ja već dva sata pokušavam dobiti dr A. i nikako, kad je najbolje vrijeme da ga zovem i smetam mu što manje?
ja već dva sata pokušavam dobiti dr A. i nikako, kad je najbolje vrijeme da ga zovem i smetam mu što manje?
Ja sam ga zvala u pol 4 zadnji put i odmah se javio.
Ja sam ga zvala uvijek iza 14 h i odmah bi se javio. Kad sam bila u ordinaciji par puta, zvonio je mob, on bi samo pogledao i nije se nikad javljao. Očito se javlja kad je u sobi sam i kad su pacijenti odrađeni.
bok svima.
Ja došla s punkcije...dobili smo 3 JS i sad se iskreno nadam da će bar 1 bit raspoložena za druženje sa kojim plivačem.
Danas je gore bila takva gužva :shock: da se ja divim sestrama i doktorima kak oni to sve uspjevaju sa smješkom odradit.
Kadauna hvala na lijepim riječima i dobrim željama...
Molu, nisam te na kraju stigla pozdravit prije nego sam otišla...nisam te mogla naći u onoj gomili. Nadam se da ćeš sutra sve brzo obavit.
svima
Draga Tinaka, znala sam da će netko tako reagirati.
I mene boli, ali ne kao spoznaja da možda ipak neću uspjeti u svojoj želji. I da se sva moja hrabrost, snaga, volja i vjera ipak neće na kraju isplatiti. Ali, polako se učim nositi s time...
A tebi i svim curama![]()
drage forumašice molim vas pomoć! danas mi je drugi dan poslije transfera (vraćena 4 embrija 3 dam) iimam neugodnu bol u predjelu maternice i jajnikabaš onako kao da bih trebala dobiti vješticu jeli to hiperstim. ili??? molim vas ako je neka imala slične probleme nek mi javi
Bebel i Kaduana i sve ostale cure koje lijepo pišete o VV i širite optimizam ovim forumom.![]()
![]()
uopće mi nije bila namjera širiti neki optimizam, stvarno samo pišem što mislim, a moram priznati da se suzdržavam....... da sam već htjela odgovoriti i nastaviti na komentare ali mi se ne da. Bojim se da bi se još šira polemika razvila a to stvarno ne želim.
Svakako, ako netko više nije zadovoljan s klinikom ili ako više nema povjerenja, treba mijenjati........... kliniku i doktore i biologe i sestre.....
Samo mi je drago da se danas javila Bab s 3 j.s. iz prirodnog postupka ali i Maya3 s vraćena 4 embrija i to obe s VV-a. Ako ništa, one su dokaz da se ne igra netko tamo u nekom sobičku s našim j.s. .......... (OPROSTITE NA ŠALI).
Cure, stvarno je krenuo možda upravo ovaj mjesec (BEbel se javila s pozitivnim testom s FET-a i to upravo s VV-a :D :D :D )........ i to na način da nadoknadi svibanj 2009.
By the way, nama su na početku rekli da smo mi školski primjer IVF-a koji bi trebali postati roditelji već iz 1. pokušaja (zbog dijagnoze ali i zbog ranijih prirodnih trudnoća.....) a evo, još se borimo i nosimo....... Voljela bih ja da smo iz 1. pokušaja uspjeli, pa bar iz 2., ali čini se da ćemo morati i u 4. i možda 5.....
Kadauna bit će![]()
o VV-u samo najbolje, onaj ko nije zadovoljan uvijek može ići na drugu kliniku![]()
sutra idem gore, oko 10 h. sad sam se čula s dr A, stignem ovaj mjesec u stimulirani, al nemam uputnicu. dr gin mi radi popodne. zbog gužvi bi mi mogli raditi probleme, jel? a i nisam naručena, sad sam se čula sa doktorom. :?
odlučili ipak sad odraditi jedan stimulirani, tko zna šta će bit donesu li zakon :?
ksena, mislim da ti neće raditi problem s uputnicom. Ja sam prošli tj došla na UZV bez ičega, sestra je malo gunđala kao trebala sam donijeti uputnicu jer sad trebaju sve upisivati od prve u komp, ali je odmah nastavila da donesem idući put. U svakom slučaju objasni situaciju i reci da ćeš donijeti odmah sljedeći put, iskreno sumnjam da će te zbog toga odbiti.
Sretno!
evo da se javim i da kažem danas sam imala punkciju bol je bila jaka ali sam izdržala sve samo da se dođe do, dobila sam 9 j.s. poslije sam bila kod dr.i rekao je da ako bude sve ok. da će mi vratiti samo jednu ,a ostalo će zamrznuti.u srijedu sam gore pa ćemo vidjeti dali će biti transfer.Svima sretno koje su cure u postupcima i koje će biti i od
vam želim da dobijete jednom svoje
![]()
.
Ja se nadam da neće jer bih i ja trebala u 6 na prirodnjaknataša prvotno napisa
Mali Mimi na našu žalost odlasci na studijska putovanja, seminare i konferencije su dio liječničkih obveza i prava
ono što je dobro kod toga je činjenica da uvijek donesu nešto novo što poboljša uspjeh njihova rada
svi koji sumnjaju u posadu s VV-a mogu sreću potražiti negdje drugdje (VV-ovcima posla nikada nije premalo), a najveća glupost koju sam pročitala je da se stanice zamrzavaju bez potpisa... nikada... uvijek sam zajedno s doktorom potpisala listu punktiranih, oplođenih, vraćenih i zamrznutih embrija
kada bih dolazila radi dogovora za Fet nije potrebno više od 2-3 minute da dobijem sve informacije o smrznutim embrijima
a što se tiče ulaska u postupak jedino mi je dobra volja bila potrebna, ponekad čak nakon neuspjeha doktor je mene nagovarao da idemo dalje, a ja molila za pauzu
Čini mi se da dr. Lučinger ima nešto fixirano za lipanj, ne znam točno koje datumeMali Mimi prvotno napisa
Meni je dr. A rekao prošli tjedan da idu u 6. mjesecu na službeni put, ali nije rekao točan datum.
Potpisujem Sretnu u potpunosti![]()
dudadudaduda svaka čast za 9 JS i nek ta 1 koju će ti vratiti bude dobitna.
ups... mene nitko ništa nije pitao kod smrzavanja, rečeno mi je usmeno da će se možda smrznuti a za par dana je i smrznuto. I to je bilo to. Nikad ništa napismeno nisam dobila niti potpisala. Vjerojatno i opet zbog gužvi preskočili smo sve to, ali mislim da se već i pisalo da nije razrađena točna procedura zamrzavanja embrija, odnosno ne pridržava se strogo procedure ako je i propisana.
e da, nisam ništa potpisivala niti kod ciklusa kad su mi nakon pukcije vraćena u stimuliranom 2 embrija, prije FET-a.
a ja baš moram gore 9.06.Meni je dr. A rekao prošli tjedan da idu u 6. mjesecu na službeni put, ali nije rekao točan datum.
a što se tiće smrzavanja odnosno potpisivanja , pošto mi je ovi 4 stimulacija prva dva puta sam potpisivala a poslije nisam :? a sad u ovom zadnjem nisam niti imala ništa za smrzavanje
a možda su zaš to sve preskočili zbog prevelikih gužvi...
ajme cure, kaj je vama...mogu vam samo reći da ako mislite da neko gore ne radi svoj posao kako treba, odnosno kako bi vi željele pa ima još klinika za neplodnost u Hrvatskoj....
ja od prvog dana kad sam došla gore do dana današnjeg imam puno povjerenje u njih gore i znam da nikad ništa nije rađeno ofrlje i bez razmatranja....
svom doktoru mogu reći jedno veliko HVALA na svemu...a dokaz mog zadovoljstva je i taj kaj sam i dalje gore....(kao trudnica) i spremna na čekanje u gužvi minimalno 3 sata, jer mu vjerujem....
andream...u tvom kartonu kod njih je lista sa smrznutim embrijima to možeš uvjek provjeriti kod svog doktora....
a što se gužvi tiče ovo nije ništa...zamislite kako je bilo kad je doktor L radio sam na cjelom odjelu jedno cca 8-10 mjeseci
i da još nešto....
onaj ko nije svjestan da je ovo dugotrajna borba koja može nositi puno puno razočarenja i tuge treba dobro razmisliti o tome jeli dovoljno psihički spreman na sve.....a ne ako jednom neuspije odma su krivi doktori, sestre biologice i svi ostali....
rijetki su slučajevi trudnoće iz prvog puta, većinom je to borba koja traje i godinama....
ja vam svima od srca želim da svoje pozitivne bete doživite što prije i uživate u svojim bebačima....
pusa svima i samo hrabro.....
ja sam se čula sa dr A. i dogovorili smo da krećem na FET 10.06. koji bi trebao biti gotov do 20.06. znači, tamo suMali Mimi prvotno napisa
![]()
samo da vas obavijestim....
Bila danas na VV-u i uopće nije bilo gužve danas, koji odmorza razliku od inače.
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što god trebaju a za BEBEL i pravilno duplanje bete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i ja bila gore danas isto bila expresno gotova. :D :D :D ja sam u stimuliranom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Super :Dksena28 prvotno napisa
Nisam niti ja potpisivala a nekad nisam odmah isti dan niti saznala sve već nakon 2 tjedna. Nije me to nikad smetalo jer da imam ikakvih sumnji da nešto gore muljaju pobjegla bih glavom bez obzira. Ovako su me trpili punih 10 godina![]()
akata, ma sve 5, oni su za mene i dalje nabolja klinika, nemam nikakve sumnje, samo sam napisala da nisam ništa potpisala.ndream...u tvom kartonu kod njih je lista sa smrznutim embrijima to možeš uvjek provjeriti kod svog doktora....
Ima li koga u četvrtak na VV?
Ja sam se sad naručila i računala da ću ići oko 11 ali sestra mi je rekla da dođem što ranije jer dr A negdje mora ići. sve me strah koliko ću čekati :/
A dobro. Navikla sam. Idem vidjeti kad ćemo na FET. Sada ili na jesen...nekako mi se sve čini tek na jesen ali sve ću znati u četvrtak, bar se nadam
amyx, ja ću ići sutra ili čet, to još sad ne znam (ovisi da li ću sutra dobiti nalaz triple-a). Hvala za info za čet, ja taman mislila ako idem doći oko podneva...
Ja sam u četvrtak rano gore! Nikako da dođe moj red za punkciju, odgađa me od subote.
Ja sam u četvrtak rano gore! Nikako da dođe moj red za punkciju, odgađa me od subote.
Evo i mene poslje skoro tjedan dana, komp definitivno riknuo, sad se dokopala na poslu.
Amyx, Jelenkić, Ksena28 i ja u četvrtak gore oko 8, može.
To mi je 7. dan stimulacije, jel ima koja s tim danom ili blizu da skupa dočekamo punkciju.
jelenkić,ksena28,andream,tinky tonky ... znak raspoznavanja :?
Obavijest za sve one koje imaju smrzliće na VV!
Pitala sam danas što će biti s njima u slučaju stupanja na snagu ovog novog zakona pa me dr. L. smirio. Ako sam ga dobro shvatila, VV ih nema namjeru baciti, a i zakoni vrijede od dana objave u Narodnim novinama - ne mogu vrijediti unatrag.
S te strane možemo biti mirne, iako se ja toplo nadam da zakon u takvom obliku nikad neće biti izglasan.
ksena28, super za stimulirani :D i neka bude uspješan!
moramo neki znak smisliti, ja sad stvarno ne znam šta ću obući jer je vrijeme čudnovato, ali za prvu ruku: plavkasta kuštrava kosa, naočale i debeljuca koja zurla okolo i traži vas! e da, starke, bijele starke su moj zaštitni znak 8)samo da ih se sjetim obut taj dan
Ja ću naravno imati svoju crvenu Lacoste torbicu. To mislim već svi znaju da se ne odvajam od nj jer mi je jako draga, tamnija kosa do ispod uha raaaaavna, traperice i ne znam dalje. A valjda ćemo se skužiti
amyx ova tvoja crvena lacoste torbica je jako dobar znak prepoznavanja odmah sam te skužila![]()
Jelinkić izgleda da folikuli malo sporije rastu.. samo strpljivo ..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da ih bude dosta i da naprave pravi tulum ..![]()
Pandora Aura Monroe, nadam se da će tvoja informacija smiriti strahove.
![]()
i kod mene kao znak prepoznavanja crvena torba, skoro pa putna, dolazim od doma, gore sam oko 8
ja neću doći tako rano ako i dođem u čet, dolazim iza 10 sati.
ja u biti zaboravila sestre pitat kad trebam doći. idem kod dr vjerojatno na folikometriju, a i na pikanje! ne reče mi ni koliko gonala da donesem... :? a vjerojatno trebam doći ranije, oko pol 8, jel?
ksena, da, dolaziš ranije kad su pikice i folikulometrije. Dr će te vjerojatno odmah tada i prozvati jer ima listu svih cura koje su taj dan na folikulometriji. A poneseš do 5 gonala, sumnjam da će ti ih davati više (po danu obično bude 3-4 pikice).
Ja ću biti u crnim balerinkama, mrežastim čarapama i crnim hlačama ispod koljena, torba tamno siva s oliver, plava kosa skoro pa do ramena i naočale s crvenim okvirom, crveni kratki nokti.
ksena, dođi ti i prije pola osam, u zadnje vrijeme dr zove već u 7:15.
ja ću sutra vjerovatno napokon biti za štopericu pa ću se duže muvati po katu jer ću na vađenje krvi i naručiti dragog za njegov doprinos...
i prosila bi da se obrišu suvišni postovi od jučer, nešto mi je štekala stranica pa je tri puta postano.
Cure drage, javljam da nismo uspjeli doći do ET-a![]()
![]()
![]()
Nijedna (od 3) stanica se nije oplodila![]()
![]()
![]()
Idem se zabit negdje i crknut od jada.
Vama svima želim puno uspjeha u borbi.
![]()
meni danas bio zadnji posjet VV-u na duuuuže vrijeme, barem tamo do pred kraj 2010....smrc....a tako mi bilo ljepo gore sa svima njima....al sad je vrijeme krenuti dalje....pusa svim curama i puuuno puuuno sreće i uspjeha....i nemojte nikada sumnjati u naše doktore.....
Bab draga![]()
![]()
zajedno s tobom. Jooj, fakat mi je zao, jako sam sad tuzna. Nemoj se molim te obeshrabriti. Na samom si pocetku, mlada si, think positive, ma kolko ti se sad to cini tesko izvedivo.
saljem ti velkui puno
![]()
drz se draga, odtuguj, pa glavu gore i u nove pobjede
Hvala draga Molu, znam i ja da nije kraj svijeta i bit ću ja dobro; sad mi samo treba koji dan da mi to sve sjedne na svoje mjesto i bit ću ja opet ona stara.
A na jesen ćemo bit puni elana, dogovorili smo MM i ja da ćemo stalno "pričati" s njegovim plivačima i lijepo ih zamoliti da se malo mrdnu...možda nas i poslušaju![]()
Nema predaje, samo mali predah koji mi sam iskreno i paše.
Nadam se da će mala Lulu uskoro dobit brata ili sekicu i da ćete biti najsretnija obitelj na svijetu.
svima velika![]()