-
Ma joj, Felix, i kasnije. Nekada zaspe u ponoć.
Ma ne znam gdje smo falili. Znam da to nije dobro.
Inače smo MM i ja noćne ptice. Vidiš i po mojim postovima kada ih pišem. Noću mogu dugo biti budna, odspavati par sati i uz nju popodne sat, sat i pol. Znam da dugoročno nije dobro...
Valjda je fora u tome što sam ja kod kuće, ne idem na posao pa onda ujutro do kasno spavamo. Da ja spavam do podne, valjda bi i ona.
Ujutro mi bude žao (a i samoj mi se spava) budit ju ranije pa ju pustim do 9, a onda popodne ide spavati nakon ručka.
Ma baš sam htjela otvoriti novi topic, ali kad ste već tu, evo problema:
M. se ujutro budi sa sikom u ustima (oko 9, s tim da cijelu noć sisa, po malo), onda doručkuje oko 10, pola 11. Ne pojede nešto puno. Onda ili idemo van ili se igramo. Nakon toga pravim ručak jer mi je važno da svaki dan jede svježe kuhano (kad sam već kod kuće) pa ruča i nakon toga ide spavati. No, često se dogodi da odužim s tim ručkom zbog kojega joj se pomakne popodnevno spavanje pa se dogodi da ide spavati i u pola 4.
SAd se pitate, šta ne stavim dijete spavati pa kuham dok on spava. E problem je u tome što ona kada zaspi, odspava 45 minuta, onda se probudi pa ja moram leći pored nje da ponovno zaspi. No, moram i ostati uz nju jer se inače budi. Nisam nikada do sada probala maknuti se i vidjeti što će biti jer mi bude žao da ne spava.
S druge strane, mislim da nije zdravo za želučić što tako brzo nakon ručka ide spavati i još se na sve to što pojede (a uglavnom dobro jede) nalijeva sikom.
Evo, danas je zaspala nakon ručka (kupus na paradajzu i pečeno jaje), a kako sam ja bila pospana, ostala sam uz nju pa je sisala sve vrijeme. Nakon 45 minuta se promeškoljila i počela plakati. Imam osjećaj da joj se podrigivalo, kao da joj se dizala hrana (i inače kada se probudi nakon tih 45 minuta, podrigne, a po noći ju zna probuditi prdac, ima jako lak san). Bilo mi je baš grozno, ali ne znam što raditi.
Znala sam ju staviti na spavanje i nakon što je jela nešto sitno (kruh s nečim, žgance...), ali bi se svejedno probudila.
Dakle, ona na dnevno spavanje ide 5 do 6, nekada i 6,5 sati nakon jutarnjeg buđenja. Je li to prevelik razmak? Onda odspava po tri sata. Bude mi žao buditi ju. Probudi se oko 18 h, nekada i kasnije. I onda na spavanje oko 22, 23 sata. Nekada mi treba pola sata za uspavljivanje, nekada, kao večeras i više od sat vremena.
Nije meni ništa od toga bed, imam ja i živaca i vremena, ali mi je žao ako njoj radim štetu.
Posljednje uređivanje od SikaPika : 01.03.2011. at 03:52
-
uhhh, slično i kod nas, uz modifikaciju da malac ustaje ranije, jer ja ustajem da budim devojčice. plus što dremne pre podne pola sata. e, onda se vreme za popodnevno spavanje oduuuži. upravo zato jer se budi kad ja nisam uz njega, pa moram da sačekam da se spremi ručak, izadjemo napolje, devojčice i on ručaju. tad već bude jako umoran i dugo spava popodne, pa zbog toga uveče teže i kasnije zaspi (oko deset)...
ni ja za sad nemam rešenje; ako ga ostavim da spava sam, spavaće kraće i biće nervozan čitav dan, ako legnem sa njim čitava kuća trpi...
on je sada na prelazu izmedju dva i jednog dnevnog spavanja...sve se nadam da će, kad preko podneva bude spavao samo jednom (što se desi ponekad kad ustane kasnije), legati na vreme...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma