-
alef 
I ja sam jako, jako dugo prelazila u roditeljski krevet. Makar ujutru, kad vec svane, a imala sam vec 11-12 godina sigurno. I kad god bi tata bio negde na putu, spavala sam sa mamom. A kao beba nikad nisam spavala sa roditeljima, uvek su insisitirali na vracanju u krevetic. Tek kad sam izasla iz kreveca, pocela sam da im dolazim, jer je tad bilo lako izaci iz kreveta.
Kad sam rodila Nadju, bez imalo razmisljanja, planiranja smo je odmah stavili izmedju nas. Secam se, kad je imala nekih 2-3 meseca, gleda moja mama mene i nju, ona spava na sisi, ja gledam Tv i kaze: Da sam bar ja znala da je tako jednostavno! Hranila sam te na svaka 3h a izmedju smo te nosali da ne places, jer je doktor rekao da bebe ne smeju da jedu cesce. Vracali smo te u krevet svaki put posle podoja, sedeli pored krevetica satima jer si se budila stalno....
Sto se tice prospavanih noci, mi smo sredili nocno budjenje i sisanje onda kad je to jednostavno preslo moje granice. Do tad smo pokusavali par puta, bezuspesno. Ja sam sebi nekako odredila granicu nespavanja od nekih 18 meseci, dok sam bila trudna sam jos rekla sebi da najverovatnije prvih 18 meseci necu bas spavati, pa sam se na to i pripremila. I stvarno, kako nista drugo nisam ni ocekivala, prilicno sam dobro gurala i nije mi tesko padalo. Ali kad smo prosli tih 18 meseci nekako sam postala nervozna, umor je cinio svoje. Skupila se zelja za neprekidanim snom, umorna i bolna ledja od poze za nocno dojenje, zelja da budem malo nasamo sa MMom (ne mislim u krevetu, krevet je i dalje zajednicki). I tako sam sa njene nepune 2 godine jednostavno rekla: nema vise sise po noci. Budila se jos par dana, dobila zagrljaj i to je bilo to. Ali sam stvarno bila resena da ne dam, ranije je uvek bilo da probamo, a tog puta: ne dam, i gotovo.
-
Ja svoga sinoć uspjela uspavati u krevetiću
Nije se bunio i plakao, ali mu je trebalo malo duže da zaspe. Odlično je spavao, probudio se svega par puta. Zaboravila sam prije napisati da sam primijetila da na njegovo spavanje pozitivno djeluju i ostali savjeti koji se uobičajeno spominju: paziti da ne bude preumoran, staviti ga da spava između 7-8 h, paziti na red dnevnog spavanja...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma