U jednoj od kabina ima neki prigodan kalendar, kaze mm![]()
U jednoj od kabina ima neki prigodan kalendar, kaze mm![]()
hvala cure zelim vam puno uspjeha idem negdje da utopim ovu tugu.
svima![]()
blizu draga, bas mi je zao. odtuguj, pa ce biti lakse,puse.
cure moje, jos dva dana i vidimo se gore, ova zadnja dva dana su mi bila koooomaaaa! izludit cu vise, sreca pa m jos nije dosla
bok marta26, da još dva dana, nemogu dočekati!marta26 prvotno napisa
nekužim kako bi već mogla dobiti vješticu?
ja sam dobro, imam zanimaciju, otišla raditi pa me to nekako izvlači :D
jesi li radila testić?
evo curke, moja prica opet ima tuzan kraj, beta 3,78. capka, dim, n&a, zuzu, zelim vam vise srece nego sto sam ja imala. vidimo se u petak.
uh martamarta26 prvotno napisa
ovo definitivno nije naš mjesec
ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za betu
marta 26![]()
ja sam danas bila gore i dr L. vidi 3 - kaze lijepa folikula. Reko je klomifen po 1 do subote i u subotu gore.
Pozdrav svima i![]()
Joj, cure moje...tak mi je teško kad vidim hrpu tužnih vijesti![]()
![]()
Ali mi nikad ne gubimo nadu, jel tak???![]()
Ja sam danas obavila folikulometriju i imamo 1 vodeći folikul i 1 tek tolko da ovaj nije sam. U subotu štoperica, u pon. punkcija pa kak nam bude suđeno.
Svim curama koje još čekaju svoje ß želim lijepe trocifrene brojčice i da nam malo ovaj forum živne.
svima
marta26![]()
odtuguj, pa u nove pobjede
ovaj svibanj je i za mene na privatnom planu bio katastrofalan, dobro da je pri kraju
![]()
Marta26 pa nemoj i ti, jako mi je žao. Ja sam kupila test za trudnoću i kanila sam ga danas upotrijebiti, ali neka viša sila mi jednostavno neda. Nemogu objasniti što i kako, ali jednostavno kao da me i ne zanima :/ .
Moram priznati da sam razmišljala da bi ovoliki broj negativnih beta mogao biti usko povezan sa velikom gužvom i brojnim postupcima, pa se zbog kvantitete gubi na kvaliteti.
Ja se osjećam netrudno, ali imam pravo još dva dana to biti u svojim mislima, pa ću ih iskoristiti za maženje trbuha.
marta 26žao mi je![]()
moja je situacija isto grozna od pon.imam migrenu,izbacila sam sve iz sebe,nit jedem,niti pijem već dva dana.ležim i plačem.
Marta26, ali... kao što je Katarina napisala... odtuguj, pa onda u nove pobjede.
![]()
Capka, pa miša joj njenoga, sad se ona sjetila pojavit?!!?!?
Nadam se da će brzo proći i da će ti od petka zasjati sunce.
Marta26glavu gore, iza kiše dolazi sunce, pa tako i naše pozitivne ß.
Capka znam da zvuči čudno ali to mi sve sliči na simptome trudnoće. Glavobolja, emocionalna rastrešenost, mučnina.... Hajde glavu gorei vidimo se u petak.
![]()
vidiš, o tome nisam razmišljala, ali stvarno je moguće! gužv su bile ogromne, ogromne!!!!!!dim prvotno napisa
Evo i kod mene krenulo, konačno je vještica tu.Ništa od sumnje na čudo od prirodne trudnoće,možda sam je priželjkivala jer kad sve vidim najrađe bi sve odgodila za jesen. Ali kako god od danas sam i ja šmrkalica a u petak stižem na prve pikice.
E sad bi trebala jedan savjet- kao mi je najbolje biti na VV ujutro rano ili da ne žurim, zvala sam sestre da se naručim i pitam ih to, ali nisam uspjela dobiti,znam da treba biti uporan, ali na poslu ne smijem puno koristiti mob ni službeni tel.
[quote="nataša"]Teoretski moglo bi se to gledati kroz gužve, ali od 2005. g od kad pratim situaciju na VV jednostavno je bilo super uspješnih i super neuspješnih dijelova godine, neovisno o gužvama gore-o čemu to u biti ovisi nemam pojma! Uglavnom svima vam želim sreću i da što prije osjetite što to znači biti mamadim prvotno napisa
![]()
Uspiješno je obavljen 2. AIH.. :D :D :D
primili su mi uzorak u 8 sati bez ikakvih problema..
imala sam sreće pa je i MM završio s poslom oko pola dva pa me i dovezao kući...sad sam i službeno čekalica bete :D :D
[quote="amel
Teoretski moglo bi se to gledati kroz gužve, ali od 2005. g od kad pratim situaciju na VV jednostavno je bilo super uspješnih i super neuspješnih dijelova godine[/quote]
x
tinky tonky prvotno napisa
Ja bih došla oko 8 sati. Injekcije s kojima počinješ nakon uzv je poželjno dobivati svaki dan u približno isto vrijeme, a kad budeš išla na folikulometrije to će ti biti između 7 i 9 sati. Računaj s tim da prvo idu na folikulometriju cure koje su već u postupku, pa si tek onda ti na redu. Sretno.
Gledam listu trudnica na dbrojavanju i baš nam je ove godine nešto tanašna lista trudnica s VV, a gužve ogromne...
mislim i ja da su se sudarile kvantiteta i kvaliteta...
a i nekako mi se čini da je odlaskom sestre Marije usporila i ta komponenta...nisam pristran , sve su sestre drage ali primjetan je organizacijski pad...a možda je i HZZO malo usporio nekim pravilima , ne znam...
molu znam priču kada je dr. Lučinger rekao jednoj pacijentici da vidi 3 lijepa folikulal i ona je rodila tri lijepa sinčića
što se tiče gužvi i trudnica; cure mnoge žene u postupcima na VV-u ne sudjeluju na forumu aktivno, a mnoge uopće ne; tako da forumska statistika nije mjerodavna; ono što ja mogu reći da su apsolutno svi parovi koje poznajem, a koji su se liječili na VV-u (to je cca 10 parova) postali roditelji
Šiškica lijepo daje sve dobro prošlo
Bab sretno
nokia![]()
to je tocno,ali isto tako ja poznam par cura,jedna mi je frendica ,koje nisu na forumu pa opet ništa.Baš me zanima petak kad idem s tom frendicom vadit betu- isti dan (koja slučajnost,da smo planirale nebi tako ispalo)..Ako njezin rezultat bude pozitivan onda cu vjerovat da je ovo bio samo forumski loš mjesecsretna35 prvotno napisa
![]()
Gabi hvala,probat ću ih još sutra nazvati za svaki slučaj što se tiče naručivanja.
Jel ima još tko u petak gore, ja nakon što dobijem pikicu imam vremena cijeli dan, a stvarno bi se voljela osono upoznati s forumašicama, pratim vas već dugo i poznam dosta vaših priča, ali sam se uključila tek sad kad je dokazano da i kod nas šteka.
Zanima me još jedna stvar, jeste li vi ugrlu osjećale kakvu nelagodu poslje Suprefacta i hiramicina, mene sve nešto stislo ko prije upale grla pa mislim jel od terapije ili sam se stvarno prehladila jer je strava zahladilo a jutros u full ljetnom idanju
marta26 baš mi je žao..čitajući tvoje postove proteklih dana baš sam nekako vjerovala da će se sve biti o.k. Velikuti šaljem i nadam se da se vidimo u petak.
Ja sam od faze ludila, prešla u totalnu letargiju i pomalo strahujem od petka, ali se i veselim što ćemo se vidjeti.Teško da nas itko može razumjeti ovih dana osim nas samih.![]()
Sretna35, to je ono što nam treba - OPTIMIZAM.sretna35 prvotno napisa
![]()
![]()
Sutra mi je dogovoren transfer. Nadam se da neće biti velika gužva. U utorak je bila punkcija i nije bila pretjerana gužva ni za transfer ni za punkciju, pa su vi bili dobro raspoloženi.
Danas sam predala uputnicu oko 10.45 (nisam prethodno zvala sestre samo dogovorila sa doktorom), otisla do Kvatrica na kavu, vratila se oko 12.30, sjedila u cekaonici cca 10-ak minuta kad me dok. prozvao.Tome se zaista nisam nadala i bila sam spremna na cekanje do kraja radnog vremena.Uglavnom slijedeci ciklus 3. dan pregled (ponijeti Klomifen) pa cemo dogovarati za dalje. :D
I slazem se s tim da forumska statistika nije bas mjerodavna.Upoznala sam gore zaista puno zena, s mnogima ostala u kontaktu barem preko sms-a, ima nas dosta koje nismo uspjele ali ima i jako puno onih koje su danas mame sto me neizmjerno veseli.Najvise me u zadnje vrijeme obradovala vijest da je zena koja je 12 godina bila u postupcima raznoraznim napokon u 41-oj godini zivota ostala trudna s trojcekima koji su prije nekoliko dana rodjeni svi zivi i zdravi a mama je najsretnija zena na svijetu.![]()
Pozdrav! Pošto sam prvi puta na ovom topiću zamolila bih nekoga da mi u par rečenica opiše postupke u VV (od nazivanj, odnosno prvog naručivanja pa dalje). Zanima me, kada se otprilike od prvog kontaktiranja sa doktorom može očekivati IVF i da li inzistiraju na inseminacijama ako prijašnje nisu bile rađene u njihovoj bolnici ili se one mogu preskočiti? S obzirom da nisam iz Zagreba zanima me da li putujete na folikulometrije i postupak ili ste smješteni u Zagrebu do transfera (pitanje za recimo cure iz Istre). Malo sam neiskusna u svemu tome ali pročitala sam da se punkcije ne rade vikendom i praznicima, pa me zanima što se dešava u slučajevim kada baš na te dane treba biti punkcija (ipak ciklus ne bira vrijeme), da li onda propada cijeli ciklus ili ?
Molim vas brzi odgovor. Hvala!!!
GIZMOS na VV-u nisu strogo definirana pravila već oni pristupaju svakoj pacijentici prema specifičnosti njezine situacije, dakle, ako si viših godina, a naročito oko 38 upast ćeš vrlo brzo u postupak, ako si mlađa tipa 25-30 onda će proći barem 6 mjeseci od prvog pregleda do postupka
isto tako nema pravila da se mora ići na inseminacije; na inseminacije idu samo oni parovi kod kojih to ima smisla (ako je spermigram jako loš tipa oligoastenospermia ide se odmah na IVF, vrlo često i na ICSI)
i još nije točno da se punkcije ne obavljaju vikendom i praznicima; punkcije se ne obavljaju samo nedjeljom, dakle subotom i praznicima koji upadaju u radne dane laboratorij normalno radi te se obavljaju punkcije i transferi (jedino nema ambulate); zbog toga što se nedjeljom e obavljaju punkcije subotom i ponedjeljkom na VV vlada gužva veća od uobičajene
sve ove infomracije i puno više od toga imaš na početku ovog topica kao linkove
Imaš puno pitanja ali pokušat ću ti dati odgovore kako se sjećam, prvo naručivanje i pregled je bio 8 dan ciklusai tvoj muž mora obaviti gore spermiogram jer ne priznaju od drugih bolnica tako da to možete skupa obaviti on se ne treba narućiti za to ali mora za andrološku obradu e sad to se čeka cca 1,5 mjesec.GIZMOS prvotno napisa
Mi smo to obavili tako prvi put ja pregled on spermiogram i onda za mjesec dana nam je rekao da napravi i tu andrološku obradu (rezultati spermiograma ti dolaze za 3,4 tjedna doma)tako da ti se to rastagne na par mjeseci.
Za AIH ovisi o vašim nalazima tvom i njegovom dr. će odvagnuti ako ima smisla raditi ih i li nema, da i godine su dosta bitan faktor ako ste bliže 38 neće forsirati sa tim.
Punkcije se ne rade samo nedjeljom ostalim danima i praznicima se rade, oni imaju kolektivne praznike u 7 i 8 za Božić mjesec dana i za Uskrs nekih 10 dana tada ne uzimaju uopće parove za IVF ako misle da ih neće moći obaviti.
A što se tiče putovanja na folikulometrije se ide ako si u stimuliranom od 3 dc do punkcije svaki drugi dan pa onda opet za transfer mislim da bi ti bilo jednostavnije da ne putuješ ako imaš izbore jer je prilično stresno.
Ja sam na prvi IVF koji je bio prirodnjak čekala 7 mj. a za stimulirani godinu dana, mislim da je većina cura tako.
![]()
Hvala na opsežnom odgovoru! Najviše me muče ti stalni novi počeci u novim klinikama. Kad sam krenula u Rijeku odmah sam nekako htjela zaobilaznim putem (izbjeći inseminacije) ali to nije bilo moguče. Docentica je rekla da ih najmanje 4 moram proči prije nego uopče počmemo pričati o drugim postupcima. Kaže kako je bez obzira na MM oligoasthenosp. ipak nalaz dovoljno dobar za inseminacije. Najgore od svega mi je što se to previše oteže, a vrijeme ide...Upisala sam se za 04/10 za Mb ali nekako bi htjela ipak na jedan postupak u HR, čisto da se znam pripremiti za ono što me čeka jer mi je zasad sve u magli...svi ti ljekovi, inekcije...čini mi se kako ču sve zbrčkati.
danas nije bila nekako prestrašna gužva 8) , iako sam čekala od 6,30 do 9,15.
prijavljujem svojim suborkama moj 2 aih, od sutra krećem sa klomifenima![]()
![]()
![]()
katarina sretno! hvala vam curke na rijecima utjehe, jos sam danas ujutro plakala, jucer cijeli dan, a danas sam ko nova, fenix se budi, sta cemo, nema predaje! doci ce i mojih 9 mjeseci![]()
Ja sam isto najprije bila u Ri tamo napravila 3 inseminacije i 2 prirodnjaka i onda prešla na VV, ali sve je to dosta zamorno prelaženje iz klinike u kliniku jer svaki dr traži neke nove pretrage (jedino kod privatnika ide malo drugačije) ne znam probaj ali nabrusi živce na čekanjeGIZMOS prvotno napisa
ej ja danas dobilaboli ko sam vrag....drzim vam fige
blizu, zao mi je. odmori se, pa opet ispocetka.
meni jos m nije stigla, danas mi je 29dc, obicno dodje 27,28, buduci da trosim utrice, mozete mi reci kad prestanem nakon koliko bi m trebala stici, jer prosli put mi je dosla 24 dc, a stavljala sam crinone gel, koji je isto progesteron, tak da ne kuzim zasto je jos nema
Trebala bi ti doći 1-2 dana nakon prestanka stavljanja utrića...mada to s progesteronom je vrlo individualno. Koliko čujem puno cura dobiva mengu i pod utrićima. Meni je danas isto 29dc i još ništa odmarta26 prvotno napisa
Hmmm, još uvijek se nadam da se neću susresti više s njom u ovoj godini
![]()
marta26, capka, dim, n&a - da li se vidimo onda sutra oko pola8 na VV!?
sto se mene tice, vidimo se. ma meni je prosli put dosla, pa me sad to nervira. a ti si trudna, nece ti ni doc![]()
meni je sad dosla nakon2 dano od kad sam prestala uzimati utrice a prije mi je tredalo 7 dana....uglavnom od 2 do7 dana(osim u slucaju trudnoce)
moja beta 15,6...dr mi rekao da prestanem sa utrogestanima i čekam m![]()
ako slučajno ne dođe da ponovim betu, moš mislit što neće doći....
Nataša![]()
Cure moje, jel ste upoznate da po novom zakonu o MPO, će se moći oploditi najviše 3 j.s. (to mi je malo nejasno, npr. ako se punktira više j.s., ostale se bacaju?, ni ne pokušava se s oplodnjom? Katastrofa!
) i još jedna katastrofa: ZABRANJUJE SE ZAMRZAVANJE EMBRIJA!!!!
Evo, ja danas bila na transferu, vraćena su mi 2 embrija. Imala sam ukupno 9 j.s. (ne znam koliko se oplodilo, ali više od 2, jer mi je dr. rekao da kad budem javljala za betu, onda će mi reći jel uspjelo zamrzavanje). Isto tako ostajemo na 3 besplatna stimulirana postupka. Smrc!![]()
Eh, a sada nešto lijepo, bila danas na tranferu i ništa nisam osjetila. (zadnji put mi je bilo jako nelagodno, i sva sam se preznojila).
Beta je 13.06. što je subota, pa ću još vidjeti kad ću to obaviti. Nadam se da će ostali embrići lijepo napredovati, pa da odu na hlađenje.![]()
marta26, capka, dim, n&a - da li se vidimo onda sutra oko pola8 na VV!?[/quote]
ja ću po dogovoru biti na vv oko pola 8.
jel smijemo piti, jest?