Page 28 of 59 FirstFirst ... 18262728293038 ... LastLast
Results 1,351 to 1,400 of 2921

Thread: Ne mogu vise ne spavati!

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    apricot rado bi ti dala svojeg najmanjeg na koju noć, može?
    neka, fala
    ja sam svoje odradila
    pa nek se slobodno svi čude kada kažem da mi ne pada na pamet unuke čuvati

jelena.O's Avatar

ni meni to nije na kraj pameti.

a i tak i tak ne spadamo u ovu grupaciju

Mene su dobro izmučili, pa sam svejedno spremna unuke čuvati.
    Za jedno 20-ak godina kad budem u penziji

giussepe's Avatar

ja sam imala pokušaj odvikavanja od noćnog prije par dana...plakao je ravno 30 minuta...stao bi na trenutak rekao cica am am i kad bi vidio da neće dobiti počeo bi plakati dalje..
    ustvari krivo se izražavam - on nije plakao - on je urlao!!!! Ja sam ga tješila i nosila i mazila, ali ništa...i i tako sam na kraju lijepo odustala, dala cicu i zaspao je u roku pet minuta!
    Uglavnom, ja ne mogu izdržati taj plač jer to nije plač, to je urlanje bacanje lupanje rukama i nogama...
    a ja sam stvarno na izmaku snaga, počela sam griješiti na poslu, osjećam se iscrpljeno do kraja..
    i još nešto, to nacicavanje je postalo takvo da noću ne samo da cica nego mi drugom rukom rovari po drugoj cici i razbudi me totalno. LUDA SAM!!!
    Svaka čast vama koje ste to izdržale, ja ne znam kako ću...

e, to sam ja, recimo, utukla u početku
    nema šanse da drugom rukom rovari po meni
    nijedno
    užas

ja sam držala za drugu ruku
    jer da mi u ustima drži sisu, a rukom čeprka po drugoj... direkt bih se sama na vrapče odvezla
    Last edited by apricot; 09.01.2014 at 12:18.

giussepe's Avatar

ja dozivljavam slomove zivaca noću radi toga.
    Primim ja drugu ruku al on se ne da pa izvuče pa ja opet pa to bude borba!!!
    Ma mislim stvarno ću žene moje POLUDITI!!!!!

Zuska's Avatar

Giussepe, tako je i nama bilo, nismo uspele skinuti noćno i bilo je sve gore i gore. Grlim te.

Ali ajme kad se sjetim popratnog paketa. Jednu je sisala, drugu mazila. Pa zavrtala. Pa je grizla onu koju je sisala. Sve sam pokušala, maknuti je sa sise, objašnjavati da me boli, ignorirati, pokazivati bol i tugu... Pa je lijepo čekala da se nasisa, ugrizla me za kraj i pobjegla. Aaaah. Onda je prešla na vrat.
    Kako sam što branila tako je nalazila novi izvor zadovoljstva pa dan danas pokušava rovariti po vratu, svaki dan kažem ne, skidam ruke, držim ruke dok zaspiva, skidam ih noću, ali kad me na kraju uspije primiti za vrat, osjećam da je prima neko blaženstvo, da se sve fiunkcije smire
    Prije mjesec, dva sam zato skinula sve one sitne visuljke na vratu jer je napamet znala gdje je što pa je to čupkala i natezala.
    Ali to ne radi samo meni, nego i tati i bakama. Ovisna o dodiru koža na kožu, već dvije godine.

giussepe's Avatar

Da li je uopće u ovakovoj situaciji moguće stvarno ga odviknuti od noćnog dojenja? a da doji danju? Jer meni bi bilo žao da ga skroz odviknem... sve si mislim to mu je najbolje za imunitet, inače dosta loše jede pa makar kroz cicu nešto kvalitetno dobije.

Stalno se nadam da će sam odustati... on kad je bio manji nije toliko često dojio i dojio je kratko...ovo što ide stariji to postaje gore

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by giussepe View Post
    ja dozivljavam slomove zivaca noću radi toga.
    Primim ja drugu ruku al on se ne da pa izvuče pa ja opet pa to bude borba!!!
    Ma mislim stvarno ću žene moje POLUDITI!!!!!
    O tome pričam, borimo se dan danas, samo nije više cica, nego vrat (iako nije da ne voli zavući ruku pod moju majicu). Prestat će, vjerojatno, kad je preselim u njen krevet. A to će..sudeći po onom topiku kad su djeca izašla iz roditeljskog kreveta biti tek za jedno par godina.
    Last edited by Zuska; 09.01.2014 at 12:30.

giussepe's Avatar

Quote Originally Posted by Zuska View Post
    Giussepe, tako je i nama bilo, nismo uspele skinuti noćno i bilo je sve gore i gore. Grlim te.

Ali ajme kad se sjetim popratnog paketa. Jednu je sisala, drugu mazila. Pa zavrtala. Pa je grizla onu koju je sisala. Sve sam pokušala, maknuti je sa sise, objašnjavati da me boli, ignorirati, pokazivati bol i tugu... Pa je lijepo čekala da se nasisa, ugrizla me za kraj i pobjegla. Aaaah. Onda je prešla na vrat.
    Kako sam što branila tako je nalazila novi izvor zadovoljstva pa dan danas pokušava rovariti po vratu, svaki dan kažem ne, skidam ruke, držim ruke dok zaspiva, skidam ih noću, ali kad me na kraju uspije primiti za vrat, osjećam da je prima neko blaženstvo, da se sve fiunkcije smire
    Prije mjesec, dva sam zato skinula sve one sitne visuljke na vratu jer je napamet znala gdje je što pa je to čupkala i natezala.
    Ali to ne radi samo meni, nego i tati i bakama. Ovisna o dodiru koža na kožu, već dvije godine.
    hvala ti ...

ajme meni.... bojim se da nismo onaj slučaj da prestane dojiti i dalje se budi sto puta noću... pa ja ne mogu vjerovat da je ovolika količina umora moguća uopće... i onda kad mi se javi netko kome dijete spava cijelu noć i kuka - postajem opasna po život. netko mi je jednom rekao da su u Auschwitzu ljude mučili tako da ih bude svakih 15 minuta!
    Ok imamo mi i boljih noći, ali ne pamtim ih sad već dugo...

Zuska vama je znači postalo bolje kad je prestala dojiti? Jooooooj... sjećam se da ri rekla da si išla na službeni put - jel onda tati urlala i plakala? Mislim ne mogu podnjet da to napravim svjesno - lakše bi mi imam osjećaj bilo da me stvarno pošalju na neki službeni put...

giussepe's Avatar

O tome pričam, borimo se dan danas, samo nije više cica, nego vrat (iako nije da ne voli zavući ruku pod moju majicu). Prestat će, vjerojatno, kad je preselim u njen krevet. A to će..sudeći po onom topiku kad su djeca izašla iz roditeljskog kreveta biti tek za jedno par godina.
    ne znam...grozno...
    ni on neće iz našeg kreveta ko zna do kad!

Ajmeee sta me ceka...

Ima li kakvih negativnih nuspojava ako mu sada pomcnem sa ukidanjem nocnih podoja?

Nekak si mislim,mozda bolje sad dok je manji nego kad postane svjesniji cice

Evo vec dvije noci zaredom od ponoci do 6 ujutro spava sa cicom u ustima ne mogu ni na 5 min.odmorit..
    Pocelo je bit sve gore i gore..

Zuska's Avatar

Zuska vama je znači postalo bolje kad je prestala dojiti?
    Teško mi je to reći. Nakon jedno mjesec dana nedojenja, spavanje se malo poboljšalo. Nije se nacicavala svaki čas, ali se najstavila buditi...šta ja znam.. projsečno desetak puta noću, osim kad nije bila bolesna ili kad nisu rasli zubi (a baš tad su krenuli intenzivno). Od jedno godinu i pol se budi između 5 i 10 puta noću, sad iza 2. godine, bude i po 2-3 puta do desetak, dosta intenzivno sanja, priča u snu. Osim pred bolest ili kad raste zub, tad ponovo bude svaki čas buđenje. Imamo možda 2 noći tjedno koje su dobre (tipa da se bar od 8-9 do pola noći ne budi, inače se zna probuditi i po 3-4 puta samo do pola noći).

S druge strane, jako sam teško podnijela prestanak dojenja, mjesecima su mi išle suze, osjeaćala sam se grozno (iako je ona to dobro prihvatila)...i danas mi je žao. Mislim si, pa mogla sam možda izdržati. A s druge strane, znam da sam tada bila u stanju ...ne mogu više ni dana, skačem kroz prozor...
    Tako da...ne znam što je bolje ili gore.

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by milasova8 View Post
    Evo vec dvije noci zaredom od ponoci do 6 ujutro spava sa cicom u ustima ne mogu ni na 5 min.odmorit..
    Pocelo je bit sve gore i gore..
    Mislim da je ipak još mali. Možda imate skok u razvoju, tad se nacicavaju ko ludi.

milasova, prerano je još
    dijete od 6 mjeseci još itekako ima i nutritivne potrebe za noćnim hranjenjem

giussepe's Avatar

Teško mi je to reći. Nakon jedno mjesec dana nedojenja, spavanje se malo poboljšalo. Nije se nacicavala svaki čas, ali se najstavila buditi...šta ja znam.. projsečno desetak puta noću, osim kad nije bila bolesna ili kad nisu rasli zubi (a baš tad su krenuli intenzivno). Od jedno godinu i pol se budi između 5 i 10 puta noću, sad iza 2. godine, bude i po 2-3 puta do desetak, dosta intenzivno sanja, priča u snu. Osim pred bolest ili kad raste zub, tad ponovo bude svaki čas buđenje. Imamo možda 2 noći tjedno koje su dobre (tipa da se bar od 8-9 do pola noći ne budi, inače se zna probuditi i po 3-4 puta samo do pola noći).

S druge strane, jako sam teško podnijela prestanak dojenja, mjesecima su mi išle suze, osjeaćala sam se grozno (iako je ona to dobro prihvatila)...i danas mi je žao. Mislim si, pa mogla sam možda izdržati. A s druge strane, znam da sam tada bila u stanju ...ne mogu više ni dana, skačem kroz prozor...
    Tako da...ne znam što je bolje ili gore.
    hvala ti draga...valjda ćemo izdržati nekako sve to skupa...

Giussepe,nadam se da ce biti bolje uskoro i da ces se konacno naspavati..i da ce se maleni bez puno stresa priviknuti na noc bez cice..

Stisnut cu zube i izdrzati jos koji mjesec..a onda cu reducirati to nasisavanje..

Mali Mimi's Avatar

ajme ovaj moj se doslovce svaki sat vremena budio noćas i sisao od 8 do 9 ujutro, kad će se to više prorijediti?

S2000's Avatar

U mog se podoji nikad nisu prorijedili (osim kad sam bila na poslu). Kad je imao 18 mj isla sam 3-4 dana na sluzbeni put... kad sam se vratila nisam mu nudila, a on nije ni pitao. Ako bi i krenuo prema sisi ja bi rekla- nema. Budio se par puta iza toga po noci,,,20ak dana. Jeo banane i krekere. Onda je valjda shvatio da mu to i nije nesto fora pa je poceo spavati cijeku noc. I evo vec dvije godine spava cijelu noc i ne bi ga ni grom probudio. Dakle, ima nade curke!!

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

MaliMimi,ako se ne varam tvoj malecki je sad negdje 4 mjeseca?
    Eto,sad je pocelo..kad ce se prorjedit ne znam..
    Moj se isto poceo nacucavat po noci kad je napunio 4 mjeseca i evo ga sad-nr skida se citavu noc sa cice-doslovno..

i onda kad mi se javi netko kome dijete spava cijelu noć i kuka - postajem opasna po život. .
    ti što imaju djecu su meni ok.. ali kad parovi koji nemaju djecu nakon moje neprospavane noći krenu pričati kako su se fino naspavali, da ne govorim frendovi koji moraju naviti sat da bismo se našli u 11 na kavi, onda stvarno živčanim.

update:privremeno smo se vratili sisi, mali je bolestan već 2 dana pa mi je u interesu da bilo kako zaspe. netko je pitao da li se može ukinuti noćno a ostaviti dnevno. to je moj plan. tj. ukinuti sve osim ujutro i navečer. uskoro kreće u jaslice i intenzivno me zanima kako će tamo tijekom dana, s obzirom da se do sad i po danu uspavljivao sisanjem...

Gingerbelly's Avatar

Evo i nas u ovom klubu. Mi ne spavamo već tri mjeseca. Tri!!!Do 3. mjeseca spavala je "ko beba", s 1-2 buđenja za podoj.Od tad pa do dana današnjeg(6mj.+4dana) - kriminalno! Dakle, nama nije veliki problem uspavati se navečer kad ju stavljamo spavati. Oko 20h stavimo ju u krevetić, malo ju držimo za ručice, i ona zaspe unutar 5 min(btw. tako je i s dnevnim spavanjima; 1-2 puta po 1h). I taj prvi dio večeri (2-3 sata, do nekih cca 22h) ona spava ok. ALI tada se naglo budi(svaki put, kao da ima u glavi alarm koji ju tad prene) i plače...nemoguće ju je uspavati opet i moramo ju malo nositi, pričati sa njom, jedno barem pol sata da bi opet nekako usnula(uglavnom na cici). I tad kreće noćna mora...Ciklusi koji traju oko 1h unutar kojih se izmjenjuje buđenje, cendranje, nacicavanje, pa napokon spavanje(koje traje oko 30min., rijetko više). I tako, ženice moje drage, već tri mjeseca, bez ikakvih pomaka nabolje, pa makar i dan, dva...!!!
    Isključivo dojimo, s tim da smo počeli uvoditi polako voće i žitarice. Zubići nam još nisu niknuli, iako ona dosta slini(ali tako je već mjesecima), i desni su zadebljane i bijele. Ok, sad je vjerovatno i do zubića(mislim si). Do prije mjesec, dva mislila sam da je regresija...Pa neko vrijeme da je tjeskoba odvajanja...Mah, nema dijagnoze koju nisam postavila...ali ona uvijek isto.
    Ne moram vam uopće govoriti kako sam šokirana izdržljivošću svog organizma!!Da mi je netko rekao da će spavalica poput mene izdržavati na 10 sati iscjepkanog sna (- tjedno!!) rekla bih da je pošizio totalno. Jedino me užasno muči jer znam da bih drugom djetetu(sinčić 2god i 9 mj)bila mnogo bolja i strpljivija mama da sam naspavana

Isto si ne znam pomoći, nego čekam, evo, da prođe

Mali Mimi's Avatar

Quote Originally Posted by milasova8 View Post
    MaliMimi,ako se ne varam tvoj malecki je sad negdje 4 mjeseca?
    Eto,sad je pocelo..kad ce se prorjedit ne znam..
    Moj se isto poceo nacucavat po noci kad je napunio 4 mjeseca i evo ga sad-nr skida se citavu noc sa cice-doslovno..
    Da samo što kod nas traje to već mjesec dana, najprije sam mislila da je skok u razvoju a sad više ne znam što da mislim, vjerojatno se on ne zna sam uspavati kad se probudi i onda mu treba cica za uspavljivanje, sad čitam neku knjigu Kako uspavati dijete bez plača, nadam se da ću naći nešto korisno

XENA's Avatar

[QUOTE=matahari;2548372]
    Quote Originally Posted by apricot View Post
    pa lijepo
    radiš, ali možeš u miru na zahod, možeš u miru pojesti, ne trčiš osam sati ni za kime, možeš porazgovarati s odraslima što je meni puno značilo...

meni je posao bio kao wellness
    a nije da je lagan i bez odgovornosti

s tim da su moja djeca bila najgori nespavači koji su se uopće mogli roditi: kći se budila do 40 puta tijekom noći, a sin i do 60
    u nekom trenutku sam bila rekla kako bih potpisala da cijeli život imam samo pola sata u komadu

eto, došlo je i to
    i, ne... ne sjećam se tih noći sa sjetom
    to su najgore traume .........

Po struci sam odgajatelj!!!

A ja medicinska sestra tako da ništa od wellnessa

koksy's Avatar

2,5 godine, ne doji već 6 mj a i dalje ne spavamo.... Buđenje 2-3 sata nakon što zaspi, urlanje i dozivanje mame i onda dolazak k meni u krevet pa udaranje nogama do jutra...Naravno, stariji kad čuje da mali ide k meni mora i on doći pa me on udara po bubrezima. Ma super mi je. 6 godina nisam prespavala noć. Poluluda sam ...

maca papucarica's Avatar

Evo i nas
    Do 2,5 mjeseca je (za tu dob) normalno spavao , od tada slabo i nikako.
    Sada se posjeo, propuzao i poceo dizati na noge, sve u dva tjedna. Trebam li opisivati na sto nam noci lice!?

Citam o "treniranju spavanja" , ne vjerujem da cu ici dalje od citanja...
    Valjda ce prestati budenja svakih pola sata prije nego sto stvarno skocim kroz prozor (necu, al nakon xy-tog budenja padaju mi napamet doista inovativni nacini kako bi si mogla "skratit muke" ).

Zuska's Avatar

Nema nista od treninga spavanja, jednostavno, čekaj da ga ta faza prođe. Nakon 3. mjeseca mijenja im se spavanje, sazrijeva im mozak i neke bebe se počnu češće buditi, nekima to traje koji tjedan, nekima koji mjesec ili dulje, ali protiv toga ne možeš. Osim toga, oni su jako uzbuđeni, danju svašta nauče, kad propužu, to im je toliko velika stvar da to ponekad rade i u snu...zamisli sebe pred maturu/diplomu ili vjenčanje, e takva je njima svaka noć u tom razdoblju.
    Naoružaj se strpljenjem, odbaci planove da ćeš se naspavati, svaka je noć novi izazov i tebi i bebi. Budi uz nju, miluj, grli, tepaj...isplati se to.

Ovo ti kaže mama čije dijete 2 godine nije spavalo s manje od 5 buđenja po noći, a više od godine dana budila se bezbroj puta. Teško je, ali treba ići noć po noć. To je tvoj najvažniji posao sad, biti uz bebu i obasipati je pažnjom. Ništa drugo nije toliko važno. A tvoje spavanje..dok ti ubijaš oko danju ili noću na koji sat, neka dežurstvo preuzme tata. Ili netko treći.

mare41's Avatar

jednu noć, oko 3, kaže mm-zašto obje spavaju, dosadno mi je...e pa, nakon toga je počelo veselje, zabranila sam riječ ili misao-dosadno mi je

maca papucarica's Avatar

Zuska, hvala ti na postu

Svega sam toga ja svjesna, vidim koliko je uzbuden novim dostignucima, vidim da vise ne moze spavati na trbuscicu, jer cim mu koljena dotaknu podlogu pocne puzati...
    Grlim, dojim, ljuljuskam, ljubim...
    Nocas smo uspjeli uhvatiti dva sata tako da je spavao na meni.

Ali kad se potrefe dva tjedna sa grozomorno puno budenja, nakon mjeseci sto nisam uspjela odspavati 3 h u komadu, eto, konacno i ja dodoh da se pozalim, iako vec dugo koketiram sa ovom temom.

Ma necu ga "dresirati". Kako bih i mogla kad vidim koliko sretan bude kad zna da ide spavati, da ce dobiti cikumiku, pa se onako umoran pocne smijati jer zna sto slijedi .

Samo kukam u nadi da ce sljedeca noc biti malo bolja, da utjesim mame koje skicaju ovu temu, a jos mogu

Btw i kod nas je noc sa samo 5 budenja laka i ugodna.

maca papucarica's Avatar

Mare, ne mogu ni zamisliti sve ovo uduplo

odoh lec, zzzz

Mali Mimi's Avatar

he,he mare ja mogu reći da od kad se mali rodio da mi više uopće nije dosadno, sinoć sam se konačno malo više naspavala ne znam jel moguće da ovaj moj reagira na mokru pelenu? Probala sam staviti pampers i spavao je od 9 do 1 bez buđenja i onda se budio 2 put možda do 4,30 a tad je bio sav mokar i nije plakao kao da je gladan samo se probudio...onda se skroz razbudio pa nismo spavali do nekih 6 i poslije sam uspjela odspavati skoro do 9 ujutro, osjećam se preporođeno!
    Vidjet ćemo sutra jel to stvarno do mokre pelene (pošto smo mi inače u platnenim)

Zuska's Avatar

Znam da je teško, ponekad se čini nemogućim, bila sam stoput na rubu očaja...ali najbolji savjet je: idite noć po noć. Zalomit će se 2 bolje noći, pa će doći 5 groznih, pa jedna dobra...jednom neće spavati zbog uzbudljivog dana, drugi put zbog zubiju, treći put zbog trbuščića ili temperature...
    Ali ono što je meni pomagalo da ne poludim je misao - ona se ne budi namjerno, spavala bi da može, ali ne može ili ne zna...zato trebam biti uz nju...

Sretno

lulu-mama's Avatar

Kako se to trenira spavanje?

mare - neće bit dosadno tako skoro, ali po pitanju spavanja bude bolje nakon 1. rođendana. Nama je bilo.
    Sad je skroz OK, i MM i ja smo prilično naspavani. Vikendom spavam s njima i popodne, pa me sve leđa bole od silnog ležanja (nisam mislila da ću to ikad napisati)

mare41's Avatar

Ali ono što je meni pomagalo da ne poludim je misao - ona se ne budi namjerno, spavala bi da može, ali ne može ili ne zna...zato trebam biti uz nju...
    naša je misao vodilja da će brzo odrasti, već sad se ne sjećamo kako je bilo kad su bile male

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by lulu-mama View Post
    Kako se to trenira spavanje?
    The Ferber method: An evidence-based guide to "cry it out" sleep training
    http://www.parentingscience.com/Ferber-method.html

A evo i još par korisnih članaka:

Finding the right infant sleep aid: A guide for the science-minded parent
    http://www.parentingscience.com/infant-sleep-aid.html

Newborn sleep patterns
    http://www.parentingscience.com/newborn-sleep.html

da prijavim, ja sam odustala od nedavanja cice. iako je i on sam malo prorijedio, ne traži svaki put cicu.
    ali mi ga žao, probudi se, pa ne može zaspat, pa se namješta premješta, jadničak.
    svaku noć bude budan skoro sat vremena s tim namještanjem i plakanjem. ne znam što da mu radim, i kad ga uzmem u ruke otima se, sve mu nešto smeta.
    šta da radim?šta mislite šta mu je?

Mali Mimi, zašto da ne bude pelena? imaju oni svoje neke čudne rituale, pa ako si otkrila "što ga pali" super! ovaj moj npr. mora spavati tako da ima nešto iznad glave. rub kreveta, jastuk,moju ruku, bilo šta, ali mora tjemenom udarati u nešto...

isvetica's Avatar

Imate li koji savjet za poluludu žemsku kojoj treba svaku večer 2 i po ure da pouspava deriščad (pardon maj frenš). Spavamo svi zajedno u jednom krevetu, novorođenče, beba od godinu i po i pet i polgodišnjakinja. Sinoć sam bila spremna prodati ih za votka borovnicu, a čak ne volim votku-borovnicu

isvetica,
    di je tata, nek se on bavi ovim starijima?
    ja bi vjerojatno bar jedno "istjerala" iz kreveta. ti biraj koje

isvetica's Avatar

Tata je na kauču, onda kad ne radi tako da mora spavati na poslu. Nemam kamo s njima, imamo samo jednu sobu, zasada nam je rješenje da svako toliko baka preuzme najstariju u svoju sobu, ali mi ona i nije problematična toliko, ako joj kažem da miruje, posluša, luda kuća je sa srednjom koja ne razumije

Quote Originally Posted by isvetica View Post
    Imate li koji savjet za poluludu žemsku kojoj treba svaku večer 2 i po ure da pouspava deriščad (pardon maj frenš). Spavamo svi zajedno u jednom krevetu, novorođenče, beba od godinu i po i pet i polgodišnjakinja. Sinoć sam bila spremna prodati ih za votka borovnicu, a čak ne volim votku-borovnicu
    o jadna...nemam savjet...ne mogu zamisliti...mi 4godisnjakinju i 2,5godisnjakinju u njihovu sobu sprasimo na spavanje...tj. Muz ih uspavljuje po sat vremena minimalno...
    ja ne znam kak bi mi svi u istoj sobi. One dvije ne znaju sto znaci ...malo tise pricaj ili daj malo miruj.....

jao jadna....

i pretpostavila sam da je tako nešto,ali barem izbaci iz svog kreveta i ubaci u krevetić

isvetica's Avatar

Nemam krevetić, bebu kad zaspi stavim u košaru od kolica, ali dok zaspi... Ma znam da mi nema pomoći, bar dok ne napravimo još jednu sobu na jesen, ludu će me voditi, dobro mi dođe da se malo pojadam

cvijeta73's Avatar

ja bih se na tvojem mjestu deriščad uspavljivala na kauču. pa onda kad zaspu u krevet. da bar mogu tv gledati tih dva i pol sata. ova nova na cicu, ovu srednju dragaš, a ova starija može s tatom u sobu. poslije se preselite svaki na svoju poziciju

zekana's Avatar

Evo moja beba nakon sto tumbanja i načina uspavljivanja spava u svom kinderbetu-PROBNO!
    Sad joj je 9 mjeseci, a i dalje se ne da noću sastaviti bar 4 sata bez bočice. NE PALI DUDA kao varanje, samo se okrene na drugu stranu i hladno me probudi za 2 minute vrteći se pritom te dvije minute. I tako u nedogled.

Imamo spavanje između 7 i 8 navečer, pa buđenje s papicom pa mijenjanjem pelene između 10:30 i 11:30, oko 1:30 ili oko 3:30 papica (čudno, ali kako kada potrefi), između 5 i 5:30 buđenje i papica. Budna jaši iz sve snage po meni sat i pol, dva, a onda zaspe do 8 ili 8:30.

Kaže MM Zašto ju ne naučiš da spava cijelu noć?

nela08's Avatar

Joj Zekana draga, malo si fulala temu. :D Meni to zvuci kao godišnji odmor na Sejselima, npr. moja kad odspava sat vremena u komadu super je, a sada je bolesna pa doslovno se budi, breca, kašlje svakih pet minuta, spava na meni i tako već tri dana. Uz to sam i ja bolesna i imam visoku temperaturu, starija kćer isto. Pa onda, se još i ona budi po noći....a duda, bočica....hehe=mama

*mamica*'s Avatar

Quote Originally Posted by isvetica View Post
    Petipolgodisnjakinji bih objasnila da je vrijeme da sama ide u krevet. Poljubac, zagrljaj i laku noc.
    Bebu bih uvalila tati.
    Sebi bih ostavila novorodjence.

(nisam citala ostale savjete pa se mozda ponavljam)

joj ti tate po kaučevima. razbila bih ih! uključujući i našeg, naravno.
    jedva čekam da prestanem dojiti, onda njih dva idu u krevet, a ja ću na kauč!!!

Zekana, i tvoga bih razbila. s obzirom da je beba na bočici, neka on fino nauči da spava cijelu noć!

malo sam u anti-tata raspoloženju ovih dana.

nela08, drži se. proći će temperatura, a ako bebi odgovara da spava na tebi, zagrlite se i ćorkica. tako smo mi kad je bio bolestan. onda se otkotrljamo na bok. malo sam samu sebe podsjećala na čopor pasa tako stisnuti, ali bio je miran.

enolee's Avatar

mammmma mmmia, taman kad sam mislila da gore ne moze, uvjerila sam se da mooooze, sto ne bi bilo pakleno za razliku od nemoguceg? vec nekoliko noci nam je uspavljivanje bozesacuvaj. zaspe-probudi se-sjedne-vristi. od 20h dok ne odustanem i dodjem u krevet citat knjigu (bit u krevetu s njom). samo oce bit na meni ili zvakat cicu. nema tu otic pojest keks, popit casu vode. ona urla iz sve snage. sjedi i uuurlaaaa!!!! sto je pak sad to? sto nije dovoljno sto se po noci budi svakih sat vremena? ili manje? rijetko vise? tko sam? gdje sam? sve mi je u bluru..

Page 28 of 59 FirstFirst ... 18262728293038 ... LastLast