otkuda sad ova info? je li to provjereno?u 10. mj još neće krenuti sa postupcima.
otkuda sad ova info? je li to provjereno?u 10. mj još neće krenuti sa postupcima.
Tako mi je rekla frendica koja je naručena za 21.09. na razgovor, a onda će znati više. Dakle, napisala sam što sam čula od nje!
8)
ja stigla sa VV.
s obzirom da ja idem na FET trebala sam ovaj mjesec ali ništa nesmiju raditi do novog pravilnika koji navodno izlazi danas(sutra) pa još objava u NN, pa još 7 dana pa to je sve skupa bude 10.mj tako meni kaže doc.
sljedeći mjesec 8. dan sa uputnicom za neke pretrage(njih još nisam radila)idem gore, pa se nadamo da se budu izdogovarali do onda .
cure ako kojoj pada FET krajem 9. mjeseca možda vi i uspijete ovaj mj. Sretno.....
Meni sljedeci ciklus pocinje negdje oko 01.10....valjda nebum cekala do 11-og...ajmeee...
Sad jos vise cekam petak....
Birkoracija, zakoni, ministar...![]()
![]()
Pa kakvi sada Pravilnici...što ne ide izmijenjen Zakon ponovno u saborsku proceduru sutra!!??? :shock: Minimuc možeš li nam reći o kojim s pretragaam radi i da li to ima veze se novim Zakonom ili..?
pravilnici nisu jednako izmjena zakona koji ide u Sabor na raspravu i glasanje.zuzu prvotno napisa
By the way, danas je nas ministar u Petrovoj u obilasku odjela humane reprodukcije, nakon toga ce imati presicu.
Cure moze jedno pitanje...Kakva je atmosfera gore? Jel optimizam kao i ranije ili se ipak osjeti da nesto nije kako treba biti?
Uvijek sam se gore napila optimisticne atmosfere..a ako sad nije tako..to ce me zakopat...![]()
iz ovoga što isčitavam ne bih rekla da se radi baš o nekom poletu i optimizmu; optimizam i dobra atmsfera na Vuku su upravo išli iz onih gužvi, međusobne interakcije i velikog uspjeha koji ih je pratio
možda će kasnije biti bolje...slično onom od nekad, ali isto bojim se da ne više...osim do eventualnih znčajnijih izmjena zakona
zamislite oni više nemaju slobodu u regrutiranju pacijenata kao do sada jer novi pacijenti moraju proći neka državna povjerenstva (a možda i stari pacijenti taj dio nije baš jasan)
doc mi je rekao da nemogu raditi dok ne dobe nove pravilnike, možda zna koja druga cura više ako je koja bila kasnije od mene gore(iza 9.00h)
kasnije su doc-ovi imali sastanak sa svojim glavnim....
a kaj se tiće pretraga to se radi gore kada dođem 8.dan kada mi je napisao da donesem uputnice(- ja mislim da je to zbog moje debljineKKS,AST,ALT,GGT,PV,APTV,fibrinogen,D-dimer,urea,kreatinin,ukupni kolesterol,LDL-C,HDL-C,trigliceridi
svjesna sam svega, stvarno apsolutno svjesna no ipak je tuzno ovo procitati. Ogromna steta po MPO u Hrvatskoj je sad vec ucinjen (i po tome ce ministar biti zapamcen) a ozbiljni dani nam se tek spremaju...... ozbiljni zato sto jos nije bilo postupka sukladno novom zakonu, tek cemo onda znati i vidjeti prave posljedicesretna35 prvotno napisa
![]()
Ja sad tek ništa ne razumijem - na stranici Vinogradske cure pišu da normalno rade jer su dobili pravilnike?!
Mislim da se očito ovdje čeka službena potvrda odnosno objava u NN i da prođe zakonski rok od kada pravilnici postanu službeni, ne znam što bi drugo moglo biti u pitanju?
evo gledam NN, nema ništa! nigdje ni p od pravilnika
upravo sam se naručila i proćakulala sa sestrom. i one su jadne i tužne i izgubljene, jer je situacija ovakva. naručila sam se za što točno :? pregled? početak? čega? ne želim biti zamorac, ali svakako se želim sjesti sa svojim doktoromajme ovo je tako prokleto tužno
![]()
hm :? I Petrova se cini da najnormalnije radi, ne bi inace Milinovic mogao doci k njima u posjetu na odjel humane reprodukcije. Bas me zanima sto ce nam ministar reci na presici nakon obilaska Petrove.
da rezimiramo:
a) Petrova nije imala problema
b) VInogradska nema problema
c) Rijeka nema problema, odnosno radi po starom dok ne dodju novi pravilnici, ako sam dobro procitala
d) VUk Vrhovec ima problema
e) sto je s Osijekom?
f) Sveti Duh?
g) Split?
U petak sam zvala HZZO (nitko se nije javljao) i MZ da provjerim šta će se sve računati u tih famoznih 6 postupaka. U MZ mi nisu znali odgovoriti, samo mi je rečeno da su pravilnike proslijedili klinikama da se mogu početi pripremati, a primjenjivati ih mogu tek kad budu objavljeni u NN, odnosno 8. dana od objave.
Nikako mi nije jasno po kojim to onda pravilnicima rade oni koji rade? :/
Draga Ksena, isto sam i ja napravila, narucila sam se da bih se vidjela sa svojim doktorom... Takodjer ne zelim i necu biti zamorac ali bih voljela cuti i vidjeti svog doktora.ksena28 prvotno napisa
I nemoj biti tuzna, sigurna sam da ce ovome doci kraj ali ce do tada biti huge harm done......
frendica zvala i u vinogradskoj joj rekli da ne rade nikakve postupke bar do kraja 9 mj, ak ne i dulje, ni prirodne ni stimulirane, tak da ocito nije samo vv u problemu10 ili 11 nije mi vise tako bitno, samo da se to ne protegne do sljedece godine
upravo sam procitala post da u vinogradskoj normalno krecu u postupke jer su dobili pravilnike... :? :? :?
tko je tu lud? a onog milinovica vise ne mogu vidjetuopce ne zelim gledat tu presicu
![]()
![]()
![]()
Draga Marta,
nisam ja htjela reci da je u VV-u problem, svi znamo da je iskljucivo u zakonu problem i u nesredjenoj situaciji vezano za MPO.
A evo i citat s Vinogradske od Gabi 25 gdje vidis da doktori primaju pacijente i cak kazu da normalno rade:
Marta, i znam zasto ovo ovako postavljam.Postano: pon ruj 14, 2009 2:03 pm Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
Cure ja se upravi vratila iz Vinogradske- bila sam u 12 kod Kune na dogovoru- to nam je bio prvi susret...
Malo sa u šoku jer mi je dao spisak određenih pretraga što moramo mm i ja napraviti i to samo markere hepatitisa b i c, hiv1 i hiv2 i vdrl. Ništa drugi- ni hormone ni ništa
Kaže ne treba kad sam jednom ostala trudna (vanmaterična). Moram mu se javiti sa tim nalazima.
A druga stvar- pitala sam ga da li su dobili pravilnike i rekao je da jesu i da normalno rade Pa jel netko krenuo gore sa postpukom?? Baš me zbunio... Uglavnom mi krećemo kad pribavimo nalaze.
I glupača zaboravila sam ga pitati za potvrde pravnika i psihologa
Ako pogledate malo tko su clanovi novog nacionalnog povjerenstva za MPO mislim da ce vam mnogo toga biti jasnije. Bar je meni![]()
cure vidim da se digla velika prašina oko mojeg posta- ja sam samo prenijela ono što mi je doktor rekao- doslovno sam pitala- da li ste dobili pravilnike? on je rekao ma da, to nije problem- ja sam pitala- to znači da vi radite? on je rekao- da, da, radimo...
ja nisam dalje pitala jer ne mogu odmah u postupak s obzirom na to da moram napraviti još neke pretrage ali kako bi vi ovo shvatile?
ja stvarno više ne znam ko je ovdje lud??? :? :?
meni je palo na pamet da je na VV-u mozda jedan od problema i anestezija.. digla se frka i oko toga u medijima a VV nema kapaciteta za davati anesteziju.. mozda i to koci pokretanje postupaka :? mozda je i to nuzno za dobivanje licence??
jos jedan off topic, ali koja je klinika u HR uopce dobila licencu za obavljanje postupaka MPO?
Što se tiče Vinogradske, mislim da im nema biologa cijeli 9 mj. pa tako da nisam sigurna koje postupke obavljaju. Primaju pacijente, obavljaju preglede i upućuju na pretrage, ali baš da je netko obavio IVF...možda sam nešto propustila.
Što se tiče anestezije, nigdje u zakonu ne stoji da se postupak mora obaviti pod anestezijom, tako da tu ne vidim prepreke.
Što se tiče Petrove, svaki komentar je suvišan. Zna se da je M u kompi sa Š. i da je zakon njihovo maslo i da ide u korist i Petrovoj i IVF poliklinici (treba mi smajlić koji b.....). Tko ima volje, možda im je to šansa za uspjeh, ali ja tamo neću ići... Rađe štedim za MB.
Mislim da će na VV prvo krenuti inseminacije i FET, a za ostalo se ipak moraju malo posložiti. Ne vjerujem da će cijeli tim pokušati s postupcima sve dok im sve stvari nisu kristalno jasne. Ipak oni nisu u milosti ministra.
Kao što smo ranije govorili, tek se sad vide počeci ovog katastrofalnog zakona. Do proljeća će biti zanimljivo..., a možda od proljeća opet krene priziv savjesti pojedinih(og) liječnika![]()
ma ovo je sve ludost! ja cu na razgovor na VV, al ako se tu skoro nesto ne pokrene, cini mi se da cemo mi put ljubljane... godinu dana sam se rjesavala streptokoka da bi uopce mogli krenut s necim i sad ovouopce se ne bih cudila da su mi se i bestije vratile od histerije koju svi prozivljavamo zadnja 2 mjeseca
![]()
![]()
![]()
ja nisam bila danas u Vinogradskoj nego u petak, meni Tomić i sestra rekli da ne rade, čekaju pravilnike, neznam da li pregledavaju ali primaju i šalju po nove nalaze to je sve... čisto sumnjam da se baš toliko od petka do danas promijenilo :?Kadauna prvotno napisa
cure koje ste danas bile na vv javite kakva je situacija, što su vam rekli naši dragi doktori L.i A.? jesu nervozni zbog sveg, jel uopće bilo ljudi danas?
ajme, bas smo jadne zbunjuju nas, mojoj frendici kazu jedno, drugoj drugo....katastrofa je sve to, katastrofa, jedino nam ostaje cekati, kao da do sada nismo cekale, vjecno nesto cekami ja cu put ljubljane, ocito!!saljem vam puse i nadam se da ce bit kraj toj agoniji i da ce raditi postupke ipak u 10mj
marta26, a kakav ti misliš da će oni raditi postupak gore u 10 mj?
Zvala danas i sestre i doktora.Postupaka nema prije 10-og mjeseca.Upisala se kod sestara za 13.10. ali sa doktorom dogovorila da se cujemo odmah 1.dc slijedeceg (izgledan 29.09.) pa se nadam da cemo krenuti odmah.Drzite mi fige.Nisam nista ispitivala u vezi s pravilnicima itd, meni ovo bilo dosta.Mislim ovaj put pokusati s Klomifenima + Menopuri ali vidjet cu jos sta ce reci dok kad krenemo.Pisem vam o svemu naravno.![]()
Ja sam se danas naručila za pregled 3 dc kako mi je rekao dr. i nije bilo nikakvih problema
Sad mi tek nista nije jasno, jel rade ili ne rade postupke ovaj mjesec?Ti ides bas u postupak ili na FET?I kad ti pada 3.dc?TOMISLAVA prvotno napisa
Nije ti to zbog debljinemimimuc prvotno napisa
mislim da ćemo po novom svi morati napraviti te pretrage prije bilo čega...
Ja sam taj famozni popis u Vinogradskoj još u 5.mj, u međuvremenu odustala od države i otišla privatno kod Škvorca i on mi je prošli tjedan rekao da to sad svi traže i da bi svi to trebali obaviti...
Pa ja sam bila u petak u Vinogradskoj i nije mi doc. dao te pretrage. Samo je rekao da pratim u medijima kad će početi raditi (u tom trenutku je izgledalo da neće još bar mjesec dana).
Da cula sam i ja da su sad poceli na vv uzimati mjere struka, bokova, visinu, težinu i mjerili tlak?
Mojoj fendici je dr A. rekao da ne može zbog visokog tlaka u postupak?
Meni nisu nista od tog prije radila a sta sad i krvnu sliku moramo donjeti?
ajme, ajme, pocelo je.....Mali Mimi prvotno napisa
![]()
:shock: Pa onda bi nam svima mogli naći nešto, otkud sad tolika briga za naše zdravlje?Mali Mimi prvotno napisa
to će značiti big problems for big girls like me :/Kadauna prvotno napisa
pitala sam jednom davno dr A jel moja težina problem, rekao da nije i ja bila :D a sad :?![]()
meni je dr. A jos u 6.mj. napisao doci 8.dc u 9.mj. s uputnicom za KKS,..... uglavnom sve one pretrage osim LDL, HDL i triglicerida... mislim da je to bitno kod PCOS - oni znaju uzrokovati visoke masnoce i tlak. ja imam blagi, blagi oblik pcos pa mozda zato nije trazio i to (a imam i 53kg na 173cm) tak da mislim da to nije nista novo a i dobro je napraviti...
I ja sam morala napraviti KKS, AST,ALT i ostalo.. krv sam vadila u Vinogradskoj - nalaz je odmah sutra gotov.. sad još moram podići papu i ja spremna za mjerenje kod dr. A.![]()
![]()
![]()
Siskica, meni pise doci s uputnicom za KKS i ostalo... ja sam shvatila da ce mi vaditi krv na VV-u.. ili je neka greska? :?Šiškica prvotno napisa
mislim da te pretrage ne rade na VV .
to nisu hormonske pretrage nego spadaju pod medicinsku biokemiju .. valjda sam dobro upamtila :?
uf... ja propustila mjerenje kod mojeg ljubimca dr. Lučingera![]()
![]()
cure ne zamjerite na malo crnog humora, svim srcem sam uz vas i ne mogu se načuditi ovoj suludoj situaciji
Jel bio netko danas gore?
Ima kakvih novosti..mene pere nestrpljenje do petka...
o tome ja pricam, mislim da to mjerenje tlaka, KKS, razlicite druge pretrage nisu uopce standard na VV-u niti u bilo kojoj drugoj bolnici a mozda su vam to i dale kako biste prebrodili vrijeme da pocetka postupaka.sretna35 prvotno napisa
ponavljam-meni je dr A u 6.mj. trazio KKS...Kadauna prvotno napisa
Draga Frka,
ti imas kao i TM ispod 30 g. i vjerujem da se doktorima na VV-u nije zurilo ici s vama u postupak....... posebno ne obzirom da uobicajene guzve gore na VV-u i posebno ne obzirom na parove i zene koje dolaze na VV ili su dolazile prije zakona u 38. il 39. ili vise g.
Prednost se davala starijim pacijentima sto je i normalno i za ocekivati.
Ovo nisam nikad čula, bila sam u postupcima u tri klinike, među inima VV i Maribor... Eventualno sam promislila da nije zbog anestezije, ali nije - u Mariboru se ide na opću, a nema mjerenja struka, bokova i tlaka? Jesu li rekli zašto je to potrebno :?.Mali Mimi prvotno napisa
curke ja pitala doktoricu za ove moje pretrage- kaže da je dobro da ih napravim jer su možda hormoni napravili neku štetu a i jedna od tih je i zgrušavanje kaj je bitno kod implatacije.
nije zbog moje debljine- :D