiti.

Ja sam probala sve, s cicom i bez, pročitala forum na tu temu, neke knjige o spavanju...ma ništa. Jednostavno je to trebalo proći.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Misliš da nisam i ja o tome razmišljala, ali sprećava me užasan strah od buba, a ima ih dosta jer smo tik uz velku šumu, pa onda od dva zla biram manje, panično se bojim svih mogućih buba, pauka & co.
    Makar već razmišljam sad kad dođe zima, da si ipak dignem kakv šator na balonu majke mi

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo baš sad kad čitam što ti je napisala Zuska, nema ti druge, pregrist i izdržat, nedaj bože kakvog većeg zla od tog nespavanja, mene to tješi kad mi voda dođe do grla. A da nije lako, bogami nije.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

littletunafish, nemoj se bedirati...ne znam kako da ti opišem, ali ja sam postala toliko zen po tom pitanju da me moji zeleni podočnjaci i baby brain kojeg posjedujem uopće ne diraju. Svi me tješe: do druge će sve biti lakše. Pa sam si i ja dala taj rok. Nekad će biti teže (kao što je vjerojatno tebi sad), a nekad lakše

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sinoć me moj sinko obradovao sa prekrasnom noći di sam spavala od 10 do 1 kad je sisao, u 3 sam ga uninala u san i u 5 je sisao opet,i spavao do 7. to je 3 sata spavanja u komadu, i nakon toga 2x2h! puna energije čekam večeras

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da se ukljucim, na nesrecu. Ulazimo u 4.mj, na AD-u smo, do sada jedno spavanje oko 10h do 30 min, pa oko 14h 2-3h u komadu, kupanje u 7, klopa i u 20-21 u krevetic bez problema. Jedno nocno budenje u 4h, bocica i nastavimo spavat. A sad figa, odjednom, budi se svaka pola h-sat, place, trazi dudu, zaspi opet i onda isti scenarij i opet i opet, do negdje 2-3 h kada mu se vise ne spava, pa dadiljamo do pred jutro!! Šizzz... Zubi nisu na vidiku uopce, dokica ga gledala nedavno, ali smo cesto putovali i zadrzavao je ritam do zadnjeg povratka doma.Sve se bojim ici u krevet

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

u nas i dalje grozno....

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    littletunafish, nemoj se bedirati...ne znam kako da ti opišem, ali ja sam postala toliko zen po tom pitanju da me moji zeleni podočnjaci i baby brain kojeg posjedujem uopće ne diraju. Svi me tješe: do druge će sve biti lakše. Pa sam si i ja dala taj rok. Nekad će biti teže (kao što je vjerojatno tebi sad), a nekad lakše
    Da upravo tako, samo što mene nitko ne tješi i ne treba me tješiti, tako je kako je . Samo se nadam da će se curka upristojiti kada se vratim na posao, neprospavane noći dizanje u 6 i akcija na poslu , e to bi mi teško padalo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i mene, sa podočnjacima do nosa i suhim očima : 18 mj-dojimo na zahtjev, što u sretnim noćima iznosi 3 puta a u manje sretnim 10 puta. ne znam da li da me tješi ili ne to njegovo cicanje nije samo utješno već on stvarno dobro pocica, a ponekad traži i "dlugu" . sve zajedno ovo mi je 42. mjesec dojenja, svi su rađeni po istom kalupu , jedači, a nespavači
    oboje uživamo u dojenju,ne uzima nijedno drugo mlijeko, još ga nisam pokušala odbiti, jednostavno mi se ne upušta u tu akciju. još par mjeseci planiram biti doma, a kad se vratim na posao ne znam kako će to izgledati. ovo pišem nakon pune šalice kave

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Da upravo tako, samo što mene nitko ne tješi i ne treba me tješiti, tako je kako je . Samo se nadam da će se curka upristojiti kada se vratim na posao, neprospavane noći dizanje u 6 i akcija na poslu , e to bi mi teško padalo.
    mene tješite samo vi curke na forumu!
    da, posao.osim što mi je mozak spržen i zakržljao od roditeljstva, baš me zanima kako će to izgledati nespavanje + posao

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Littetunfish, to će biti sasvim nova dimenzija baby brain-a.

Sad su mi jasni svi oni koji spavaju na poslu.
    Fino se isključiš, udobno namjestiš i zzzzzzz

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja prva noć u komadu u posljednjih 18 mj. od 21,30- 06,15. znam da nije dugovječno, iznenadilo me je jer je još prošla noć bila sa 6-7 podoja

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    moja prva noć u komadu u posljednjih 18 mj. od 21,30- 06,15. znam da nije dugovječno, iznenadilo me je jer je još prošla noć bila sa 6-7 podoja
    Otkrij nam tajnu molim te!!!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pored neprestanih noćnih buđenja , što zbog nosića, što zbog cike , što zbog maženja zadnjih par dana teško nam ide i uspavljivanje.
    I nije mi toliki bed probuditi se 500 puta po noći, ali ovo uspavljivanje mi je UF

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kad si pospan nisi svoj! Moj bebač više manje spava po noći, ali po danu štrajka skroz što baš i nije neka fora jer nema niti 3 mj., ali i curka mi je bila takva. Po danu niš ne stignem, ali mi je opet i to lakše nego kad ne spavam po noći.
    Posljednje uređivanje od saf : 01.10.2013. at 14:14

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hi,hi, da znam ne bi čekala 18 mj. da se naspavam

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    hi,hi, da znam ne bi čekala 18 mj. da se naspavam

e, a šta se stvarno nisi probudila? jer ja mislim da ja sad i imam ritam par buđenja po noći. bez obzira na njega.

nego, kad se sjetim onih studentskih dana i neprospavanih noći jer sam sama tako htjela
    Posljednje uređivanje od littletunafish : 01.10.2013. at 22:29

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam se probudila, za divno čudo, do 6,00, vjerovatno od umora, inače sam ko zec; stalno ušuškavam, gladim,ljubim...noćas, naravno po starom-10-ak podoja i zvanje mame u pomoć-da se puno ne zanesem

ne mogu ni zamisliti da je bilo prilika kad bih došla u 5,00 iz disca (doduše bilo je to prije 20 i nešto godina), otuširala se ,doručkovala i išla na posao
    Posljednje uređivanje od mandy : 02.10.2013. at 12:33

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajme meni je noćas kap prelila čašu, nakon jedno 20 cicanja i prebacivanje s jedne strane na drugu, odlučila sam da smo došli kraju s dojenjem i da počinjemo s odvikavanjem, pa kako nam bude. samo da pronađem pravu tehniku

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, evo samo za malu utjehu, proći će samo treba vremena......Ja sam mislila da stvarno nema goreg spavača od mojeg sina (sada 3 g.). Kad sam krenula raditi sa 10 mj. bilo je i po desetak buđenja, cjelonoćnih cmizdranja i svega. Mislila sam da gore ne može. Ali je moglo itekako. Do 1,5 godina užas. Onda malo bolje spavanje uz još uvijek bezbroj buđenja ali su prestala urlikanja kojima nismo nikad otkrili uzrok. Sa 2,5 godina prvi je put prespavao noć, i sad se desi da otprilike tri noći u tjednu prespava, preostale noći se zna probudit jednom ili dva put, ništa strašno, popije vode i nastavi spavati. Eto samo je trebalo stvarno vremena... A sad smo krenuli ispočetka sa drugom bebicom, ali to je za sada druga priča, u ova tri mjeseca naspavala sam se s njom više nego sa starijim u godinu dana.. puj puj.. samo da se se ureknem....

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne znam jesam li već pisala na ovoj temi. Možda i jesam. Moja beba sad ima skoro 8 mjeseci i kako vrijeme odmiče spava sve gore i gore tj sa sve više i više buđenja. Da ne govorim da smo u početku spavali od 21 do 5 ujutro u komadu. S mjesecima se to pogoršavalo. Sad imamo x buđenja koja rješavamo dudom ili sisom. Sinoć najgora noć do sad. Spavala sa sisom u ustima. Užaš!!!! Cijelo vrijeme slušam priče kako se s vremenom to spavanje poboljšava,al kod nas je obrnuto. Ima li sličnih?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam probala sve, s cicom i bez, pročitala forum na tu temu, neke knjige o spavanju...ma ništa. Jednostavno je to trebalo proći.
    E pa nije prošlo.
    Inka, naravno da ima sličnih, prođi malo teme o nespavanju, načitat ćeš se svega.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Inka, naravno da ima sličnih, prođi malo teme o nespavanju, načitat ćeš se svega.
    Znači ima još naopakih beba

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Inka ja mislim da su naopake one koje spavaju

Mandy izvještavaj nas. ali pazi, kažu da je najgore jedan dan dat, drugi ne dat, pa budi sigurna!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Malo sam ot,ali vidim da vas dosta ima ta cjelonoćna sisanja. Pojavilo mi se na bradavici nešto kao prozirni mjehurić i boli me kad beba sisa. Ima li veze s beskonačno dugim nacicavanjem? Ili može biti nešto drugo?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

e, prebaci pitanje na dojenje, tamo će ti možda bolje pomoći.
    a ja sam imala skroz na početku dojenja,samo je bilo i zaostalog mlijeka, kao nekakav blister. puklo samo nakon nekog vremena i prošlo.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo i mene I OVDJE! hehe!

Očajna, podočnjaci koji imaju svoje podočnjake. Moja draga umjesto da produžuje spavanje, ona skraćuje! Znala je odspavati i po 4-5 sati u komadu, a sad... 2-3. I to ( u najboljem slučaju) obično bude gladno buđenje uz urlikanje,

20:00, 23:00, 02:00, 05:00, a u 5:45 je kao da si navio budilicu budna

A kad je posebno raspoložena, onda me probudi još jednom duboko u noći između svih tih buđenja i neće zaspati nazad po pola sata... krasota...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Službeno objavljujema da nisam prespavala ni jednu noć u zadnjih 240 dana LOL
    Sinoć zaspala u 8:30, buđenja svaka dva sata do jutra, naravno za ciku i to mi je super, zlo je kada se budi i između toga ako je nešto mući ili joj samo nedostaje mama
    Ma dobro ja sve to podnosim samo mi je muka što mi je imunitet u banani

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Službeno objavljujema da nisam prespavala ni jednu noć u zadnjih 240 dana
    Čestitam!!!!

(vratit ćemo mi njima sve jednog dana)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Službeno objavljujema da nisam prespavala ni jednu noć u zadnjih 240 dana LOL
    a ja jedno 790 dana (2 bebe za redom)
    najmanji ima godinu dana i tek sad se budi vise nego ikad

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ni ja ne spavam, oko 2 godine
    imunitet jako pogoršan
    pijem i vitamine i uzimam propolis
    ali meni treba da se naspavam
    Posljednje uređivanje od flopica : 09.10.2013. at 18:11

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja ne doavam 15 i pol mjeseci! Da ne govorim da sam i u trudnoci jako lise spavala!
    Svaki dan se iznova pitam kako uopce uspijevam?!
    Nemam vremena ni kukat nego evo tu na forumu cendram! Iskreno, od svih prijateljica u stvarnom zivotu nekako imam osjecaj da me vi tu jedine razumijete!
    Da ne govorim da mi je vise puna kapa toga da mi svi ponavljaju da ga moram skinut s cice i da ce onda spavat!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku

ej zekana, sad sam se sjetila, ti još izdajaš/hraniš na bočicu?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku

ej zekana, sad sam se sjetila, ti još izdajaš/hraniš na bočicu?

a giussepica
    uh, iskreno, vjerojatno jesu svi u pravu kad tako kažu. po svoj prilici, u tom razdoblju, može se nasisat navečer i ujutro i da mu bude dosta,ili i tijekom dana. ali kad takvo "odvikavanje" zahtjeva nekoliko noći plakanja, možda i duže. i ko onda da obavi dnevne zadatke???

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moja ima 18 mjeseci i sisa prije spavanja, u 8 navečer
    pa onda oko pola 5 ujutro
    ali se svejedno probudi još jednom, čisto da me zazove
    a moj san je na pola oka, nije to spavanje
    spavanje je kad legneš navečer i probudiš se ujutro

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

....mi smo ko u vojsci. meni osobno je najnajnaaaajgore kad me probudi u nekoj dubokoj fazi sna - onda se čitav dan ne mogu razbuditi

I muž mi ima uvjetovani refleks: čim je kroz san čuje da zakmeči, odmah počne treskati rukama kao da ju nuna

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam probala sa laganim prestankom dojenja, :1. dan izbacili popodnevno dojenje, probali po noći prorijediti-to je pak bio urnebes (mislila sam da će me susjedi prijeviti soc.službi koliko je plakao, bacao se nogama,zapomagao "cica,cica");od tada smo status quo, bez popodnevnog uspavljivanja sa cicom, ponekad se i probudi da ne traži, ali vrlo rijetko. noći su i dalje vesele sa 5-6 cicanja, 5-6 povika mama,mama, ja mu pružim ruku i zaspi, i još nekoliko zapinjanja u ogradicu krevetića.isto je ovako bilo i sa 7-8 mj. i sa 12 i sad sa 18. živo, nema šta

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    ....mi smo ko u vojsci. meni osobno je najnajnaaaajgore kad me probudi u nekoj dubokoj fazi sna - onda se čitav dan ne mogu razbuditi

I muž mi ima uvjetovani refleks: čim je kroz san čuje da zakmeči, odmah počne treskati rukama kao da ju nuna
    Ja ni ne stignem do duboke faze

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo mene, moja od 18 mj. gore spava nego s 2 mjeseca
    kao što rekoh, dojenje noću sam ukinula, ono pred zoru ne računam pod noćno
    ali ona se budiiiiiiiiiiii, zove mama, ja kažem da je noć, spavamo svi i sika i tata i dida i baba...
    uglavnom to prihvati i nastavi, pa za uru i po opet
    onda treći put dođe zora pa ja dam siku
    eto, to je pomak u odnosu na noć provedenu nepomično s cicom u njenim ustuma, ali da je odmor, nije
    sad planiram šutiti svaki put kad se javi, eventualno reći mama je tu
    jer ne mogu više
    zapravo ne znam koliko dugo još to može potrajati, ima neko preko 3 godine da se dijete tako budi?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Flopice, i moji su jednako loše spavali i po prestanku dojenja. Dečko je oko 2 i pol počeo bolje spavati, a cura nešto prije drugog rođendana.

Inka_1, moje iskustvo je da oko godine dana najlošije spavaju.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uh martina - meni se čini da neće nikad prestati

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mame, jel moguce da se malac toliko naviknuo na mene i da zato ne spava (citajte: ne spava uopce )? Jednostavno nece i nece. Citam tu vas, po noci se budi svakih pola sata, sat... Tako je i kod nas, no on ne spava ni po danu. Mozda na sisi kojih 15min svaki podoj. A bome ga dojim pa mala mrcina nakupi kojih sat, sat i pol, nije vrag da mu to dosta..
    Vecina mi kaze da sam ga previse navikla na sebe. Da, jesam, kad bolje razmislim, trebala sam klinca vodit jednoj susjedi na sat dva, pa drugoj malo i tako do navecer. (?????) Ljudi su popizdili. Dijete ima 3mj, normalno da mu mirisi samo mama koja izgleda kao jedna veeeelika sisa. Drugi mi kazu " daj mu malo ad, spavat ce ko top". Vristim na takve savjete. I pet dana kasnije jos uvijek vrisnem kad se sjetim.
    Zanima me sta je to, skok, faza? Ne skace valjda dva mjeseca? Onda je faza, ali da toliko traje? Doslo je do toga da u google pisem "beba nece spavati" :D
    Nisam ocajna (ma kakvi :D ), izdrzat cu, ali majko mila jel ce uopce spavat koji dan? Do kad to traje?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

moj stariji je bio na adaptiranom i do 18 mjeseci smo imali svaku noc neprospavanu,tako da prica o ad i boljem spavanju ne vrijedi
    stavi bebu po noci kraj sebe i kad trazi daj sisu,di ces lakse od toga,ne moras ustajati
    ja sam sa svojim morala hodati po cijelom stanu da ne budi susjede

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    stavi bebu po noci kraj sebe i kad trazi daj sisu,di ces lakse od toga,ne moras ustajati
    Mislim da je to najbolji savjet. Ja sam tako rješavala teške noći. Na bok, bebu kraj sebe i neka sisa dokle hoće. Budila bi se ukočena,ali bi barem malo odspavala,a i jadni mm koji radi po cijele dane

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

anna b, ja sam ga tad već po danu lagano uspavljivala u isto vrijeme svaki dan i stavljala u krevetić/kauč onda. bio mi je to projekt, čini mi se da je spavao po max sat, ukupno 2-3 sata.
    da li izvučeš cicu kad prestane dojiti? ja bih legla pored svog, i kad bi zaspao, makla bih se.

naravno, ne uspije uvijek, nekad bi me prevario pa otvorio oči,nekad bi htio sat prije, sat kasnije itd, gnjavaža mala. i negativno je što se naučio uspavljivat na sisi (to sad plaćam).

što se tiče AD, činjenica je da dosta djece na AD bolje spava od dojene, iako to nije recept za spavanje, kako su ti i rekli neki.
    a što se tiče vezivanja uz tebe, ne vidim kakve to veze ima sa nespavanjem. možda sa načinom uspavljivanja - npr. ja bebu mogu uspavati samo sisom, a baka pjevanjem.
    ali ako ti susjede hoće čuvat bebu, samo daj, a ti malo odspavaj

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    da li izvučeš cicu kad prestane dojiti? ja bih legla pored svog, i kad bi zaspao, makla bih se.

što se tiče AD, činjenica je da dosta djece na AD bolje spava od dojene, iako to nije recept za spavanje, kako su ti i rekli neki.
    uvijek izvucem i jos malo lezim, ne pomicem se nekih 5-7min i onda zbrisem, ali evo njega za 15min

ma nista ad, na to ni ne pomisljam. ne mislim ga "na prevaru" dobit da spava. trebala bi mozda neku rutinu uvest vec, ha? Tad i tad se ide spavat poodne i da ustrajem u tome makar ga uspavljivala satima? Ne znam vise.

I ovo sto curke vi gore kazete, spavali smo tako, on samnom u krevetu i samo uvalila sisu kad je bilo "kme", ali jadan kindic zjapi prazan a tako je divan da mi zao :D bojim se da se ne navikne i sta onda, do skole ce spavat s mamom..

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ja svojoj kad zaspi lagano izvadim cicu van i donju usnicu joj drzim sa prstom preklopljenu prema dolje pola min.
    svaki puta joj uspijem tako pobijeci

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj anna_B prvotno napisa Vidi poruku
    uvijek izvucem i jos malo lezim, ne pomicem se nekih 5-7min i onda zbrisem, ali evo njega za 15min

ma nista ad, na to ni ne pomisljam. ne mislim ga "na prevaru" dobit da spava. trebala bi mozda neku rutinu uvest vec, ha? Tad i tad se ide spavat poodne i da ustrajem u tome makar ga uspavljivala satima? Ne znam vise.

I ovo sto curke vi gore kazete, spavali smo tako, on samnom u krevetu i samo uvalila sisu kad je bilo "kme", ali jadan kindic zjapi prazan a tako je divan da mi zao :D bojim se da se ne navikne i sta onda, do skole ce spavat s mamom..
    Ah, ti mitovi i legende.

Prvo, djeca na AD-u ne spavaju bolje od dojene, kao što ni dojena ne spavaju bolje od one na AD-u. Neka djeca jednostavno spavaju bolje, neka ne, neka znaju sama zaspati kad se noću probude, neka to uče mjesecima. Neka djeca trebaju manje, neka više sna. Neka djeca spavaju lagano i budi ih svaki šum, neka spavau od rođenja. Neka spavaju dobro prva 3-4 mjeseca, pa se, nakon skoka u razvoju (mozga) počnu buditi stalno... Nekima to traje par dana, nekima par mjeseci, neka djeca nauče spavati do 2., a neki do 3. godine itd.

Jednostavno moraš prihvatiti to da imaš takvo dijete. Ne postoje čarobni recepti, jednostavno njegov mozak mora sazrijeti, a kad će se to dogoditi, ne zna se.
    Rutina - s 3 mjeseca je premali. Slušaj njega, slijedi njegove potrebe, daj mu cicu kad god hoće, rutina će doći sama od sebe, kasnije, prepoznat ćeš je.

Neka spava pored tebe, bebi je mjesto kraj mame, mami je mjesto kraj bebe.

Tek ima 3 mjeseca!
    Dobra vijest je da će jednom naučiti spavati, a loša vijest je da to može trajati još dugo. Pripremi se da će to trajati i nemoj očekvati da ćeš spavati (pa ako počneš spavati, super). Ne obaziri se na tuđe priče i hvalisanja kako njihove bebe spavaju. Ne uspoređuj. Jednostavno, što prije prihvatiš to da imaš lošeg spavača i da je to tako neko vrijeme, bit će ti lakše.

Ne solim ti pamet, govorim iz iskustva. Prvih godinu i pol je bilo strašno, pisala sam očajne postove, čitala knjige, nema što nisam.... Buđenja danju svakih 15-20 minuta na svaki šum, noću isto tako. Mozak mi je bio spržen, leđa ukočena... Kad je bila spremna počela je bolje spavati. I dalje ne prospava noć, evo, noćas je bilo barem 5 buđenja, ali to je fantastično spram onoga što je bilo. Nekad se probudi samo jednom, o tome sam mogla samo sanjati.

Dakle, proći će, slijedi bebine potrebe, nemoj je dresirati, jednostavno odgovaraj na njene želje, nosi ju, nunaj... bebe se ne mogu razmaziti, to su bapske priče.

Gle, na porodiljnom si, beba ti je prva, sve ostalo ostavi...ima vremena za sve. A bebinih godinu dana traje samo godinu dana, jednom u životu. Ja imam ptsp od njene prve godine, ne samo zbog nespavanja, ali svejedno me pere neka sjeta i nostalgija. Uživaj, čak i u teškim trenucima. Shvatit ćeš kasnije.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ah, ti mitovi i legende.

Prvo, djeca na AD-u ne spavaju bolje od dojene, kao što ni dojena ne spavaju bolje od one na AD-u. Neka djeca jednostavno spavaju bolje, neka ne, neka znaju sama zaspati kad se noću probude, neka to uče mjesecima. Neka djeca trebaju manje, neka više sna. Neka djeca spavaju lagano i budi ih svaki šum, neka spavau od rođenja. Neka spavaju dobro prva 3-4 mjeseca, pa se, nakon skoka u razvoju (mozga) počnu buditi stalno... Nekima to traje par dana, nekima par mjeseci, neka djeca nauče spavati do 2., a neki do 3. godine itd.

Jednostavno moraš prihvatiti to da imaš takvo dijete. Ne postoje čarobni recepti, jednostavno njegov mozak mora sazrijeti, a kad će se to dogoditi, ne zna se.
    Rutina - s 3 mjeseca je premali. Slušaj njega, slijedi njegove potrebe, daj mu cicu kad god hoće, rutina će doći sama od sebe, kasnije, prepoznat ćeš je.

Tek ima 3 mjeseca!
    Dobra vijest je da će jednom naučiti spavati, a loša vijest je da to može trajati još dugo. Pripremi se da će to trajati i nemoj očekvati da ćeš spavati (pa ako počneš spavati, super). Ne obaziri se na tuđe priče i hvalisanja kako njihove bebe spavaju. Ne uspoređuj. Jednostavno, što prije prihvatiš to da imaš lošeg spavača i da je to tako neko vrijeme, bit će ti lakše.

Ne solim ti pamet, govorim iz iskustva. Prvih godinu i pol je bilo strašno, pisala sam očajne postove, čitala knjige, nema što nisam.... Buđenja danju svakih 15-20 minuta na svaki šum, noću isto tako. Mozak mi je bio spržen, leđa ukočena... Kad je bila spremna počela je bolje spavati. I dalje ne prospava noć, evo, noćas je bilo barem 5 buđenja, ali to je fantastično spram onoga što je bilo. Nekad se probudi samo jednom, o tome sam mogla samo sanjati.

Dakle, proći će, slijedi bebine potrebe, nemoj je dresirati, jednostavno odgovaraj na njene želje, nosi ju, nunaj... bebe se ne mogu razmaziti, to su bapske priče.

Gle, na porodiljnom si, beba ti je prva, sve ostalo ostavi...ima vremena za sve. A bebinih godinu dana traje samo godinu dana, jednom u životu. Ja imam ptsp od njene prve godine, ne samo zbog nespavanja, ali svejedno me pere neka sjeta i nostalgija. Uživaj, čak i u teškim trenucima. Shvatit ćeš kasnije.
    Zuska, hvala ti za ovo

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ah, ti mitovi i legende.

Tek ima 3 mjeseca!

Zahvale i iz mog "kuta"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •