Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: non stop šmrkava

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno non stop šmrkava

Lljudi moji, pa da toliko nos može curit mislim vremenski, nevjerojatno, curi već valjda mjesec dana non stop imamo maramice, problem je u tome što imam feeling da joj je nos pun toga i da ne može disati i ne znam što da radim, možda da je odvedem na onaj cok cok da joj to očiste, sinoć nisam mogla spavati od njezinom teškog disanja, nije ni ona, u tih mj dana kašljala je (iskašljavala) dva puta, i prestalo je sa sirupom prospanom. Sinoć je i kurila i to mi je prelilo cašu, moram to riješit. Ili cok cok ili možda nešto od homeopatije? Pliz help

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za početak pregled kod dobrog ORLa
    a onda i čok-čok ako treba

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja nemam pojma kaj je to čok čok možda znam ali ne zovem to tako?????
    Maleni od kume je imao dugo problema sa nosom, probali su sve sirupe, moj ti je savjet da odeš s njim napraviti bris nosa i grla jer možda ima neku bakteriju? Oni su na kraju završili na Klavociju i prošlo za 2 dana...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kao prvo bris, ako je zakurila možda ima neku beštiju.
    ako nije to onda otorinac, možda je treća mandula, ili alergolog.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne treba ti čok, imaš za kupiti onaj nosni aspirator što ide na usisavač, pregenijalna stvar.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e to na usisavač rade na srebrnjaku, samo kaj oni imaju profi... u jednu nosnicu uštrcavaju fiziološku a iz druge izvlaće s tim sve dok ne krene voda, i super stvar, jel to to?? mi to doma radimo, u špricu 10 ml fiziološke... i nos je ćist cijelu noć i na kraju malo operila...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to što rade na srebrnjaku je čok-čok.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo i mom mlađem sinu već 3 tjedna konstantno čujem sekret u nosu i grlu pa smo otišli na bris i pronađena mu je bakterija. i ja definitivno predlažem bris nosa kao prvi korak

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dobili smo Silapen pa ću vjerojatno kad to riješimo dogovoriti pregled kod otorinca..prije nekih 2 god. smo išli na taj čok čok nakon što joj je isto nos bio zaštopan jako dugo, i kad više nismo mogli, oni su joj to sredili za čas, i dijete mi je bilo preporođeno...super stvar

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ako nije to onda otorinac, možda je treća mandula, ili alergolog.
    meni je ovo isto prvo palo na pamet kad sam pročitala prvi post.

anima ajd pročitaj malo tu što smo pisale mi neke cure
    operacija krajnika

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bakterija sigurno, iz debelog iskustva :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    bakterija sigurno, iz debelog iskustva :/
    Silapen bi trebao riješit tu bakteriju?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako je streptokok pneumonia, teško, ako je hemofilus influ, teško, to su dve koje smo mi imali, i pomogao je samo ketocef inekcije( kad nismo na na vrijeme počeli sa terapijom) ili zinnat sirup. to je naše iskustvo...
    e sad ne znam jesu li zinnat i silapen iz iste porodice. na mom zinatu piše da je cefuroximus?! a silapen??

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anima negdje na sredini ovog teksta ti piše o trećoj manduli pa pročitaj, možda ima veze s tim
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1967

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tashunica hvala primila na znanje, kad završimo s antibiotikom krećem na pretrage!

nataša Silapen je phenoxymethylpenicillinum

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moram priznati da šmrkav nos nikad ne bih povezala sa krajnicima tako da baš dobro da sam otvorila u očaju ovaj topic

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Tashunica hvala primila na znanje, kad završimo s antibiotikom krećem na pretrage!

nataša Silapen je phenoxymethylpenicillinum
    znači da djeluju svaki na svoj način, nadam se da silapen djeluje na ono što vi imate i da će brzo proći

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama su isključivo krajnici uzrok šmkavog nosa, odnosno bakterija u trećem krajniku, ugnjezdila se i puno truda treba da ju se savlada..onda nakon nekog vremna opet napadne, i tako u krug :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    nama su isključivo krajnici uzrok šmkavog nosa, odnosno bakterija u trećem krajniku, ugnjezdila se i puno truda treba da ju se savlada..onda nakon nekog vremna opet napadne, i tako u krug :/
    a joj, pa zar ništa nemre istrijebit tu bakteriju?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne, već 2,5 godine, ma strava....

sad trenutno ima gnojnu uzrokovanu pogodi s čim?!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam vidjela ovaj video i nisam mogla vjerovati da će to prespojiti na usisavač....
    http://www.miramarprom.hr/video.html
    a dijete kao uživa.....možda fakat uživa...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nije baš da uživaju ali nije tako strašno. i ja sam se grozila, no odlična stvarčica. vrijedi svake lipe

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja bi tražila briseve...
    malena od kolege 2 puta curenje nosa 3-4 tj ništa ne pmaže..bris i oba puta streptokok...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Od homeopatije imaš Kali Bichromicum kojeg daju za nitaste ljepljive šmrklje.
    Najbolje je konzultirati se s pravim homeopatom. Generalno je OK C30 pikulu otopiti u čaši vode i svakih par sati dati žlicu otopine, ali svejedno prije pitaj homeopata.

Borba protiv respiratornih infekcija antibioticima dovodi samo do nebrojenog niza recidiva. Tijelo niti jednom ne nauči s čime se treba boriti i ZU! antibiotik. Pa ispočetka. I opet... I opet ... ... I opet...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma da to i ja kažem paid...
    ono izgleda prestrašno ali ak funkcionira.... :D

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Borba protiv respiratornih infekcija antibioticima dovodi samo do nebrojenog niza recidiva. Tijelo niti jednom ne nauči s čime se treba boriti i ZU! antibiotik. Pa ispočetka. I opet... I opet ... ... I opet...
    Mi smo pravi primjer ovoga. Već sam luda i očajna. Svaki drugi tjedan mi kapamo garasone. Prođe nakon 7 dana. Vrati se u vrtić 3 dana i opet je bolesna. Više ne znam što da radim. Pedica mi kaže da je to normalno. Jednom smo radili bris i nije bilo bakterije (to je bilo u 11 mjesecu). Žena u ljekarni me već opominje za garasone da što ih više koristimo manje djeluju. A što da radim, ako ne djelujemo s kapima nakon nekog vremena joj (uz svu muku spavanja s takvim nosom) pređe na uho pa završi na pravim antibioticima. Ima li tko ideju? Imamo aspirator na baterije, pokušali smo sa sterimarom, fiziološkom, obilno ispiranje, sve moguće sirupe i medove za imunitet...i ništa.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ooo, mis mo šmrkavi vec mjesec dana...bili na srebrnjaku,zaraznoj,sve ok...kazu virus...danas gnoj iz uha,pravac zajceva...sad cekam da vidim sta ce biti gore...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo popili Silapen, zasad sve ok, ne znam da li da nešto poduzimam ili ne, vidjet ću razvoj situacije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

infracrvena sauna sve cisti

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo sam našla na netu:

Kada izbjegavati saunu?

Ako imate zdravstvenih problema, ljubazno vas molimo, da se posavjetujete sa svojim liječnikom jer je korištenje svih sadržaja naše spa zone na vlastitu odgovornost.
    Boravak u saunama namjenjen je zdravim ljudima pa nije preporučljivo korištenje kod povišene tjelesne temperature jer se time ona može još dodatno povisiti.
    Ne preporuča se ni u slučaju akutnih infekcija, srčanih oboljenja, dijabetesa, grčeva i epilepsije.
    Trudnicama i djeci dozvoljen je boravak nakon konzultacije s liječnikom, po svim datim uputama i pravilno dozirano...
    Saune treba izbjegavati i za vrijeme menstruacije, zato što toplina širi krvne žile (vazodilatacija) i tako može potaknuti obilnije krvarenje.
    Korištenje sauna nije preporučljivo barem dva sata nakon obroka.
    U saune je strogo zabranjeno ulaziti pod utjecajem alkohola ili droge jer vazodilatatorsko djelovanje sauna u kombinaciji s tim supstancama može izazvati ozbiljne probleme pa čak i nesvjesticu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Mi smo pravi primjer ovoga. Već sam luda i očajna. Svaki drugi tjedan mi kapamo garasone. Prođe nakon 7 dana. Vrati se u vrtić 3 dana i opet je bolesna. Više ne znam što da radim. Pedica mi kaže da je to normalno. Jednom smo radili bris i nije bilo bakterije (to je bilo u 11 mjesecu). Žena u ljekarni me već opominje za garasone da što ih više koristimo manje djeluju. A što da radim, ako ne djelujemo s kapima nakon nekog vremena joj (uz svu muku spavanja s takvim nosom) pređe na uho pa završi na pravim antibioticima. Ima li tko ideju? Imamo aspirator na baterije, pokušali smo sa sterimarom, fiziološkom, obilno ispiranje, sve moguće sirupe i medove za imunitet...i ništa.
    možda bi se i vi mogli zaletiti kod homeopata :? Od kad je moja M. dobila svoj konstitucijski lijek, upale uha i curenje nosića nas više ne muči. a stalno smo se protiv toga borile. upala za upalom (čak i bez da je prethodno curio nos)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    infracrveno svjetlo je meni uvijek pomagalo kod upale sinusa i začepljenog nosa. imam kući, kupila davno. koristim po potrebi.

iki, mislim da stray_cat nije mislila na običnu saunu :/

e da, mislim da inhalator može isto dosta pomoći

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Mislim da ću ja probati.
    Dosad mi je jedino pomagalo 2mjeseca mora, no to je sada nemoguće.

A za malu.... :/ , nekak se ne usudim.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Puntica znam, pročitala sam si odmah kaj je to .

Al neznam dal je za malenu djecu.
    Neznam kak bi ju uopće dobila unutra, osim na silu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Puntica znam, pročitala sam si odmah kaj je to .

Al neznam dal je za malenu djecu.
    Neznam kak bi ju uopće dobila unutra, osim na silu.
    pa onda nemoj u saunu nego kupi infracrvenu lampu. 8) taok nešto
    Ja sam išla neko vrijeme kod otorinca na lampanje pa sam odlučila kupiti tu lampu (češće sam bila kod otorinca nego doma, a nije baš ni bio zgodan )
    Imam je godinama, i koristim je za svašta. Lampala sam i M. kad joj je bio začepljen nosić a ništa nije htjelo van, i kad je imala upalu uha (to joj je pasalo, mislim da joj je ublažavalo bol).

Dakako, nije baš najednostavnije uvjeriti djete da sjedi ispred lampe i ne gleda u nju 8) Kod nas pali jedino dok visi na sisi (onda joj se može raditi sve hihi). I tako se mi lampamo, njeno čelo i moje sise

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Ovo sam našla na netu:

Kada izbjegavati saunu?

Ako imate zdravstvenih problema, ljubazno vas molimo, da se posavjetujete sa svojim liječnikom jer je korištenje svih sadržaja naše spa zone na vlastitu odgovornost.
    Boravak u saunama namjenjen je zdravim ljudima pa nije preporučljivo korištenje kod povišene tjelesne temperature jer se time ona može još dodatno povisiti.
    Ne preporuča se ni u slučaju akutnih infekcija, srčanih oboljenja, dijabetesa, grčeva i epilepsije.
    Trudnicama i djeci dozvoljen je boravak nakon konzultacije s liječnikom, po svim datim uputama i pravilno dozirano...
    Saune treba izbjegavati i za vrijeme menstruacije, zato što toplina širi krvne žile (vazodilatacija) i tako može potaknuti obilnije krvarenje.
    Korištenje sauna nije preporučljivo barem dva sata nakon obroka.
    U saune je strogo zabranjeno ulaziti pod utjecajem alkohola ili droge jer vazodilatatorsko djelovanje sauna u kombinaciji s tim supstancama može izazvati ozbiljne probleme pa čak i nesvjesticu
    infracrvena sauna

jel kuzis razliku ili ne

infracrvena sauna grije dubinski (ona sa sa dugim valovima), pa je prisutan detox, antivirusni i antibakterijski efekt

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle, infracrvena sauna se koristi za lijecenje bolesnih ljudi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •