Stranica 32 od 45 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2219

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Amyx odlicne vijesti za smrzlice.... :D :D bar nesto u ovoj cijeloj sumi pitanja i nedoumica a da ne govorim o nelogicnostima!? Rece nas ministar zdravstva:

Slažem se da je to eksperiment, ali ide se naprijed

Tko jos nije procitao clanak o MPO u jutarnjem, evo ga:

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/ar...,20,,173465.jl

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a sta nije na sebi izvrsio neki experiment ma ode taj zakon i prije nego ce stupit na snagu. po ovom bi klinike trebale provoditi postupke, bar se tak meni cini, prilagodba u hodu

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

marta26, hm, postupke ce provodit... ali kakve... sa smanjenim sansama... to nije optimalno lijecenje.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma znam, al opet bolje ista nego nista, dok se skroz ne izmijeni zakon, ovako bi bila "mrtva sezona" sljedecih barem 8 mjeseci, ici cemo u prirodnjake, sta drugo mozemo, jer meni se osobno ne isplati da mi da 30 gonala pa da mi 3 js oplodi na kraju.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

amyx, vidim da imaš PCOS kao i ja, i znam da smo bile u isto vrijeme u stimuliranom, zanima me kako kod tebe stoje stvari s mengom? Tj. koliko si ju puta dobila od tada? Ja sam išla vadit betu 25.5 i to jutro dobila i od tad NIŠTA!! Znači, samo jednom do današnjeg dana! Trudna nisam. Ostale cure, help!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jadra imaš pp

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno biti u postupku

[quote="amyx"]Što se tiće FET-ova 100 % ide sve po starom. ja sam nova u svemu tome,ali me zanima što to znači"biti u postupku#. :?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: biti u postupku

[quote="romanica"]
    Citiraj amyx prvotno napisa
    Što se tiće FET-ova 100 % ide sve po starom. ja sam nova u svemu tome,ali me zanima što to znači"biti u postupku#. :?
    Romanica biti u postupku znači kada ti tvoj mpo dr kaže koje hormone moraš primati,koji će se postupak provoditi i kada krečeš s postupkom.Bar smo mi tada krenuli u postupak ivf-a.
    Budu ti se još druge cure javile s objašnjenjima.

Pozdrav od nas 3u1.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Romanica biti u postupku znači kada ti tvoj mpo dr kaže koje hormone moraš primati,koji će se postupak provoditi i kada krečeš s postupkom.Bar smo mi tada krenuli u postupak ivf-a.
    Tako je bilo prije donošenja ovog zakona-kad bi dr napisao na papir koje lijekove nabaviti, smatralo bi se da smo u postupku.Sada se "u postupku" odnosi samo kad je sam postupak već bio započeo prije početka novog Zakona (osim FET-a za koje ograničenje ne vrijedi), što na VV nije slučaj jer je sve završeno do sredine 7. mjeseca.
    Na žalost, mislim da će rujan na VV biti moguć samo za FET-ove, a za sve drugo će se čekati do donošenja provedbenih akata u skladu s novim zakonom.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Re: biti u postupku

Budu ti se još druge cure javile s objašnjenjima.

Pozdrav od nas 3u1.[/quote]

Hvala cure,meni dr.L u 7 mj.napisao koje injekcije nabaviti i rekao da dođem u 9 i sad tko to zna kaj bude

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ti nazalost nisu u postupku sukladno novome zakonu. Doktori, biolozi vise ne smiju u postupke ako ne postivaju nove zakone. A za njih jos nedostaju pravilnici.... Tako da ces morati cekati, no sve ces cuti i sama kad odes u rujnu svom doktoru na Vuk Vrhovec. Do tada ce mozda i biti novog pravilnika....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[quote="Kadauna"]ti nazalost nisu u postupku sukladno novome zakonu. Doktori, biolozi vise ne smiju u postupke ako ne postivaju nove zakone. A za njih jos nedostaju pravilnici.... Tako da ces morati cekati, no sve ces cuti i sama kad odes u rujnu svom doktoru na Vuk Vrhovec. Do tada ce mozda i bi

Iskreno se nadam da bude sve ok,neću ni pomisliti da moram čekati još ni sama neznam koliko.inače imam kćer od 17g.i već bi bilo vrijeme da se nekaj dogodi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jedino sto bi se trebalo dogoditi je da zakon padne jer uz ovakav zakon bojim se da ce IVF/ICSI postupci biti za nista....

A sto se tice prilagodbe bolnica, ministar je neki dan izjavio da im se daje 3-6 mjeseca vremena i mislim da je to i realno vrijeme za ocekivati. U tom periodu bojim se da se nece mnogo toga dogadjati.....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[quote="Kadauna"]Jedino sto bi se trebalo dogoditi je da zakon padne jer uz ovakav zakon bojim se da ce IVF/ICSI postupci biti za nista....

A sto se tice prilagodbe bolnica, ministar je neki dan izjavio da im se daje 3-6 mjeseca vremena i mislim da je to i realno vrijeme za ocekivati. U tom

bolje da čovjek niša nezna tak dugo dok ne treba jer se ovak samo živciram.kaj to onda znači da se nikakvi postupci neće raditi

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

romanica, to nitko ne zna, mi pretpostavljamo, iako ja mislim da ce se u sljedeca 2 tj sve ustabiliti i da ce ipak raditi postupke najkasnije od sredine 9 mj, al to je samo moje misljenje

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

svako mišljenje dobro dođe. hvala vam. nadam se da će ipak donjeti ispravnu odluku.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

malo sam proučila ove napise u raznim novinama i došla do zaključka :da do prelaznog razdoblja novog zakona se sve radi po starom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bublica3 je danas primila odgovor od gđe Lažeta iz MZSS (ista gđa koja je za danas zakazala Milinovićevu presicu), po njenom odgovoru svi koji su naručeni za postupak prije novog zakona idu po starome... Pod ovo se može puno toga provući.. Evo lijepim post od bublice3 s teme Na SD-u stopirani svi postupci:

"cure nekidan sam poslala mail na:

primjedbe-na-zakon@mzss.hr
    AnteZvonimir.Golem@mzss.hr
    odb.zdravstvo@sabor.hr
    darko.milinovic@mzss.hr

Tema: pravno i psiholosko savjetovanje

Zanima me kome da se javim za pravno i psiholosko savjetovanje
    zbog medicinski potpomognute oplodnje koju imam dogovorenu u
    rujnu 2009.
    Moj liječnik ne zna odgovor na to pa vas molim što hitniji
    odgovor jer moram početi hormonsku terapiju jako brzo.
    Molim ime prezime, adresu i kontakt telefone u Splitu.

ime i prezime
    neplodna(32)
    __________________________________________________ ___

Danas sam dobila odgovor od Gđe. Zora Lažeta

Poštovana,
    Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata, ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.

Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno) jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.

S poštovanjem,
    Zora Lažeta
    MZSS
    01/4607-506
    099/2175-731
    Zora.Lazeta@mzss.hr
    1 cilja
    3 AIH Cito
    1 IVF u Petrovoj, 2.'09. ß 0,1
    4 smrzlića
    FET Petrova 5.'09. ß 0,1 "

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sta to znaci, meni je npr doc alebic rekao da dodjem u 9 mj pa da probamo s klomifenskim, ali nemam nista napismeno o tome? jel to vrijedi onda po starom?? :?

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Marta26, ja sam upravo poslala mail gđi Zori Lažeti s tim pitanjem pa sad čekam na odgovor jer i ja sam u istoj situaciji, trebam se javiti doktoru na 21 dc.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ok, cekamo, thx

Ela28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što je s nama koji trebamo doći 8 dc?Na pregled i još neke krvne pretrage? :?

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne bih vam htjela ubiti nadu, ali mislim da svi postupci koji još nisu započeli moraju ići po novom zakonu. Jedino se FET obavlja bez sve ove papirologije i ostalih gluposti. Nisam baš optimist kaj se tiče postupaka u 9. mjesecu.
    Svim suborkama .

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gabi, svjesna sam ja toga i debelo se pripremam za Austriju, ali opet tračak nade još tinja...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moze na pm broj od maribora, slala sam im mail ali mi ne odgovaraju, a na neki br koji imam mi se nitko ne javlja danima, hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ketty28 prvotno napisa
    moze na pm broj od maribora, slala sam im mail ali mi ne odgovaraju, a na neki br koji imam mi se nitko ne javlja danima, hvala unaprijed
    imas pp

bubble_71 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    sta to znaci, meni je npr doc alebic rekao da dodjem u 9 mj pa da probamo s klomifenskim, ali nemam nista napismeno o tome? jel to vrijedi onda po starom?? :?
    Ja imam istu situaciju samo kod dok.L da probamo s klomifenima i narućena sam 08.09.... nemam ništa napismeno jer smo pričali telefonom.Namjeravam ga zvati kad počne raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure mislim da vam nista od prije vise nije 100%. Bar ne danas - mozda do dana kad doktori pocnu radit dode do nekih promjena ali za sada je sve u zraku.

Ionako morate prije icega doci ponovo na razgovor jel to jednostavno tako ide..Krecete TEK kad doktor nesto napise na papir.

Nazovite kad sestre ponu radit (07.09) i narucite se - doktori krecu tek tjedan dana kasnije.

Upravo tako cu i ja!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ovako ,ja imam napisano da se javim krajem 9mj. sa menopurima to znači kaj da je po starom ili :? :? :?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj draga prvotno napisa

Nazovite kad sestre ponu radit (07.09) i narucite se - doktori krecu tek tjedan dana kasnije.
    Dr. L radi od 9.7. Znam jer sam ja tada naručena.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto što je meni gđa Zora Lažeta iz Ministarstva odgovorila

Poštovana,

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
    Naime, u lipnju, nakon neuspjelog pokušaja IVF u Sveučilišnoj bolnici Vuk Vrhovac doktor mi je rekao da mu se javim na 21 dan ciklusa u rujnu kako bismo započeli s novim pokušajem. Sada ne razumijem da li ja spadam pod pacijenta u postupku na koji se primjenjuje stari zakon ili novi zakon i zašto su klinike u Hrvatskoj objavile da prekidaju sve daljnje postupke ako, po Vašem objašnjenju, pacijenti koji imaju zakazan postupak za jesen prije ljeta imaju pravo na provođenje tih postupaka.
    Molim Vas za što skoriji odgovor jer jesen je pred vratima a nedoumica i neodgovorenih pitanja jako puno. Bilo bi lijepo da napokon znamo na čemu smo da se možemo organizirati a ne čekati odgovore koji nikako da stignu.

Poštovana,

Zahvaljujemo Vam na upitu te Vam možemo odgovoriti kako Vi i dalje imate pravo na postupke sukladno ranijim odredbama, kao i novim odredbama gdje se primjerice vrši plaćanje i do 6 postupaka od strane HZZO-a. Isto Vam tako možemo potvrditi kako sve klinike i dalje rade kao i ranije što su, nakon objave nekih medija, potvrdile pismeno ministarstvu. Prema tome, nema nikakvog razloga da se ne poštuje dogovor koji ste imali s liječnicima Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac.

S poštovanjem,

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Lamona prvotno napisa
    Dr. L radi od 9.7. Znam jer sam ja tada naručena.
    Ups..sorry onda ako je tako, ja sam imala drugaciju informaciju.
    Super..znaci mogu i ja doci ranije na dogovor za FET :D

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bok, cure!
    meni su nalazi stigli krajem 6. mj. a ciklus u 7. mi se taman par dana poklopio s go (koji peh ) tak da mi je dr.A napisao da dodjem 8dc u 9. mj. s uputnicama za pregled i krv pa nakon toga postupak... nama je to trebao biti prvi ivf... ali imam napismene upute! po tome bi i mi trebali po starom.. ili?

pozdrav svima!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja ništa ne razumijem-i usmeni je dogovor važeći kao pismeni?? To znači da mi s dogovorima idemo po starom ili po novom? Jel iko to razumije?

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma rade budale iz nas, ništa od svega toga! Vele da klinike normalno rade a sam ravnatelj W veli da do daljnjeg obustavljaju sve postupke. Ili će nam možda Zora i Darac doći raditi postupke???

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uvijek je nešto i napsimeno, zar ne? Meni ne piše da dođem taj i taj dan ciklusa, već da dođem u 9. mj. (s novim nalazom spermiograma - i to piše, a podrazumijeva se da će tada UZV i idem u prirodnjak čim dobijem ciklus).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Petrova je vec pocela dijeliti svojim pacijenticama papire na kojma pise sto moraju prikupiti pacijentice koje idu u postupak:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=81881

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, ne vjerujte HZZO što pišu dopisima i mailovima. Na žalost, ali situacija je jasna-zakon je na snazi i po njemu se mora postupati. Niti jedna klinika neće riskirati i raditi mimo zakona te u slučaju inspekcije plaćati drakonske kazne- uostalom kako bi oni dokazali usmeni dogovor sa nekom pacijenticom, a i ovo što piše Lažeta (baš joj odgovara prezime) da se može ići po starom i novom zakonu (broj postupaka) je, da oprostite, sra.. ne može se ravnati po zakonu koji nije na snazi.
    Znam da niste željele ovo čuti, ali nemojte gajiti lažne nade zbog nekog bešćutnog čovjeka i njegove glasnogovornice koja piše kako joj je naređeno -tako da onaj tko postavi pitanje bude zadovoljan odgovorom, a što to ne odgovara istini nikome ništa.
    Čekajte 9 mj (blizu je, nasreću) i na licu mjesta se uvjerite kako će VV postupati s obzirom na novi zakon. Iskreno se nadam da će pasti kao i Milinovićev biser o nepušenju!
    Sretno svim VV-ovkama!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

amel potpisujem u potpunosti, malo je fakat blesavo reci da se radi po starom i novom zakonu, mislim, halo??? cekamo cure i nahrupit cemo sve na vv u 9 mj! brijem da cu ja gore, sumnjam da ce bit telefon slobodan za narucivanje

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Opsadno stanje... okupacija klinike dok se ne izjasne

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    bok, cure!
    meni su nalazi stigli krajem 6. mj. a ciklus u 7. mi se taman par dana poklopio s go (koji peh ) tak da mi je dr.A napisao da dodjem 8dc u 9. mj. s uputnicama za pregled i krv pa nakon toga postupak... nama je to trebao biti prvi ivf... ali imam napismene upute! po tome bi i mi trebali po starom.. ili?

pozdrav svima!
    Frka, ne znam da li si već negdje napisala (nemam vremena tražiti), ali mi nije jasno da li već krećeš s postupkom ili tek obavljate one prve pretrage: hormoni, spermiogram, androlog i sl.? Jer po ovom šta si napisala meni izgleda da ste tek počeli hodočastiti po VV. Ako vam je to tek početak, onda ćeš se, nažalost, do samog postupka još načekati.

Oko ovog odgovora od gđe. Lažete se u potpusnosti slažem s Amel. Nemojmo se zavaravati, Zakon je na snazi i mora se provoditi - dok ga ne srušimo, zato vas sve pozivam, ako se već niste aktivirale, da se uključite i na onaj naš drugi pdf:
    Građani i građanke protiv MPO zakona

I mi imamo usmeno dogovoreni termin za jesen, ali ne gajim nikakvu nadu da ću možda ići po starom zakonu. Na pregled i dogovor ću otići kako je dogovoreno, ali dalje ... :?.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sve smo obavili prije ljeta i imamo sve nalaze i prvi postupak bi bio u 6. mj. da mi nisu kasnili nalazi hormona, a u 7. mj. mi se ciklus taman poklopio s pocetkom go. bas peh... mi smo bas naruceni za prvi postupak u 9.mj., ne za preglede... ja nemam jajovode tako da jedino ivf dolazi u obzir pa je to bitno skratilo preglede.
    pucam po savovima!!!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage curke, možda ipak dođu pameti vezano uz zakon o MPO. Ovo je današnji članak iz Jutarnjeg http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-proslost.html
    Svima puno pozitivnih vibracija i

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a danas citam na txt da je milinovic rekao kako su to neistine i ako bude kakve promjene da ce reci, ma sve je to previse krivih informacija, previse misterioznosti, nitko nista ne zna, jedan kaze ovo, drugi ono...a mi koji to prolazimo najvise ispastamo, glavno da se oni igraju pokvarenog telefona!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imamo dosta tema o člancima i reakcijama na njih na ovom i "građani" pdf-u. šteta je da zatrpavamo forum sa istim informacijama, pogovoto ove o klinikama koji bi prvenstveno trebali biti informativni

al evo i ja ću malo offtopičarit - ovo je više za po...piz......... jedva čekam da čujemo iz prve ruke sljedeći tjedan šta će bit sa nama kad klinike prorade

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure mene zanima kakav vam je ratni plan?
    Jel se spremate drugi tjedan na pohod na VV? Ako nista na dogovor ili razgovor?

Jel to sigurno da i doktori pocinju radit od ponedjeljka?
    Ne znam jel bi zvala prvo ili da se samo pojavim gore?

Ici cu ovih dana po uputnicu pa cu vidjeti..najjednostavnije mi je uvjek u ovakvim slucajevima kad dolazim nakon dugo vremena doci u subotu..ne zuri mi se zbog posla pa mi nije vazno kad cu na red..

Sad ne znam kaj cu tocno..ali da se spremam - spremam se!

A vi?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da dr.A dolazi 15. ja sam narucena za 9.mj. ali nekak sumnjam da ce se to sve skupa pokrenuti.. al na razgovor i dogovor sigurno. mislim da ce od slijedeceg tjedna VV bit krcatiji no ikad

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ja se spremam na razgovor kako smo se i dogovorili...da se vidimo u rujnu
    doduše razgovarali smo o postupku...vjerojatno prirodnom po prvi put u mom MPO stažu odmah u idućem ciklusu, ali sad ne znam, kao ni itko drugi
    za sad je u planu doći na dogovor, a dalje ćemo vidjeti :/

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

VV cure, da vas pitam nesto... citam sad neka rasprave da li treba u medijima izaci s naglaskom na psihicku ili fizicku bol itd. pa se stalno spominje bol kod punkcije. posto mi na VV-u nemamo izbora sto se anestezije tice, zanimaju me vasa iskustva s punkcijom. mi smo sad trebali na prvi postupak i moram biti iskrena da se ja toga uzasavam pretrpjela sam grozne bolove do sad i prije i poslije operacije i uz to mi je preostali jajnik konstantno bolan (pogotovo kod ovulacije a i zbog ciste zutog tijela koja mi se stvara skoro svaki mjesec) i stvarno se bojim da to necu moci izdrzati... a i mislim da mi se prag boli poprilicno snizio uslijed svega toga... znam da je to sve individualno i da se razlicito podnosi, ali me zanima sto me otprilike ceka.. je l se mozemo doma nasopati kakvim apaurincekima i ketonalcekima ? ima li tko od vas isto tako bolne ovulacije i ciste i kako ste to podnijeli sve skupa?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •