To sam predviđala i ranije, zato potpisujem.Miki76 prvotno napisa
Bilo je za očekivati bar u prvoj fazi novog zakona.
Na žalost-to je surova stvarnost.
To sam predviđala i ranije, zato potpisujem.Miki76 prvotno napisa
Bilo je za očekivati bar u prvoj fazi novog zakona.
Na žalost-to je surova stvarnost.
Dr.L mi je rekao uz duboki uzdah - ajde hvala Bogu da se i ovdje netko ovih dana smije - ....
Zato kazem da nije sve bas kao ranije..iako to nije ni bilo za ocekivati..
iako kao sto rekoh on se isao nasalit samnom i zato smo se smijali..ali opet osjecaj je drugaciji..
I ok, ja idem na FET i to je moja sreca..ali toliko cura nije te srece![]()
cure molim vas da li mi treba uputnica za dogovor kod dr. ovaj tjedan?
Treba uputnica.
Ne kužim, ako svi imamo pravo na 6 besplatnih postupaka kako se to sad može ograničavati?! I zašto su prirodnjaci problem?Miki76 prvotno napisa
Mene su uvijek za konzultacije (pregled pred dogovor) tražili uputnicu. Na uputnici je pisalo pregled i UZV.capka prvotno napisa
Možda ministar može točnije odgovoriti na to pitanje. Mislim da je to prava adresa.AuroraBlu prvotno napisa
Ovih 6 stimuliranih postupaka su inače čisti SF sa sadašnjim zakonom.
Molim vas ako je netko danas bio gore,kakva je situacija?Kad će početi sa postupcima :?
Ja sam zapravo računala s prirodnjacima...
Inače, jutros sam zvala svog doktora u Vinogradskoj i pitala jesu li počeli, ali mi je rekao da još ne rade: njima ništa nije stiglo, zakon još nije bio na saboru i rekao mi je nek pratim u medijima razvoj situacije. Moje potpitanje kako to da u Petrovoj rade, je preskočio.
Da ne bi bilo zabune, onih 6 postupaka nema nikakve veze sa sredstvima s kojima raspolaže klinika i sa prirodnjacima. To je samo dio koji se odnosi na lijekove koje inače koristimo u stimulacijama i pokriva 30 kom određene terapije (npr. Gonali).Bebel prvotno napisa
Ostala sredstva, ma što ministar govorio o njima, nisu uključena u tih 6 postupaka. Sve ostalo im je srezao i šuti o tome (osim o tzv. edukaciji...bljak).
Zbog svega toga već duže vrijeme govorimo da zakon ide na ruku samo privatnicima.
Nekad su se na VV plaćali prirodnjaci, ali im je to zabranjeno. Možda tu bude nekih pomaka. Rađe ću plaćati njima ili drugoj državnoj klinici (osim matice) nego jednoj specifičnoj privatnoj klinici.
E, ali sad je tu problem kapaciteta...i pohrane svake j.s koja ja dobivena iznad 3 j.s., a koja je moguća u prirodnjacima s npr. klomifenima.
itd, itd...,
"Specifična privatna klinika" je zaslužila bojkot!
cure .........kada se radi punkcija u prirodnjaku.....??a kada u stimuliranom.??...kada vise boli ? u stimuliranom zbog jakih lijekova?? :? :?
Punkcija u prirodnjaku radi se kad si eventualno prethodno na klomifenima i imaš manje folikula pa i manje boli (za to sestre nisu davale nikakve koktelčiće odnosno injekcije protiv bolova). U stimuliranom si na gonalima/menopurima i očekuje se da imaš i više folikula pa je i više "uboda", za što prije punkcije dobiješ lijekove (injekcije)za smirenje i protiv bolova. Nešto ćeš sigurno osjetiti, ali da se izdržati, nije strašnocure .........kada se radi punkcija u prirodnjaku.....??a kada u stimuliranom.??...kada vise boli ?![]()
ali ako mi je ovulacija ok i ako je sve ok samnom..onda prirodnjak ili to nema veze s tim??
sada izgleda da sve ovisi i o financijskim sredstvima kojima klinika raspolazecrvenkapica77 prvotno napisa
a do sada se radilo prvo prirodnjak ili poluprirodnjak pa tek onda sa ful stimulacijom ako ovo ne uspije, bar mislim da je u većini slučajeva bilo tako
A jeste li radili inseminacije? Mislim da njegova dijagnoza nije toliko loša pa će vam vjerojatno to najprije probati
a nama je oboma sve ok, prvo smo radili 3 inseminacije i onda ful stimulacija, ali to je bilo prije ovog zakonaMali Mimi prvotno napisa
Ovisi o dijagnozi, godinama... i doktorovoj procjeni valjda. Ja sam odmah išla na ful stimulaciju, valjda zbog godina (bližila se 38. a nisam iskoristila ništa na teret HZZO-a po starom zakonu) i dijagnoza.
OT
Pirica kakva slatkica...ali moram priznati da sam ju zamisljala kao plavusicu
jadro prvotno napisa
ja sam se kao suzdržala da je ponovno komentiram. Stvarno je preslatka
![]()
Jedan dan sam srela nase sestre, Gogu i Sonju, u šopingu i malo smo tako pricale, rekle su da trenutno gore rade samo preglede, da nije guzva i da bi trebali poceti s postupcima u 10 mj, ali mi nekako nisu bas zvucale optimisticno.
I danas sam ponavljala ß, iznosi 23903,6 - T je 5+4
:D
hvala, fino ju je Lana složilajadro prvotno napisa
![]()
i ja sam se iznenadila šta je tamna premda smo i MM i ja tamni (ja sam se farbala u plavo), ali ja sam kao beba bila plava, a MM tamni
Cure naručena sam 3 dc pa me zanima oko koliko sati da dođem jer znam da će u 10 mjesecu biti gužva i možete li mi reći šta se otprilike radi taj 3 dan ( krv sam vadila prije godišnjeg i mm spermiogram ). :?
Tomislava, ja sam uvijek dolazila među prvima taj 3dc, dakle već do 7 sam bila gore i najkasnije do pola 9 sam bila i gotova. Radi se klasični vaginalni UZV.
Ja sam išla na preglede 3dc kad sam imala dogovorene postupke (simulacije) jer od 3dc kreće folikulometrija i pikanje.TOMISLAVA prvotno napisa
3dc startaju i folikulometrije za prirodnjake.
E sad, nisam sigurna za što si naručena jer ja sam taj 3dc dolazila s uputnicom za postupak (jedna uputnica pokriva sve - i UZV i ET).
Uputnicu svakako trebaš imati pa provjeri sa sestrama, ako doktori startaju sa postupcima kako ti uputnica treba glasiti.
Obzirom da sam ja bila u postupcima kad su bile najveće gužve kod L., dolazila sam oko 11.30. i bila sam gotova do 13.30, ali sad je manje pacijenata pa možeš i od jutra.
Sretno
... i od čega ono?pirica prvotno napisa
![]()
Zaista je medena!![]()
Cvijet,nisam baš sve pratila,ti si sada ostala trudna prirodno?Pa to je super,znači moguće je sa ovom dijagnozom od muža.Jel pio što?Čestitamcvijet_kc prvotno napisa
Upravo sam zvala VV i naručila se za pregled kod dr.L sljedeću srijedu. Info za sve cure koje su kod dr. L, sestre dr.L su na broju 893!!!
Na moj upit da li je realno očekivati FET u ovom ciklusu (m bi trebala dobiti sutra) sestra je samo uzdahnulai rekla da još ništa ne znaju! Koji užas!!!!!!Gdje mi živimo
![]()
[quote="zuzu"]Upravo sam zvala VV i naručila se za pregled kod dr.L sljedeću srijedu. Info za sve cure koje su kod dr. L, sestre dr.L su na broju 893!!!
Na moj upit da li je realno očekivati FET u ovom ciklusu (m bi trebala dobiti sutra) sestra je samo uzdahnulai rekla da još ništa ne znaju! Koji
Pa kad se bude uopće bilo kaj znalo??Najbolje je reči ljudima-hajde nekud van jer ovo nema smisla.Ja inmam 37 g.koliko vremena imam,svaki mjesec sam starija za godinu,ali tko mi je kriv![]()
![]()
e cure, s obzirom na trenutno stanje, zanima me jel rade subotom....ja bi navratila gore jedan dan ali mi prek tjedna nikako ne odgovara...
Bila sam danas kod dr. A.. bilo je samo par cura i dva M ..(i naravno hrpa bakica) čekala sam kojih 10 min..
i naravno dr. napisao doći idući ciklus 8 dan da dogovorimo terapiju za IVF..
i napomenuo da kod naručivanja zapravo trebam pitati jel se rade postupci .. ak ne, neka čekam do daljnjeg.. do nekog drugog ciklusa..![]()
Dr. A. mi malo dijeluje ubijen u pojam..
Pa da li je rekao što ustvari čekaju; izmjenu Zakona ili...!?Šiškica prvotno napisa
Nove pravilnike čekaju..![]()
jer ne znaju što mogu raditi a što ne .. i naravno ne znaju ni kako ..
rekao je i da ćemo možda ipak morati na psihološko savjetovanje![]()
je*** ja Milinovića i njegovo psihološko savjetovanje. Zlo mi je od svega
Potpisujem!amyx prvotno napisa
Mislim da bi me mogli proglasiti labilnom osobom![]()
(ne bih u detalje zašto)
vise mi je pun kufer!!!!!!!![]()
![]()
![]()
a iz ministarstva se busaju u prsa da idemo po starom ako smo naruceni prije!! to ocito ne vrijedi za naš VV! a u petrovoj narucuju bez papirologije i pocelo se radit! i jos u nekim drugim bolnicama! u ivf pol. salju pacijente koji nisu u braku javnom biljezniku, a ta stavka jos nije ni usla u saborsku proceduru![]()
![]()
!!! gade mi se svi svi koji stoje iza toga - znani i neznani!
jadni i nasi dr.-i! od one natrpane ali uvijek pozitivne atmosfere na sto smo spali??!![]()
sve to na goli otok treba pa nek tucaju kamenje jer nis pametnije ni ne znaju radit!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tomislava, mislim da se ipak trebas prethodno zapisati. Ja sam isto narucena jos prije ljeta 3.dan ciklusa. Isla sam se interesirati kod sestara gore i rekle su mi da se moram zapisati za termin (iako ja ustvari ne znam kada ce mi pasti 3.dan ciklusa - niti otprilikeTOMISLAVA prvotno napisa
).
Nazoveš prvi dan i kažeš da moraš doći 3 dc i sestre te zapišu. Nije nužno da se naručuješ ne znam ni ja koliko ranije ako imaš neredovite cikluse. Tako ja radim i nisu me nikad odbilimarcelina prvotno napisa
meni nisu nista rekli da se narucim - samo da dodjem 8dc s uputnicama. tako sam i prije dolazila bez najave.
cure, dajte mi recite jesu li dr-i jos koga trazili vjencani list?
Jao cure moje, čitam sve ovo i ne vjerujem... pitam se samo kako li je samo našim doktorima i sestrama naviklima s osmijehom na licu odrađivati velik broj postupaka dnevno... ovo je za njih totalni fijasko![]()
voljela bih da se jos cura javi s izvjestajima s VV-a, mene je sve skupa jaaaaaaaaaakooooooooooo otrijeznilo, odnosno unaprijed sam pretpostavljala kakva je situacija ali sam trebala odlazak gore na Vuk i razgovor s doktorom da se i sama uvjerim da je MPO u Hrvatskoj apsolutno stao i da se ne zna kako ce se i kad dalje i da je ovo s HZZO-om vrlo tricky (to da se vise ne placa iz budzeta bolnice postupci) i da ce jos dosta vremena proci da se stvari unormale(
Bila sam pesimista i babaroga ali evo vidim da nema boljih vijesti s VVa
Ha, nije u Petrovoj i IVFuKadauna prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Ma jel se to samo meni čini ili je cijeli ovaj cirkus oko zakona zapravo eliminiranje (uspješnije) konkurencije i usmjeravanje MPO pacijenata isključivo u jednu kliniku (uz sukob interesa dotičnog dr-a).
Sigurno je i to ušlo u cijenu dogovora za podržavanje zakona omraženog mi dvojca (ne mogu ih više ni spominjati od muke)![]()
xgričanka prvotno napisa
vuku gule kožu![]()
kako se u Petrovoj rade postupci? To na temelju ministrovog obilaska Petrove kad je posjetio jednu zenu koja je upravo "oplodjena"? Sta cure s Petrove vele, da je krenulo?gričanka prvotno napisa
je, narucuju ih, dobivaju lijekove i krecu s postupcima... koliko sam vidjela, tako je i u rijeci, a i na SD govore pacijentima da pocinju u 10.mj. ali sve je to upitno :/
frka prvotno napisa
Postoje li zene koje su krenule s postupkom u Petrovoj, koje se vec pikaju s lijekovima, jer dr. Lucinger je curama isto rekao da nauruce lijekove ali postupci jos nisu krenuli.... Isto tako nisam skuzila da je na SD-u krenulo ali ni u RI
Ja ću smatrati da su postupci u državnim klinikama krenuli kad prva pacijentica popije klomifen ili se pikne za stimulaciju u jednoj od državnih klinika (posebno onih koje nisu Petrova).
Sve ostalo je kategorija rekla-kazala.
Tomislava, dobro provjeri za ovaj 3dc kod sestara. Ono što su doktori rekli prije zakona nije nužno mjerodavno u sadašnjim uvjetima.
zuzu, hvala za info. oko novog telefonskog broja.