Citiraj Bubica prvotno napisa
...no, meni je puno jednostavnije dati joj cicu i makar u polusnu docekati skidanje nego razbudutu se i uspavljivati ju novih pola sata, najcesce bezuspjesno, tako da meni ne pada na pamet ukidanje tih nocnih podoja. I, skroz sam uvjerena da oni nemaju veze s gladi. Klinci, sto su veci to su svjesniji kada se probude, a neznaju se sami uspavati. Oni traže našu pažnju i blizinu, ne hranu.
Debeli X

Dodajem jos da sisanje ublazava osjecaj boli i neugode, pa bebe puno cesce sisaju kad im npr. rastu zubici, mislim da je upravo to kod nas sad slucaj.

Sandee, nisu ni sva Lina ista. Rizolino isto npr. nema ni secera, ni glutena. Ali nisam mislila da izbjegavam rizine pahuljice zbog stetnosti dodataka nego zbog stetnosti postupka kojim su nastale, ekstrudiranjem, koje razbije lance bjelancevina:
http://www.nourishedmother.com/nouri...seriously.html
ili
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf053101v

Ispricavam se unaprijed ostalima na jos malo oftopicarenja, ali moram se ispricati lore, jer mi se cini da se opet osjetila napadnutom :

Citiraj lore prvotno napisa
i da..jos jedna stvar...ne znam di si uspjela procitati da sam ja preporucila da daju rizine pahuljice s kravljim mlijekom ili ad-om? kravlje mlijeko nije nitko ni spominjao jer se mlijeko uvodi sa 11 mj. po tablici dohrane..
Oprosti, ali nekako sam zbog sljedecih redaka mislila da dajes kasice na AD-u (koje je ionako kravlje mlijeko, nisam ni mislila da dajes nepreradjeno bebi od 8 mj.) a ne na vodi:
pred vecer joj napravim obavezno mlijecnu kasicu...
kupujem ***** rizine pahuljice i rade se ili s vodom ili s izdojenim mlijekom ili s ad-om..kako tko moze...
Ma na cajeve sam se osvrnula samo zato sto spominjes upravo 2 caja koja jesu zasladjena (nota bene, svi za bebe jesu!), pa sam stavila link na etiketu jednog od njih, a ne zato sto mislim da ga ti dajes bebi:
nadalje koja normalna osoba uopce djetetu daje zasecereni caj? caj za laku noc i caj od komoraca npr. ne sadrze niti secer niti gluten...
Sto se tice zabune oko br. obroka, naravno da ne mislim da je nuzno uvesti dorucak prije vecere, ali ti (zbog isprobavanja) ionako nudis hranu triput dnevno, pa sam mislila da ste vec na 3 obroka:
nemam nista protiv ovoga za treci obrok ali meni je doktor (dosta cijenjen pedijatar) rekao da je sasvim svejedno da li bebi dajem prije vecernji obrok ili jutarnji...da mogu sama odluciti s cim poceti, jedino je bitno 3 dana isprobati ujutro sto bi joj dala navecer...
Ma znam da bebe mogu biti bucmaste i od MM, ali puno rjedje i to nije problem kao kad su bucmaste od AD-a ili (kasnije) krute hrane, jer to nije opasna debljina i jako se brzo rasprsi cim beba postane aktivnija. Drago mi je da se to i vama dogodilo