Stranica 16 od 45 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2219

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebel, ja nisam mislila obeshrabriti nikoga na ovom forumu. Pisalo se i piše se da transferi drugi dan uspijevaju i da je ova naša borba prilično neizvjesna te da ima cura kojima se vrate predivne blastociste pa se ne uspiju zadržati, a nekima se zadrže dvostanični embriji.
    Ipak,po statistikama i onome što današnja medicina zna i misli,vidi se da ipak ima više trudnoća kod žena kojima je transferiran zametak u višem stupnju razvoja.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

andrejaaa slažem se
    Ja sam već imuna na stastistike jer evo mene primjera svaki put sa predivnim blastocistama i još ljepšim endometrijem pa 4x "u ništa".
    Moja želja je cure ohrabriti da idu dalje. Jednom sam bila na VV-u kad je jedna cura strašno plakala jer su njoj rekli da nije dobro kad ih vraćaju 2 dan (netko joj je rekao, ne osoblje na VV-u).
    Poslije sam čula da je imala pozitivnu betu.
    Neka bude što više takvih slučajeva

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dorica, hvala ti, vidim da je vamam uspjelo, pa me to tjesi. ma znas kako je kad to dozivis, ne moram ti nista ni reci, ali naravno da necemo odustati, ja sam jucer bila bolje volje neg mm, on je skroz potonuo, nadam se da ce se oporaviti, a u ponedjeljak kupujemo cink i selen, bioastin nam ocito nije pomogao.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da ste i Babel i ti Aandreja u pravo,sto se statistike tiče veći je broj trudnoća ako se vraćaju blastociste ali mislim da su nekim slučajem htjeli vratiti 2 ili 3 dan te iste embrije uspjeh bi im bio jednak.
    Vjeruj mi i ja sam bila ljuta i razočarana što mi vraćaju 2 dan a ne 5 ali stvarno mislim da se njima ne isplati riskirati ako imamo malo embrija to su mi na dva mjesta već doktori potvrdili, znači ako imaš 5 i više embrija onda će čekati da vide koji se najbolje razvijaju i onda upravo njih vratiti u maternicu, a ostale će zamrznuti za slučaj da ne uspije.
    Mene je isto zanimalo što bi bilo da su ih ostavili (ja sam imala samo 2) ali dr mi je rekao da se ipak embriji najbolje razvijaju u prirodnim uvjetima tko zna možda bi do 5 dana propali pa mi ne bi imali što vrattit.
    A št se tiće smrzavanje ovo je užas ako izglasaju taj zakon, opet će većina zbog tog ići van jer tko bi htio da ga napumpaju hormonima i da ima 20 jajnih stanica i onda da sve bace osim možda koja će vratiti to je vrlo moralno, ne vidim uopće kako to može biti bolje od smrzavanja?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mali Mimi
    X

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

drage moje, evo i ja prijavljujem betu 0. tužna sam i ogorčena što to nije ovaj put uspjelo, pokušavam naći neke razloge i odgovore ali njih nema !
    ne namjeravamo odustati...u nove pobjede zajedno.
    doktor je rekao da se odmorimo sada i da se vidimo u 9 mjesecu.
    capka i dim žao mi je zbog vaših rezultata
    marta26 drž'te se, žao mi je zbog smrzlića
    zuzu vidjela sam da si bila jako tužna kada si izašla, žao mi je, nekako sam se ipak nadala da ćeš izaći sa smješkom i dobrim vijestima

vidim da ste svi nekako razočarani u vv pa zato imam potrebu prijaviti 3 nove trudnice kod dr. L koje vjerovatno nisu na forumu. njima veliki pozdrav i puno sreće, neka se bete duplaju :D :D :D
    tako da rezultati ipak nisu tako loši...posebno mi je drago zbog njih jer su sve preko 35 :D

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja danas bila gore i ostala totalno zbunjena, dr. L. nije prozivao nek smo ulazili kako je tko dosao

uglavnom, veceras stoperica, u pon AIH.

Pozdrav svima, a najvise Bab, koju sam danas upoznala.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hi Molu,

pa šta se to događa gore, kako nisu prozivali, dakle oni koji su došli u 6.30 su prve došle na red. Pa kako se znalo kad je tko došao? Daj pls malo to opiši i SRETNO....

K. [/b]

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bok curkice...

evo i ja se vratih sa VV-a, bila je katastrofalna gužva...
    Ali prijavljujem danas štopericu u ponedjeljak punkciju.
    Škicnula na papir i tamo piše da na lijevom jajniku imam 2 folikula od 18 mm, a na desnom 2 od 15mm. Ne znam kaj bi mislila, jel to ok ili nije, nekak mi se čine premali.

I imam jedno pitanje za vas iskusne...endić mi je malo tanki(3,6) pa mi je dr.A dao estrofem i reko da pijem danas 3x1. Al je meni tek sad palo na pamet da ga nisam pitala jel to moram pit i sutra ili samo danas. E sad, gore se nitko ne javlja, pa ako bi mi netko mogao pp-at njegov broj da ga pitam( ak mislite da to nije glupo) ili mi možda neka od vas zna odgovorit na moje pitanje.

Zahvalna sam unaprijed i ljuta na sebe kaj se to nisam gore sjetila pitat.

Puno pusa za sve vas a jedna posebna za Molu. Baš mi je drago da smo se upoznale.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam stvarno, totalno sam se zbunila.

Uglavnom, dr A je prozivao, a dr. L ne. Ja sam dosla oko 7.30, i rekle su mi cure da ne proziva vec da se ulazi po redu. Pitala, ko je zadnji, nekak smo se izdogovarali. Tu i tamo bi prozvao nekog, ali kolko sam skuzila cure koje je prozivao su vec bile unutra.

Mada, moram priznat da nije bila bas neka guzva i da je sve islo relativno brzo. U 9 sam vec bila doma, ali stanujem blizu...

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sad sam vidla post.

i tebi Bab

vidimo se veceras na stoperici

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bab estrofem piješ do bete

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Pirice na odgovoru. I meni je bilo logično da moram pit više dana, ali me zbunilo to kaj je reko i baš onak naglasio 3x1 danas. A da onda i ostale dane pijem isto 3 na dan??? :/
    Sorry kaj gnjavim, ali strah me da nekaj ne zeznem zbog neznanja.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da, da ostale dane isto 3x1

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

srce si.
    Hvala puno

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, i ja potpisujem piricu, ja sam isto pila 3x1 svaki dan do bete, endometrij mi je u klomifenskim inseminacijama uvijek bio tanak... još sam doktora krivo bila na početku razumjela pa sam pila 1 na dan do sljedeće folikulometrije, srećom to je bilo dva dana samo.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebel, Mali Mimi

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hala puno cure na pomoći, sad sam mirnija

htjela sam vam samo reći( možda to vama i nije novost)...rekla mi je sestra danas gore da ako dođe do ET-a da ćemo vjerojatno morati same nabaviti katetere jer su uzeli previše žena u postupke pa nije sigurna da će ih imati dosta. Ima ih za kupiti dolje u ljekarni na VV i rekla je da košta oko 380 kuna. Tak da znate...a možda se situacija i promijeni pa od ovoga niš...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vezano za kupnju potrošnog materijala, to je inače uobičajeno pred kraj godine (kad sam bila u stimuliranom u 10 mj prošle godine svi koji su bili u prirodnjacima plaćali su i kateter i štopericu). Očito je ove godine već počela stiska s novcem pa se štedi već sada...

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bab, istina je ovo za katetere. Kad sam bila prošli tjedan gore isto su cure same kupovale.

Ženo... 4 komada....bravo!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ne znam, ako treba nekakva donacija, pa da se fakat skupimo i kupimo te katetere, ili da im kazemo da cemo same kupovati svaka za sebe, meni je doc A rekao da su im srezali postupke, strasno sam tuzna zbog toga, opce ne znam kako pomoci, sto uciniti da sve bude bolje, uvijek su ti vrazji novci problem

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Embriji se vraćaju onaj dan (nakon ovulacije) kad su zamrznuti.
    Dođeš ujutro do 8 i čekaš poziv i laba (ako nema gužve prozvat će te, a ako ima ideš u salu za ET jer nema vemena da ti pojasni).
    Bebel hvala na odgovoru,obzirom da nisam imala prilike upoznati niti razgovarati s biologicom prije prvog ET-a ne mogu si dozvoliti da mi ništa ne pojasni prije ET smrzlića a teško mi je čekati i 9mj pa me zanima da li bi mogla otići kod nje na razgovor prije(i da li bi to mogla biti subota?)molim vas ako netko zna

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

capka, ja bih svakako probala. Ja sam došla pred labos prije nego što je ona krupnija žena počela prozivati cure i rekla joj da bih htjela do biologice, da pitam da li je što smrznuto. Ona me najavila kod nje i ova me odmah primila, još prije nego su cure počele ulaziti kod nje i rekla mi je da su smrznuti preostali embriji. Čini mi se da sam došla drugi dan nakon što su smrznuti (a moji su smrznuti na 5. dan, jedino ne znam da li smrzava samo na taj dan ili i embrije s manje dana).

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da li bi to mogla biti subota?
    ja sam došla koliko se sjećam početkom tjedna, bio je to pon. ili utorak, tako da ti za subotu stvarno ne znam... ali probaj, ne mogu te samo tako otjerati. Ipak se radi o jako bitnoj stvari i čekanje negdje do jeseni svakog bi ubilo u pojam.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

SVIMA s VV-a......

mislim da nije ok da čim krene lavina loših beta i to sa svih strana (pa tako i VV-a) mi se odmah okrenemo sumnji prema doktorima, sestrama, biolozima s naše ustanove VV.

Čudan je ovo mjesec, moram priznati, ali kao što sam rekla - negativnih beta je bilo sa svih strana. Mislim da naši doktori gore kao i sestre ali i biolozi daju svoj apsolutni maksimum..... Šta znači imati 20-24 punkcija dnevno? To jedan Maribor nikada ne bi napravio, ne znam kako je s drugim bolnicama kod nas u HR... S druge strane nas gore ima nekad po 70 žena/cura (i još oko 30-40 muških) na dan........ Vjerujem da bi dodatni doktor i sestre imali što za raditi, ali je HZZO očito krenuo s restrikcijama a oni i dalje s osmjehom na licu rade i to 10-12h/day, 6 days/week i tako skoro cijelu godinu. A mi, pacijentice? Uglavnom samo gledamo kad će nas primiti u postupak, ljute smo na sestre dok uvode novi kompjuterski program pa se dugo čeka, ljute smo kad nas sestre ne prime ako nismo dogovorile termin za pregled, ljute smo zbog x drugih stvari. Polako, ajmo malo strpljenja i pozdravljam ovdje BEBEL koja očito ima dužeg iskustva na VV-u nego večina koja se ovdje jako buni i, Bebel koja potvrđuje da su i prije imali takve gužve, da je i prije bilo na VV-u mjeseci s odličnim rezultatima ali i s lošijim.

Velike su nam želje, neizdržive i grozno je imati negativan rezultat (govorim iz iskustva), ali stvarno mislim da je i strpljenje i tolerancija prema osoblju na VV-u prijeko potrebna.

Oprostite na iscrpnom mišljenju i sve vas pozdravljam i veselim se lipnju koji će završiti s veeeeeeelikim brojem novih trudnica sa svih strana pa tako i s VV-a :D :D :D

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

X

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo mene curke danas sam imala punkciju od 13 folikula dodili smo 9 js :D :D :D :D za koje ja doktor L rekao da su super i u ponedjeljak idemo vidjeti jel će biti transver i kako se malecki razvijaju.
    Dugo smo čekali inekcije dobili u 8 a punkcija je bila 11.45 nemrem reč da nije boljelo kad je čak su i tekle,al kad smo saznali koliko ih je sve se zaboravilo jedino što još imam bolove koji če nadam se do ponedjeljka splasnuti.
    Svima i puno sreće u postupcima svima od

---------------------------
    ja 83 endometrioza,pcos
    2007,op.endo.lpsc
    mm 82 sve ok
    1 IVF vv -čekamo transver :D :D :D

i nadamo se najboljem!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

htjedoh ispraviti krivi navod:

S druge strane nas gore ima nekad po 70 žena/cura (i još oko 30-40 muških) na dan........
    nas u jednom trenutku u istom prostoru na VV-u ima toliko, ne znam ni procijeniti koliko nas prodefilira tamo dnevno, jer su navedene brojke od 70 žena tekjedan moj trenutni scan, recimo u svibnju 2009 jedne subote ujutro.......

[/b]

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ana- .... ma super za j.s. i :D :D :D i da čim prije uletš u lipanjsku listu trudnica o kojoj sam pričala ranije......

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mali mimi
    imaš pp.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kaduna prvo potpis...ima dana kada je neopisiva gužva kao danas npr. ali svejedno je mž bila gotova za oko sat vremena što je čisto ok...
    svo osoblje je stvarno više nego ljubazno...
    a što se tiče broja pacijenata jednom su nedavno rekle da je taj dan bilo 160 pacijentica :shock:
    zato svaka čast osoblju...

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

andream puno hvala na odgovoru

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kadauna
    hvala ti što si razumjela moju poruku
    svima koji su u postupku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da im budu dobitni.

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    SVIMA s VV-a......
    mislim da nije ok da čim krene lavina loših beta i to sa svih strana (pa tako i VV-a) mi se odmah okrenemo sumnji prema doktorima, sestrama, biolozima s naše ustanove VV.
    Svom osoblju s vv predivni ljudi, divim im se u svakom pogledu, koliko rade, u kojim uvjetima i koliko su mizerno plaćeni za sve to...
    Moje iskustvo prvog ivf je da sam prošla cijeli postupak da mi nitko ništa nije rekao, a kamoli objasnio. Nije bilo razgovora s biologicom, da nismo pitali koliko nam vraćaju ne bi znali, zašto se išlo na et već 2 dan, a bilo je dovoljno js da se čeka 5, kako to da ništa nije ostalo za smrznuti...gužve su bile nesnosne, vjerojatno nisu imali više ni snage ni vremena...

Čudan je ovo mjesec, moram priznati, ali kao što sam rekla - negativnih beta je bilo sa svih strana. Mislim da naši doktori gore kao i sestre ali i biolozi daju svoj apsolutni maksimum.....
    Nažalost moje iskustvo je da pokušavaju dati puno više od maksimuma, više od svojih mogućnosti, jednostavno njih je malo, uvjeti su katastrofa, a nas je tako puno i sve su nas primili...

Šta znači imati 20-24 punkcija dnevno?
    Ako gledamo onako u prosjeku više - manje da svaka cura ima oko 8 js, to znači 160-190 js na dan :shock: od kojih svaku posebno treba pregledati i obraditi! Jadna biologica ima da izgubi oči više gledajući kroz onaj mikroskop i stvarno ne znam do kada ta žena ostaje na poslu!?
    Iste te js treba pospremiti u inkubatore, koji naravno nisu neograničenog kapaciteta i ako sada još pridodate broj js od samo 3 dana prije i 2 dana poslije (tako da bi svi embriji bili stari 3-5 dana)...dalje ne želim ni računati....da li imaju sve to uopće gdje smjestiti!? Sad još zamislite koliko se puta u danu svi ti inkubatori otvaraju i zatvaraju što je daleko od idealnih uvjeta za razvoj embrija...
    Kada smo došli na transfer biologica nas je zapisala po imenima i rekla...ma da sad opet ne otvaram svih 6 inkubatora...dakle 6 ih ima sigurno, a više ne znam :?
    Svi ste primijetili da je u ovim gužvama došlo do jednog preokreta, a to je da transferi idu prije punkcija!? Zašto kada su uvijek punkcije išle prve zbog štoperice!? Osobno sam mislila da na taj način pokušavaju smanjiti gužvu jer transferi se brže riješe...ne tvrdim ništa, da se razumijemo...ali možda nemaju mjesta u inkubatorima pa ih prvo prazne da bi imali gdje smjestiti ovo što će punktirati tog dana...Možda je to razlog zašto su u ovom naletu gužve vršili transfere već 2 dan...ne kažem da bi rezultati bili bolji da je bio 5-ti, to nitko ne može znati...i ti transferi uspiju, sve je to pre kompleksno i individualno. Naravno da će se svaka cura koja ne uspije pitati da li bi možda bilo bolje da se čekalo...

To jedan Maribor nikada ne bi napravio, ne znam kako je s drugim bolnicama kod nas u HR...S druge strane nas gore ima nekad po 70 žena/cura (i još oko 30-40 muških) na dan........
    To ne bi nitko ni trebao raditi. Čemu to!? S ovakvom kvantitetom kvaliteta neminovno opada... i sestre i doktori i biolozi, a i svi mi pucamo po šavovima...rezultati loši i evo nas opet smo svi na broju na jesen i još hrpa novih cura...i opet ista pjesma...

Vjerujem da bi dodatni doktor i sestre imali što za raditi, ali je HZZO očito krenuo s restrikcijama a oni i dalje s osmjehom na licu rade i to 10-12h/day, 6 days/week i tako skoro cijelu godinu. A mi, pacijentice? Uglavnom samo gledamo kad će nas primiti u postupak, ljute smo na sestre dok uvode novi kompjuterski program pa se dugo čeka, ljute smo kad nas sestre ne prime ako nismo dogovorile termin za pregled, ljute smo zbog x drugih stvari. Polako, ajmo malo strpljenja i pozdravljam ovdje BEBEL koja očito ima dužeg iskustva na VV-u nego večina koja se ovdje jako buni i, Bebel koja potvrđuje da su i prije imali takve gužve, da je i prije bilo na VV-u mjeseci s odličnim rezultatima ali i s lošijim.
    Sve ovo potpisujem i dodajem da, svatko je sebi uvijek na prvom mjestu, svi smo mi egoistični, nestrpljivi, svi bi sve sad i odmah.
    A ono divno osoblje na vv razumije i debelo se suosjeća s našom boli, patnjom i željom i dat će sve od sebe...i zato sestre često kažu...ma , nije to ništa u usporedbi s onim što vi prolazite....

Velike su nam želje, neizdržive i grozno je imati negativan rezultat (govorim iz iskustva), ali stvarno mislim da je i strpljenje i tolerancija prema osoblju na VV-u prijeko potrebna.
    Neophodna je jer inače nitko nije na dobitku, svi gubimo...oni se ubijaju od posla, a mi smo sa svakim neuspjehom sve nesretnije....

Oprostite na iscrpnom mišljenju i sve vas pozdravljam i veselim se lipnju koji će završiti s veeeeeeelikim brojem novih trudnica sa svih strana pa tako i s VV-a :D :D :D
    ...i ja isto...

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpisujem natalinu
    bila bi nerealna i presebična da sam očekivala uspijeh od prve-nisam,ali doc je sam dao do znanja da su mi zbog gužve od 13j.s vratili 2 drugi dan nakon punkcije,biologica nestiže sve to popratiti.Ja je nisam ni vidla ni čula,isto sam neinformirana što se događalo i koliko ih se uopće oplodilo.
    Uopće ne sumljam u njih i njhov rad ,iskreno žalim ih zbog uvjeta isto toliko koliko i sebe.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Natalina,
    samo ću napisati da je moja grupa prošle godine imala transfer prije punkcija
    i ostat ću pri ranijim navodima jer nema snage sve detaljno ponovno obrazlagati.
    Onog dana kad izgubim povjerenje u svoju odabranu kliniku, ja ću ići u drugu.
    Srećom, za sad imamo izbor.
    Sretno svima u postupcima.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje cure, potpuno se slažem s Babel, jer sam na VV 5 godina i iza sebe imam 17 IVF postupaka - nažalost još uvijek bez uspjeha. Gužve su gore od kada sam krenula, i točno je to da su se povećale najdrastičnije kod sestara. I prije je bilo po 15, 20 punkcija dnevno i mislim da ukoliko netko sumnja u bilo kakve nepravilnosti ili nepravednosti, neka se odluči za neku drugu kliniku.

Osoblju se nema što zamjeriti, a doktori nas sve primaju i ne odbijaju naše molbe za postupcima. Nemaju srca za takvo što i upravo su zbog toga najbolji i upravo su zbog toga tolike gužve. Mislim da mojih 17 postupaka dovoljno govori o povjerenju prema njima. Iako sam puno puta htjela odustati, oni su me vraćali. A ako i ne uspijem na kraju ovog svog trnovitog puta, barem ću znati da sam sve pokušala, i da su mi oni u tome pomogli.

Inače, nisam aktivna na ovom forumu u smislu pisanja, odnosno samo vas čitam, ali nakon ovih polemika, oprostite, morala sam reagirati.

Puno uspjeha svima!

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja smatram da nema ništa loše u tome da se klinika promjeni,pogotovo ako se negativni rezultati ponavljaju godinama.Promjena uvijek dobro dođe,pa i rezultati u mnogim slučajevima ne izostanu,bez obzira na uvjete,kvalitetu- kvantitetu klinike.Nekom uspije tu,nekom tamo,ja želim da vam uspije ma gdje god bili~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    acitam-svaka čast na vjernosti i hrabrosti na toliko odrađenih punkcija

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga Bony, potpuno se slažem s tobom kako nema ništa loše u tome da se nakon toliko godina klinka promijeni. Ali, moram priznati da mi je sada to sve teže i teže, nekako se čovjek u situaciju u kojoj se nalazim, navikne na sve i nekako postane rutina. Ustvari, i sam doktor je jednom rekao, kako mi dolasci na VV ne bi trebali nikako biti kao dolasci u "one obične, klasične bolnice". Na VV se osjećam "kao doma", sve mi je poznato i čini mi se puno lakše nego što bi bilo negdje drugdje. Međutim, to ne znači da neću ipak pokušati na drugom mjestu, ali za to još trebam sama sa sobom raščistiti. Jer, ipak je najvažnije da uspijemo, ma gdje to bilo. Samo sam htjela reći da ukoliko se netko ne osjeća dobro u nekoj klinici, neka ju promijeni.

A što se tiče broja mojih punkcija, to ne smatram ama baš nikakvim problemom, bez straha sam ih odrađivala, misleći samo na to kako je to samo jedna stepenica više u ostvarenju moga sna. Jer ta bol je zanemariva u odnosu na sve ostale boli (ne dobivanje stanice, ne oplođivanje stanice, negativne bete...). I ne razumijem cure koje paničare zbog punkcija, koje preuveličavaju cijelu stvar, koje se boje, a kako je jednom rekla sestra: "Niti jedna od nas nije pobjegla sa stola." Dakle, sve smo izdržale i izdržati ćemo i gore stvari, uz Božju pomoć.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

acitam potpuno se slažem sa ovim oko punkcije. Ja sam naime bila samo na jednoj punkciji za sad koja mi je bila prestrašno bolna i nakon toga još i luđačka HS tako da nismo ni došli do transfera, ali sve bi to prošla još 1000 puta samo da dođem do našeg . Jake smo mi žene, sve se da izdržati

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

acitam x
    divim se ženama kao ti
    Ja sam gore upoznala jednu mamu koja je uspjela iz 16 pokušaja i sad kad joj sinek ima 3 g. ide po drugog bebaća. Kaže, idemo opet na 16 i nasmješi se poput anđela.
    Tko sam ja da nešto kažem pored nezinog takvog stava. Kako mi je zapisano tako će biti. Imam najboljeg MPO doktora na svijetu i najbolju bilogicu u HR. Mislim da o ti ljudima dovoljno govore njihovi rezultati.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bebel slažem se da imamo najbolje dr i biologicu a i sestre na VV

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

amyx
    hvala

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Bebel slažem se da imamo najbolje dr i biologicu a i sestre na VV
    Definitivno. I upravo zbog toga nemam namjeru mijenjati kliniku, barem ne za neku drugu u RH. Poslije ova 2 postupka preko HZZO-a koja su mi još preostala možda iskušamo sreću u Mariboru. Ali za sada sam vjerna VV.

Svim suborkama .

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa
    Draga Bony, potpuno se slažem s tobom kako nema ništa loše u tome da se nakon toliko godina klinka promijeni. Ali, moram priznati da mi je sada to sve teže i teže, nekako se čovjek u situaciju u kojoj se nalazim, navikne na sve i nekako postane rutina. Ustvari, i sam doktor je jednom rekao, kako mi dolasci na VV ne bi trebali nikako biti kao dolasci u "one obične, klasične bolnice". Na VV se osjećam "kao doma", sve mi je poznato i čini mi se puno lakše nego što bi bilo negdje drugdje. Međutim, to ne znači da neću ipak pokušati na drugom mjestu, ali za to još trebam sama sa sobom raščistiti. Jer, ipak je najvažnije da uspijemo, ma gdje to bilo. Samo sam htjela reći da ukoliko se netko ne osjeća dobro u nekoj klinici, neka ju promijeni.

A što se tiče broja mojih punkcija, to ne smatram ama baš nikakvim problemom, bez straha sam ih odrađivala, misleći samo na to kako je to samo jedna stepenica više u ostvarenju moga sna. Jer ta bol je zanemariva u odnosu na sve ostale boli (ne dobivanje stanice, ne oplođivanje stanice, negativne bete...). I ne razumijem cure koje paničare zbog punkcija, koje preuveličavaju cijelu stvar, koje se boje, a kako je jednom rekla sestra: "Niti jedna od nas nije pobjegla sa stola." Dakle, sve smo izdržale i izdržati ćemo i gore stvari, uz Božju pomoć.

Veliki potpis i još veća

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj acitam prvotno napisa

Na žalost, s ovim podebljanim dijelom ne mogu se složiti. Koliko god znamo svoj cilj i nije nam problem izdržati sve da dodjemo do njega, fizička bol je fizička bol. I kada mi neko veli da preuveličavam, ja mu samo kažem neka zahvali samo dragom Bogu što mu je dao takav organizam da lakše podnosi neke stvari od drugih. Ali to ne znači da može omalovažavati tudju bol i patnju, a pogotovo kad se sve nakupi, i fizička i psihička bol.
    I kako veliš da je sestra rekla da nijedna nije još pobjegla sa stola, ne, nije pobjegla, ali neke od nas ostanu puno duže nego što je potrebno, jer nisu u stanju ustati i otići zbog nesvjestice od bolova.

Znam da ti nisi mislila ništa loše time, ali često slušam takve komentare i to od ljudi koji su mi jako bliski i pogotovo zbog toga mi je teško pojmiti da neko ne može razumjeti da nismo svi isti.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je puno cura pričalo o punkciji i neke su rekle da boli neke ne, ali od kad sam ja bila rekla sam da ću svima govoriti ako pitaju da ne znam jer je sve to individualno. Neki dan je meni kuma rekla da zna kako je to da su joj pričali, pa sam se skoro posvađala s njom. Ne, draga moja, vjeruj mi da ne znaš dok ne probaš. Meni je punkcija bila nesnosno bolna jer sam eto imala jako puno folikula(hvala dr što nije sve punktirao) i ležala sam u sali barem 15 min i sva sreća što sam bila zadnja pa sam mogla ležati jer nnisam bila u stanju ustati. Nakon toga još sam ležala u predsali oko 45 min a kad sam izašla u čekaonu, ne znam kako sam izašla, jer sam se vani skoro onesvijestila. A imam jako visok prag boli. No eto preživjela sam i idemo dalje do cilja

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nešto ste spominjale u čet i petak da na VV nisu zamrzavali, jel to istina?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nadam se Ksena da će ti netko odgovoriti, ali meni ovo sve skupa je počelo ličiti na whitch hunt

Želim Vam svima ugodan dan, curama na VV-u sve naj (BAB, mislimo na tebe...... ali i sve ostale žene na VV-u danas...), a posebno za

BABEL.......... sigurna sam da je to to...... Samo nam javi što danas test govori ili što će reći beta sutra, uglavom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure, jeste čule šta da će sad u 6. mjesecu krenit doktorima neki seminari pa da će morati odgađati postupke?

čula sam takve neke priče :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •