Stranica 35 od 45 PrviPrvi ... 253334353637 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2219

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala vam curke, eto kaduna ipak nisu tako cudna pitanja i ne trebas mi slati pp zbog takvih stvari, jer niti jedno pitanje nije niti cudno niti glupo, zato smo i tu zar ne! mislim da cu doci kako sam i planirala 20 dc, zuzu draga, sretno sa smrzlicima, meni vjerovatno pada krajem 9 mj posjet dr pa se mozda i sretnemo i popijemo kaficu

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zasto sam ja onda narucena 8.dc a ovo nam je prvi?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    ne brini ja sam bila 8.dc pa 21.dc pa 3.dc novog ciklusa pa svaki drugi dan

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

8dc je najbolji period za napraviti ultrazvuk. Tijelo je na početku ciklusa i jasno su vidljive eventualne ciste ili polipi. Prije svakog postupka dr. mora provjeriti da je organizam spreman na eventualnu stimulaciju i da nema dodatnih faktora (kao npr.polip kod mene u 1.mj) koji ju mogu ometati. Vjerujem da ćeš u postupak tek naredni ciklus.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

:D hvala!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jos nesto meni ciste nastaju negdje u sredini ciklusa.. i to ciste zutog tijela... zasad je svaka pukla kod sljedece M. je l imao netko takvo iskustvo i kako je to sve skupa izgledalo s ivf-om, stimulacijom...?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    hvala vam curke, eto kaduna ipak nisu tako cudna pitanja i ne trebas mi slati pp zbog takvih stvari, jer niti jedno pitanje nije niti cudno niti glupo, zato smo i tu zar ne! mislim da cu doci kako sam i planirala 20 dc, zuzu draga, sretno sa smrzlicima, meni vjerovatno pada krajem 9 mj posjet dr pa se mozda i sretnemo i popijemo kaficu
    Kavica, svakako!!Ovo naručivanje kod sestara je sada obavezno, zar ne!? Pitam se što se događa kada nema mjesta tvoj 8. dan ciklusa, a trebaš se onda javiti dr.-u!? :shock:

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

koliko ja znam nije se jos dogodilo da bi te odbili, jedino te doc moze prebaciti u sljedeci mjesec, ako mu je preprebukirano, ali sestre uvijek upisu za pregled.

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i mene sa VV. Danas mi je 3. dan ciklusa pa sam izvadila krv da provjerim hormonski status. Uglavnom, baš je bilo čudno, nigdje žive duše na desnoj strani hodnika, a lijevo ja i još jedna cura za vađenje krvi, te 3,4 muškarca koji su čekali za neku doktoricu. Uglavnom sestra koja je danas bila gore rekla mi je da se nikakvi postupci neće raditi i to vjerojatno do kraja ovog mjeseca . Jedino je sigurno da ET smrznutih embrija ide po starom. Mojim "cimericama" iz IVF sale (zuzu, capka, marta...) pozdrav .

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Uspjela sam se danas naručiti i to tek za 22.9.

i to će mi biti 18dc .. trebala sam doći 8dc..

valjda se dr. A neće ljutiti..

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa

šiškice pa zašto tek 22.9.?
    ja čekam M(trebala bi kroz par dana) i trebam doći 8dc,ici cu na ET ako sve bude ok pa me isto brine što ako nema mjesta za naručiti,zvat ću odmah sutra..

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lamona prvotno napisa
    Ja sam joj isto pisala jučer i pitala kako je moguće da ministar u medijima govori da se postupci normalno odvijaju, a da u klinici ništa ne znaju i što s nama koji smo naručeni pošto nema pravilnika koji su obećani još prošli tjedan. Evo pastam odgovor:

Poštovana,

Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane
    najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene..................
    Meni se kosa digne na glavi kad vidim te njihove floskule...one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene
    - Da nigdje ne govore o tome koliku su štednju nametnuli klinikama.
    - Da nigdje ne govore o tome koliko će sad klinike koštati pojedini postupak.
    - Da nigdje ne govore o tome da klinike neće moći na prirodnjake primiti dosadašnji broj pacijenata.
    - Da nigdje ne govore o tome kako ćemo sad svi uglavnom morati usluge privatnika.
    - Da nigdje ne govore o tome koliko su ovim zakonom opterećeni kapaciteti labosa.
    ...

Sve je postalo jakoooo jakoooo komplicirano i na žalost prevalili su to na naša leđa i leđa doktora koji će nas zbog kapaciteta odbijati u postupcima.
    Jesen i zima, na žalost neće biti niti malo ružičasti i što prije to shvatimo to bolje po nas i naše živce.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bebel potpisujem te u cjelosti!
    Evo info, ovdje spominju baš W:
    http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...esec-dana.html
    Pozdrav svima!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj capka prvotno napisa

šiškice pa zašto tek 22.9.?
    ja čekam M(trebala bi kroz par dana) i trebam doći 8dc,ici cu na ET ako sve bude ok pa me isto brine što ako nema mjesta za naručiti,zvat ću odmah sutra..
    naručena sam na razgovor.. tj. moram donijeti nalaze i dogovoriti terapiju za dalje.. ako uopće bude kakav polustimulirani IVF..ili prirodni :?

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam se narucila danas za 29.9. do tada ce se valjda i neke stvari iskristaliziriati, i hope so :/ sestrica veli naravno da se jos nis ne zna kaj bu bilo

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa

Meni se kosa digne na glavi kad vidim te njihove floskule...one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene
    A ja sam baš malo gledala jer su i druge cure stavile odgovore od Lažljive... pa to je sve isto , što god da pitaš ona odgovara isto, vjerojatno samo nakelji ovaj tekstić i pošalje, bez konkretnog odgovora , stvarno mi se gade

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jos nesto meni ciste nastaju negdje u sredini ciklusa.. i to ciste zutog tijela... zasad je svaka pukla kod sljedece M. je l imao netko takvo iskustvo i kako je to sve skupa izgledalo s ivf-om, stimulacijom...?
    Znam da je nekim curama doktor punktirao i cistu prilikom punkcije folikula, ali ne bih se sad jos oko toga zabrinjavala jer pitanje je kada će uopće početi sa postupcima...
    Ja se sad naručila za 23.9. jer idem u Zg pa onda da obavim nekakav pregled i da vidimo ako se ista bude moglo planirati za dalje... a to ce mi biti 23 dan ciklusa, ali mislim da to nema veze jer ionako ovaj ciklus necemo sigurno ici u postupak

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lamona prvotno napisa
    Citiraj Bebel prvotno napisa

A ja sam baš malo gledala jer su i druge cure stavile odgovore od Lažljive... pa to je sve isto , što god da pitaš ona odgovara isto, vjerojatno samo nakelji ovaj tekstić i pošalje, bez konkretnog odgovora , stvarno mi se gade
    Da, da,...
    Na žalost ne žalim nikoga obeshrabriti jer sam u istoj situaciji, ali u narednih par mjeseci ovaj zakon će značajno ugroziti naš san.
    Svi ćemo se mi naručiti na pregled, ali želje će biti jedno, a mogućnosti drugo. S punim povjerenjem vjerujem doktorima kad kažu da će učiniti sve u našu korist, ali na žalost, malo toga će uopće moći učiniti. Gnjev svih nas ministarstvo će prebaciti na doktore, a oni su u ovom trenutku nemoćni kao i mi.
    Jedino mi se čini da su za sad izgledni FET-ovi i «pravi» prirodnjaci (postupak sa našom stanicom koju treba na vrijeme uloviti ), a sve ostalo je uputno.
    Nisam glasnik loših vijesti, ali evo po današnjem članku obistinilo se ono što sam ranije pisala

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a prema pravilima svi koji su vec u postupku bili, vode se kao neplodni i imaju iza sebe jedan ili vise postupaka trebali bi se tretirati po starom zakonu, ali ocito nista i od toga. sanse su mi ne nula, nego minus 10 s muzevim naalzom. skupljam pare za mb

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a prema pravilima svi koji su vec u postupku bili, vode se kao neplodni i imaju iza sebe jedan ili vise postupaka trebali bi se tretirati po starom zakonu, ali ocito nista i od toga. sanse su mi ne nula, nego minus 10 s muzevim naalzom. skupljam pare za mb
    Možda će se i tratirati samo u dijelu papirologije, a za sve ostalo od starta je definirano da se tratiraju po novom zakonu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to sam i rekla - svi koji su naruceni prije stupanja novog zakona na snagu ne moraju donositi potvrde, ali ostalo se vodi po novom zakonu. i koliko vidim, tako su pacijentima i rekli dr.-i u drugim klinikama. jedino na VV jos nema dr.-a i jos nista ne znaju. ako procackate po drugim temama, vidjet cete da u mnogim bolnicama dogovaraju postupke za 10.mj. bez potvrda pravnika, psihologa, itd. Lazeta salje svima isti odgovor, ali to je samo potvrda da ne moramo skupljat "papire" i da mozemo u prirodnjake ili te blago stimulirane postupke... koliko ce oni biti uspjesni je druga stvar

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jedino na VV jos nema dr.-a i jos nista ne znaju.
    Većina dr. je na kongresu i niti jedna klinika još ništa ne zna. Vinogradskoj je npr. biolog odsutan do kraja 9 mj. pa oni do tada vjerojatno neće startati. To što bi doktor realno mogao napraviti je odraditi UZV i reći dođite idući mj. taj i taj dan ciklusa i to je to.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nemojte me krivo shvatiti-ne kritiziram ja nase dr.-e...
    u splitu, rijeci, petrovoj... ljudi dogovaraju postupke za 10.mj. oni koji su bili naruceni ili vec u postupku... dakle, moze se raditi. druga je stvar kako se moze raditi i sto ce nam svima ovaj zakon donijeti - a to je sigurno veeeeeliki pad uspjesnosti.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

vec je netko rekao, sad ce se sav nas bijes slijevati prema nasim lijecnicima sto nije posteno. By the way, meni je Alebic rekao jos prije godisnjeg i prije zakona da vjerojatno nece poceti raditi prije 15.09. upravo zbog kongresa na Brijunima........

iako i dalje mislim da imamo izgleda i dalje utjecati na zakon bas zato sto je poslan u Sabor na glasanje i raspravu a nije skoncan danas kako je to Milinovic predvidjao

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nemojte me krivo shvatiti-ne kritiziram ja nase dr.-e...
    u splitu, rijeci, petrovoj... ljudi dogovaraju postupke za 10.mj. oni koji su bili naruceni ili vec u postupku... dakle, moze se raditi. druga je stvar kako se moze raditi i sto ce nam svima ovaj zakon donijeti - a to je sigurno veeeeeliki pad uspjesnosti.
    Teoretski se sve može dogovoriti, a kad će i kako započeti svi će znati kad na snagu stupe pravilnici. Ravnatelj VV-a je bio jako realan u svojim izjavama.
    Sve nedorečenosti ići će na žalost na štetu odnosa MPO doktora i pacijenata.
    Nije meni namjera nikoga braniti, ali samo realno sagledavam situaciju kao da se radi o mojem poslu. Ponavljan, da su naše želje i želje naših doktora jedno, a surova realnost koja slijedi s ovim zakonom će biti nešto drugo.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

opet ponavljam - NE napadam nikoga i nikoga nije potrebno braniti!
    i meni je dr. A rekao da se vraca 15.09... samo kazem da se sad prica da se na VV-u nece raditi ni u 10.mj. a na nekim mjestima ce raditi bez obzira na pravilnike, ali samo s onima koji su vec naruceni.
    ni u ludilu mi ne bi palo na pamet iskaljivati se na nasim dr-ima jer su istoj situaciji kao i mi i uskraceno im je pravo pruzanja lijecenja... ma zalosno sve skupa
    samo se nadam da ce i kod nas sto prije poceti raditi... ja se na VV i kod dr. A stvarno osjecam ugodno i sigurno i uzasno mi je zao ako cemo morati van HR zbog svih ovih bullshitova dragog nam ministra i njegovih potrckala

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

samo se nadam da ce i kod nas sto prije poceti raditi... ja se na VV i kod dr. A stvarno osjecam ugodno i sigurno i uzasno mi je zao ako cemo morati van HR zbog svih ovih bullshitova dragog nam ministra i njegovih potrckala
    Potpisujem i dodajem dr.L. i cijeli tim VV-a

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure za koliko dana stignu lijekovi (menopur ili Gonali) soc. ginekologu kad ih naruči ??

pitam samo da se mentalno pripremim

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure za koliko dana stignu lijekovi (menopur ili Gonali) soc. ginekologu kad ih naruči ??

Mome za 2 do 5 dana, ne znam imaju li svi iste dobavljače.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cure, hitno je potreban broj mobitela dr. Lučingera!
    Molim poslati na PP, što prije to bolje!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj gričanka prvotno napisa
    Cure, hitno je potreban broj mobitela dr. Lučingera!
    Molim poslati na PP, što prije to bolje!
    Dobila broj! Hvala

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kada ih naruči mogu stići drudi dan.sve ovisi o tome da li dr želi biti dobre volje prema tebi

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Šiškica, u mojem slučaju prvi put 2 dana, a drugi 10 iako se sestra potrudila osobno odnijeti papire.
    Prvih par su mi posudili na VV pa sam im vratila Gonale kad su mi stigli. Sestre vode evidenciju tako da nema problema (bar je tako bilo prije ovog zakona).

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kakve sam ja sreće opet će biti svađe sa soc. ginekologom .. moguće da ću oborit rekorde u čekanju terapije..

malo sam crnjak večeras

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure mi čekamo nalaze od androloga na VV, rađeni 2.9, rečeno nam je da nakon što dobijemo nalaze dođemo gore na dalje dogovore.

Da li se za bilo kakve dogovore treba naručivati i s obzirom da nam je to prvi razgovor (ovo je bio samo moj budući) koliko se čeka na prvi postupak? Kako bi to zgledalo da je stari zakon

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kakve sam ja sreće opet će biti svađe sa soc. ginekologom .. moguće da ću oborit rekorde u čekanju terapije..

malo sam crnjak večeras
    Ma samo hrabro naprijed. Kad budeš išla po uputnicu za VV odmah pitaj za rokove. Ponekad ginekolozi imaju kod sebe par komada pa se možeš pokriti dok dođu tvoji ili će te pokriti sestre na VV (ako i dalje budu imali tu praxu).
    Bit će sve OK

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa
    Cure mi čekamo nalaze od androloga na VV, rađeni 2.9, rečeno nam je da nakon što dobijemo nalaze dođemo gore na dalje dogovore.

Da li se za bilo kakve dogovore treba naručivati i s obzirom da nam je to prvi razgovor (ovo je bio samo moj budući) koliko se čeka na prvi postupak? Kako bi to zgledalo da je stari zakon
    Ja sam se u principu naručivala (osim ako je doktor rekao da ne moram, sestre bi to uzele u obzir), no to nije bio problem jer bi se danas, recimo, naručila za preksutra i to je bilo O.K. (mislim, neće te naručiti za mjesec dana, već odmah za koji dan).
    Ne znam kako će sada to izgledati :/

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

linalena, u principu se na prvi postupak ivf ceka godina dana na vv, sad nakon novoga nemam pojma. i najbolje ti je doci 8 dc, kad dobijes m nazoves sestru i reci nek joj datum kad ti pada 8 dan i trebala bi te upisat, tak su prije, mislim da se nece puno mijenjati, cak mislim da ce imati manje posla jer su mnogi parovi otisli na postupak van hrv.
    btw, ne znam otkud informacije da se nece ni u 10 mj raditi na vv?ajde, sljedeci tjedan cemo imati friske informacije, od utorka na dalje, pa izvijestite vi koje idete

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa bilo je negdje u novinama da jos mjesec dana nista na VV...
    mi smo prvi put dosli u 4.mj., nalazi su malo kaskali i da su dosli ranije vec bi u 6.mj. bili u prvom postupku... u 7.mj. mi se ciklus poklopio s godisnjim tak da smo prebaceni na 9.mj. koji je stopiran zbog zakona
    ali kod nas je jasna situacije i nema drugog izbora osim IVF (posto nemam jajovode) pa smo mozda zato tako brzo mogli u sam postupak.. ja se vec pripremala na onih godinu dana cekanja o kojem svi pricaju, ali dr. rekao da se nema sto cekati i da je samo steta sto se ciklus poklapa s go u 7.mj.

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam bila gore 7.9. da vidim kakva je situacija, sestra me naručila 14.9. to mi je 11.dc i ona kaže da nije prekasno za pregled - imam smrzliće pa se nadam da će biti transfer ovaj mjesec. Sestre kažu da koliko su one obaviještene smrzlići idu ovaj mjesec.

ako dr.A dolazi 15. kako sam onda naručena 14. ????????????????

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i da gledajte danas RTL vijesti u 18.30 ide prilog s našom slavonkom2[/b]

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bas cemo gledati rtl, frka to ti je super, onda ne znam zasto smo mi morali toliko cekati, bas nas je doc razvlacio, isli na tri spermiogrma, oteglo se, cekali na androloga po 3 mj, pa nalaze 2 mj, pa tu ode pet mjeseci, a ne znam, sad znam da smo "unutra" a nemamo velike sanse, tak mi svejedno , bum izludila na žifce

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bas cemo gledati rtl, frka to ti je super, onda ne znam zasto smo mi morali toliko cekati, bas nas je doc razvlacio, isli na tri spermiogrma, oteglo se, cekali na androloga po 3 mj, pa nalaze 2 mj, pa tu ode pet mjeseci, a ne znam, sad znam da smo "unutra" a nemamo velike sanse, tak mi svejedno , bum izludila na žifce
    svi bumo izludili na zifce dok ne vidimo plusic mislim da je malo drugacija situacija kad je u muskom problem... MbuduciM je super sto se mpo tice, a ja nemam jajovode dok su ostali nalazi vise manje ok (malo hormoni gore-dolje, ali dr. rekao da se da s njima raditi) tako da kod nas nije bilo potrebe za dodatnom dijagnostikom. uzrok neplodnosti je jasan.. valjda smo zato tak brzo dosli na red...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jel napokon danas pocinju radit? Ja bum krepala do petka..jedva cekam da saznam kaj bu mi rekao dr.L...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja čekam vijesti iz prve ruke

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure koja prva dođe od gore molim obavijesti iz prve ruke

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

X
    I mi koje smo "gotove" s postupcima nestrpljivo očekujemo vijesti, mogu misliti kako je tek vama curama koje ste u startu. Svima sretno!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

šta ne počinju oni sutra :? meni se sve pomiješalo, ja se ni naručila još nisam. ne znam ni za što bih se naručila, iskreno :/

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ksena28 telefon u ruke i zovi, jer se moraš naručiti na konzultaciju neovisno o danu ciklusa, pošto u 10. mj još neće krenuti sa postupcima.
    Nisam išla na W, ali me upravo zvala frendica po obavljenom razgovoru sa sestrama i dala mi ovaj info. Neznam da li se to odnosi na FETove, jer spomenuta nije FET kandidat. Dakle mora se zvati, nema više: evo me, stigla sam... (Dobra stara vremena)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •