Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2921

Tema: Ne mogu vise ne spavati!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Rehab, mislim da je kod nas definitivno veliki problem samoregulacija kako kazes!
    Nama je prvih mjesec dana stvarno bio horor! Nitko ga nije mogao umiriti osim mene! U pocetku smo ga umirivali sa ššš, a kad smo otkrili bijelu buku to je bilo to! Ne iskljucivo i uvijek, ali cesto smo si time pomagali!

Uglavnom sigurna sam da je njegov problem to sto se ne zna sam umiriti, a kako ga to nauciti stvarno ne znam!
    Giussepe, na to ti pitanje ne mogu ja dati odgovor ovako izdaleka. Ti si 24 sata dnevno sa svojim djetetom i trebaš pratiti što mu smeta, a što ne. Svako dijete drugačije procesuira osjetne podražaje koje prima izvana. Pokušaj pratiti i vidjeti kakvi mu podražaji odgovaraju, a kakvi mu smetaju. Što ga smiruje i uspavljuje, a što ga razbuđuje. Već sam negdje napisala, npr. dosta stručnjaka kaže da treba izbaciti tv prije spavanja, ali mog starijeg sina tv prije spavanja baš umiri i uspava i to je jedino vrijeme kad gleda tv. Nekoga kupka prije spavanja razbudi i osvježi, a moju djecu uspava. Nečije dijete voli blago svjetlo i uspavanke, a nečija djeca trebaju mrak i tišinu. Poanta je da nađete nešto što će djetetu pomoći da brzo utone u san i da se budi što je manje moguće. Jasno da se djeca u toj dobi bude noću, a razlozi mogu biti razni, od izbijanja zubića, noćnih mora, itd. Ipak, kad je s djetetom fiziološki sve ok, ono se ne bi trebalo s godinu dana buditi gazilijon puta noću. Daj djetetu vremena, nemoj ga privikavati na loša instant rješenja zato što je tako tebi lakše (iako te razumijem, ali s vremenom bi ti moglo postati teže). Je li inače plačljivo dijete, jeste li imali faze čestog urlanja, vrištanja i plakanja u ranijoj dobi ? Je li inače malo spava, je li imao teškoće sa hranjenjem ? To također mogu biti znakovi lošije samoregulacije.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Inače ne spava malo. Preko dana je sada uveo samo jedno spavanje i odvali bar dva sata do tri.
    faze jakog plakanja imali smo u prvih mjesec dana, nakon mjesec i pol smo se nekako skuzili, uhvatili ritam i on se smirio...onda je spavao i po osam sati u komadu!!! ajme di su ti dani, ostali tamo u prošlosti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •