Da na godisnjem su od 17.07 do 07.09. ali sad krajem ovog mjeseca idu na kongres pa ih nece biti nekoliko dana i to bas tada kada sam ja trebala imati punkciju i transfer.
Da na godisnjem su od 17.07 do 07.09. ali sad krajem ovog mjeseca idu na kongres pa ih nece biti nekoliko dana i to bas tada kada sam ja trebala imati punkciju i transfer.
bubble_71 ne znam da li si razmišljala o polustimulaciji npr. klomifenom to je vrlo povljna varijanta jer klomifen dobiješ na recept, postupak ti je besplatan, nema sprejanja, znači samo 3 inekcije nakon transfera, a kateter ovisno o tome koliko su potrošili sredstava
RuzicaSB baš mi je žao da ti je ciklus pao tako, ali vjeruj jesen će stići, a ti se nećeš stići niti okrenuti![]()
Evo i ja da prijavim jednu veliku 0 od bete ,i jako sam.ali do jeseni ću se oporaviti pa u nove pohode po svog
. svim curama koje su uspjele od
vam želim puno sreće.
I ja tako mislim, do tada nastavljam s trcanjem i nabijanjem kondicije da mogu dadiljati.sretna35 prvotno napisa
![]()
Da i mene je odbio zbog tog kongresa nažalost,, sad idem na laparoskopiju i onda startam i ja ujesen, pa se možda opet potrefimo goreRuzicaSB prvotno napisa
![]()
Cure koje sad ne stignete u postupak, napunite baterije preko ljeta, dobro se odmorite i ne mislite na postupke. I meni je prošle godine nedostajalo par dana, odbio me dr isto u lipnju, ali smo zato MM i ja putovali cijelo ljeto i punili baterije. Ne moram niti reći da mi sada sva ta putovanja nedostaju, ali sve za naše![]()
dudadudaduda žao mi je, ali uskoro će jesen i idemo dalje[/b]
To bi me bas obradovalo, cut cemo se jos do tada.Mali Mimi prvotno napisa
![]()
Molim iskusne sa VV za nekakvo tumačenje: imala sam punkciju 4 folikula u stimuliranom postupku u ponedjeljak, i dolazila od srijede svako jutro na report kod biologice, i svaki dan me slali kući sa tri riječi: sutra opet dođite; ni A ni B o tome koliko ih se oplodilo niti kakvi su.
Danas mi napravili transfer, također bez da mi je išta rečeno, a iza njega moj dragi dr mi u tri riječi rekao da su se dva oplodila i da su mi ta dva vratili i da su kao super (ali to više u smislu 'naravno da su super, kad su vaši') i da on ne zna zapravo kakvi su i da to uopće nije važno jer se te stvari i onako ne mogu predvidjeti. Mene je to totalno zblesiralo, iako nisam nova u svemu ovome. Nekako sam očekivala da mi se ipak kaže nešto više od dvije riječi u šali. Zar nije čudno da su za dvije oplođene jajne stanice čekali peti dan za transfer? U biti je danas šesti dan (subota), pet punih je prošlo; nisam baš sigurna kako se ti dani broje.
Zvala sam Lanu, ona se javila usred ICSI-ja i rekla mi da ne može razgovarati, a poslije je više nije bilo. Malo sam vas udavila, ali stvarno sam u čudu i u biti prestrašena.
Draga Cupko1 ako su cekali 5-6 dana znaci da su ti vratili blastice sto je svakako dobro.Nemas razloga za brigu.U biti i jeste tako kako ti je doktor rekao tu se zaista nista ne moze predvidjeti i nema pravila, a sto se Lane tice zena stvarno gore ima pune ruke posla i uopce me ne cudi sto nema vremena za razgovor.Koliko sam skuzila razgovore s pacijentima obavlja samo u izvanrednim situacijama a kad je sve ok ne govori nista(to je moj osobni dojam).Sad uzivaj i odmaraj jer ti si trudnica dok ti se ne dokaze suprotno.![]()
![]()
![]()
![]()
Čupko, kao prvo rekla bih da je odlično što ti je transfer bio danas kad je 5. dan od punkcije (prvi dan se ne računa). To znači da su se embriji lijepo razvijali (da nisu, zasigurno bi ti ih vratili i ranije). Također, nije neuobičajeno da s biologicom nisi imala razgovor, to je u zadnje vrijeme praksa pogotovo kad je gužva pa ne stigne uopće primiti ljude na razgovor. To prozivanje i kad ti kažu da dođeš drugi dan isto je praksa, tako uvijek govore curama a onda si mi to tumačimo da je sve u najboljem redu.
Ne zabrinjavaj se, vjeruj kako ti je dr rekao i čekaj u najboljoj vjeri ova dva tjedna do bete za koju ti unaprijed vibram da je pozitivna ~~~~
Čupko1 želim ti svu sreću.
samo ću se nadovezat na ovu temu i reći da sve što je vraćeno 5 dan ne mora značit da je super dobro i da je došlo do blasta.
ja sam u 3 mj imala transfer 5 dan i bila sam kod biologice na razgovoru prije transfera i rekla mi je da nisu baš nešto.
imala sam 10 embrija od kojih su mi 3 vraćena 5 dan a ostalih 7 je trebalo bit zamrznuto 6 dan al nisu bili zamrznuti zbog toga što nisu preživjeli do tog 6 dana.
Samo hoću reć da to što je vraćeno 5 dan nije uvjek sjajno i bajno
Čupko1 znam da te ovakav razvoj situacije može uznemiriti i zabrinuti, međutim, vjeruj mi ja sam na VV od kraja 2004. godine i sve do nedavno se uopće nije odlazilo na razgovor k biologu već u samo na vratima svaki dan oko 9 sati nalijepili papirić s popisom pacijentica za transfer
onda su uveli redovne kratke informativne razgovore s biologom, a rekacije su bile od oduševljenja do negodovanja, neki su bili zadovoljni, a neki i više nego nesretni nakon razgovora
ono što ti biolog kaže je zapravo situacija embrija u trenutku prije transfera u snmislu neke statistike i vjerojatnosti za trudnoću što nema baš prevelike veze s time što će se na koncu dogoditi: jer je praksa pokazala da ponekad i vrlo slabo ocijenjeni embriji postanu prave zdrave bebe, dok sjajne blastociste (koje imaju statistički najviše izgleda za uspjeh) podbace i ne dođe do trudnoće što ti je doktor vjerojatno želio poručiti
ovo što u zadnje vrijeme opet nema razgovora s biologicom znači da je najvjerojatnije u prevelikoj gužvi pa preskače ono što nije nužno
Čupko1nadam se da odmaraš i da te tm mazi...
da, upravo je ta situacija i mene danas malo zblesirala, jer su cure išle na razgovore sa Lanom i to po pol sata, a na kraju za neke od nas nije bilo vremena. mada nam je dr rekao da je kao sve ok kad je transfer 5. dan, bilo bi lijepo da smo barem znale kakva je situacija prije, koliko nam vraćaju, koliko ih se uopće oplodilo... ovako sam uoči transfera bila pod stresom zbog nervoze, tlak mi je narastao, što smo mogli izbjeći... no dobro, sad bar znamo da su dvije![]()
s nama i da smo barem dva tjedna trudne!!!
Cure, hvala vam puno svima!
Nekako sam se u međuvremenu malo smirila, makar mi je i dalje čudno što su sa samo dvije oplođene stanice riskirali 5. dan, a i ovo što Nela kaže također stoji. Voljela bih da ipak nešto više znam.
Znam da su te stvari POTPUNO nepredvidive, svjesna sam toga, međutim postoje te neke gradacije, od 'moguće' do vjerojatno', a meni se lakše postaviti kad imam barem nešto.
Pozdrav svima i hvala još jednom!![]()
Čupko, ja to često pišem, statistika koju bi ti biologica rekla isto je jaaaako uvjetna - meni je rekla u neuspjelom stimuliranom da daje 50% uspješnosti i da su dva vraćena embrija prosječno dobra, onako ni odlična ni loša.
Kod prijenosa smrznutih embrija dala mi 30% i još je rekla da nisu pogođeni vremenski uvjeti vraćanja jer da bi se trebala po noći vraćati u labos da ih odmrzne, da se nisu odmrznuli ravnomjerno itd, dakle nije baš bilo sjajno i puno je bilo manje obećavajuće. Ali evo u tom postupku jedan embrijić se primio i čini mi se da je nakon 19 tjedana danas počeo lupkati mamu u trbuhu![]()
bok curice, vratila sam se sa mora tamo je počela kiša i bura....
uspjela sam se naručit za 26.6. kod Alebića tako mi je sestra dodjelila...
rekla da dođem oko 10 h. sa svim nalazima..
MM ima kod androloga 08.07. pa me zanima šta će bit i kada...
svima puse
Čupko ja sam ti živi primjer da ono što kažu nema veze s vezom, meni se oplodila samo 1js, et je bio 4. dan, a komentar biologice ti šaljem na pp
evo i ja cu ti reci da se ne zamaras. prvo su mi vratili 3 embrija i dali mi 50-60 posto sanse, jer su bili odlicni, pa nista. Sa klomifenom dobila 2 stanice, 1 je bila dobra i vratili mi ju 2. dan, dali mi 10 posto sanse....moja curica ce ovih dana napuniti 8 mjeseci.....ne razmisljaj uopce o tome.. 8)
htjela bih se nadovezati na ovu temumislim da "naša" biologica NIJE vidovnjakinja pa da će nam iz staklene kugle reći koja će od nas ostati trudna, mislim da to sve ovisi o nama !ok, ima tu i njen veliki doprinos iako se slažem s vama da smo pod velikim stresom u iščekivanju transfera pa bi nam trebali objasniti kvalitetu embrija i malo nas umiriti
sorry na malo dužem postu![]()
jao, pa ajd i nama reci koji je bio komentar, ili bar na p.p.jer i meni se slično dogodilopirica prvotno napisa
![]()
ja se sve bojim da one koje ne pozove na razgovor jje zato što nema nešto utješno za reći pa bolje šuti i kao nema vremena :/maya3 prvotno napisa
naša biologica nije baš neki osjećajan tip tako da sumnjam da ne zove na razgovor zato. Teško da bi te tješila. Štoviše mislim da je vrlo direktna. Vidjet ćeš kad ti pirica pp pošalje. Kad sam to čula ostala sam :shock: :shock: :shock:
ajd dobro, svakako si me utješila, ako je tako, nadam se da će mi pirica poslati p.p.amyx prvotno napisa
![]()
da baš i nije suosjećajan tip :shock: štoviše čak je i pretjerano direktna (viđala sam žene koje plačući izlaze od nje)
pa bolje da je direktna i kaže stvari onak kak je nek da nešt mulja
i govori nam ono što bi mi htjele čuti.
A to što nema baš neki topao pristup a šta ćeš svi smo nekakvi.
čula sam da je znala biti neugodna ali ja nisam to još doživjela
možda zato što sam prvi put bila kad je bio i dr.L prisutan jer se dosta pričalo da ne neugodna a drugi put sam bila sa suprugom pa mislim da nije niti smijela biti neugodna :/
bila je direktna što se tiče šanse i još smo imali i pitanja za nju i sve je odgovorila kao što smo i očekivali od nje samo je govorila da nema puno vremena pa je to jako brzo izdiktirala
ali i mene zanima komentar :?
sad sam i ja znatiželjna. pirice ako ti je bed kužim te, al da me zanima - zanima me...
meni sad nešto nije jasno: po kojim kriterijima se onda određuje tko ide s njom na razgovor s biologom, a tko ne? jer, cura koja je bila sa mnom na punkciji je bila kod Lane 2 puta, ja nijednom, a ni Čupko...
i ne treba meni ona ili bilo tko drugi gatat iz kave ili bacat grah i reći ostat će trudna sad ili tad, ali bi stvarno bilo lijepo da sam znala koliko mi ih vraćaju i barem koliko ih se ukupno oplodilo prije transfera. i kužim da imaju puno posla, a nas je isto puno, ali ne idem vadit staru plombu već na ivf transfer i tek poslije čujem 2 smo vratili, a od 12 će VJEROJATNO nešto biti zamrznuto! kad ću to uopće saznati? mislim hvalimo ih svi na sva zvona, ali da su sveci e pa nisu!
Slazem se sa Ksenom iako ja nisam imala tih problema oko zamrzavanja jer sam imala 2 jajne stanice koje su mi vratili 2. dan ali sam imala neka pitanja koja su ostala bez odgovora, mislim da bez obzira na to jesu li oni imali puno posla ili ne netko od njih bi nam ipak te odgovore trebao dati!ksena28 prvotno napisa
Možda ovo ne bih trebala spominjati ali znam curu koja je došla na VV preko našeg slavnog ministra Milinovića i odmah je imala posebni tretman, s njom i suprugom je biologica 2 sata razgovarala i sve im fino pojasnila pa ocito se ipak nađe vremena za neke :/
Mali Mimi prvotno napisa
Klasika u našoj državi. Pa kako to da ih je ministar poslao na VV a ne u crkvu ???
Klasika u našoj državi. Pa kako to da ih je ministar poslao na VV a ne u crkvu ???[/quote]
Ne znam, dobro pitanje
Nitko ni ne traži da mu se nešto predviđa,ali svaka od nas želi znati što se s našim stanicama,embrijia događa i normalno je da nam se barem u par riječi objasni i kaže kako realno stoje stvari,jer nisam tamo došla po kruh i mlijeko pa stojim u redu i čekam oću li kupit ili neću....Hallo,radi se o našoj životnoj sreći,i malo korektnog ponašanja joj nebi škodilo,ako joj se ne radi neka ide....najlakše se izvlačit na gužvumaya3 prvotno napisa
.
i sestre i dr.su non stop u gužvi,pa nađu vremena za osmijeh...A u drugim klinikama da ne pričam,bez obzira bila ona privatna ili ne...Iz ovog se može zaključit da sam imala jako neugodna iskustva s njom,zato sam i otišla iz V.V.Svi imamo žute minute na poslu,i ja sam zdrastveni djelatnik i non stop sam u turbo gužvi,pa nikad nisam svoje frustracije istresala na pacijentima
![]()
I meni je rekla jako neugodne stvari prije FET-a, jako me napala ali stvar se ticala logistike unutar klinike, kad nisam znala kome da se obratim da saznam koliko će embrija na kraju smrznuti, a spomenula sam joj da li da pitam sestre.
Nisam joj zamjerila, njezinu reakciju shvatila sam kao njenu svojevrsnu luckastost koja možda i priliči vrsnim znanstvenicima, bitnije mi je bilo da je stvar dobro odrađena i da će njena ekipa dati sve od sebe da odrade posao najbolje što mogu. A opet s druge strane, znam da bi netko u toj istoj situaciji ostao :? :? :? i da bi joj strašno zamjerio nakon svega, jer je reakcija bila - netko bi protumačio - u stilu - kako vam samo pada na pamet tako me nešto pitati za druge kad sam ovdje glavna ja, kako do sada niste upoznali princip rada ove klinike? Ovo zadnje me čak štoviše i pitala![]()
andream pa kad si onda saznala koliko ih je zamrznuto?
amyx obožavam te![]()
Došla sam osobno kod nje za par dana... kad je već rekla da to jedino nju mogu pitatandream pa kad si onda saznala koliko ih je zamrznuto?
ovo se zove duhamyx prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
drage cure obzirom da znam što je to biologica rekla Pirici baš sam se od srca jutros nasmijala![]()
(samo ne znam da li si je pririca priuštila gušt da je posjeti s velikom trbušinom i jednom čokoladom i kaže samo jednu rečenicu : vidite da može"?!; ja bih to svakako uradila 8) )
obzirom da sam i ja više puta bila iznenađena, a jednom prilikom i vrlo povrijeđena njezinim riječima doslovno na rubu žestokog plača od čega sam se jedva suzdržala i odradila transfer pričala sam o tome sa sestrama koje su mi rekle da je ona što se komunikacije tiče malo osebujna i da nije tako bliska čak ni sa suradnicima s kojima radi, ali da je vrstan stručnjak, ja sam je takvu prihvatila, te sam suze doma isplakala i obećala si da niti jedna njezina riječ neće doći do mog srca i da imam dva uha da mi kroz jedno uđe, a kroz drugo izađe i da pri tom ne mora dotaknuti moje srce i nekim čudom od tada se je i promijenila njezina komunikacija sa mnom: postala je kratka, jasna, informativna čak i pozitivna...jednom sam dobila i osmijeh...ali ipak nikada nisam opušteno ulazila kod nje na razgovor
sretna nisam je posjetila, ali sam rekla dr.-u A da je pozdravi![]()
svaka čast njoj na njenom znanju i svemu šta radi za nas, ali u tom momentu sam bila u šoku prvo iz razloga šta se oplodila samo 1js, drugo priznala je da je fulala (rekla je da je trebala radit ICSI, ali da kad je vidila šta se desilo već je bilo kasno) i onda je za kraj izrekla tu čuvenu rečenicu i meni je to ispalo kao da opravdava samu sebe :/, a činjenica je kao što je tia rekla mi tamo ne idemo po kruh i mlijeko
tia_16 ma ne branim ja nju čak se slažem s vama!
neke cure s ovog foruma znaju moju situaciju meni je biologica davala velike šanse da ću ostati trudna ( čak me pitala bili trojke ili četvorke) pa na kraju jedno veliko ništa a da bi situacija bila još gora ostala su mi još 6 embrija koja mi najvjerovatnije nisu zamrznuli! eh i što da joj ja sad radim? ona je ta koja odlučuje o svemu ,a mi smo potpuno bespomoćne.
oni slove za najbolju kliniku pa tko voli nek izvoli![]()
Sad i mene živo zanima što ti je to rekla?pirica prvotno napisa
Mislim da će pirica javno morati obznaniti što joj je biologica rekla jer vidim svi su jako znatiželjni i interes je velik
kao da citam svoju situaciju,baš tako je i meni bilo,a od 11 js što je ostalo baš ništa nije bilo zamrznuto.I ET mi je bio 2 dan-zbog gužve.ksena28 prvotno napisa
Nadam se da to neceš imat krajnji rezultat kao ja jer vidim da je ovaj mjesec punoo uspješniji,i volila bi da ove situacije neznanja i neinformacija o našim embrićima ne utjeću na rezultat,to bi me ohrabrilo za dalje
![]()
bony mislim da neznanje može utjecati na ishod jer umjesto mira i spokoja uoči transfera osjećamo neizvjesnost... ne kažem da bih bila sretna da znam da se eventualno ništa nije oplodilo i tako to, ali barem da znam koliko vraćaju (ili što se tih 5 dana u labu uopće dešavalo)
imaš srece da su bili 5 dana u labu,za mene nisu imali vremene pratit ni do trecegksena28 prvotno napisa
,onda razumiješ kako sam se ja osjecala,ko zadnje .....,doslovno je bilo -žao mi je sve je to zbog gužve.
Iskreno drugi put zahtjevam barem osnovne informacije,ili ne mrdam odonuda.I znam da određene osobe,pa i moja prijateljica ima bolji tretman od mene tako da mi nemože niko rec da su prema svima isti,jer nisu.
No dobro,ti se sad najmanje trebaš zamarat s time.Uživaj i budi optimistična a ne ko ja, sama sam se zacoprala![]()