OK. ja stvarno više ne mogu... ovo je preraslo kod nas u veliki problem... dakle cure bez nekog posebnog uspavljivanja zaspu do 9 nakon cicanja. ponekad ih samo spustim, ponekad malo ljuljuškam ili mazim, već prema situaciji i potrebi. naš problem kreće za jedno sat vremena... buđenje, u biti je to više neko otimanje ii vrištanje u polusnu, samo na rukama ali u uspravnom položaju kao spavaju dalje. ako ih pokušam spustiti, čupaju grebu, otimaju se i viču. i tako u nedogled. u tim situacijama cica ne igra nikakvu ulogu. kada oko ponoći konačno i ja legnem, sretna sam ako uhvatim sat-dva sna. i onda kreće opet... podojim je, spustim, spava 15 min i opet se budi. i to onda ide naizmjenično. pokušavala sam da ostanu spavati sa mnom, ali ako mm ode u dnevnu, bojim se da ne padnu jer se one penju svugdje, a niti se ne smire tako, onda svakih 10 min traže cicu i grabu me, vuku i sl. noćas više nisam znala što bih oko 3, jer vrišti jedna, probudi drugu, a tu su i još troje (od kojih jedan ima test jutros).. site su, presvučene, a čim ih spustiš- plaču. jednostavno sam ih uzela u dnevni boravak i upalila svijetlo... nakon dva sata igranja, podojila i nadala se (u 5 ujutro) da ću spavati barem do 7.30.... aha, baš... u 6 se budi jedna, opet je malo pomazim i zaspi, ja samo što legnem, budi se druga....
dan je gotovo ista priča... dva spavanja ppo 20 min...možda pola sata... kako je moguće da tako malo spavaju? jedu dva obroka na žlicu, doje, čine se site i zadovoljne u "budnom stanju". i nije faza... ili je faza koja traje već 8 mjeseci....
već sam razmišljala da ih pustim da plaču, ali to bude takvo deranje da sam sigrna da nitko u kući i od susjeda ne bi spavao... a i imam susjedu koja bi mi sigurno pozvala policiju i socijalnu službu...
znam da tražim nemoguće, ali ... hoće li ikad to prestati??
ja budem ne toliko fizički umorna koliko sam "prazna"... onda jedem, a ionako mučim muku sa kilama...i osjećam se krivom jer jedem...ili budem ljuta na druge, samo zato jer sam živčana od nespavanja i jela...krug je začaran i izlaz ne vidim... osim da će jednom proći... ali do tada... kako izdržati???