Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: HPV - inkubacija

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HPV - inkubacija

Baš me zanima, a nigdje nisam našla adekvatan odgovor. Kolika je nazovimo to "maksimalna inkubacija" HPV - a?
    S obzirom da povremeno imam izlete u hipohondriju, onda me to ponekad zanima. Npr. da li možeš računati ako si s nekim u vezi npr. 12-14 godina (ah ta mamnezija - nemam pojama koliko smo u vezi), pod pretpostavkom vjernosti u vezi, i ako u tih 12-14 godina nikad nije bilo nikakvih naznaka HPV - a, da li možeš pretpostaviti da ga nemaš, ili ne? Naravno bilo bi najjednostavnije napraviti bris / test, kako se to več zove za HPV, ali mislim da bi moj dr. pao na guzicu, nakon nedavno ponavljanih briseva, jer me kopkalo da nisam slučajno na porodu pokupila kakvu beštiju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo da sama sebi odgovorim, sa Zdravlja:
    Inkubacija HPV-genitalnih infekcija relativno je duga i traje od 2 do 9 mjeseci, premda u literaturi postoje i podaci koji navode mogući raspon inkubacije od 6 tjedana do nekoliko godina. Zaražene osobe u razdoblju tako duge inkubacije mogu biti neprepoznati izvor zaraze.
    Hm, nekoliko godina, pretpostavljam da je nekoliko manje od 5. :/
    Cure koje ste se susrele s HPV - om, kolika je kod vas bila inkubacija?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jako brzo - ne znam da li je trajala 1-2 tjedna....
    Prošlo nakon 9 mjeseci.
    Bris nisam nikad radila, jer su mi rekli da nema potrebe. I mislim da ga radim šta bi s njim?
    Šta da znam da imam HPV? Nema lijeka...

Znači, odlučila sam se onda ne zabrinjavati oko HPV-a, tek ću se hvtati za glavu ako se pokaže neki simptom...
    I iskreno, mislim da ti se neće pojaviti, jer navodno može buknuti u trudnoći. Ti si trudnoću prošla, problema nije bilo...ja bih se opustila.

Mene brinu sve druge bolesti... a testirala se nisam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja si isto nekako mislim da je u 14 godina bilo dovoljno "pogodnih stanja" da HPV bukne, ako postoji. I trudnoća, kako ti kažeš, a bome i Herpes zoster kad mi je imunitet bio na 0.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kažem... vjerovatno nije, a i da jeste šta bi? I tražim odgovor!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maslačkica je napisala:
    Kažem... vjerovatno nije, a i da jeste šta bi? I tražim odgovor!
    Šta bih da je?
    1.) lagani napad panike, koji do kraja dana prerasta u veliki, onda bih se primirila, pa dolazi točka 2
    2.) Sjela bih za kompjutor i 10 sati neprekidno surfala, pročešljala bih Internet uzduž i poprijeko, isprintala toliko tekstova, da bi morali odobriti izvanredno rušenje drveća, onda slijedi 3
    3. ) S hrpom papira bih došla kod dr., sa 2 milijona pitanja i isto toliko prijedloga, onda slijedi 4
    4.) Nakon 2 sata bi me dr. izbacio iz ordinacije, jer ipak mora primiti i druge pacijente. Dao bi mi upute, terapiju, onda slijedi 5
    5.) Sve bih ponovno prepričala mužu, i nakon što bi on od muke i dosade zaspao i ja bih se smirila i započela terapiju.

To je otprilike moja standardna procedura u "kriznim situacijama", pogotovo točka 1, nju po potrebi i ponovim. 8)
    Zaključak: prvo bi pošizila, pa otišla dr. i pomirila se s time i napravila najviše što je u mojoj moći, da se drži pod kontrolom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Stvarno ti je jednostavnije otici na tipizaciju nego se smarati razmisljanjem o inkubaciji. A ako ti je bas do smaranja... ...slusaj ovo:
    Kod babe, koja je udovica nekih 15 godina, nadjen hpv.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ninet gdje ih vadiš? Možda je i trudna?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije, ovo meni isprica moj ginekolog dok razbija monotoniju pregleda

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh da, ali u cijeloj toj priči je problem što terapije nema, koliko ja znam....
    Ma ja stvarno mislim da nema problema, ali ako će ti biti lakše, pa traži HPV tipizaciju...
    I mislim, ako nemaš promjena na stanicama na PAPA testu, ja se ne bih brinula, ali kao hipohondar te razumijem...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drago mi je da netko razumije kako je to kad u tebi čuči mala neman hipohondar, koja povremeno iskoči van.
    Ne ide mi se na tipizaciju, jer gdje mi je onda kraj. Čim to riješim, nešto drugo će me početi kopkati. Ja ću zaključiti da je ova "ninetina baba" iznimka koja potvrđuje pravilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A pod terapiju sam mislila bildanje imuniteta, dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, i eventualno neko premazivanje, zaleđivanje, ... ali to u slučaju vidljivih bradavica. Znam da ustvari adekvatna terapija ne postoji.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Razumijem kako je to kad.. pored tebe cuci neman hipohondar i onda postane lagano zarazan i tjera te da i sam(a) mislis o tome... I onda boli uho, pa noga, pa odgadjam tumor markere, ma katastrofa.

Mene ovaj moj 'tjera' da odem napraviti tipizaciju samo zato sto je to ovdje puno jeftinije i jednostavnije nego tamo. Pa.. za svaki slucaj. A meni se ne ide jer, eto, nikad nikakvih simptoma nisam imala, a i PAPA mi je uvijek uredan. Ovogodisnji se upravo spremam napraviti ovih dana...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može li ovako? Bildaj imunitet i liječi sve boljke tako? Ali samo isključivo dozvoljenim sredstvima....
    Premazivati i zaleđvati možeš tek kad primjetiš nešto na vanjskom spolovilu ili grlu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm...inkubacija HPV-a, ako je suditi po mom ginicu moze trajati i do 6 godina. Naime, kad je meni otkriven bila sam s MM-om u vezi nekih 5 godina...a on je terenac... :/ I naravno da sam vec smisljala kazne za njega koje sadrzavaju otklanjanje intimnih dijelova tupim predmetom. Ali...ginic me uvjerio (a mozda se samo bojao za dobrobit mog muza, tada decka) da sam virus najvjerovatnije zaradila i prije njega. Iako, i on je dobio kondilome otprilike u isto vrijeme kad i ja. Pa sad ti znaj..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •