Ja imam nespavača, i ono, neznam, nisam normalna osoba. Ujutro se budim ko šimija, vrištim kroz kuću, jednostavno sam kronično neispavana. Čekam da mm ozdravi i da ukinemo noćno cicanje, nadam se da će pomoći. To mi je zadnja slamka spasa. Ako to ne uspije, selim se.![]()
hehe, i ja bi htjela ukinuti noćno dojenje, ali jednostavno se NE USUĐUJEM i to je točan odabir riječi za moje osjećaje oko noćnog djenja. Jednostavno, sve moje ideje i namjere s ovom mojoj bebom su pošle po njenom tako da čisto sumnjam da bi se ona prestala buditi, nego pretposavljeni scenarij (zbog iskustva u prethodnoj godini) je urlanje do iznemoglosti, buđenje i buđenje i traženje i urlanje do popuštanja, a ako bi slučajno nekako i uspjela onda bi se budila i ne bi tražila ciku nego bi se kod svakog buđenja igrala, a ja ne bi spavala onda nikada niti malo....zato se ne usuđujem, a svako malo mi to sine kao neka moguća slamčica spasa.....
Fingertips kako ćeš ukidat noćno cicanje i koliko puta ti cica po noći?
Kako ću ukidati? Pa neću mu dati cicu, kad se probudi, uspavljivat ćemo ga, malo mm, malo ja. A koliko puta cica, e to neznam, jer on spava s cicom u ustima, čim se pomaknem, on vrišti...
Ovako to izlgleda, uspavam ga cicanjem do 20 sati, maknem se, i onda dok ja ne dođem spavati kraj njega budi se svakih 30 minuta. Kad dođem ja,onda izvučem cice van i on se prišteka... No često ne želi cicati ležećki, već na meni, a ja sjedim i tako... Nije mi lako, zahtjevna je beba. Tako da se stvarno nadam da će ukidanje noćnog dojenja pomoći, jer leđa me rasturaju od spavanja u čudnim položajima, mozak mi je skroz uspavan...
Evo upravo sam ga uspjela uspavati na jastuku. Stavim jastuk na koljena i njega potrbuške(jer jako voli tako spavati) na jastuk i njišem ga amo-tamo uz zvuke neke izmišljene pjesmice hihihi,najčešće pjevam/brojim do 200 i on zaspe.Probaj možda ti upali, pjesmu biraš po ukusu![]()
Ok.mozda sam krivo shvatila .ako ja ovo dobro tumačim ona je drijemala na cici 2.5 h pa spavala s budenjima preko sedam sati i jos spavala popodne 1h i 15 min. A to je dosta.
Neka djeca manje, neka vise spavaju.kcer mi je s 2 god pocela spavati manje nego sin koji je tada imao 5.on je isao spavati ranije i kasnije se dizao.a popodne su prestali spavati zajedno negdje pola godine nakon toga .
Moje iskustvo je da kada sam prestala gledati na sat i stavljati djecu da idu spavati kada je po mome vrijeme za to da nam je postalo lakse.oni su uhvatili svoj ritam.a ja se toga drzim.
Najstariji sin spava dosta po noci.kceri mi treba manje sna.a najmladi se naspava par sati popodne pa i ne spava toliko po noci.zapravo ako se dizu u isto vrijeme ujutro najstariji prvi zaspi.pa kcer pa mali
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
E to me bas zanima..kad sve zbrojim nisam nezadovoljna koliko mi bebo spava,ali mora li to bit kraj mene stalno i s toliko budenja
E to je moj problem
Da bar jednu turu sna spoji par sati sve bi bilo puno lakse
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Ja sam srednjoj curki ukinula nocno dojenje kad je imala kojih 16 mjeseci
Kad sam pocela raditi ona se pocela buditi i traziti cicu svakih pola sata (do tada jednom, dvaput)
I nakon nekog vremena ja na poslu vise nisam mogla funkcionirati, padala sam u nesvjest od neispavanosti,, jer nisam spavala uopce
Otisla sam spavati u boravak, a kad se budila muz ju je nosao i nudio vodu
Bilo je tesko prvih par noci, al uskoro ju je prestao nositi, samo ju je mazio u krevetu (spavala je s nama)
Pocela se buditi rjedje
Nakon mjesec dana sam se vratila u nas krevet, al pocela je opet traziti cicu
I opet mjesec dana u boravku, a ona se prestala buditi
Nakon ukupno dva mjeseca spavanja u razlicitim sobama svi smo spavali cijelu noc
Po danu je dojila normalno, do svojih 25 mjeseci, s tim da je prvo cicanje bilo prije posla oko 7
Joj Ginger ne sviđa mi se to kaj čitam. Moj T sad cica svaki čas po noći i tako cijelu noć i nisam ga namjeravala odvikavati od cicanja uopće,ali me frka kad krenem raditi kak ću ga odviknuti jer je već sad pravi cicoljubac
Pokušavala sam ju uspavati u ležećem položaju puno puta, ali uspijem jedino ako je jaaaaaako umorna, ako je probudi a ne razbudi sasvim noću i u slučaju kada bas ne traži ciku (dakle jako rijetko). Za ovo je i prevelika, osim sto ne bi lezala ni u ludilu. Ima godinu dana i vise od 11 kg.
Super ste ako zaspi do 200! Jel ga odmah možeš spustiti? Ja bi još do 2000 morala brojati za spuštanje ili bi spavala, a ja zarobljena ....kada zaspi tati ili meni na prsima budi se cim se pokušamo mrdnuti...
Ja sam curu sa 7mj odvikla od nocnog "dojenja" tako da sam joj taj dan nudila jesti cesce,svaka 2h otprilike,pa koliko pojede pojede..a kad je dosla noc i kad se pocela budit svako uru sta je bilo uobbicajeno u zamjenu za ciku je dobila dudu. Nastavila bi spavat u sekundi..tako 7 dana
Nakon toga je spavala cilu noc po 11 sati iz komada
Fora je u tome da smo zadnji mj prije toga dojile samo nocu jer smo iz cistog neznanja upropastili dojenje i time je ovaj prijelaz bio laksi,a malog sada dojim i nikad nisam nacistu dal ce mu nocni podoji falit pa nemogu ni pokusat na isti nacin. I oboje ih uspavljujem lezeci,jer stvarno neznam kako bi drugacije
Evo od veceras nas krevet 160 sirine i 2m duzine izgleda drukcije...sad duzina od 2m glumi sirinu
Jest da mi malo nogice vise s ovih 160cm al bar decko,cura i ja imamo vise mista...nadam se spavanju veceras
P.s...muz je na kaucu
saf, je, bas se gadno pogorsalo kad sam pocela raditi
fingertips u nasem slucaju nije dolazilo u obzir da ja sudjelujem u odvikavanju
probali smo, al to je bila takva urlaona i nije bilo sanse da prestne dok joj ne dam cicu
pa cak ako ju je i muz nosio, ona je plakala i bacala se prema meni
kad sam ja izasla iz sobe, vise nije urlala, njemu je samo cendrala
Da, vjerujem ti, moj cesto zna biti takav kad ga mm uspavljuje, cim vidi mene,poludi... Probati cemo, pa cemo vidjeti!
A nemam pojma, možda grijesim, ali meni se nekako čini da bi spavanje od 21-7 bilo onak ni puno, niti malo. Starija me izabazdarila na puno budjenja i malo spavanja, ali ako usporedim sa ekipom koju imamo onda smo daaaaleko ispod prosjeka (ma znam da nije dobro usporedjivati ali kako znati inače sto očekivati jer ovo sigurno nije bas OK niti normalno).
Uglavnom spava se od 20-21 (cak i 18.30) do 7-8-9, dakle 11-12 cak i 13 sati noću plus 2-3 sata danju....
Ja bi bila sretna i zadovoljna d spava 8 sati, ma ne mora nizk po danu kada ne bi bila umorna, ali jasno da je. Starijoj smo sa dvije godine ukinuli dnevna spavanja jer joj nisu trebala samo smo se mučili svi oko uspavljivnja podanu, a onda navečer nije mogla zaspati do 23 i duže....tako da stvarno mi se čini da nemam velika očekivanja.....
Koliko ostali nespavaci nakupite sati noćnih i dnevnih ?ajmo neku statistiku, ovdje smo zahvaliji za usporedjivati....
Inače, moja buhtlica je veceras dobila temperaturu 38 i cijelo popodne je bila cendrava tako da mi se čini a su četvorke počele gnjaviti. Zaspala je u 21 za sada se sam jednom!!!!!!! probudila.
Ok, ocito su moja djeca slabi spavaci (kolicinski) ali sam sigurna da u toj dobi od oko godinu,godinu i pol nisu spavali vise od 11-12 sati dnevno u zbroju.s tim da mi i nismo bili u vasoj grupi.svi troje su odlicno spavali po noci.bez budenja i nacicavanja nakon treceg mjeseca
Posljednje uređivanje od mona : 26.03.2014. at 00:32
hehe, smiješno mi se razgovarati o broju sati kada je tako nedostižan i nije baš niti bitan, ali jel vidiš da pričamo o istom broju ja kažem da b mi bilo super 10 noćnih sati i još sat i nešta dnevno, a to je to što i ti kažeš da su tvoja djeca tako spavala.... ovo što sam navela primjere sjajnih spavača koji nas okružuju i gdje smo mi apsolutni uljezi je bilo tek tako jer si rekla da ti se čini kako moja curka previše spava.a to je zbilja
o kvaliteti tog spavanja sa stalnim buđenjima djece na ovoj temi uopće ne znam što reći....da li se uopće išta odmore, izgleda da da, moja je puna energije...![]()
Neznam jel se djeca ista odmore ali ja znam da ja nisam. Moja je prva cura toliko se budila da san ja odlucila u minutu zapisat koliko spava (14h sve skupa) sokirala sam se,previse sati sveskupa a ja padam s nogu
A mali sada kad sve minute zbrojim cca12h
Evo sad je budan jer je meni dosadilo glumit dudu. Dosadilo mi je,odvratno mi je iskreno.
Ja nisam duda i tako nemogu vise funkcionirat. Da spava 8h u komadu cili dan i noc ali na metar od mene trenutno mi zvuci kao bajka
2.54 ja budna,mali budan,muz ga nosi
Ocajna sam
Nela ja sam odmah rekla da mozda grijesim.samo znam sa sam ja imala neka očekivanja o tome kada bi i koliko dijete trebalo spavati.i bila je nocna mora s uspavljivanjem.po dva sata smo lezali zajedno.oni zadrijemaju pa se ja probam dici i evo ih budnih.kada sam ih pustila da uhvate svoj ritam bilo je bolje.isto tako sam napisala da mi najmladi sin spava toliko maksimalno ali da mi je kcer spavala manje.i to vec s dvije godine manje nego sin koji je tada imao 5.
A sada brisem s teme
Evo, za statistiku, mada nismo u istoj starosnoj skupini, Klempić ima 9 mjeseci.
Danju spava 1,5-2 h (2 x 45 min ili 1 x 45 + 1 x 1,5), a noću cca 11 h (20-07) uz otprilike 5-15 buđenja, najčešće 7-8 (tad sam ok).
Noćas sam pukla i u 3 ga ostavila tati. Zaredalo se par teških noći i sa svakim buđenjem sam postajala sve bjesnija, pa sam za opću dobrobit istupila iz kreveta i odspavala (nedo)sanjanih 2,5-3 h.
(Gornje jedinice opasno bujaju, valjda će izbiti za koji dan...)
Ah,ti mali ovisnici o cici..
kod nas je u prosjeku desetak budenja u razdoblju od 20-6..
Ali ja idem spavat s njim u 20..i tako odkad se rodio..inace bi bila jos gora..
Probala sam mu jednom ne dat cicu tokom noci,tata ga je primio..ali on je samo gledao u mene i vristao,mlatarao nogama i bas je bilo neizdrzivo..nakon par minuta je dobio cicu i odmah mir..
Cini mi se da ce kod nas biti isti scenarij kao i kod Ginger
E, ovo je moj najveći problem, jer ne idem spavati kad i maleni. Naime, on najčvršće odspava od 20 pa do ponoći, jedan, a ja idem leći tek oko ponoći ili malo prije, kad počnu njegova buđenja svaka dva sata, ako ne i češće. Problem je što je dosta cendrav i stalno je na rukama tako da se cijeli dan ne skida s mene i sve što mogu napraviti (za kuću i sebe), napravim navečer kad on legne. Prije neki dan sam legla u 22 i šokirala se koliko sam se bolje osjećala sa sat-dva sna više, no nažalost to ne mogu svaki dan.
I ne nacicava se baš puno po noći, jednostavno se do 3, 4 sata već naspava i onda se počne svaki čas buditi, najkasnije u 6 je sasvim budan. probala sam pomaknuti vrijeme lijeganja u 22, ali nema šanse, u osam je već gotov bez obzira na dnevno spavanje.
Joj, cure bas smo jadne.....
MM je uzeo malu jutros koja se nakon klasične noći probudila u 7 i sada iz krrveta (ja sam dobila spavanje!!!!!)slušam kako pokušava obje nahraniti,mala cendra i čini mi se da hoce mene, a starija uoprnontrazi crtić, a ja slušam kako ce to izhledati u dane kada cu ja na posao a tata ce oh čuvati i ne mogu spavati!!!!
mona, sve OK.![]()
Da,muz. I moj je sinoc uzeo malog. Nakon 10-15 min,kad san mogla progovorit bez da vristim sam mu rekla da je ovo uzas i da se nesjecam kad dam spavala duze od 2h u komadu,a on me gleda...ko tele u sarena vrata. Malog nezna uspavat,sta dalje rec.
Danas ce za rucak dobit sutnju
Glava ce mi puknit
I ja cekam gornje jedinice i uopce se ne nadam poboljsanju nakon njih
Da, ja se i brinem kako će to izgledat kod odvikavanja jer isto čim me vidi počne plakati. Iskreno ja najradije ne bi uopće odvikavala, jer ovak kad se probudi sto puta po noći gurnem cicu i on spava,a kad si zamislim situaciju od sto buđenja po noći bez nastavka spavanja hvata me jeza. Ja sam stvarno neupotrebljiva kad sam neispavana. Jel neka razmišljala o tome da ne odvikne cicoljupca sa godinom dana ili to nosi hrpu komplikacija(mislim na usklađivanje sa poslom i tak)?
Ja nisam odvikla prvu, nisam niti pokušavala jer je odbijala dohranu pa joj je cika bila sve, a i mala ima godinu dana i ne mogu ju pustiti da mi tako place, jednostavno srce mi puca i nisam to u stanju. Sa starijom.sam bila u komi od cjelonocnog dojenja od veljače do ljeta, bola sam apsolutno najmrsavija u zivotu ali preživjela sam i to ljeto sa godinuni pol je sama prestala. Mala jede sve, pije dosta, pa ako bude bas gusto da neću moći idrzati vidjeti cu.....ali kažeš nojim se da ni to bilo samo još teze svima.
Nela08 nazalost nemaju se kada povezati kad MM trenutno radi od 7 do 20-21 i vikende takoder,tako da fizicki je nemoguce. A u tu uru oko 2-3 je i meni ga tesko uspavat jer se decko poprilicno odmori do tad
E,da..po danu place stalno jer nemogu ga nosit u rukama,dok oblacim stariju curu,dok sam na wc-u i slicno,dok se ja obucem jer on bi stalno na ruke,a to je nemoguce
A tih 10ak puta u danu po par vriske meni glava eksplodira
Sve cu im ovo naplatit
pozdrav svima!!! evo i nas nespavaca... malena stara 6mj, do 2,5 mj spavala cijelu noc i od onda budenje svakih sat vremena, ako je dobra noc svakih sat i pol, ima dva zubica, budi se uz vrisku , plakanje, ljutnju, dam sisu najede se i spava dalje i opet tako za sat i pol, na spavanje ide oko 20h... uvijek u isto vrijeme isti ritali...ja vise neznam sta napravit da ona odspava malo duze bar, luda sam vise... a muza ne zeli ni blizu jos vise krene plakat.. kad ce vise to prestat![]()
Pa to je i moj problem s tim da kad legnem da cu zaspat odma s njim onda me prevari pa se nakaci na mene i onda opet nista
Tinek00 dobro nam dosla jos brze nam otisla
Ni ja ne mogu leci s njom nikako jer uz njih obje, a same smo jako puno, a i kada nismo tata ima zbilja puno posla oko kuce, pa uzme stariju koliiko moze, malu proseta, nrkada i obje, ali većinom smo same i ne stizem napraviti u kuci nista osim minimalnog jer ipak zelim se i poigrati s njima, tako da doslovno moram navečer, počistiti kuhinju, staviti sud je prati, ves prati, sušiti, peglati, obrisati pod, pripremiti za doručak i ručak za slijedeći dan, ponekad ako uspijem i skuham za slijedeći dan, tako da nikada ne legnem prije pila 1, ako malo viirnem na komp i dosta kasnije od toga. Naravno sve to bi ja napravila daleko brze kada bi mi mala dala sat, sat i pol mira, ali uz sto prekida i budjenja mi dugo treba.
Za mjesec dana još krećem i raditi.....a luda sam kada je nered, stvari pri.ijetila sam da ako je MM doma, pa ako mogu na miru i lijepo kuću dovesti u red i okupati se, svo to nespavanje mi je daleko lakše podnijeti.![]()
Kako se vi organizirate? Kako podnosite ili kontrolirate nered?
Ja se tesko nosim s neredom. Ne mogu se priviknuti, a ne mogu ni odrzavati red kakav je nekad bio i zato s vremena na vrijeme bas puknem. Najbolje mi je kad sam vani
Zvuci poznato. Ponekad imam osjecaj da po cijeli dan naganjam vlastiti rep. Ja nikada nisam bila neka spavalica i ne mogu/ne znam spavati po danu. Sad mi se organizam naviknuo na ovo (ne)spavanje i znam odguliti dan na doslovce isprekidanih sat vremena spavanja. Ali, uzima danak, imunitet mi je u komi, zivci na rezervi... Za manje od mjesec dana pocinjem raditi!
Tako i ja, jedva čekam da možemo vise biti vani. Ovih par dana proljeća mi je bilo savršeno, pospremim nakon ručka, mala (ne)odspava, pokupim užinu, stariju i bile smo vani do večere, malo na trampolin, ljuljacku, pijesak, bicikl, setnja, ja kopkam po svom cvijeću, udjemo na veceru i kupanje, crtić za stariju i u krevet.....jedva čekam ljeto!
Ja cim otvorim oci sredim dicu sebe njih nahranim sebe uspput brzinski i vani,ili sad kad je ruzno u centar. Popijem kavu,negledam nered,dici super. Bas i ja jedva cekam opet lipsa vrimena,a nered...ne patim da je apoteka ali ubija me sta ponekad niti osnovno nemogu napravit
Al bit ce bolje,naspavat cemo se valjda nekad
Ja imam srece sto je maleni prek dana super,on se sam zna zaigrat i po sat vremena pa ja uspijem i pospremit i skuhat..
Nije stan onakav kakav je prije bio,ali ni ne dira me to toliko..
Ionak je pun njegovih igracaka..
Stan uvijek izgleda uredno,ali ne tip-top..
nocas je frajer bio budan od 1-4..nikako da zaspi..
Mene stvarno spasi taj odlazak s njim u krevet,svaka cast curke kak vi izdrzite do ponoci-jedan.
Mislim da bi bila jos luda,i ovak sam dovoljno.luda
I bas sr bojim odlaska na posao
Ja mogu najranije oko 10,30 zaspati prije toga mi je prerano i onda se samo vrtim po krevetu i onda uz buđenja svakih cca 2 sata odspavamo do 6,7, ako odem kasnije spavati onda sam ujutro za ništa...mene kuće toliko ne brine na 1. mjestu mi je on a onda sve ostalo i šta stignem obaviti od poslova obavim, što ne stignem čeka drugi dan i uopće se ne zamaram. Peglanje sam izbacila skoro potpuno odkad smo kupili sušilicu samo odmah složim i uopće nije zgužvano, nama skuham ponekad i za dva dana tako da si olakšam gdje mogu
evo i mene skašene,noćas od 1 milijon buđenja,noćas sam ga baš gledala on ubiti i nije budan nego se u snu vrti maše rukama vrti glavom,di to spada koja je to faza? di su nam nestale one lipe noći kad je spava do 5 ujutro!?
kuća?sredim ono vidljivo nervira me nered al nemogu umorna sam glava boli.
isti slucaj i kod nas, u snu pocne vrtit se i na kraju plakanje,![]()
ma sve zivo pokusala al nista, ostaje mi samo da se tjesim da ce proci...al doklee.. kad bi barem mogao muz da malo skace k njoj al ne zeli ga ;( a ne zeli ni kod nas u krevet, onda se samo smije i rukicama dodiruje jednog pa drugog ... ah
Koje peglanje nesritno,nepada mi na pamet. Milasova8...od jedan do 4 bi ja vec vristala,koma prava
To kad su budni, nema gore od toga
Ja cekam zube
Ahh
Čitam, čitam i čitam i stvarno me ne tješi da nas ima toliko
Moja curka preko dana odlično spava (sad ću se vjerojatno ureći), 2 puta, sveukupno ccs 2,5-3 sata, znači jedno spavanje 1 sat, drugo sat i pol ili tako.
Ali po noći- horor. Broj buđenja ide od 4 do valjda 44, za daljnje uspavljivanje pali jedino cica, nikakva duda, nikakvo nosanje, nunanje, pjevanje, maženje- ništa. Nula. Ako manje spava po danu po noći je još gore.
A ja uskoro idem raditi. Morat ću se prebaciti na temu odvikavanja od noćnog dojenja, nema mi druge. Iako mi je to baš žao ali ne vidim drugi način da normalno funkcioniram na poslu.
Moj mis je jucer spavao 2,5 sata ujutro i 1,5 popodne. Nadoknadivao decko slabo prospavanu noc.
Pa se pitam kako/zasto danju uspije spavati u komadu, a nocu jedva i rijetko spojimo 2 sata!?
Ja planiram pokusati uvesti promjenu u vecernju rutinu, cicanje uz nocnu lampicu i onda citanje price za laku noc. Cilj je odvojiti cicanje od uspavljivanja, tj cicanje kao asocijaciju za padanje u nesvijest.
Vec neko vrijeme lagano ostavljam tjesilicu u blizini, kao jos jednu pozitivnu asocijaciju.
Nocas je prvo douspavljivanje upalilo uz sssssuskanje i poljupcice u celo![]()
Moja curka je bolesna, pa je noć izgledala.....majko mila, eto tek toliko da može biti lošije. Do 1 sam ja radila po kuci jer uz nju besnu i stariju ne bi imale niti sta jesti. Tata nam je radio noćnu, pa sada spava, tako da ih još moram držati da budu koliko je moguće tiho. To mi je najgore, a ne smijemo ni van na AJ vjetar jer ima temperaturu.
U 1 se razbudila pa sam ju nosala, dojila i slično do pola tri, u 4 sam ju ja probudila jer je imala 39,5 pa je bila budna do 6!!!!! Spavale smo do 8 kada nas je probudio majstor za susilicu. Znaci ja sam spavala 1,5 i još 2 sata i u to vrijeme je koji puta cicala....
Evo mene s kave,pretvaram se da mi je kuca uredna i da sam se naspavala ko nikad,a nije tako sinoc bilo ni lose kako zna biti
Rucak je skuhan jucer za danas pa nemoram ni to.
Ja imam jos 4mj dok pocnem radit pa se nadam do tada da ce bit bolje
Nada umire zadnja
Ne bih se ni ja bas opterecivala susjedima,kad bi jos i na to mislila tek bi onda bio kaos
Taj uzitak na poslu ce me drzat nakratko jer moj je tempo ubitacan ,otprilike ovako
2dana popodne 7-8h
2dana jutro od 9-16
2-3dana cili dan 11-12-13h
Jer uz posao imam jos jedan posaobas me ne veseli
Ovo noćas je bilo tragikomično. Oko 1 u noći ona gladna digla opet buku. Ona gladna, a mene mučnina sastavila. Inače imam cjelodnevne mučnine, a ne jutarnje. I tako smo se nosale pola sata. Nosam ja nju, a kao na brodu se njišemo i obje imamo svoju muku. I taman kad se mm pojavio s izjavom: pa daj joj barem mlijeka, a ja rekla da ne može, da nije to poanta, taman tada čujem kako joj kruli u želucu. I hladno se ustanem i napravim joj 120ml dohrane.
Plakala je kad god sam ju u sobi ostavljala samu, čak i kad sam joj na vidiku u drugoj sobi. Sad je samo bila prestala plakati kad sam se ustala i otišla do kuhinje praviti joj papicu, mirno gledala dok sam lupkala tiho priređivajući. Popila u tišini zatvorenih očiju, uzela si dudu i zaspala kao beba.
Sve znam, u teoriji je treba prisiliti, ali JA bih teško zaspala gladna uz kruljenje svog želuca, JA, koja bih sebi znala racionalizirati potrebu gladovanja. Kako to objasniti djetetu koje nema ni 11 mjeseci, koje ne razumije moje tješenje i upornost? JA nemam za to snage, za koje god dobro bilo, ja to ne mogu. Ti urlici pomiješani s jecajima nisu preteški za mene. Podnijela bih ih. Ali kad dodaš kruljenje želuca i znaš da je glaaaaaadna... to je prijelomna točka za mene. I na njenu i na svoju štetu ju nastavljam hraniti noću... šta ćeš...