Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
Ja spavam s malom u sobici sama,od pocetka,da bi mm mogao spavati,jer radi jako odgovoran posao i ne sme kunjati na njemu,pa da se moze naspavati.
Na moru smo svi skupa spavali u krevetu,i mislio je da s njom nesto nije u redu
Navaljivao da je vodimo doktoru,mora da joj nesto fali kad toliko po noci vileni.
Nema pojma covek,da je tako uvek.
Kod kuce mu se nakace ostala deca,ali ipak legne kad hoce i spava celu noc.
Ujutro ustanem ko iz "centrifuge" s kicmom koja nece jos dugo,a on kaze kako je umooooran....dodje mi da
Upadam kao padobranac, ali mi je ovo ubolo i oko i srce - KayaR, pa i ti radiš itekako odgovoran posao. Ova teza da se muž mora naspavati jer radi (kakav posao, "pravi, odgovorni" ?) - jednostavno ne stoji. A tvoj posao nije pravi ? Jedino što nije materijalno plaćen.
Da mi MM kaže da se treba naspavati radi posla, dobio bi jezikovu juhu. Jer su i naša djeca posao, i to zajednički, isto kao i onaj gdje sjedi 8-10 sati i za kojeg dobije plaću.

Nemoj misliti da ne razumijem kako je to izgubiti noć. Naša se djeca bude - i stariji i mlađa. I oboje odrađujemo noćna buđenja, uvijek smo tako radili. I kada sam ja bila na porodiljnom, i sada, kada oboje radimo. A preko dana spavamo na smjene, i to prema potrebi. Nekada, kada meni treba pokoji sat sna kada dođemo s posla, zatražim ga, pa se on igra s njima. Tako i MM. Ustvari se ne sjećam kada sam odspavala cijelu noć u komadu. Prije prvog porodiljnog, znači ima tu 4 godine

Jedan prijedlog za male nespavače i umorne mame: mlađa mi se zna razbuditi oko 2-3 sata ujutro i ne bi ju dobila u krevet ni za što na svijetu - plač i suze, nevjerojatno. Najčešća metoda kojom je dobijem natrag je da joj u mraku promijenim pelenu, dam joj malo vode, odvedem do prozora i pogledamo Samoborsko gorje, objasnim da svi spavaju, da trebamo i mi, vratimo se u sobu ... i nadam se da će upaliti iz prve. Nekada uspije, nekada ne. Uglavnom se mi našetamo u sitne sate po mračnome stanu