Da li netko zna koliko treba najmanje da prodje izmedju 2 anestezije (opste) kod bebe od 8 meseci? Naime 26.4. je operisao preponsku kilu i sada treba opet sa druge strane![]()
Da li netko zna koliko treba najmanje da prodje izmedju 2 anestezije (opste) kod bebe od 8 meseci? Naime 26.4. je operisao preponsku kilu i sada treba opet sa druge strane![]()
dr kažu da nema ograničenja, može koliko treba
ne brini![]()
ako su preoperativni nalazi uredni (lab ekg, rtg ne moraš raditi u tako malom razmaku, opći pregled djeteta) onda nema praktički intervala između...odlučuje se o hitnosti samog zahvata bez obzira na 2 opće anstezije jedna za drugom. Nekada čak djeca unutar 24 sata znaju biti podvrgnuta dvjema operacijama ako to tako iziskuje.
puno sreće i ne brini previše![]()
Hvala vam puno obema na utesnim recimaJa tako svaki dan odem po starije dete u vrtic pa me uspanice one druge mame sto cekaju svoju decu i zgrazaju se sto ce tako brzo biti ponovno operisan, a tako je mali
![]()
pa nema rutinske narkoze, svaka nosi odredjeni rizikkate prvotno napisa
I ja sam se bojala narkoze dok se nisam raspitala kod 10-tak anesteziologa. Današnje su anestezije puno drugačije, pogotovo kod kratkih operacija kao što je kila. Anestetik se ne metabolizira nego vrlo brzo nakon zahvata izađe iz organizma. Ne brini. Bit će sve u redu. Kilu treba operirati da se ne bi ukliještila. Jedna mi je sestra rekla da ima djece koja idu i po 30-tak (da, da dobro sam napisala) puta na operacije i sve bude u savršenom redu.