Kad tamo svi spavaju!
Čak i gore nego u ovoj skupini.
Samo da utješim mame odavde![]()
Kod mene nije toliko gore koliko teže podnosim.
Jos cu malo pricekati s hvaljenjem, sad imamo novi stari problem, dva budjenja nisu vrijedna spomena, obje hop ko sretne u pet, nekad pola 6, max6
ja se moram pohvaliti da evo nakon godinu dana moja malena je odlucila da može spavati bez mene navecer par sati
do sad sam uvijek ja morala ici spavati s njom u 8, mogu samo reci da sam se preporodila i napokon imam par sati navecer za koju seriju ili film
I ja cu se pohvaliti - moje cudo spava od 20:00-07:00 bez budenja! :D Ako se i probudi, zna da nema cice i okrene se spavat dalje!
Jos niste naucile da se ne smijete hvaliti?
Moja ovako: ima dana kad prespava samo s jednim kratkim budjenjem za cicu ili kao sinoc, prespavala je cijelu noc (al je ustala u 6)
A ima dana, kao cijeli prosli tjjedan, kada je budna po 2-3 sata usred noci i prica i pjeva, zica cicu pa opet ispocetka...
Ja mislila ako se pohvalim da ne spavam da će on spavati a ono noćas ajme,bacanje po krevetu doslovno cilu noc...i tako u 6 sam se ustala i išla radit malo je reći da grizem.
Posljednje uređivanje od željkica : 20.04.2015. at 09:28
Jednom, vjerojatno ne tako skoro, ću se i ja doći hvaliti na ovu temu.
Kod nas sve po starom. I dalje ne spava a nije gladan.
Ma naravno da nisu gladni, takvi su, jbg
Evo moja se jutros probudila u 6.30 prvi put, pocickala i nastavila do 8
Al ne zavaravam se da ce tako biti i veceras
Teško
2 mjeseca sam ga pripremala po malo tako što sam mu govorila da cica spava i da on mora spavati, to je rezultiralo nevjerojatnom dernjavom no sa 6 buđenja smo spali na 5 jer je jedno buđenje upalilo da cica spava. Onda sa 5 na 4 i tako malo po malo na jedno buđenje koje je bilo najviše popraceno dernjavom ali kad sam ga dovoljno dugo pustila da se dere ( ne plače, nego baš dere i negoduje), on se lijepo legao i zaspo i tu je buđenju bio kraj, prije neka 2 tjedna. Čak mu i zubi idu a ne budi se.
A ja... ljudi moji, ja sam na nogama od 7, jurim sve po svuda sa osmijehom, ništa mi nije teško, toliko se dobro nisam osjećala nikad!![]()
Apsu zavidim i mi pokušavamo postupno prorijediti ali ne čini mi se da ima previše pomaka sad se budi negdje 3-4 puta i to već duže traje nekad se zalomi i više od toga. Jučer smo bili budni od 3-4 ujutro a ja se dižem prije 6 pa mi je ujutro ovako![]()
Ajde,ajde, tu se nije bas dobro hvaliti, tko zna kakav me skok u razvoju ceka bas sutra.. Ili vec nocas![]()
i znam da je OT, al moja piplica sutra puni godinu dana![]()
Uskoro dvije godine, vecinom jedno budjenje, rjedje dva, do pola 7, ipak ide na bolje
Mi smo znacajno napredovali od 10 ak budjenja prije mjesec dana.
Jedna cura jedno ili nijedno budjenje (ona spava s mm), druga koja spava samnom 3-4 budjenja. Pronosim je malo ili umirim u polusnu pricom kako svi spavaju, noc je, maca spava, sike spavaju, spavaj i ti...bla, bla, bla. Ako ne upali prica onda je malo dignem.
Jos doje samo za nocno spavanje. Kad i to ukinemo nadam se da cemo prospavati noc svi zajedno u sobi.
super, super!
kod moje ne pomaze nista
dam joj i cicu i vodi i ona opet baulja po 2-3 sata usred noci![]()
pozdrav žene!
mi ćemo uskoro 14 mjeseci i unazad mjesec dana spavamo puuuno bolje. jedno buđenje oko 3 ili 5 i to je to. spavanje do 7, jedno dnevno spavanje od 1-2. u svakom slučaju - preporođena što se spavanja tiče, ali sad imam druge brige.... hodaji i penju se svugdje!!!
Došla sam se žaliti kad vidim Ginger me pretekla.
Ova noć najgora od najgorih. Ne samo da je puno puta cicao, nego je i puzao i grizao i plakao.
Skužio je da sam se navikla na sve dosad pa je odlučio prebacit u drugu dimenziju.
zeljkice, ah, nista...luduje cijele noci
Apsu
Sani, suosjecam
Moj je 14 mjeseci i budi se non stop, valjda bi spavao sa cicom u ustima! Katastrofaaaa......nacicava sto puta preko noći! Ne mogu vise..... Niti jednom nije normalno prospavao noć, od rođenja...
je se pohvalila.... više nikad se neću hvaliti.... opet po starom....
Moj i dalje spava od 21 - 7 na dalje bez buđenja.. Shvatio je da cica spava i nema se zašto buditi.. Priča u snu, okreće se, zna i zaplakat u snu al okrene se i spava dalje. Ja sam preporođena, najveći problem mi je to što se otkrije sav pa se tu i tamo dignem da ga pokrijem i da mu izvučem ruku ili nogu koja mu zapne u rešetkama![]()
Moja dvije godine pa nije prespavala noc, nocas budna od pol tri do pet
Evo i ja se prijavljujem. L. ima 2 godine i ovo je više postalo nemoguće. Evo nočas sam jednostavno odustala od spavanja nakon što smo od 22 do 3 imali 5 buđenja. Ali prehlađen je pa malo pretjeruje sa tim nacicavanjimaInače ovo mi je omiljena tema na forumu ( nova sam u pisanju) i uvijek kada mi muž pametuje kako samo naše dijete ne spava od 20.00 - 08.00 ujutro pustim mu otvorenu temu na laptopu
Uglavom zajedno sa prvom curkom imam sveukupno 5 godina nespavačkog staža.
Nama nije toliko problem buđenje po noći (probudi se uglavnom ujutro oko 6, malo cugne, poigra se i nastavi spavati) nego uspavljivanje. Danas sam se popodne s njim borila 3 ipo sata da zaspe, na kraju sam odustala i odvela ga vani na igraliste.Cijeli dan nije ni pola sata zaspao, ajd bar je sad malo brze zaspao, al uglavnom svaki dan ratujemo bar jednom na sat vremena oko spavanja.Da mu ukinem dnevno spavanje? 17 mjeseci mu je.
Zene pomagajte..imam jednu zivahnu bebu koja mi ne daje puno vremena za citanje, pa cu mozda postaviti pitanje i traziti pomoc oko mozda vec sazvakane teme... moja beba od nepunih 8 mj NE SPAVA!!! Dojena beba i na dohrani smo..uvela sam i 2.kasicu da ne ni bio gladanjer mi svi kazu da je to jedan od razloga njegovog buđenja... sisa i dalje na zahtjev,nisam nista ukinula...evo friški primjer od nocas kada se trudim staviti ga "na vrijeme" u krevet kao sve mame...u 21h sisao zaspao...uvijek zaspi na siki.. i spavao do 22.15h ponovno nasisavanje,spavanje do 23h opet sisanje...spavanje do 00.40h i KRAJ do 4h zivimo u zgradi..ne ostavljam ga da vristi u kreveticu..a on bi se igrao (naime vec je propuzao i stoji na nogama-znaci momentalno dizanje u noci i drzanje za ogradu, brbljanje i trazi paznju...uz ne znam koliko nanašanja i sisanja, nema spavanja dok on ne odluči...znači zaspao u 4h i u 6h buđenje...opet sisa...pa u 7.30h pa nanašanje zaspao u 8h i do 9h i to je naše noćno spavanje...buđenje svakih sat vremena i tura nespavanja od 3h...i evo ga cendra..naravno..umorna beba..a još umornija mama
i to tako traje vec dugo...igranje oko tjedan dana, a buđenje svakih sat vremena oko 2mj...ne mogu više nespavati...bio je jedan divan period spavanja kad je potegao oko 5 do 6 sati u komadu sa 4mj...i ti dani su otišli u zaborav...šta da radim...ne znam više kome bih se obratila...koga god pitam svima bebe u toj dobi spavaju cijelu noc..mame romanticno uzivaju, a ja teturam po stanu..help
![]()
saraya, kao da si opisala moju N., samo što ona ima 10 i po mjeseci. Počela je puzati sa 5 i po mjeseci, sa šest mjeseci se već htjela dizati na noge. I od tada nema mira. Ona ide spavati oko 8 i po. Doji, stavim ju u krevetić i tamo ju uspavam. Ako imam sreće, prvo buđenje je oko 10 i po. Ponekad ju uspijem natrag uspavati bez da ju uzimam iz krevetića, ponekad ne.
Slijedeće buđenje nam je oko ponoći i tada ju preselim kod nas u krevet jer u krevetiću više ne želi zaspati. Imam dojam da se puno češće budi kad je kraj mene u krevetu. Još uvijek doji na zahtjev i po noći me grize, udara nogama, pokušava čupati, penje se na mene. Ima noći kada joj ne mogu uzeti cicu iz usta jer se odmah budi. Ponekad je budna po sat, 2,3 pa se igramo, ona brblja, pleše i svašta radi.
Samo jednu noć je prespavala od 8 i po do 4 ujutro u krevetiću, a ja sam od ponoći bila budna i gledala što joj je i zašto se ne budiImala je period kada poslije 6 ujutro nije htjela spavati. Bilo je noći kada se je budila svakih 15 minuta. Sad smo u fazi da je od 6 do 7 ujutro budna i onda spava do 9. Ima dva dnevna spavanja od pola sata. Ali ona preko dana nije umorna ni cendrava, veselo je i zaigrano dijete puno energije.
Nisam ti baš pomogla, ali eto da bar znaš da nas ima još neispavanih i umornih![]()
Evo me k vama.
Čini se da malecka ima miran san samo po danu.
Čim se mrak spusti to je neki nemir, grčenje, kmečanje.
Žuta, možda joj je pretiho?
Probaj razne vrste bijelog šuma, swaddling i staviti ju blizu sebe.
Mala je to bebica, sve joj je strano i strašno neugodno...
Nije mi to palo na pamet. Da bi joj moglo biti pretiho. Hvala maca.
Prije par dana sam svratila na ovu meni dragu temu da vidim ima li ne spavaća i malo sam čirnula stare postove da se prisjetim nespavanja (nije da sad spava mirno Al je puno bolje) i samoj sebi izazvala tulum noćas, od 3-5 budan!bome sam se prisjetila nespavanja, neće mi vise past na pamet kopat po prošlosti.
Ah zene nikako da vam se zahvalim na odgovorima!!! Evo bebonja tjedan dana ima jedan blok od 3h spavanja, i taman se pohvalim mami na telefon!! Grrrrr i nocas opet buđenje svakih sat vremena i igranje!!!!! Do kad ce to tako?? Pa ja sam luda od nespavanja...pelena zavrsi u frižideru,kruh u smecu i mlijeko u kupaoni![]()
Da utjesim, dvije godine, mozda dosad dvije noci bez budjenja, sad zna biti budna po sat, dva