[quote="ana-"]smiju li se vaginalete kaj sam dobila držati u frižideru naime na njima piše da se moraju čuvati na temperaturi do 15 stupnjeva . :?
ja nisam držala i sve je bilo ok,ni oni u apoteci ih ne drže u frižideru
[quote="ana-"]smiju li se vaginalete kaj sam dobila držati u frižideru naime na njima piše da se moraju čuvati na temperaturi do 15 stupnjeva . :?
ja nisam držala i sve je bilo ok,ni oni u apoteci ih ne drže u frižideru
nema ti to veze...mž je Luči rekao da razmaci nisu bitni samo da se ušmrkne 3 puta od buđenja do spavanja...mimimuc prvotno napisa
fala curke...
malo sam u totalnom bedu...ljudi oko mene me ne mogu podnijeti!
ja nervozna, a tek je drugi dpt!
ko će dočekati 28. ?!
ništa se ne usudim raditi, wc mi je noćna mora![]()
nataša da ti što prije prođu dani do ß i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobitnu i![]()
![]()
jeli je bitno u koje se vrijeme piju hiramicini znam da se piju od 1dc ja i mm.
amyx kako si mi hrabrice,jel se odmaraš![]()
-------------------------
ja 83.endom.pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82.sve ok
1 IVF vv-još samo 4 dana pa počelo :D :D :D :D
Nisam baš najbolje.Sve me boli i od četvrtka samo ležim. Mislim da imam neku blažu HS. Dosta mi je trbuh napuhan, ali trudim se piti dosta vode i idem redovno na wc. cure koliko otprilike traju ti simptomi HS?
I mene zanima kada bi ti simptomi mogli proći....
Sad znam zbog čega je "čudna" atmosfera na našem VV. HZZO im je drastično ograničio broj postupaka. MPO postaje luksuz koji treba svesti na najmanju moguću mjeru.![]()
Ja sam ipak uspjela postati klomifenka. :D E, ovaj ću postupak stavrno cijeniti kao oko u glavi.
I doktorima je teško jer im je uskraćeno da rade ono što očito vole.
Dr. A je naše zlato.![]()
meni su trajali dobrih 2 mjeseca... mislim da tebi ne bi smjeli trajati toliko, jer porast ß pojačava HS (tako sam shvatilaamyx prvotno napisa
)
samo se ponašaj i dalje kako si navela i sve će se srediti
od nas
danas bila gore na punkciji. Gore apsolutna ludnica, mislijm da su danas imali preko 20 punkcija.
Meni nažalost onaj punktirani folikul prazan![]()
Idemo dalje.... već je dugo slogan vladajuće stranke, pa čini mi se da postaje i moj![]()
Pozdrav svima, POZDRAV AMYX. Polako i čuvaj se.... Šetnjica lagana kad budeš mogla, ali samo do Novih Dvora i odmah natrag u horizontalu.
K.
zuzu, kak je prosao transfer, jesu barem tebi rekli koliko ima smrzlica i koliko se oplodilo? meni danas sestra rekla da cu saznati kad docu dodjem s betom, molim Boga pozitivnom i velikom![]()
marta26 ja baš mislila pitati može li se otići na razgovor kod biologice i prije da bar nešto saznam?
capka, mislim da bi mogla otići. Ja sam nakon transfera koji je bio u subotu na treći dan ciklusa (taj dan još nismo znali kako će se dalje razvijati situacija s četiri preostala embrija), u ponedjeljak stala pred vrata labosa, i rekla onoj krupnijoj plavoj teti da bih htjela do biologice pitati je li što zamrznuto. Ona me najavila kod nje i odmah me lana prozvala i rekla da je sve smrznuto, odmah se sjetila, nije trebala ni pogledati u papire. I eto, upravo mi je jedan malac iz te serije bio dobitan![]()
a nis, ja idem sutra gore, pa nece biti guzve, ak je velika teta gore ja cu ju pitatijer me to fakat zanima, nije valjda da nijedan nije dosao do blastice, ak nije, onda ni ove dvije morulice u meni nece opstati, hm, onda mozda bolje da ni ne pitam :/ sam cu se zbedirati. ma cekat cu ja do bete
Andream,kako to gore ide sa placanjem smrzavanja i odmrzavanja?
Bok cure! Tek sam sada došla k sebi, bila sam na VV od 7 45 do 14 45Transfer je prošao o.k. Vratili su mi dva embrija, a 6 su zamrznuli.Imali smo svi razgovor s biologicom i bila je super, sve mi je objasnila i vrlo je optimistična! Sada sam u horizontali i čuvam svoje mrvice!
Dim pitala sam dr.L. za onaj podljev u trbuhu, ali nije ništa posebno prokomentirao, nije baš bio pričljiv tijekom transfera. Ma, sigurno to nije ništa ozbiljno, vjerojatno od napinjanja tijekom punkcije. Pusa velika svima!
amyx, plaća se odmrzavanje kada dođe do transfera, oko 1200 kn i nešto još sitno. Svakako ćeš dobiti i račun pa to prilažeš iduće godine za povrat poreza. Plaćaš i injekcije koje primaš u postupku (svaka oko 70 kn). Ja sam dobila choragon, pa decapeptyl, pa opet choragon. I trebat će ti još i uputnica za ET, koja pokriva sve folikulometrije (obično od 8. dana ciklusa kreće prva). Trebat će ti još i utrići i andol 100 (bar je tako meni bila terapija do bete, a onda i kasnije). Sretno!
da, kad je transfer nepisano nam je pravilo svima, i pacijentima i doktorima, da baš ne pričamo puno... valjda nam je svima to svojevrsni sveti trenutak, kruna i nagrada koja dolazi nakon svega... Sretno!nije baš bio pričljiv tijekom transfera![]()
Zuzu čestitam na dobrom transferu i smrzličima :D . Stvarno super da je biologica razgovarala s Vama, barem znaš na čemu si, a mi koje smo bile u četvrtak, otišle smo doma ko tuke :/ . Nije lijepa usporedba ali stvarno smo zakinute za vrijedne informacije(počela sam sumnjat u malverzacije) .
Kaj se tiće tog podljeva čini mi se da je danas malo svjetliji, tak da se nadam da prolazi.
Probala sam danas nazvati sestre da se naručim za ponedjeljak..(3dc)
prvo je bilo zauzeto pa se nitko nije javljao :?
malo me je frka da me ne vrate !!!
jedino je utješno što sam u pon. slobodna pa mogu kampirat cijeli dan.. naravno ak me ne otjeraju !!!
Thanks andream.racun mi slabo vrijedi jer imam stambeni kredit pa mi nis drugo ne priznaju,jedino mozda na mm da pisu odmrzavanje embrija![]()
andream,hvala ti.jako samšto to u četvrtak nismo odmah saznale(mislim da nije bilo vremena zbog gužve ali bar naknadno su nam trebali reći) a sad više nisam ni sigurna želim li čuti koncentrirajući se radije dva
koja su trbuščiću.
zuzu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje![]()
![]()
sa mnom isto niko nije razgovarao, u petak kad sam ja bila, bilo nas je nekoliko za transfer i biologica je razgovarala samo sa nekima..meni su samo rekli AJDE NA TRANSFER i kasnije sam saznala da je samo jedan preživio od 4 :shock: :shock: smrznutihdim prvotno napisa
Dobro jutro cure, osvanuo je lijep i sunčan dan pa bi bilo lijepo da se kavica, čaj, nessica, kakao i ostali ranojutarnji napici popiju na balkonu ili terasi. Ja sam ustala ranom zorom, pa sam se već vratila sa VV sa pikice, a usput smo obavili i glasovanje.
Capka, Marta26 pa kad ste Vi došle na inekciju danas. Ja sam bila gore već u 7 i čekala do nekih 7.45 da se pojavite pa da odemo na kavu, a Vama ni traga. Već sam bila u panici da ste zaboravile današnje pikice "kod sestre Jasminke". Danas je bila odlično raspoložena, ali to nije uljepšalo njen brzi ubod.
bok drage moje svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~meni je malo muka za sve kaj vam treba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dobar dan curke! Kako ste mi!? Ja nažalost ovaj prekrasan dan provodim u krevetu i na wc školjcijer od jučer imam proljev od cefalina. I prije mi je ovaj lijek teško padao na želudac, ali nikada ovako. Dr. mi je rekao da malo više mirujem dva-tri dana tako da kao iskonska štreberica slijedim njegove upute. Uzela sam jučer injekciju Decapeptyl-a od sestre tako da ću se sama piknuti jer ide u sc kao i Gonali. Nakon jučerašnjeg 7satnog boravka na VV nisam imala snage opet danas ići tamo.
bok curke! ja sam jutros na VV bila oko 8.10 i dobila inekciju decapeptyla ,srela sam se s martom26, sad čekam 29.05 -dim vidimo se tada![]()
zuzu da li je tebi isto dr. izostavio inekciju choragona kad je ne spominješ?
ne mogu se pohvaliti da sam baš naj naj ali nadam se da neće biti lošije.
Bok Capka. Ne nije, primila sam Choragon jučer i imam jedan 21.05...možda ti je izostavio zbog straha od hiperstimulacije!? Znam da je jučer rekao nekim curama da ga nazovu pa će im reći da li da ga prime ili ne...Capka, Dim, Marta26 hoćete sve doći na betu u VV 29.!? Mogle bi do rezultata na jednu maratonsku kavicu .Hmmm, kada razmislim..ima još do 29.05.capka prvotno napisa
:/
zuzu ja 29.05.dolazim gore vaditi betu..ne znam točno ni kako to ide.treba li uputnica? i da li onda ti nalazi dođu kod dr.?toliko da se znam pripremiti na :shock: u njegovoj sobi.cure koje znaju kak to ide javite.
maratonska kava naravno vrijedi!
Sestra mi je rekla da donesemo uputnicu za laboratorij i da dođemo oko 8h i damo uputnicu na onaj šalter u lijevom hodniku. Nalazi idu direktno kod dr. i navodno su kod njega tek oko podne ili čak malo iza. Neke su mi cure rekle da se može doći i oko 9h tako da ne znam točno!!!capka prvotno napisa
capka Ako ne želiš potpuno iznenađenje napravi test doma... ali on nije 100% točan.
Sretno!
ako izdržim neću napraviti test :/ .jel mi uputnicu piše gin. ili dr opće prakse? curke molim ako imate još kakvu informaciju.
zuzu i dodirko hvala![]()
ej koke! kak ste mi, ja napuhana strasno, koma, jos me jedna zenska pitala dal sam trudnae, ako dobijemo stopericu choragona 21.5. kad mozemo raditi kucni test, meni je nekak lakse onda prihvatiti ak beta bude negativna, al nisam ziher koliko stoperici treba da izadje iz organizma. zuzu, kaj su tebi 2 blastice vratili?Bas mi je zao sto ti je lose od lijeka, a da kazes docu, mozda ti prekine terapiju. kak su vama trbusi, jel vas bole jajnici i opcenito donji dio?
sori zuzu, tek sam kasnije vidjela da si napisala, nisam skuzila post. to je super rezultat, bas mrak!! vidimo se 21. gore
kaomarta26 prvotno napisa
Ma zadnju sam tabletu i uzela u petak, ali mi je valjda malo uzdrmalo želučanu floru..sada mi je već malo bolje.Prilično sam napuhana, ali već sam se saživjela s tim tako da niti ne primjećujem. Meni je dr. rekao da zanemarim kućne testove baš zbog Choragona jer može biti lažan.
Capka znači da smo se mimoišle. Ja pak imam problem što se sve smirilo-
; bolovi u donjem dijelu trbuha i napuhanost je malo prošla i sad me to štraši :/ . Bilo mi je ljepše kad me boljelo i kad nisam mogla hodati jer sam znala da se nešto događa. Sad sam malo pesimistična. A ak dočekam betu, vadit ću je na VV i ovo za kavicu vrijedi, s tim da pripisujem i supruga.
cure jel bitno u koliko se sati popije hiramicin ili kad mi paše vi imate više iskustva s tim.
svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i
![]()
----------------------------------
ja 83.endom.,pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82.sve ok
1IVF vv-još malo pa počelo :D :D :D :D
Tko je sada glavna sestra kad više nema sestre Marije?
Svim curama želim veeeeelike bete!!!!!!!!!!!
sad je glavna sestra Ivanka, mala crna simpatična ženica... Jednako dobra i strpljiva.
mimimuc javi mi se da čujem što je tebi reko doktor A kada ćeš na punkciju? I da li ti je rekao koliko imaš ??
Pozdrav....
:?
Nemoj se ništa brinuti....bolje da je tako,fino su ti se jajnici smirili i organizam se polako vraća u normalu. Napuhanost u ovoj fazi nije nikakav znak trudnoće.Samo se ti opusti.. i baš se spremam popisti Nesicu na balkonu, hoćeš mi se pridružitidim prvotno napisa
![]()
ana- bilo bi dobro da ga piješ svaki dan u približno isto vrijeme i svakako nakon obroka jer teško pada na želudac!ana- prvotno napisa
meni je uvijek slabo poslije hiramicina, kako god i kada god da ga popijem, ali još danas i gotova sam...
I jedno pitanje cura koje znaju - koliko je normalan prosjek da se ima jajnih stanica???
6-8....više???? :shock:
10 - 15 ako imaš sreće, a ako ne onda "samo" 3 kao ja. Kad sam rekla dr. "Kaj, samo 3?", nasmijao se i rekao "Čuj,čuj sad nju, još nije zadovoljna"![]()
Hvala Gabi, meni je rekao samo da imam preko 13, pa valjda će to biti sretna brojka....
Hvala puno....
I za one cure koje su kao ja zaboravile vaginaletu navečer....kaže doktor nije strašno, ali ne stavljeti preko dana, već samo sljedeću večer nasraviti.... i ne izlagati se na sunce ako ste na injekcijama jer od toga može doći slabina....
Eto..nadam se da sam nekom pomogla....![]()
Ovo nisam znala, hvala na informaciji.slavonka2 prvotno napisa
EJ KOMADI JA VADIM BETU 26.5. NI SAMA NEZNAM GDJE BI JE VADILA..
ja cu test napraviti u ned tad mi je 12 dan od et-a
Nisam ni ja znala, ali jučer sam bila u šetnji ali kasno popodne, oko 18h, i bilo je malo sunce, a kada sam došla doma bilo mi je tako slabo da sam mislila da ću umrijeti....
otišla sam spavati u 19.30, MM me probudio za sprejanje ali smo zaboravili vaginaletu....
I kada sam rekla doktoru, prvo pitanje je bilo da li sam bila na suncu....
Eto...
A ovo pitanje za vaditi betu i mene zanima...pa čekamo odgovor...da li se može na VV; naravno - treba uputnica??????![]()
beta se može vadit na VV-u (ja osobno nisam nikad tamo vadila), nalaz ide dr.-u i onda dođete oko 12:30 i dr. vam kaže rezultat (zbog toga sam ja vadila privatno, nalaz gotov za sat vremena, ja ga vidim prva dok dođem do VV-a sredim misli i emocije)
Betu možete raditi na VV-u i za to je potrebna uputnica od soc. ginekologa. Vađenje krvi je ujutro, a uputnica se predaje na šalteru lijevo II kat.
Nalazi su obično iz 12 (bar kod L.). Čekate ispred ordinacije da vas doktor porozove i onda vam on kaže rezultat (možete nazvati sestre i točno provjeriti kad se po novom to obavlja).
Također je možete raditi i privatno i onda plaćate oko 160 kn. Poliklinika Sunce (Trnje i Jarun), Breyer (Ilica)... Ja sam radila i u Suncu (Jarun) i u Breyeru. U Suncu mi je bilo gotovo za sat vremena, a u Breyeru poslije 13. Nalaz mi je dostavljen mailom.
Sretno svim čekalicama i curama u postupcima.
![]()