Prije kojih cca dva tjedna ( ja za to saznala jućer od sveki) je teta u vrtiću u kojeg ide moja starija kći htjela sama dovesti dijete doma kada je ostala zadnja. Kod nas većinom po djecu roditelji dođu oko 4 sata ( 15 min simo tamo) a kako sam ja taj dan imala sastanak na poslu nisam stigla ( završio je oko 16.20) i radim u centru grada. Odmah nakon sastanka sam nazvala sveki da pokupi malu ( kod mlađe u jaslicima imaju dežurstva pa mi nije frka) i ona je već u pola pet bila tamo po nju i vidjela kako teta stavlja malu u auto da će ju dovesti kući. :? Sorry ali po meni je to jako neprofesionalno i ne bi se smjelo raditi. Ako sam ostavila dijete u vrtiću i ako sam prilikom upisa djeteta ostavila kod biljažnika ovjerenu potvrdu tko smije podići dijete iz vrtiće, onda i očekujem da po djete može doći samo netko od navedenih, a pogotovo da teta ne može samovoljno dovesti dijete doma. Što ako nema nikoga doma, bi li ju ostavila pred vratima? Ili što bi napravila? Kod susjeda ju ostavila. Mislim da teta ionako mora tamo biti pa makar dijete ostalo i do 17. sati što je jako rijetko da se ne dođe po nju do tada ( obavezno je netko već oko 16. 15 po nju u vrtići.
Moram priznati da sam zgrožena postupkom tete. Što savjetujete da učinim? S time da ovo nije prvi prijestup teti u tom vrtiću. U petak su mužu ujutro rekle kada je doveo malu da one rade samo do tri sata taj dan :? , a kaj s nama koji imamo normalno radno vrijeme i koji ne možemo pobrati djecu prije 16 sati niti da se na trepavice postavimo. Tako sam ljuta i ogorčena na njih. Najredije bi ju prebacila u vrtić gdje mi mlađa ide u jaslice.