Lastavice čestitam :D
Ja sam se naručila za treći dan i sestra mi je rekla da ako menga ne dođe na vrijeme da mogu promjeniti termin![]()
Lastavice čestitam :D
Ja sam se naručila za treći dan i sestra mi je rekla da ako menga ne dođe na vrijeme da mogu promjeniti termin![]()
lastavice :D :D :D :D i želimo ti najlijepšu trudnoču od![]()
svima šaljemo puse od nas 3![]()
ČESTITAM !!! :Dlastavica1979 prvotno napisa
Lastavice pa to je genijalno :D :D :D . Čestitam i želim ti školsku trudnoću.
Lastavice čestitam. :D
Kad je već država zakazala (blago rečeno) dobro je da priroda odrađuje svoje, barem kod nekih. :D
hvala vam svima na lijepim zeljama i čestitkama i jedva čekam da vidim vaša imena s sretnom vijesti,a sigurna sam da če svaka od vas imat svoj datum srece šaljem vam pozitivne vibrice za uspijeh
Bok,cure.Evo ja sam jučer bila na VV i dr.L mi je napisao sprej ,vaginalete i hiramycin.Zanima me da li je netko imao bilo kakve nus pojave od tih lijekova,zatim ,ako mi ciklus padne popodne kad trebam počet koristit sprej?Ništa nisam uspjela pitati od prevelikog uzbuđenja da krečem u svoj prvi postupak.Molim vas,pomozite
Od ovog ja nisam imala nikakve nuspojave tek malo od inekcija ali niš posebno, ja mislim da sa sprejem isti dan moraš početi ako ti padne popodne onda prvu dozu uzimaš popodne, drugu ujutro, a ako ti padne navečer ne znam poslje 8 onda od drugog jutra ( i 1 dan ti se računa baš pravo krvarenje nikakav iscjedak)romanica prvotno napisa
ako se dobro sjećam ispravite me ukoliko griješim
Sretno
ksena, molim lijepo ignoriraj moje postove i skini mi se s vrata, nemam volje ni zelje tu se prepirati i dokazivati gluposti. hvala
Romanice, ja od lijekova nisam imala baš nikakve nuspojave (čak ni grama nisam dobila). Spreja se 3 puta dnevno, recimo, 6, 14 i 22h. Ako ti ciklus padne popodne ili predvečer (tako se meni dogodilo), prvi put sprejaš navečer (22 ili 23, kako ti paše) pa onda ujutro, tj. nakon osam sati i dalje svakih osam sati.
I nisam zato da se ljudi prozivaju zato što negdje postaju, a negdje ne, bez obzira na važnost trenutka i situacije; tako ih se sigurno neće pridobiti. Forum i teme slobodan su odabir svakoga od nas pa neka tako i ostane. Ja vjerujem da cure čitaju sve (koliko stignu i žele), a da nekako mogu pomoći, pomogle bi.
ja mislim da je ovo sve malo prenapuhano i da ovakva rasprava uopce nije potrebna jer mi se cini da je ksena samo htjela reci da je izgledalo kao da marta26 nije vidjela da ta tema vec postoji na drugom podforumu.
Važno ti je kad računaš 1dc. uglavnom, do sad je bilo da sve poslije 19 sati računaš od sutra 1dc.romanica prvotno napisa
Ja ću ti poslati na pp info kako je protupak izgledao prije zakona, a sad nisam sigurna da li će svi ti koraci biti isti,ali ti može poslužiti okvirno. Malo prođi ovu našu temu (od početka) pa ćeš naći korisnih savjeta. Sretno![]()
Ljudi dajte napišite kratke mailove zahvale zastupnicima koji nisu podržali zakon i koji se i dalje bore za naš boljitak.
Više o tome na građanima protiv mpo zakona - tamo su i mailovi na koje treba slat.![]()
Meni se povraćalo od hiramicina. Sestra na VV-u je rekla da to nije neuobičajeno.romanica prvotno napisa
Svim curama koje kreću u postupak želim puno sreće i da bude uspješno.
Ne razumijem zašto si dobila hiramicin - to je antibiotik koji se daje poslije kirurškog zahvata, kiretaže, laparoskopije... A inače, i meni se povraćalo od njega, nikako ga nemoj uzimati natašte, ni s mlijekom.romanica prvotno napisa
hiramicin je standardni dio protokola na VV, uzima ga par (i M i Ž), vjerojatno da se ubiju eventualne beštijice ako ih ima.
Meni je od hiramicina bilo užasno muka i imala sam metalan okus u ustima
![]()
Cure,hvala vam na savjetima,a možete si zamislit da mi je do sada menga uvijek dolazila na dan,nikad nikakvog kašnjenja,a sad je nema pa nema...da poludiš
To ti nije ništa čudno, najvjerojatnije si pod pritiskom zbog svega toga. Tako je i meni bilo.romanica prvotno napisa
![]()
Ja sam hiramicin preskočila (u dogovoru sa doktorom) jer mi je bilo užasno loše.
Cure, da li je bio netko jučer ili danas na VV? Da li ima gužvi!?
Ja bila jučer nema gužve
Ja jučer išla vaditi krv. Nema gužve.
E da cure tko treba vaditi krv nalaz je gotov isto drugi dan kao i u Vinogradskoj :D
Evo i kod mene menga ovaj put došla prije a ja se naručila za 5.10. Ujutro moram zvat da promjenim termin nadam se da neće bit nikakvih problema![]()
Amyx na koji dan cikusa si vadila krv? Da li je dr. inzistirao baš na tom danu ciklusa? Unaprijed hvala'
Pitam se zašto su me onda naručili tek za tri tjedna kad sam zvala prije par dana (i rekli da je sve puno do tada). No, nadam se da će gužve već krenuti kad dođem gore, suprotno ne bi bilo dobro.amyx prvotno napisa
tak su i mene prije 2 tjedna naručili tek za sljedeći!![]()
Da nismo isti dan gore, Ksena? Ja sam u petak (9.10.).
cure dali netko zna što je sa postupcima na VV , jer sam zvala dr. L početkom mjeseca , pa mi je rekao da zbog razno raznih razloga postupke ne rade i da mu se javim početkom 10. mjeseca
postupci nisu počeli zbog zakona i pravilnika koji su se čekali, trebali bi uskoro, ali kakvi i u kojem obliku nitko još konkretno ne znamala mare prvotno napisa
Ja sutra zovem kako mi je rekao jucer (a to ce mi biti 3.dc) da vidim hocemo li moci odmah jedan klomifenski.Javim vam naravno.Drzite mi fige!
To nema veze s danom ciklusa jer se radi o krvnoj slici(eritrociti,trombociti,leukociti,urea,kreatin in, kolesterol,itd) i zgrušavanje krvi i koagulacija.dim prvotno napisa
A zakaj tak dug traje da se kod dr dođe na red nemam pojima. Stvarno nije gužva. Nisu čak ni svi stolci bili zauzeti a bilo je i muškaraca tak da :/
Neznam zašto se tako dugo čeka i o čemu ovisi ali evo ja zvala 22.09. i dobila termin kod dr. 02.10. tak da nije baš dugo čekanje .
Ja sam zvala jučer i naručila me za 2 tjedna kod dr. L. (12.10.) i još se ispričavala da ne može prije jer je praznik, a već sam bila spremna na čekanje od 3 tj. :?
da li netko zna ,da li se taj klomifenski računa kao 1 postupak (od 6) ili se računa kao prirodnjak ? :?RuzicaSB prvotno napisa
Klomifenski se valjda računaju kao prirodnjaci, kao i do sada :? Znači, ne bi ulazili u tih 6.
ah... po milinoviću ništa nije sigurno ....vikki prvotno napisa
![]()
Jutros sam se narucila za iduci petak i start FET-a..pa me malo sokirala sestra kad me trazila mobilni kao u slucaju da se nesto promjeni da me mogu nazvati...
strah me i pomislit kaj bi se to moglo promjeniti :/ ...ali eto nadam se najboljem..
Upravo tako čak je i dr. izrazio tu sumnju da bi klomifenski mogli ulaziti u tih 6 besplatnih postupakanina1 prvotno napisa
Amyx znam da to usko nema veze sa danom ciklusa ali mene dr. A non stop naštimava po danima ciklusa pa mi više niš nije jasno :? .
Na zadnjem pregledu mi je rekao da nezna koliko će ni embrija vratititi, ako odmrzavanje preživi njih više od tri, s obzirom na novi zakon. Po tome sam zaključila da ništa neće raditi dok Zakon o MPO-u nebude potpuno izglasan i pravilnici donešeni, pa vjerojatno zbog toga traže br. mobitela.
Pretrage koje je navela Amyx nisu hormonalne pa tako srećom nemaju veze sa danom ciklusa.dim prvotno napisa
Vezano uz odmrzavanje, samo nam preostaje da se nadamo kao će odmrzavanje prve cjevčice dati dobre rezultate pa nam neće dirati drugu (uglavnom u jednoj cjevčici stave do 5) cjevčicu.
U mojem slučaju prvi put su morai odmrznuti obje (2x5) jer je od prve ostao samo jedan loš. Od druge su ostala 4 (loša) i vratili mi svih 5.
ß, očekivano 0.
U drugom pokušaju su mi odmah odmrznuli jednu cjevčicu gdje je su od 4 ostala 3 dobra i svi vraćeni. To pokriva novi zakon.
Jednostavno onda ne treba prijaviti klomifen nego prirodni. Tablete koštaju 50 kn.Upravo tako čak je i dr. izrazio tu sumnju da bi klomifenski mogli ulaziti u tih 6 besplatnih postupaka
A prirodni valjda ne ulazi??? :? :/
nadam se da startaju i FEt-ovi i sve ostalo.....draga prvotno napisa
Sretno
Ja sam bila u ponedeljak i dr.A mi je rekao da dođem u četvrtak sa uputnicom za KRIO ET imamo 5 smrznutih.Nadam se da sam nekome pomogla sa informacijom.Barem jedna dobra vijest da se napokon nešto pokrenulo.
Cure može li pomoć, ne znam koliko se promijenilo kod FET-a od prije par godina...tada sam ja radila folikulometriju u ST do pred ovulaciju, a onda bi išla u ZG.
Prije par dana dr L. mi je rekao da ga nazovem prvi dan ciklusa.
Vidim da tu pišete da se kod FET-a ide 8.dan ciklusa, bojim se da mi muž (pomorac) do tada neće doći, a onda imam problem jer moram ići sa curicom i nemam je kome ostaviti.
Da li je moguće doći kod njega kasniji dan ciklusa? Znam da bi trebala pitati njega, ali ...
Bok cure.I ja sam se naručila za idući tjedan na pregled i za vaditi krv.Ali nisam uspjela naručiti muža kod androloga,uvijek bi paralelno došli isti dan i on i ja.Ali mi kažu sestre da je cijeli 10.mj popunjen pa da ih nazovem 12.10.