Evo i mene na ovoj temi
Moja djevojcica ima 2 i pol mjeseca i spava jako malo odnosno po danu doslovno nikako.
Rodjena je dva tjedna prije termina carskim rezom i meni je oporavak trajao jako dugo.
Pomagao mi je muz a dosta je moja mama i kao i njegova uskakale kad su mogle.
Iskljucivo je dojena beba i lijepo napreduje.
Nas dan pocinje da se ona budi tako oko 7 ili 8 i prvo se malo pomazimo u krevetu i onda slijedi dojenje.
Da napomenem da spava s nama u krevetu zbog tog sto je meni oporavak bio dug pa da se ne dizem po nju jer se budi svaka dva sata za dojenje od prvog dana do dan danas. Jedino nije s nama spavala prva dva tjedna, tad mi ju je muz donosio u krevet pa smo onda to promjenili.

E onda nakon tog jutarnjeg podoja se dizemo da podrigne, malo ju pronosam i ide presvlacenje.
Opet se tu malo zaigramo jer vec guguce i jako je vesela beba. Smije se, vec pokazuje interes za igracke, ide vec rucicama prema njima.
Nakon toga vec pocinje da se buni. Nekad ju malo opet nunam a nekad stavim u kolijevku i iznad ima jedna sarena lopta pa malo gleda u nju dok ja recimo odem do kupaone.
Nakon toga opet ju probam malo zabaviti samo da ju ne nosam...pricam, pjevam. Onda ju stavim u krevetic i ukljucim glazbeni vrtuljak i to je maksimalno 5 min.
Onda joj ponudim opet cicu, malo podoji, nekad zaspe a nekad ne. Ako zaspe to je 10, 15 min.
I tako cijeli dan. Sve se vrti oko nje i nista nestignem napraviti. Kad muz dodje tad se tusiram i nesto nabrzaka spremim jesti ili narucimo. Al sve je to manje bitno da ja nisam iscrpljena i ne znam vise sto da radimo.

U kolica svaki dan pokusavam i jednostavno nece, place i neda se utjesiti. Probala sam i stavit maxi cosi na kolica. Ni to nece.
Kad dodje vecer od 20.30 h krene uspavljivanje i tako traje do negdje 23 h. Sto dojenja pa nunanje pa opet legnem s njom ako zaspe na rukama pa se probudi i opet sve nanovo. Jednostavno ja cu cini mi se poluditi.

Sad u zadnja dva dana kad doji samo na jednom izbaci cicu i plac. I onda je cijeli dan kenkava pa ju tjesim nunanjem.

Bili smo nedavno na cijepljenju. Pitala pedijatricu. Kaze takvo dijete. Trazi puno paznje. Drugo...da su to ciklusi njenog spavanja od 15 min i kad se probudi ne zna sama zaspati. Trece produljeni grcici. Pa me moze cijeli dan imati grceve!!!
Stolica je do 7 tj.bila svaka pokakana. Onda je krenulo izostajanje al nikad duze od 4 dana.
Sad zadnjih par dana opet ima svaki dan i cak je jedan dan bilo dva puta.

Sto radimo pogresno???