Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Trema neku finu tortu..

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trema neku finu tortu..

Naslov sve govori, imam doma hrpu recepata za torte, ali nekak bi sada napravila neku novu koju nisam radila do sada, pa molim neke receptiće ako imate.........po mogućnosti nešto ili čokoladno ili fino voćno
    Hvala puuno.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo jedne jako, jako fine. Moja omiljena

Jogurt torta

Podloga: 12,5 dkg šećera
    10 dkg brašna
    10 dkg maslaca ili margarina
    2 žumanjka
    malo praška za pecivo
    5 dkg sjeckanih oraha

Utapkati u kalup i ispeći na oko 200 stupnjeva, cca 20 min

krema: 3 jogurta
    pola litre slatkog vrhnja
    15 dkg šećera
    1,5 dkg želatine u prahu
    Voće po želji zašećeriti i poprskati sokom od limuna u poebnoj zdjelici

U zdjelu staviti 2 jogurta i u njih umiješati šećer (ručno), posebno izmiksati šlag, a u trećem jogurtu otopiti želatinu na laganoj vatri. Kad se želatina otopi, spojiti je s ostala dva jogurta, promiješati sa žlicom, te opet sve promiješati sa šlagom i na kraju dodati voće. Istresti u kalup na hladnu pečenu podlogu i staviti u hladnjak da se stisne, najbolje preko noći.
    Bon apetit!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovo je rolat, ali se može raditi i kao torta, ako biskvit presečeš na pola. Vrlo jednostavan i brz za pripremu.
    Njega svi koje znam Obožavaju :D http://www.coolinarika.com/recept/bakin-cokoladni-rolat

A ovo je nešto mnogo fino, svečanije od rolata i malo teže, ali zato je mmmmmmmm...
    http://www.coolinarika.com/recept/fa...a-lesnik-torta

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja tražim recept za čokoladnu tortu sa bananama. Ima li tko kakav fini receptić?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod mene se najvise voli ledeni vjetar i new york cheesecake

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kad smo kod tog ledenog vjetra, je li to onaj sa "biskvitom" od bjeljanjaka (bez brašna). Ja ga nikako ne mogu ispeći. Čini mi se da mi se uvijek prepeče, a ide puno jaja, pa mi žao stalno eksperimentirati. Već 3 puta sam bacala u smeće taj nazovi biskvit. Molim za savjete kako ispeći taj kolač????

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Kad smo kod tog ledenog vjetra, je li to onaj sa "biskvitom" od bjeljanjaka (bez brašna). Ja ga nikako ne mogu ispeći. Čini mi se da mi se uvijek prepeče, a ide puno jaja, pa mi žao stalno eksperimentirati. Već 3 puta sam bacala u smeće taj nazovi biskvit. Molim za savjete kako ispeći taj kolač????
    je, to je taj.
    ja ti sušim kore na temperaturi od 150 stupnjeva nekih sat vremena. a radim kore od 9 jaja.
    stavljas ocat i sol u kore?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo mojih, provjerenih

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=2042

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1841

Ja imam brdo provjerenih i finih torti. Mojoj mami je to specijalnost pa sam naučena češće praviti tortu nego kolače.

Kakve bi čokoladne? ne teške, kremaste, s kojim dodacima-orasi, lješnjaci, bademi, kesten?

Od kakvog voća? Lagane mliječno-želatinaste, ili s biskvitima-korama, od bjelanjaka? moraš malo određenije, ne mogu sad pisati čudo recepata.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih čokoladnu tortu, biskvit smeđi, može sa orasima. Krema fina, čokoladna, a između banane. Jedva čekam receptić

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja bih čokoladnu tortu, biskvit smeđi, može sa orasima. Krema fina, čokoladna, a između banane. Jedva čekam receptić
    napravi biskvit za hola kocke u kalupu za tortu, prereži, namaži pola nekom mrmeladom, složi narezane banane i zalij kremom z hola kocke, poklopi i zalij glazurom ili možeš i šlagom premazat. gotovo.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ti mojeg biskvita za tortu.....sam po sebi je preukusan....a ako ćeš filati, preporučam nešto laganije, tipa parfe....
    http://www.coolinarika.com/recept/torta-cokoladna-smrt

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hola kocke, koje su to?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napraviš tijesto kao za Sacher tortu, po želji možeš ubaciti u smjesu prije pečenja bobičasto voće (super su borovnice). Prerežeš i filaš kremom od čokolade otopljene u slatkom vrhnju. Po kremi složiš banane i staviš još malo kreme preko banana, a tortu izvana ili omažeš kremom ili staviš čokoladnu glazuru ili šlag (ili sve skupa , nema greške).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •