-
da..citala sam na par mjesta da ako beba ne spava dobro po danu onda ima losiji san po noci..ne znam zasto..mozda npr. inzistirati na 2 spavanja dnevno (meni je recimo jedno od 2-3 sat, 2. sat vremena) ali trebalo nam je 2 tjedna rutine kad je spavala puno manje kad bi je stavljala da dođemo na to da joj je sad to normalno..
ne morate odmah ici na to da beba od puno buđenja po noći prespava noć u komadu nego polako, malo po malo..ali inzistirajte svaki dan na drukcijem uspavljivanju..kad imate zivaca ljuljajte, nek pomogne mm malo a kad ste bas umorne dajte cicu (tako ja napravim u 4 ujutro kad vise ne znam za sebe
)jos bolje ako netko moze nauciti bebu da zaspi sama u kreveticu, ja sam probala jednom i nikad vise pod sugestijama 10 razlicitih prijateljica pa sam se pocela osjecati da sam blesava i krivo radim
stavila sam ju umornu najedenu i cistu u krevetic, dolazila svake 3 min, pa svakih 6 pa svakih 10 mini tjesila..mislite da je zaspala? ma kakvi..jos je glupaca pod sugestijom iz knjige nisam dizala kako je inace dizem na svako cendranje jer u knjizi pise da je ne dizemo slucajno jer onda nauce da koliko god dugo plakale na kraju postignu sto zele..moja cura vam je plakala punih 5 sati (nije bio plac nego dernjava), svaki put kad bi ja usla i primila je za rukicu i tjesila je utihnula..kad bi izasla iz sobe ponovo...eto,nikom ne bi preporucila i nema sanse da to ponovim ni s jednom drugom bebom..nedugo nakon ovom metodom sam uspjela po malo srediti problem s tim da mislim da nema puno koristi od citanja knjiga, svakoj bebi pase nesto drugo pa treba isprobavati dok ne vidis sto pase kod tvoje bebice..
e da..bitno je napomenuti da je u nasem slucaju pomogla promjena kindaca na drugo mjesto (prije je bio uz zid a sad je uz nas krevet)..do prije mjesec dana sam imala jednu stranicu otvorenu jer se jos nije preokretala pa je nas krevet bio prakticki spojen s njenim..pa sam je ja lako po noci mogla pomaziti ili potapsati po peleni, prebaciti ujutro na dojenje i vratiti nazad..jos uvijek je uz krevet samo je stranica gore
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma