Djeca koja spadaju u grupu 0-1 godina ne trebaju uciti nista vise od toga da su sigurni uz roditelje, da su roditelji osobe koje ce im pruziti svu sigurnost, toplinu i utjehu. Svakako ne trebaju uciti da je krevetic sigurna okolina i nauciti kako se sami utjesiti. Ali to je samo moje misljenje (a ja sam stava da je ucenje spavanja, osobito ako se radi po metodi ostavljanja djeteta da place, pa makar u kontroliranom trajanju, stetno).

Obuvanje cipela je neusporedivo s odgovaranjem na potrebe djeteta u tako ranoj dobi. (iako je jako vazno i dozvoliti djetetu da samo obuva cipele ako to zeli, bez obzira koliko nam se zuri, samo ga drugi put upozoriti da treba krenuti na vrijeme s obuvanjem, da ne kasnite )
I koliko god bjezimo od toga da smo zivotinje, nasi su mladunci najbespomocniji mladunci u svijetu sisavaca... kad pogledamo kako se svi drugi roditelji brinu o svojim potomcima (pa i tijekom noci), jasno je da je ucenje samostalnosti u ovako ranoj dobi izmisljotina zapada i nosi jako puno stete, a nista koristi (djetetu, roditeljima donese dijete koje je trenirano da se samo utjesi i samo uspava pa roditelji imaju "svoj mir").