Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: koliko traje izgon?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno koliko traje izgon?

...naravno, pod uvjetom da nema nalijeganja na trbuh i epiziotomije.

pri 1. porodu sam tiskala cim sam dobila nagon za tiskanjem, i uz nalijeganje na trbuh i epiziotomiju je sve bilo gotovo za 15min. kako bih sada htjela porod bez tih popratnih "uzivancija", zanima me koliko je vama, koje ste radjale vlastitim snagama, trajao sam cin izgona.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prvi porod izgon u dva/tri truda - znači par minuta
    drugi porod - nekih desetak minuta....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tek sad vidim da sam propustila "vlastitim snagama" pa samo da dopišem da sam na prvom porodu dobila trunčicu dripa...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

daisy may - znaci bez nalijeganja na trbuh i bez epiziotomije??? to mi je kljucno.
    znaci, ne treba izgon trajati po nekoliko sati?
    a jesi li popucala?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pupucala jesam na drugom porodu, iako je beba bila manja (za pola kg od prve, 2800) al je zapela rukom/ramenom i pukla,
    al par vanjskih šavova su mi stavili....
    a sad kolko traje kod drugih nebih znala reči, jer su meni oba poroda trajala po oko sat vremena sve zajedno....
    prvi inducirani, drugi ne....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    prvi porod izgon u dva/tri truda - znači par minuta
    drugi porod - nekih desetak minuta....
    ovako i ja. s dripom i epiziotomijom, bez nalijeganja. drugi put s epiduralnom.
    prvi porod trajao sve skupa, od prvih trudova, 13 sati, drugi porod 4 sata.
    eto tako, ukratko, samo brojke.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cvijeta - kad vidim te tvoje brojke, nekako sam dojma da bi ti bilo bolje da si na 1. porodu imala epiduralnu

ma, mene samo brine koliko je to nalijeganje i epiziotomija imalo utjecaja na brzinu poroda. samo se nadam, da ako sam 1. put rodila u 15min, da ni drugi put ne bi smjelo biti nesto narocito duze, cak i bez nalijeganja i epi.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgon može trajati nekoliko minuta, ali i nekoliko sati. Vrijeme uopće nije bitno.
    Treba se dati vreman tijelu da se prilagodi, međici da se dovoljno proširi da bi beba mogla lagano izaći.
    Normalno je da kod izgona glavica ide malo van pa se vraća.
    Nema straha da je dijete u distresu i ako izgon traje duže. Štoviše, prije će biti da će biti u distresu ako je izgon prebrz.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Nema straha da je dijete u distresu i ako izgon traje duže. Štoviše, prije će biti da će biti u distresu ako je izgon prebrz.
    to se mojoj curici dogodilo, znači kod prvog poroda,
    ja u biti nisam ni imala neke trudove (barem ih nisam osjećala), nisam bila prikopčana na ctg, nego sam sjedila na lopti i skakutala lagano, najednom sam osjetila strašni pritisak u leđima, i kad me sestra smjestila na stol beba je doslovno izletila iz mene u dva truda,
    sestra mi je rekla da je doživjela šok od prebrzog izgona....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[quote="daisy may"]
    a kako to sprijeciti? vidim da tebi nisu nista radili sto bi potaknulo brzi izgon, a opet ti se to dogodilo :?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u dva truda (doslovno) - nije trajalo ni par minuta.

(inducirani porod, drip + epi, no nikakvo nalijeganje i sl.)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je izasao u par trudova, bila sam u polulezecem polozaju, drip.
    Izi je izleteo dok sam bila na nogama, nisam se ni snasla a bio je na izlazu, popela sam se na krevet i rodila ga posle 1.5 truda u sedecem polozaju. Isto drip.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    a kako to sprijeciti? vidim da tebi nisu nista radili sto bi potaknulo brzi izgon, a opet ti se to dogodilo :?
    rekli su mi da je do toga došlo zbog sljedećeg;
    moje široke zdjelice,
    beba je cijelu trudnoću bila izrazito nisko (tako da su me vag. jako pažljivo pregledavala...)
    mekani tj. opušteni mišići,
    i zadnje (to mi je dr sam rekao da je važno..) bila sam jako opuštena, bez strahova, bez zadrške, samo pozitiva u glavi....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bila sam jako opuštena, bez strahova, bez zadrške, samo pozitiva u glavi....
    nevjerojatno mi je za cuti da to moze stetiti bebacu :?

poznavajuci sebe, ovo mi nece biti problem (jos imam PTSP od 1. poroda), tako da ce valjda biti sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to je pridonjelo tako brzom porodu, na to sam mislila (to nije štetilo..)
    nisam dobro objasnila....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cekaj malo, sad nis ne kuzim...jel sestra dozivjela sok od prebrzog izgona ili beba? ak je beba dozivjela sok, onda biti opusten za vrijeme poroda bas i nije najbolje, kaj ne?

i ne kuzim zakaj ste sve dobile drip, kaj se to daje po defaultu svima, a mene su, nekim cudom, preskocili, ili?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    cekaj malo, sad nis ne kuzim...jel sestra dozivjela sok od prebrzog izgona ili beba? ak je beba dozivjela sok, onda biti opusten za vrijeme poroda bas i nije najbolje, kaj ne?

i ne kuzim zakaj ste sve dobile drip, kaj se to daje po defaultu svima, a mene su, nekim cudom, preskocili, ili?

šok brzinom kako se sve odigralo doživjela sestra,
    a šok zbog prebrzog izgona doživjela beba,
    ma neznam kako objasniti, kod mene se valjda sve tak poklopilo,
    jedno s drugim,
    a možda da nisam bila tako 8) , već u strahu i grču možda bi dulje trajalo....

jedino kaj mogu reći za drip, na drugom porodu mi ga nisu ni dali ni nudili,
    pa sam pitala sestru zašto ne?
    rekla je da se s obzirom na moj prvi porod nesmoje davat drip...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nesmoje=nesmije

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prvi porod carski, drugi - uz nalijeganje na trbuh i epi , rodila sam u 2 truda ( i epiduralnu).

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

rekla je da se s obzirom na moj prvi porod nesmoje davat drip...
    opet, zasto? i kako ona zna kakav je bio tvoj 1. porod? malo mi je nevjerojatno da se sjeca

sto, ako brzo rodis 1. put, ne smiju ti dati drip? joj, to je onda odlicno, ja cu si na plan poroda nadopisati: "1. put rodila brzo!!!" tak da znaju

i znaci, na tvom porodu su svi na kraju bili u soku, a ti mrtva hladna svaka cast!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

babica koja mi je bila na porodima (na oba ista) je jedna super dobra teta s kojom se i privatno znamo,
    tak da je dobro znala kakav mi je bio prvi porod...
    pa mi valjda zbog specifičnosti situacije nisu dali drip,
    zadnja dva mjeseca druge t sam bila na infuziji partusa, i to 24sata na dan u ležećem položaju, malome se žurilo van,

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Izgon mi je trajao 5 minuta, ni toliko. 2 truda.

Bilo bi bolje da sam malo slabije tiskala, jer onda ne bih popucala ni za ta 3-4 šava koliko sam imala.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Baš sam danas čitala smjernice WHO-a o porodu, i o tom drugom porodđajnom dobu. I zaključak je da nema razloga požurivanju izgona, da ne utječe na zdravlje bebe, i da može trajati i više sati, ali u prosjeku kod višerotkinja mislim 40-ak minuta.

Moj je trajao preko sat i pol, nakon što je popustila epiduralna, na kraju nalijeganje na trbuh (s laktom) i pošteno rezanje međice.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako se uzima u obzir samo izlaženje bebe, kod mene je bilo prisilno, znači 2 truda, nalijeganje, epi, naravno.

Ali mi je prijelazno doba trajalo satima, čini mi se da bi bolje bilo obrnuto

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Izgon može trajati nekoliko minuta, ali i nekoliko sati. Vrijeme uopće nije bitno.
    Treba se dati vreman tijelu da se prilagodi, međici da se dovoljno proširi da bi beba mogla lagano izaći.
    Normalno je da kod izgona glavica ide malo van pa se vraća.
    a zašto doktori šize i deru se na rodilje kad im se slučajno dogodi to da se glavica malo vrati?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jer će s tobom onda provest pola sata umjesto 3 minute.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    jer će s tobom onda provest pola sata umjesto 3 minute.
    da. točno sam si to i mislila.

stvarno grozno.

pa nije čudo da toliko žena "popuca" kad ih tjeraju da rađaju na silu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod mene je cijeli porod (znači od prvog truda do izlaska bebe) trajao ukupno sat i 15 minuta. sam izgon u 3 truda. naravno uz nalijeganje i epi. nalijeganje ću tražit i ovaj put, a molit da prođem bez epi.

drip je kod mene bio obavezan jer se ni nakon 14 sati od pucanja vodenjaka nisam otvorila niti milimetar, a niti dobila svoje trudove. drip me otvorio u 2 sata sasvim dovoljno za ulazak u rađaonicu i sam porod.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lory, nisam znala da si mazohist

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nalijeganje ti je garancija za pucanje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

daisy may - hvala na odgovorima, sad mi je puno jasnije

lory - zakaj ces opet traziti nalijeganje??? ja sam od toga (osim sto sam rezana) jos 2tj poslije imala masnicu na trbuhu... i u jednom trenu mi je doktor tak pritisnuo trbuh (zapravo pluca, valjda je malo fulao) i rekao TISKAJ!, a ja nisam mogla do zraka doci...katastrofa!

ja definitivno ovaj put odbijam nalijeganje i rezanje, samo me zanimalo koliko cu bez toga radjati.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako budeš u upravnom položaju, ionako ti nitko ne može nalijegati na trbuh.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mene je izgon bio jedan trud (ako se trud uopće i pojavio). legli mi na stomak, zarezali i gotovo. nisam ni znala šta me snašlo.
    ovaj put mogu samo da sanjaju o tome

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nalijeganje na trbuh i pritiskanje fundusa maternice prilikom izgona (kristellerov hvat) je kontroverzan postupak koji se nikako ne preporucuje u normalnim porodima, nego samo iznimno u hitnim situacijama.

sa sobom nosi rizike i po dijete (mozdano krvarenje, hematom, puknuce kljucne kosti, pad razine kisika zbog nasilnog i prebrzog prolaska kroz porodjajni kanal) i po majku (pucanje medjice, pucanje zida rodnice, pucanje grlica maternice, pucanje maternice, pucanje jetre, trauma rebara...), i svakako bi ga trebalo izbjegavati. nazalost, kod nas je cesto rutina, usprkos rizicima, a indikativno je da ti nikad nece napisati na otpusnom pismu da su ga primijenili, jer znaju da se ne smije. o tome sam razgovarala s primaljama iz vise rodilista.

kod mene je izgon trajao 45 minuta, u kadi, prvorotka. pukla za par savova, nista strasno.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    nalijeganje ću tražit i ovaj put
    Bože, koliko nas ima različitih.

A jel mogu pitati razlog takvom razmišljanju?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi put (porod pod temperaturom i opcim losim stanjem) - izgon je trajao nesto duze (ne duze od 15minuta), dovrsen nalijeganjem uz rutinsku epiziotomiju...

drugi put - spontano i samostalno tiskanje (bez vanjskih uplitanja) - dva-tri truda

treci put - dva truda

cetvrti put - jedanipo trud

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, pa ti to tako sitno brojiš...masala :D

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvi put uz drip i epi oko 15ak minuta.

Drugi put nisam stigla tiskati jer je sam krenuo van pa je trajalo oko minutu jer ga je babica pridržavala unutra da ne izleti prije nego ona odmota pupčanu vrpcu koja je bila oko vrata. Bez dripa i epi.

Treći put dva truda bez dripa i epi.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

litala - samo se mogu nadati da ce mi biti ko tebi (posto planiram preko nekoliko djece ). prvi porod nam je bio isti (osim tvog loseg stanja), pa se nadam da ce mi i drugi (a i svaki sljedeci) biti ko i tebi.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    drugi put - spontano i samostalno tiskanje (bez vanjskih uplitanja) - dva-tri truda

treci put - dva truda

cetvrti put - jedanipo trud
    ajme, oči mi ispadoše čitajući ovo :shock: :shock:

ludilo, meni je to totalni SF...

Uopće, sjećam se da nisam više znala ni je li dan ili noć a kamoli točno u minutu koliko je trajao izgon :/

a vi tako, 15 minuta, 45 minuta..... zavidim

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ja znam jer sam radjala u predradjaoni, prije mene je zena pocela radjati u 20:40 (pogledala sam na sat ) i znam da sam ja cca 5min poslije nje pocela tiskati (sama jer su svi bili oko te zene). i posto znam kad je L. rodjen, ne treba ti puno matematike za to izracunati...
    al mislim da ni ja ne bi znala da sam bila sama u boksu,ko bi se sjetio pogledati na sat?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nalijeganje na trbuh i pritiskanje fundusa maternice prilikom izgona (kristellerov hvat) je kontroverzan postupak koji se nikako ne preporucuje u normalnim porodima, nego samo iznimno u hitnim situacijama.

sa sobom nosi rizike i po dijete (mozdano krvarenje, hematom, puknuce kljucne kosti, pad razine kisika zbog nasilnog i prebrzog prolaska kroz porodjajni kanal) i po majku (pucanje medjice, pucanje zida rodnice, pucanje grlica maternice, pucanje maternice, pucanje jetre, trauma rebara...), i svakako bi ga trebalo izbjegavati. nazalost, kod nas je cesto rutina, usprkos rizicima, a indikativno je da ti nikad nece napisati na otpusnom pismu da su ga primijenili, jer znaju da se ne smije. o tome sam razgovarala s primaljama iz vise rodilista.
    nakon cjelonocnih razornih trudova tijekom kojih sam imala strasan nagon za tiskanjem (vodenjak puknuo prirodno u ponoc) u 7.00h sam dobila dozvolu da tiskam (tocno na pocetak jutarnje smjene-slucajnost?) tiskala sam napamet jer su se trudovi smanjili i prorijedili, ali nekako u 7.25 babica zovne dr:"doktore porod"....on me ispritiskao laktovima (svom snagom) +epi....ne znam koliko je bilo savova (nisu htjeli reci, sjela 2-3 tjedna nakon poroda)+pucanje grlica maternice 3 sava.....7.30h prekrasan veliki decko 4400g.....sad....jel moglo bez toga...jel trebalo ranije....velika beba.....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Dozvola za tiskanje" - to zvuči toliko ludo da je naprosto nevjerovatno.

Može li se zaustaviti nagon?

Možete li prekinuti kihanje ili npr. povraćanje?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da, ta "dozvola za tiskanje" i mene malo muci - iako si razmisljam da doktori mozda znajdu da jos ne bi trebala tiskati...jer se bebica jos nije spustila...jer mi medjica nije dovoljno elasticna...jer nisam dovoljno otvorena...jer...

ma ne znam vise ni sama...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to je kod mene išlo ovako: nakon dripiranja (pretjerali su s količinom jer je moje tijelo očito jako oksitocin-friendly, otvorila sam se od 6-10 cm u nekih sat i po, ako ne i kraće-prvi porod), ušla je sestra-babica i rekla, to je potpuno otvoreno ušće (19h navečer, op.a.), sad će to.
    NAgon za tiskanjem-strašan. Zadržavam ga. Boli ko vrag (drip, nagon, ne smijem tiskat)...za pola sata zove mm sestru, ona ne može više, mora tiskati, sestra kaže, ajd strpi se sad će to...nije se spustio (da, spustit će se svakako, beba koja je zapela za zdjelicu, a ja ležim nadripana), nakon 3h takvog ležanja, u stvarno ružnim bolovima (meni su to bolovi koji se ne mogu mjeriti s trudovima i izgonom, baš jako ružni bolovi, strašni), dolazi u 22h dr i kaže A ŠTO VI NE RADJATE, bili na carski?!Ako nisam onoj izbila zube...auh...
    uglavnom, sad je već bilo strka, skupila se ekipa, nalijeganje, 2 truda i šlus.
    O veličini epizotomije i pucanju i posljedicama-pisah.

Nema ništa na porodu gore od zadržavanja nagona, to je totalno neprirodno, a bol je hororistična.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

prestrasno :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gle, ja smo i mm krivi što nismo znali da to jednostavno nije normalno, ja sam mislila da jest.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Nema ništa na porodu gore od zadržavanja nagona, to je totalno neprirodno, a bol je hororistična.
    X

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

krumpiric - a kaj nije da doktori i babica, ako kazu da ne tiskas, su u pravu? mislim, ovo sto ti se dogodilo je zbilja prestrasno, bila sam u soku kad sam procitala...al ak se zbilja nisam otvorila ili ako se beba nije spustila, ili ako mi medjica nije dovoljno elasticna...kaj nije bolje da ih poslusam, nego da npr. popucam od-do? ovo sto si ti par sati trpila ne bih pozeljela nikome, al valjda je u redu 1 trud prodisati, a ne tiskati, da ti se medjica rastegne :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se sada vratim natrag, i tih par sati bi trpila da je rezultat bio nerezanje i ostalo...
    al i jedno i drugo u paketu-auf.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •