Stranica 15 od 59 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2921

Tema: Ne mogu vise ne spavati!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

iskreno, ni ja si nisam mogla to zamisliti dok mi nije stvarno prekipilo, dobila sam upalu palčane kosti i nategnuće tetive od nosanja, glava mi se raspadala u sto komada od nespavanja i rekla sam sama sebi dosta, pa nije da sam ju ostavila samu, kraj nje sam stalno, i vidi me i čuje, a naučit će s vremenom i da zaspi odmah bez cendranja, samo treba biti uporan

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja kad bih mog vratila da legne, on iste sekunde ustaje. To bi kod nas licilo na neko rvanje u nedogled. I ja pratim kad mu se spava, ali koliko god da mu se spava tako je. Cak i nocu ustaje u polusnu, to nam je osnovni problem.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

neznam, možda bi ga sto puta vratila ali nakon 4 dana mu se više nebi ustajalo...nemam pojma

mačka je zaspala sad za 5 min bez suza, malo pjesmice

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da ne citam ametist tvoje jade od pocetka, curka se prije puno puno cesce budila od ova dva puta koja sad spominjes nocu? znaci, sad ti se ona probudi, a ti je malo dragas i pjevas; je li ona vise cendra ili bas urla? jer moj zna bas onako urlikat po noci ako odmah ne dobije cicu. sorry sto gnjavim, ali ovaj tvoj napredak mi je toliko brz da sam sva uzbudjena da veceras krenemo u drugacije noci!
    moj npr. nakon vecernjeg cicanja u 90% slucajeva sam zaspi, znaci, ja ga stavim u krevetic, on nesto malo mrmlja i zaspe. ja mu ne bi ukidala to vecernje cicanje, to mi je ok. ali nocu ne zna zaspat bez. kad ti svoju dojis ako si ukinula vecernje?

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nisam ja ukinula večernje, i ona pocica, ne zaspi na cici nego ju prebacim u krevet i legnem pokraj nje a do sad sam ju uspavljivala na rukama, pa čekala da tvrdo zaspi, pa ju spuštala u krevet, pa bi se probudila pa brzo daj cicu da se natrag uspava, maltene se budila po noći svakih 45 min do sat vremena i odma na ruke u sjedeći položaj i na cicu
    i evo, od petka nema toga, ne dižem ju, jučer je zaspala u 15 do 1 i prvo buđenje bilo u 2, nisam ju digla nego sam joj dala malo cicu u ležećem, malo je povukla i spavala do 6, kad si je baš dosta pocicala i nastavila do pol 9 spavati
    danas je zaspala u roku od 5 min i još spava od 11 i 15
    i ona je na početku urlikala ali sam ja samo smirenim, tihim glasom pjevušila i malo je dragala ili tapšala po guzi i to je urlikanje prestalo nakon dvije noći

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mi nocas se uspili nakon svakog budjenja uspavat bez dojenja i bez nosenja. cak ni nije bilo tako strasno, vise je gundjao, a ja sam ga mazila i onda bi zaspao. nadam se da ce se kroz par noci budjenja prorijedit!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    mi nocas se uspili nakon svakog budjenja uspavat bez dojenja i bez nosenja. cak ni nije bilo tako strasno, vise je gundjao, a ja sam ga mazila i onda bi zaspao. nadam se da ce se kroz par noci budjenja prorijedit!
    verujem da hoće. bitno je da se izgubi "veza" između dojenja i uspavljivanja. pročitaj moj primer iz ove teme. mi smo, doduše, sasvim prestali sa dojenjem, dečko je imao 20 meseci, ali glavni problem je bio upravo u tome. gunđanje je trajalo samo jednu noć, a već sledeću je spavao kao klada. i od tad spava po celu noć plus još tri sata po danu bez buđenja, što je za njega bilo nezamislivo još od rođenja...

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

potpisujem vishnju
    mi smo s milijon buđenja došle na dva buđenja, s tim da je jedno oko 5-6 kad cica pa još malo odspava
    Posljednje uređivanje od Ametist : 14.12.2011. at 08:13

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

od naseg mijenjanja rezima proslo je malo manje od tri tjedna; nakon nekih tjedan dana prvo budjenje nam je postalo malo iza 5 (kad bi ga podojila), a onda se jednom tezom prehladom opet prica vratila na vise budjenja, nocas cak jako puno. no uspijem ga relativno brzo uspavat samo dok ga dignem ( na samom pocetku smo uspijevali samo mazenjem poledjima), siku ne dobija prije 5. nadam se da cemo se vratit nedizanju i nebudjenju; previse sam se navikla na onu dobru fazicu.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo i mene na "terapiju" - mi smo sve do prije par tjedana blaženo spavali i budili se jednom (dvaput maksimalno) za hranjenje i brzo utonuli dalje u san... a sad, s pet mjeseci K. je beba koja se noću budi svaka dva sata, stenje non stop i želi bit na cici i pokraj mame cijelo vrijeme...
    dala sam joj sinoć prvi put rižine pahuljice s mojim mlijekom, smazala je to za čas, za prvi obrok žlicom bili smo impresionirani... no, nakon toga samo i cicali i bila je gladna za ravno 2 sata - i to uz urlanje...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam krenula da ucim bebca samouspavljivanju ali dosta slabijim tempom jer ne mogu ni kratko da istrpim da place..
    Uglavnom, uspela sam da nema asocijacije dojenje - uspavljivanje, skoro sam se uspava. Nema vise milion budjenja vec 3 najcesce, sto je meni uspeh, ali imam problem sto kad se probudi ja ga jedva posle uspavam. Kako je razbijena asocijacija dojenje - uspavljivanje, a i dojenje - nosanje, on nece ni jedno ni drugo vec pokusava sam da zaspi, a to mu jos ne ide, pa se zaplace bas, pa razbudi i nikako da ga ponovo uspavam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pridruzujem se klubu nenaspavanih mama. Za Badnjak sam se ujutro digla, presvukla i obukla dijete, uvalila ga MM-u i otisla u kupaonu plakat od muke. Toliko sam bila premorena a taj dan me cekalo toliko posla da mi je doslo da se zakljucam u tu kupaonu i prespavam dan u kadi.
    Kroz dan jede svaka 2 sata, dojimo. Spava 2-3 puta po pola sata, tu i tamo, jaaaako rijetko, odspava sat i pol u komadu. Navecer zaspi oko 20.30 i onda je mir do 23.30, pojede, zaspi i onda je ostatak noci lutrija..Dal ce se budit svakih sat vremena, dal ce cijelu noc visit na sisi il ce mozda i po 2 sata odvalit...nikad se ne zna. Nikako mi nije jasno zasto ne zaspi nakon podoja, zasto cendra i cvili. Onda ga ja stavim na sebe i dmusam se pa on nekako jedva zaspi. Al zaspim i ja i ukocena se budim kad on opet trazi jesti. I opet pojede i opet cendra... Ponekad vecinu noci provede na meni. Izbacila sam MM-a i starijeg sina iz kreveta jer me ta guzva jos vise izludivala, borba za pokrivac, Svenovo udaranje nogama po mojim bubrezima i glavi...Al i dalje spavam ili na ledima pa je mali na meni ili na desnom boku pa je on pristekan na sisu. U svakom slucaju budim se u bolovima a o iscrpljenosti da ne pricam. Bolesna sam svako malo, smrsavila sam 16 kg, imunitet mi je u banani. Al bit ce bolje jel da?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

koksy, bit će bolje, (ali ipak 16 kg izgubiti je puno).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bih rekla da je tih 16 izgubljenih kilograma zbog (ne)spavanja.
    od nespavanja se, zapravo, deblja jer se u snu luči taj neki hormon koji je zadužen za reguliranje kilograma.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima i boljih tekstova, ovo je prvo na što sam sada naletjela
    http://www.trigon.hr/infodesk/articl...ocumentId=1929

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ima i boljih tekstova, ovo je prvo na što sam sada naletjela
    http://www.trigon.hr/infodesk/articl...ocumentId=1929
    Zanimljivo! Ima smisla. A onda sam smrsavila od dojenja i neredovitih obroka. U svakom slucaju na mene se lijepi bas svaka viroza i prehlada. Evo opet sam na antibioticima a bila sam prije mjesec i pol.
    Ne razumijem kako tom djetetu ne treba bar malo vise sna. Pa barem da preko dana sastavi malo vise pa da i ja odmorim. Kako je jednoj bebi dovoljno da jednom dnevno, ovo navecer, odspava 3 sata u komadu i to je to sto se konkretnog spavanja tice.
    I onda mu se zalomi 1-2 puta mjesecno, kad se valjda i njemu skupi neispavanosti pa odvali 7 sati u komadu a ja opet nemogu spavat jer me bole sise koje se prepune.
    Ne zalim sto dojim nit cu ikad al stvarno mi ponekad dode da odrezem sise i dam mu ih pa nek se igra dok ja spavam

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ah ti nespavaci...
    18 mj i uspjeli smo nekako doci na budenja svako 3 sata. Spava 9 ili 10 sati po noci i prekodana oko sat, dva.
    Nedavno smo prestali dojiti no i dalje se budi, gladan ko vuk pa cijelu noc jedemo sve i svasta..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo ja veceras odlucila da ga vise necu uspavljivat na sebi jer mislim da u tome lezi najveci problem. Dakle kad je pojeo dala sam mu njegovog plisanca-tjesilicu. Nije bas plisanac, od frotira je. Uglavnom, on je to stiskao sebi na obraz pa zadrijemao na sekundu-dvije pa je krenuo cendrat, pa opet glava na plisanca pa opet cendranje...I trajalo je to dobrih 15 - 20 minuta al on je nakraju zaspao. Ja sam cijelo vrijeme lezala kraj njega, povremeno rekla pssst i pomazila ga. U jednom trenu je cendranje preraslo u plac ali nije da je urlao, bas je onako zaplakao, i to je kratko trajalo. Vjerujem da kad se nauci sam uspavat, da ce i noci biti lakse za izdrzat. Sta se mene tice ako njemu treba cica svakih sat vremena ja cu mu ju dat. Samo da nakon jela zaspi a ne da cendra. To me izludi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam jel imalo ikakve veze ovo samouspavljivanje sinoc al nocas je bila divna noc! Budio se svaka 2 sata otprilike (ne gledam bas na sat), pojeo i zaspao sam. Jednom sam ga samo malo stisnula k sebi, potapsala po guzi i odma se umirio. Svaki put sam mu nakon podoja dala njegovu tjesilicu, stisnuo ju je uz lice i zaspao, Tako da mogu reci da sam se naspavala
    Iako, vidjet cemo jos sta ce bit sljedecih noci...mozda sam samo imala srece.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koksy zvuči odlično, polako ćete naći svoj sistem. Ali ako i ne upali nešto drugo dugoročno (nama nije, pa zato kažem) navikneš se i stvarno spavaš dok cica. Nije baš REM faza, ali jednostavno ne obraćaš pažnju na prištekanog i spavaš. Mene je to odustajanje spasilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jel imalo ikakve veze ovo samouspavljivanje sinoc al nocas je bila divna noc! Budio se svaka 2 sata otprilike (ne gledam bas na sat), pojeo i zaspao sam. Jednom sam ga samo malo stisnula k sebi, potapsala po guzi i odma se umirio. Svaki put sam mu nakon podoja dala njegovu tjesilicu, stisnuo ju je uz lice i zaspao, Tako da mogu reci da sam se naspavala
    Iako, vidjet cemo jos sta ce bit sljedecih noci...mozda sam samo imala srece.
    Nisi jedina... Moji su klipani vec veliki, ali njihovi najdrazi krpeni prijatelji jos su na zivotu! I ne daju ih ! Ne trebaju ih vise svakodnevno ni ne spavaju uvijek s njima, ali recimo neki dan je moj mladji trazio svog krpenog cucka kad smo se vratili od zubara. Trebaju ih kad su bolesni, kad ih se zazele i slicno. Taj pas kojeg moj mladji obozava je valjda najruznija krpena igracka koja je ikada dosla u nasu kucu (imao je nekih 5 mjeseci tada) i prigrlio ga je od prve! Stariji ima najdrazu krpenu zabu. Imaju jos nekoliko omiljenih (koje perem s pidjamama) i dan danas se igraju s njima.

Cijenim njihove ljubimce jer sam upravo ja od njih imala najvise koristi u vidu mirnog nocnog sna!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    koksy zvuči odlično, polako ćete naći svoj sistem. Ali ako i ne upali nešto drugo dugoročno (nama nije, pa zato kažem) navikneš se i stvarno spavaš dok cica. Nije baš REM faza, ali jednostavno ne obraćaš pažnju na prištekanog i spavaš. Mene je to odustajanje spasilo.
    Ma spavam ja dok on cica, mene izluduje cendranje nakon cicanja, kad ne moze zaspat nikako drukcije nego na meni. I onda tak provede vecinu noci. I nakraju niko nije naspavan, ni on ni ja.

Peterlin, stariji nikako nije prihvacao tjesilicu al eto, ovom malom sve sviđa. Imam dvije iste, to je ustvari neka promotivna krpena igracka od Pampersa (e da ovi iz Pampersa znaju da ne koristim njihove proizvode ) nekakav nilski konj koji ima na nogama cvorove dovoljno tvrde da ih grize zbog zubica. Tako da jednog ima u krevetu a jednog u dnevnom dok se igra.
    Ovaj u krevetu mu vjerovatno i mirise na mene pa mu je zato tolko drag. Uglavnom, sad mu te tjesilice nudim sve vise, iako on i nije ovisnik o meni, tj. nije mu sisa najbitnije sredstvo utjehe, cak stovise, ako nije gladan nece ni sisu. Znaci, moram nac nacin da ga umirim a da nije da spava na meni.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kužim, u svakom slučaju mi se čini da ste vi na dobrom putu da se skužite i naspavate bar malo više u komadu
    držim vam fige da to bude uskoro

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Noc 2.!
    Sinoc se upola manje bunio, prvo si je nesto pricao i igrao se s tjesilicom a onda je gunđao, cendrao ali i zapao za 10 minuta. Zaspao je u 21.00, probudio se gladan u 00.30 i onda odvalio do 5.30
    Zasad jos uvijek ne pripisujem to bolje spavanje mom "treningu" samouspavljivanja, jos uvijek mislim da je mozda samo sreca ali ako bude 5 dana ovako dobro ipak cu zasluge pripisat sebi

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bas mi je drago!
    Kod nas tesilica nikakva ne pali.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

joj, koksy, poznato mi je to brojanje minuta dnevnog spavanja i neizvjesnosti noćnog
    dobro, M. nije cendrala, ali bilo je noći kad nikako nije mogla zaspati... ja pored nje, sika vani, ona se s njom igra i neće zaspati
    i to je znalo trajati i po dva sata
    dnevno bi zaspala na 15-20 minuta i evo je, budna
    sjećam se da sam zapisivala njezino spavanje, no ni jedan dan nije bio isti
    popodne smo išli u šetnju pa je spavala u marami, jednom sam se vani skoro upiškila, dva sata smo hodali, bila je zima (taman ovo doba, moja M. je rođena 27. 7.), ona u marami, a ja pravim krugove oko bajera... kihnem i skoro mi izleti
    noću kad napokon zaspi, odem u kupaonicu (ako nisam zaspala uz nju), kad evo MM i nje, ona plače, a ja na pol tuširanja

a što se tiče kilograma, ja ih nisam izgubila
    dapače, sad sam ih još više počela slagati valjda zbog tog nespavanja
    no, sama sam si tome kriva
    ne znam ju otpiliti po danu, zadajem si previše kojekakvog posla i onda sam napokon noću sama sa sobom pa se dogodi da spavam 3 sata noću i sat vremena po danu
    sad sam kao na nekoj dijeti pa ćemo vidjeti (naravno, krive su i sve one fine gužvare, čokolade koje ne dam M. nego ih ja žderem, kolači...)
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 06.01.2012. at 02:10

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni mali ide spavat u 21.30 popije bočicu otkunja 20 minuta i onda me do pol 1 zeza on bi se igro smije se ja sam već luda i neispavana. Ni sama ne znam kako da ga stavim spavat ranije da mi se ne probudi za 20 minuta. Jucer sam od muke stavila ga u kinderbet zasila svjetlo i izašla van a on deraćina,da smo u kuci pustila bi ga al smo u stanu pa mi zao susjeda da ne spavaju zbog nas.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo se vratile na staro, nakon izbijanja dvojki, natečenih trojki i prehlade....sad se opet spremam na oduzimanje cice, al mi se taaaaaaaaaaaak neda

boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja bih samo htjela podijeliti svoje „iskustvo“ odnosno „nošenje“ s nespavanjem..

Najprije činjenice – evo s 19mj. još nismo ni približno 'prespavanju noći u komadu' ili na „samo 3 traženja noću“.
    Moj mišek traži cicu (i mamu) gro puta, ne brojim niti gledam na sat, ali znam da me ponekad zove već za 15min odkako zaspi, a ponekad mi do prvog buđenja podari čak i 2h u komadu! Tako da nikad ne znam hoću li se stić istuširat, skuhat nešto za sutra, popeglat ili napravit posao za posao koji me često čeka i noću...
    Pokušavam ja „nježne“ metode poput maženja, tapšanja i pjevušenja, nuđenja kakve „plišane tješilice“, ugodne rutine za pripremanje za spavanje (i zaista to stoji, a puno vrijedi i ona da ga treba ranije stavljat na spavanje, kad mislimo da zapravo još nije pospan), da tata proba noću ušuškati našu malu šnjofalicu, ali evo naše dijete je jednostavno takvo da mu ništa od toga nije adekvatna zamjena za cicu i mamu...zasad...pa sam ga prihvatila kao takvog (jer i ped.nam je rekla da je veliki emotivac), znam da nismo svi isti pa ne uspijeva isto kod svih, i ne mogu ga ja pogurati ako on još nije spreman , a i zaista vjerujem da neće tako tražiti cicu do penzije (ok, zapravo možda i hoće, ali ne maminu )

No nekako sam postupno Bogu hvala uspjela sama sa sobom „riješiti“ (jer izvjesnije je da sebe preokrenem, nego malca ) da je možda najbolje da što manje razmišljam o tome „nespavanju“ ili „nemanju rasporeda“ odnosno „mira“..
    I ja sam imala tužnih i teških faza i razbijala glavu razmišljanjima kako to da moje tako loše spava, svima drugima izgleda bebe bolje spavaju i imaju više vremena, kako to da ispada da oni koji su tri dana „pretrjpeli“ plakanje i „stisnuli zube kad ih je srce paralo od sažaljenja“ slušajuć svoje bebice kako vrište jer su išli cry-it-out metodom sad spavaju ko preporođeni, da one koji su bebače odmah navikli na kindač ne boli kičma za poludit i ne hodaju okolo ko ukočeni zombiji jer beba soava s njima i cijelu noć je na cici a se ti narihtavaj u svim mogućim i nemogućim položajima, da one mame koje su odlučile smanjiti dojenje ili ne dojiti jer po bočicama bolje spavaju...a moje djetešce niti dnevne spavance u puno puno slučajeva do 12mj. nije moglo odraditi drugačije nego na rukama i to mojim rukama dok se ja krećem da ne bi slučajno sjela ili legla...pa onda da ne govoroim o mom vremenu „dok beba spava“ pogotovo uz činjenicu da osim muža nisam imala nikakvu drugu pomoć oko ičeg.... itd. itd. itd.

No onda sam nekako sama sebi utuvila da jednostavno neću više uopće o tome razmišljati, ako mi dođe takva pomisao (a naravno da dođe stoput dnevno) prešaltat ću se na nešto drugo, da neću čitati na sve strane i tražiti prihvatljivu varijantu što učiniti da beba duže spava i ne budi se jer me to još dodatno ubijalo pored samog nespavanja, i jednostavno sam prestala i s drugima o tome pričati i kometirati.
    I onda se dogodilo i psihičko olakšanje pa mogu čak i reći da se i bolje odmorim tokom noći kakva god ona bila, netko je lijepo rekao naučiš spavati otvorenih očiju da imaš snage za još jedan dan i na poslu i doma...
    I mogu samo reći da kad se moje zlato tako po ne znam koji put probudi i zove cicu i mamu pa kad ga vidim kako se stisne uz mene i koliko mu ta cica znači i kako je zapravo presladak onako mirišljav, mekan i šćućuren uz mene te kad ispruži ručicu na moju ruku i draga me njome, kad se legne preko mene da bi uhvatio suprotnu cicu, koliko me zapravo treba to malo biće i kako je njegov sav svijet i domet u toj situaciji „samo“ traženje mame i osjećaja sigurnosti te koliko uopće ne može biti svjesno da je meni možda naporno za kičmu ili bi ja baš odspavala ili imam posla..
    Pa se tako tada u gluho doba noći često pitam da li su nekada davno davno mame doživljavale ta noćna nacicavnja kao „problem“ odnosno da li su uopće razmišljale o tome da bi ga se moglo možda „naučiti“ da spava bolje i više u komadu ili su se prepuštale prirodnom tijeku odvajanja, odrastanja i osamostaljivanja djeteta pa čak se i osjećajući počašćeno i odgovorno što su nekome cijeli svijet i što mu mogu udovoljiti, nahraniti ga te pružiti sigurnost i mir...
    Ponekad mislim da smo mi i malo previše izbombardiratni informacijama i problematikom koliko i da li beba mora spavati kroz noć, s koliko mjeseci i na koji način, pa nas naš umor još više dotuće jer se tome pridaje toliki naglasak...

Ovo je samo "moj slučaj" i nije primjer "riješenog spavanja", nikako ne osuđujem nikoga jer svatko zna za sebe i svoju situaciju, ne kažem da je imalo jednostavno, da nema trenutaka kad „poludimo“ i ne znamo što bi i kako pa mislimo kako mi to ne možemo ili nismo za to, da ne treba podijeliti iskustvo, da (u današnjem vremenu kad imamo i nažalost čini mi se puno manje pomoći sa strane pa je još više tereta na nama,) ne treba pričati o tome i potražiti utjehu i probati malcima i sebi olakšati nekim nježnim metodama, a zato smo evo i mi tu

A ni ja ne bih ovo stigla doma napisat, nego evo malo zabušavam na poslu (to mi je umjesto pauze) pa razmišljam i čitam...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

boobamara, lijepo sročeno!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bubamaro
    znaš što ja mislim, nekad davno, davno..., ali zaista davno, majke su išle spavati kad padne noć, legle bi pored svoje djece, sise su bile na sve strane, djeca na njima, pod njima...
    nisu bile opterećene ručkom za sutra, noćnim poslom, "vremenom za sebe", depiliranjem, spremanjem, a bogme ni ševom jer su se vjerojatno ševile gdje bi im puklo (iza kakve stijene, na brzaka...)
    budile su se s prvim zrakama sunca i laganini kroz dan
    da se razumijemo, ne možemo se mi vratiti tom vremenu niti trebamo
    ali trebamo malo oladiti sa svim tim "obavezama" kroz dan, sa svim tim informacijama kojima nas bombardiraju, a sve treba vidjeti, čuti, pa raditi na sebi, pa raditi na vezi, pa ovo i ono
    koliko puta sebe uhvatim kako radim super beznačajne stvari, čitam Gloriju staru dva mjeseca, gledam neku glupu seriju na TV-u, peglam robu za kod kuće... a sve to uopće nije važno
    naravno, čovjek treba raditi da bi zaradio i(li) preživio, treba se odmoriti i raditi nešto što ga veseli, ali se ne treba forsirati
    ne trebamo baš sve na ovom svijetu
    a kad se toliko toga lijepog nudi
    eto, sad sam malo skrenula, ali potpuno te razumijem
    i ja sam slično razmišljala dok se curka često budila
    sad uglavnom popodne odspava po sat i pol sama (danas, evo, već sat i 40 min), a onda moram leći pored nje, a noću odspava i po pet sati bez buđenja

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo noćas do pol 3 bili budni nikako zaspat,a trlja oći da mu se spava.Više ne znam kako da ga uspavam nemogu ga više nositi ruke mi otpadaju,a on samo zaspi nakon sat i pol nošenja,nažalost ne dojim ga pa ne zaspi na cici,ne želi dudu a ovako sam bez ičega teško zaspi

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da vam malo javim kako nama ide. Nikako!
    Ma dobro, nije bas tako strasno ali ovo samouspavljivanje nam je onako..li-la. Vecinom uspijemo ali ne micemo se s 10-15 minuta cendranja i gundanja. I vecinom, kad zaspi sam, spava bolje ponoci. Doduse zalomi se da nikako ne moze sam zaspat, da place bas jako i ja ga ne mogu slusat, pogotovo sad kad znam da mu idu zubici, pa ga uspavam na sebi, drmusanjem...dobra stara tehnika... Ali onda i ta noc bude pakao...
    Negdje sam procitala, nemam pojma gdje, da ako dijete zaspi npr. mami na rukama a probudi se u krevetu da mu to bude stres i da zato place, a placem se razbudi i tesko da ce se ponovno samo uspavat. Ima mi to smisla a i po ovom sto vidim kod mog malog ta prica drzi vodu. Kad zaspi na meni prvo budenje bude bas burno, a ako zaspi sam, kraj mene, onda se samo onako lagano javi i ceka da mu uvalim ciku.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi noćas opet do pol 2 prestrašno. danas ću ga igrom toliko izmorit da bu zaspo u 19 sati,nema više ovakvih noćnih tulumarenja

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja se odjavljujem s ove teme jupi je spavamo ko veliki.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi noćas opet do pol 2 prestrašno. danas ću ga igrom toliko izmorit da bu zaspo u 19 sati,nema više ovakvih noćnih tulumarenja
    To ti nece pomoc, mozda ce brze zaspat al ti garantiram da ce se vise budit. Jer dijete koje je premoreno puno losije spava.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja se vraćam stezi jer već dvije noći bi samo bilo na cici, e ne može, i onda frajerica malo gunđa, pšonekad plače, pa se lijepo namjesti i spava, ako skuži da se budi badava neće se ni budit više

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mi smo dosli do toga da se vecinom probudi malo prije 5,kad ga i podojim (ako se budi ranije, uspavam ga drukcije). e sad, malo bi pomicala i taj podoj pa me zanima mislite li da je on tada realno gladan (doji prije toga oko 20.30). ima sad 11mjeseci,voljela bi lagano prestajat s dojenjem a ako prestannem s dojenjem, ne znam sto mu dat tada oko 5, 6, kad je jos prerano za dorucak.
    i ako imate tips and tricks za dnevno uspavljivanje bez dojenja (vani zaspe u kolicima), pokusavam se uhvatit toga. najvise me toga strah kod mog odlaska na posao koji je za 2mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bih još prestala s dojenjem, ali možeš ukinuti taj noćni podoj

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sad doji navecer pred spavanje, to rano ujutro a po danu kad smo doma za dnevno spavanje pa ga ne mogu drukcije uspavat. odnedavno jede jogurt a danas smo probali i svjezi sir. tijekom dana ne trazi dojenje. ja nekako ne zelim dojit puno duze od godinu dana, ponosna sam na dosadasnje dojenje, bilo nam je lijepo ali lagano mi se vise ne da, a mislim da je lakse prekinut sad oko godine nego kad bude veci.
    znaci, moze i do jutra bez hrane?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što se odnosa djeteta od 11 mjeseci i noćnoga dojenja tiče - možeš
    ali, ti najbolje možeš procijeniti koliko jede tijekom dana i treba li mu taj podoj
    znači, moj odgovor se odnosio na njegov uzrast, ne na konkretno tvoje dijete

što se prestanka tiče... to što jede jogurt i kravlji sir...
    nije majčino mlijeko dobro (samo) zbog kalcija, nego i zbog drugih stvari
    ali, razumijem da ti se ne da
    pokušaj prijeći tu čarobnu granicu prvoga rođendana, pa onda odluči

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ma naravno da mi nitko ne moze reci je li moj mis ujutro upet gladan ,pitala sam vise opcenito je li mogu tako dugo bez hrane. dobra je ideja da mu po danu malo podebljam medjuobrocima.
    ne mislim prestat dojit na rodjendan, ali lagano bi ukidala jedan po jedan podoj, pa tako po par tjedana. idem radit kad navrsi 13mjeseci tako da cemo ili prestat prije toga ili kad se uhodamo s cuvanjem poslije. nikako ne zelim poklopit te dvije ogromne promjene. ali ovo vise ovdje nije tema, naci cu neku o prestanku dojenja. hvala.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Našla sam uzrok nespavanja mislim da je jućer muž vidio sedmi zub. Nadam se da će sad malo bolje spavat.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja isto mislim da im po noći više netreba cicanje, jedu po danu dosta toga, i trebali bi spavati po noći, a ujutro jesti normalan doručak
    mi smo se budili samo dva puta prošlu noć s tim da se u 11 sama natrag uspavala
    ja bi isto ukinula noćno dojenje, a za dnevnoi još nema šanse jer su nika i cica najbolje frendice i da se nju pita stalno bi bila prikopčana

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam uvjerila samu sebe da mi ne treba puno sna.Dok ne padnem u nesvjest ću se uvjeravati da prva laž radi.

Bebica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

moja mala od 13 tjedni je sada u toj fazi..samo ona nikad nije cicala no svjedno trazi flasicu..znaci,svaka sat do dva-flasa.najede se puno pred spanje ali svjedno.ne pije samo par gutljaja i zaspe ali pak isto nakon sat-dva..a sve je bilo super,cak je pocela spavati 7 sati bez jela...neznam kaj cu...i da,moja pocne sisati rucice i ako je pustim,razbudit ce se totalno..a davanje flase me nervira jel taman da zaspem,evo pak...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje...
    čitam vase postove, pa evo da i ja napišem koju pametnu,
    moja curka ima 9 mj. kada smo došli iz rodilišta spavala je prva 3 mj. u komadu od 21 do 5 ujutro bez noćnog podoja i pomislim koje idealno dijete (s obzirom na mog velikog dečka koji nikada nije u 3 god. spojio cijelu noć)...
    ali nakon toga kreće akcija od 4 mj. i dojenja od 15 puta tokom noći. Sa punih 8 mj. cura sama od sebe odluči da joj cika više ne treba. krenuli su obroci na žlicu jer bočicu nije htjela i tu sam se ponadala da će bolje spavati po noći ali ništa od toga, pokušala sam sa svim mogućim metodama ali kod nas ništa nije upalilo...Nego sam se jednostavno nakon neprospavanih noći, živciranja,plakanja,gubitka kilograma i td. odlučila pomiriti se sa situacijom i bitni sretna ako uspijem uloviti i pola sata sna tokom noći (pola sata po pola sata pa skupit će se nešto ), pa malo pomalo ne razmišljati toliko o tome kako sam umorna odnosno ne ispavana, nego koliko me treba to malo biće koje će kad tada odrasti i početi spavati cijelu noć... a sve to toliko brzo proleti i postanu veliki! jednostavno uživam u njoj ne razmišljam o tome šta sve treba ili ne treba napraviti, ako sam taj dan umorna usporim ritam, noć koja je bolje odspavana taj dan ubacim u višu brzinu i sve se stigne.
    ps. moram još na kraju napisati da moja curka preko danas odspava samo 2 puta po 15 minuta

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    cini mi se da po e.pantley je navikao na cicanje i trebas probati ukidati podoj po podoj jer ces inace postati duda varalica hehe, tako je meni nekako bilo..probaj se dogovoriti s muzem da ga po noci naizmjenice nosite i produljite mu san umjesto davanja cice..a bitno je da i po danu pojede konkretne obroke da nocu bude manje gladan..takodjer je moguce kod ovih vrucina ukoliko se radi o bebi koja je vec na kasicama da je zedna pa se moze dati i vode ili caja umjesto cica po noci...nama se situacija bitno popravila otkad jedemo kasice i otkad je nosimo..mada bi voljela da je mogu spustiti u kindac i da sama zaspi a ne da moram cupkati okolo s pozamasnom bebicom..imam feelling da je to mission impossible
    o
    Pozdrav,htjeli smo suprug i ja podijeliti iskustvo sa Vama. Mi imamo uspješno riješenu situaciju sa spavanjem naše već 8 mjesečne djevojčice pa evo par savjeta koje su nama pomogli:

uspavljivanje u prva 3 mjeseca probajte sa youtube pogledati "the happiest baby on the block" tamo ima 5 učinkovitih pravila koji stvarno pomažu a na žalost kod nas nitko još nije pisao o tome ozbiljno a mnogi roditelji imaju problem
    naša je djevojčica spavala u samom početku na boku sa valjcima dok se nije počela sama okretati na trbuh. Mi nismo poslušali spavanje na trbuhu već smo je stavili na trbuh iz više razloga (prvo je lakše zaspala jer se nije sama lupala-zbog onog klasičnog refleksa nekontroliranog mahanja ručicama i drugo, razgovarali smo sa svojim didom i bakom koji su liječnici i odgojili troje djece ( jedno i par blizanaca) koji su se zgrozili što nam dijete ne spava trbuhu jer sekret iz nosića ne ide van već unutra i mogućeg bljuckanja koji također tada umjesto van može ići unutra. Također u tom položaju sama počinje dizati glavicu i otkrivati svijet tako da sa dizanjem glavice nismo imali problema, čak nas je pedica pohvalila jer današnja djeca upravo zbog većine dana boravljenja na leđima u prosjeku kasnije počinju sa dizanjem glavice od normalnog prosjeka po međunarodnim standardima ( a to na žalost vrijedi samo za RH koliko znam a to nisam detaljnije istraživala jer nama to nije bila potreba, znači ostala djeca u svijetu i dalje napreduju u standardu)
    treće naša djevojčica zbog konstitucije roditelja je na 90 percentili rasta i 50 težini (znači mala špageta) ima kao i mama i tata ( da i mi smo mjerili svoje za odrasle percentile)u 30 percentili opseg glavice (ima malu finu glavicu, kada smo bili kod neurologa nije se brinuo jer joj stražnji dio glavice ima dovoljno prostora za rast mozga (bio bi problem kada bi stražnji dio bio tupastiji što se događa kod ležanja na leđima)- to je bilo do 5 mjeseca briga sada više ne moramo pratiti iako mi idemo na redovne mjesečne kontrole kod pedijatrice.
    četvrto-najbitnije-rijetki su dani kada ona sada ne spava u komadu cijelu noć uz to da ujutro oko 10 ide spavati (budi se u 8) i spava sat-dva te spava od 14 ili 15 poslijepodne dva sata s time da ide spavati između 8 i 9 (sada po ljeti bliže 9 jer je vani dan)
    zato što smo prvih mjesec dana dojili na zahtjev zbog uspostave mlijeka, nakon toga smo išli na svaka 4 sata. od oko 3 mjeseca smo je preduhitrili oko 2 u noći je bilo njezino prvo buđenje, ja sam došla do nje oko 12 nahraniti pa opet oko 4 da bi do petog mjeseca došli do 7 ujutro sa tim hranjenjem, a prestali sa onim u 12 u noći.
    od 5 mjeseca smo se zafrkavali sa hranjenjem (počeli smo sa povrćem prvo) i nije znala jesti i mama nije znala kako staviti žličicu u usta to me nitko nije naučio a sada u 8 mjesecu jako voli žlicu i papa (zajutrak mlijeko, doručak jabuka i banana pr. smiksana, zatim ručak pa još malo mlijeka. Nakon spavanja oko 6,30 popodne marenda (voćni jogurt od (kršitelj koda)a pr, jer njega jako jako voli) i navečer mlijeko. Kažu da beba u ovom dobu treba popiti pola litre mlijeka otprilike pa bi recimo rekla da popije najviše navečer- a po malo ujutro i u podne). Rekli bi da puno papa i fino a na prosjeku je u težini pa smo zbilja zadovoljni

Da ne skrećem sa teme, razlog zašto sam ovo napisala je da smo mi u početku našoj šećernoj htjeli dati ritam spavanja dok su mnoge moje prijateljice oduševljeno krenule sa hranjenjem na zahtjev, ljuljuškanjem i svime time i danas mi sve, baš sve kažu kako više ne mogu i kako im je koma i da dijete ne spava.

Složile smo se da bebe reagiraju drugačije kada nisu naspavane (umorne su i zlovoljne ) a kada se naspavaju kao da su drugi mali ljudi. I danas mame sa 8 mjeseci starosti bebi daju cicku čim kaže A, a zbog umora i iscrpljenosti zaboravile su da djeca u različitoj fazi imaju različite potrebe ( primjerice za igranjem) i da A neki puta znači dosadno mi je i ja bih nešto novo ali se zadovolje sa dobro poznatom cickom (nisu uvijek nervozne zbog zubića ili su gladne, već su primjerice nešto u kolicima vidjele tipa tramvaj koji je otišao a to ih je razljutilo)
    Ja nemam problem sa iscrpljenošću i ne reagiram drugačije kada sam umorna jer jednostavno nisam a i nisam se htjela dovoditi u situaciju govoriti joj mama je umorna pa je takva ( jer ne želim na iste njezine reakcije reagirati sukladno vlastitim reakcijama i frustracijama već biti dosljedna)
    I u pravilu poslije 20-21 sat je vrijeme za mamu i tatu, ljubimo se gledamo filmove i papamo kokice (da šećerna u svojoj sobi spava u kindaču) tako da svako u danu ima vremena za sebe i svojih 5 minuta.

Nadam se da smo pomogli svojim iskustvom, hvala i pozdrav

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lijepo je vidjeti da ima zadovoljnih i odmornih roditelja i moram reći da ti zbog toga i zavidim ali moram neke stvari prokomentirati...

Koliko sam upućena, spavanje na trbuhu se ne preporuča zbog povećane opasnosti od SIDS-a, meni je to bilo dovoljno da ju stavljam na bok za spavanje... Znam da bi bolje spavala na trbuhu(kao što je većina nas i spavala) ali jednostavno si ne bi mogla oprostiti da se nešto dogodilo a da sam se pravila pametna a ona je ionako svoje odspavala...

Od kada se rodila, uporno sam se držala silnih savjeta E.Pantley i sličnih autora o tome kako dijete pravilno "naučiti" da spava... Imamo praktički od dolaska iz bolnice rutinu prije spavanja, ima svoju tješilicu, ne koristi dudu, preko dana spava 3 puta po oko sat vremena u otprilike isto vrijeme, svaku večer ide spavati između 8 i 9, nije joj potrebno uspavljivanje već ju stavim u krevet i samo zaspi(idealno jel da? ) ALI, od navršenih 5 mjeseci se budi po xy puta po noći(do tada je spavala 12 do 13 sati po noći sa jednim ili maksimalno 2 buđenja), nekad želi sisati, nekad samo da ju podragam, nekad ju moram dignuti, nekad samo reći ššš ali sve u svemu moramo se buditi minimalno 4 puta po noći(to su mi najodmornije). U početku sam mislila da su zubi, prije par tjedana izašla gore 4 zuba ali ona se i dalje konstatno budi... Od klope joj je potrebno samo jedno noćno hranjenje, oko 11 sati i poslije može do jutra bez papanja, ali se ipak budi...

Ono što bi htjela reći po svom iskustvu je da se možemo potruditi usmjeriti bebače na nešto, ali ih nikako ne možemo naučiti da spavaju cijelu noć ako oni na to jednostavno nisu sposobni...

Nakon posljednja 3 mjeseca nespavanja i čuđenja i pokušavanja uvođenja kojekakavih promjena, napokon sam se pomirila sama sa sobom da mi je curka jednostavno takva i da ćemo dočekati vrijeme za koji mjesec(ili godinu) kada ćemo se napokon moći odmoriti a do tada ćemo nekako preživjeti...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

šećerna super za vas, međutim ja bih pala u nesvijest da moram živjeti po ovakvom rasporedu i iskreno meni je to prestrašno
    tako da ono što vašoj obitelji odgovara, nikako ne mora vrijediti i za nekoga drugoga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •