Hvala puno cure na pomoći....![]()
hvala ti da znam i za moguče simptome.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliku betu i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~svimazuzu prvotno napisa
i
![]()
Nova regulativa od strane HZZO-a je koma za pacijente na VV-u. Po novom, sestre sve vode preko kompjutera i sad se samo na komunikaciju sa sestrama čeka po sat i pol. Red više nije do lifta neko do WC-a ili do labosa za vađenje krvi (ovisi gdje se okrene zadnji kraj).
Nekad se čekalo na to da vas primi doktor, a sad se čeka za predaju papira.
Broj pacijenat se nije zančajno povećao, čak su im i smanjili postupke, ali zato je gužva stravična.
Nemam pojma kako im pomoći.
Ja sam u stimulaciji na pikice išla na VV i bila sam gotova za 15-ak min. Sad mi se čini da je lutrija proći ispod sat vremena pogotovo ujuto kad dolazi većina pacijenata.
Iako, izgleda smo uputnice obrađuju preko compa svi čekamo oko sat vremena.
U redu su u isto vrijeme oni koji:
1. predaju uputnice
2. predaju papire s protokolom nakon UZV-a
3. čekaju na pikice
4. ...
E pa sad, svi imaju istu važnost, ali bi bilo lijepo kad bi bar dobili još jedan šalter samo za predaju uputnica. Onda mi se čini da bi malo ubrzali postupak.
Imam dojam da im klinika baš ne izlazi u susret i stoga su mi svi oni još draži.
Ako im treba još jedan comp. pa evo ja ću prva doinirati novce samo neka naprave malo humanije uvjete za doktore, biloge, sestre i pacijente.
Kad bi bar preselili one dvije ordinacije do L. i sve to dali njima, možda bi se mogli bolje organizirati :?
Babel, ja se u potpunosti slažem sa tobom, znala sam čekati po sat i pol za sestre, i strašno je....zato smo skupili hrabrosti pa me MM pika sam....
Ali i ja bi donirala novac ili bilo što samo da pomognemo i njima i nama, jer je strašno....
A istina je da sada sve mora preko kompa unositi i traje cijelu vječnost...
I te sestre su divne koliko toga pretrpe, a bolinica bi svakako trebala obratiti više pažnje i dati im veće prostorije. nadam se da netko čita ovo pa da im barem prenese ....![]()
Upravo sam postala šmrkalica :D :D došla m dva dana ranije na moje :shock:
Bebel slažem se u potpunosti s tobom![]()
Usrijedu počinju pikice,ali iskreno malo me strah svega toga al se nedam.
---------------------------------
ja 83,endo.,pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82 sve ok
1 IVF vv -počelo je počelo :D :D :D
od sada je sve u Božjim rukama
Ana ne daj se ....ja sam na pikicama već 5 dana i sve je ok...
Mislila sam da će biti gore, ali nije...ne dam se ja....
moje si godište, pa reci koji dan ideš na VV i kod koga si da se upoznamo ako želiš, jer imam osjećaj da sam tamo najmlađa....
pozzz![]()
I ja svaki put kad dođem imam osjećaj da sam najmlađa i da se svi pitaju kaj ja radim tamo...
slavonka i ana, sve smo berba ´83!
meni kasni 5 dana, izgleda ko da će doći, ali ne dolazi, non stop sam na wc-u i špijuniram hoće li više.
ana, jesi se naručila za srijedu?
U potpunosti se slažem s tobom. Prije su mi bili super, ali sad su mi još draži. Ali kako pomoći i njima i nama? :/Bebel prvotno napisa
Ja sam u subotu rekla dr. da bi trebali cijeli kat osloboditi samo za nas i zaposliti još kojeg dr., sestre,..., ali gdje naći doktora (još tako dobrog da se može uklopiti na VV).
Svaka ideja za pomoć VV je dobrodošla, a mi sve spremne na suradnju.
Draga iskreno sam se i ja osječala da sam najmlađa napokon nisam jedina,ja ti u srijedu idem gore jer mi je 3 dc na uzv i pikicu kod Lučija sam rado bi se upoznala bar bi nam čekanje prije prošlo.Kada si ti dolazila 3 dc gore.slavonka2 prvotno napisa
pozdrav nadam se da se vidimo gore![]()
Jelenkić - Meni je kasnila 17 dana, ali se od srca nadam da ćeš dobiti još danas jer ja znam kako je iščekivati a ona neće....
ja sam isto u srijedu na VV, i baš mi je drago da je berba 83 našla društvo.... :D
Nisam jer mi je ona plava sestra rekla da se ne moram naručiti nego da samo dođem,jer sam ju odmah pitala da se naručim pa je rekla ne da samo donesem uputnicu za ivf.Čitam postove i više mi nije niš jasno neko da treba,a meni rekli da netreba. :?jelenkić prvotno napisa
Ana ja sam kod doktora A...i došla sam na 3 dc u 6,20, ali nisam došla na red do 9 jer sve one koje već primaju pikice idu na pregled i ultrazvuk bez čekanja kod sestara, već ih doktor prve prozove na brzinu bez uputnice, a sada sam i ja jedna od njih....
Možemo se upoznati ja sam isto tamo u srijedu u 7,15 h.... :D
Ana ne moraš se naručivati, samo donesi uputnicu i to ti je za sve preglede koji slijede...Možda ćeš samo duže čekati, kao što sam rekla jer prvo gleda one koje se već pikaju, ali od sljedećeg puta i ti si među njima....![]()
Evo prijedlog(a)...
* omogućiti doktorima mikrofon kako bi mogli prozivati dovoljno glasno da žene nemoraju stajati pored vrata
* Nabaviti uređaj za prijavu kod sestara (poput onih u bankama) sa 3 opcije
a) samo injekcija
b) vraćanje dokumentacije nakon pregleda od doktora (bez injekcije)
b) ostali (novi pacijenti, postojeći pacijenti koji nisu u postupku)
* Za davanje injekcija omogućiti termin do 9:30 ali tako da jednoj sestri uvijek bude prioritet "rješavanje" tih pacijentica (Sestra Marija je to radila po principu "svi koji trebaju samo injekciju molim vas samnom" i sve cure odu u salu na kratko pikanje)
* Pregledi žena koje nisu u postupku omogućiti tek nakon 11 sati
* Pisanim tekstom obavijestiti mušku populaciju pacijenata da ne sjede na stolicama u prostoru ginekologije
* kupiti scaner za očitavanje uputnica i staviti barcode na dokumente od pacijentica radi bržeg unosa podataka.
* Nagovoriti dr. A i dr. L da počnu koristiti računala kako bi svi podaci automatski ostali pohranjeni u sustavu.
* Definirati vrijeme za narudžbe za dogovore oko postupaka kako ne bi telefoni kontinuirano zvonili dok obavljaju druge poslove.
Osim uređaja za prijavu sve ostalo je vrlo jeftino i brzo izvedivo.
![]()
Ajmo dalje prijedloge....
jelenkić kad si ti gore u srijedu kak ćemo se prepoznati bilo bi mi drago da se upoznamo. :D
Bravo Dodirko. :D Cure, stvarno bi bilo lijepo da vaši mužići ne stvaraju gužvu pred ambulantama. Pa mogu lijepo malo prošetati i popiti koju kavicu dok vi ne obavite svoje.
Pa kaj dr. L ne koristi komp?. Dr. A da.
Dodirko SKIDAM KAPU ZA PRIJEDLOGE,
sva čast....mislim da bi ovo što si nabrojala uvelike olakšalo stvar...
jer ja sam prva koja ne čuje doktora da me proziva jer ne želim sjediti na vratima...
ja se pikam sama tj. MM ali moram samo vratiti papir nakon pregleda kod doktora, pa da ne čekam u zmiji do wc zamolim prvu koja je na redu da vratim papir sestrama, ali ostale ne znaju zašto ja idem preko reda, pa me bude sram jer misle da se uvaljujem....
soba kod sestri je tako mala da je to užas....a samo da daju šalter na koje se predaju papiri i uputnice, bilo bi duplo lakše....
neka naprave kasicu za doniranje novca i preuređenje odjela, mislim da bi svi dali....
:D
Potpisujem, a posebno sljedeći navodDodirko prvotno napisa
![]()
Ja sam i dalje kod prijedloga da bar isele one dvije ordinacije do L.
Tamo max vidim po 4 pacijenta i to je to.
Od ta dva prostor se može čudo napraviti uz mala ulaganja.
Mikrofon doktorima obavezno! Ako ne stojiš kod vrata nema šanse da čuješ kad te prozove.
I ja sam za prijedlog od Bebel ali za to trebaju veće promjene.
Ovo ostalo je izvedivo bez da se dira organizacija bolnice ili utječe na nečiji rad.
ana, za sad još uvijek ne dolazim u srijedu jer m nikako da stigne, ali ja joj se ipak nadam...
podupirem sve navedene prijedloge za poboljšanje stanja jer ovo trenutno postaje preopterećujuće za sve nas, i sestre i doktore i pacijente!
Tamo bi se bez problema mogle preseliti sestre, a ne ovako, rade natiskane ko sardine u konzervi. S jedne strane bi mogli napraviti šalter za predavanje uputnica, a s druge ulaz za davanje injekcija.Bebel prvotno napisa
Bokić svima
Eto, od mene još uvijek niš...M nikak da stigne, već 5 dana kasni![]()
Potpisujem sve prijedloge...jedan bolji od drugog :D
Jelenkić, možda nas dvije skupa krenemo u svoju borbu, tko zna?!!?
Sve me strah uopće doći gore s obzirom na sve ove novosti s naručivanjem i ograničavanjem broja postupaka...grrrr...
svim mojim dragim suborkama.
slavonka2 -bila sam gotova u 7.35 a za pikicu sam čekala do 8.45
nije mi rekao kada je punkcija , mislim da ćemo ipak zajedno ,pitala sam ga koliko ih ima rekao je - vidjet ćemo- ima ih dovoljno , smanjio mi je pikice na 3 kom , vidimo se u srijedu ja sam gore u 7 , možda i malo prije[/u]
Evo provjerila... pozivni sustav košta cca 3500 - 5000 kn za sve 4 ordinacije (sestre, doktori, biolog)...
ajmo skupit na žiro račun nečiji, pitati dr ili sestre, pa da se to kupi, kao donacija..kad bi nas 100 dalo 30 kn to bi bilo to, a svaki dan je tamo 100 žena!!!!!!!!!!!!!!Dodirko prvotno napisa
Dodirko, pa to ne bi bilo teško prikupiti. Trebalo bi postaviti neku kasicu, po mogućnosti sestrama u sobičak, da ubacimo unutra koju kunu.
ma bolje na žiro - račun :/Gabi prvotno napisa
BRAVO DODIRKO
I JA MISLIM DA BI BIO BOLJI MIKROFON JER KAD TE DRUGI PUT PROZOVE DR TI SI VEC NA VRATIMA I PRAKTICKI TI SE ZADERE U UHO![]()
BRAVO :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
slavonka2- zaboravih na mah-mah![]()
svi curkama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uzmite za kaj vam trba
Ja bi im to poklonila kada jedom ugledam betu veću od 100![]()
Jelte da to nije Mitno i korupcija.... ništa i nikoga ne potkupljujem.... Doniram![]()
Joj, Dodirko, zakon si...Dodirko prvotno napisa
![]()
Nego cure, ja fakat mislim da to nije loša ideja, samo ne znam dal je to gore izvedivo...ne kužim se u te stvari.
Ako je, mislim da se oni gore ne bi bunili jer bi svima samo olakšalo posao.
Trebalo bi ih pitati kaj misle o tome?!?
Ja sam prva koja bi dala i više od 30 kuna za sve one žene koje dolaze poslije nas....jer netko mora biti taj tko će sve pokrenuti.....
oni ne kukaju, rade kako znaju s onim što im se da....
i kada vidim da doktor pije kavu istovremeno i piše mi nalaz bude mi slabo...očito je da ih fali a nas je puno....ni jesti ne stignu....a koncentracija im je još dobra pored sveg posla koji obave u takvim uvjetima....
Recite samo gdje treba uplatiti - TU SAM....![]()
Mimimuc - žao mi je što si tako dugo čekala za pikice, ali vidimo se u srijedu...i nadam se u ponedjeljak na punkciji pa da zajedno iščekujemo betu.... i nadam se da će i tvojih jajnih stanica biti dosta i da budu dobre.....
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdrav svim curama! Može li mi koja od vas reći gdje je u Zagrebu moguće kupiti - vrkutu tj. čak od vrkute. Pokušala bih s njime zadebljati endometrij.
Ispravak netočnog navoda: umjesto čaktreba pisati - čaj od vrkute!
Upravo sam se vratila s VV.
u čuvenom "ogromnom repu" tj. redu sam čekala točno dva sata..![]()
a za dr. A samo 15 min.
cista je pukla i službeno krećem s drugim AIH-om.. napokon.. :D
Ja ne znam na žalost di kupiti čaj jer nisam iz zg-a tj. preselila sam se prije 1g ovdje.
a za rep - šiškice baš mi je žao za čekanje...
to je strašno...![]()
ja malo čitala o tom čaju i čak pročitala da i nije tako dobar kakos e prvotno govori! neke su cure poptuno izgubile iscjedak karakterističan za ovulaciju, što će reći, umanjile si ovulaciju, pa prvojeri još malo..mislim, samo dobronamjeran savjettesla prvotno napisa
![]()
ima čaj od vrkute u skoro svakoj biljnoj ljekarni, ili ga se može naručiti u običnoj ljekarni. ja sam ga naručivala u našoj lokalnoj i stizao je već drugi dan, onaj od Subana iz Samobora. Meni osobno nije nikaj pomogao, niti regulirao m, niti očistio jajnike, ko da ga nisam uopće pila.
Šiškicapuno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za uspiješan AIH.
Cure koje su kod dr L. kada ste dolazile 3 dc da znam od prilike i na vrijeme čekanja s obzirom da su gužve.
------------------------------------
ja 83.endo.,pcos
2007.op.endo.lpsc
mm 82.sve ok
1 IVF vv - počelo je počelo :D :D :D :D
od sada je sve u Božjim rukama
joj, vasi prijedlozi su divni, pogotovo se slazem s mikrofonom, ono je koma, sve se nabiju u predlabos sali, ne mres disat, ak odes tri metra dalje nis ne cujes. joj, curke, u toj svoj mojoj pomutnji, ja sam izgubila povijest bolesti, u zutom reiffeisen fasciklu su mi svi podaci, jos i spermiogrami, nalazi iz vadjenja krvi, ma koma, ko da je nestalo. sad se uz cekanje bete jos i oko toga zivciramu subotu sam ga imala, u nedjelju dosla na pikicu i neeeemaaa. pitat cu sestre da mi nije gore ostao
predlažem Dodirko za managera odjela humane reprodukcije na VV-u i čim postane menagerica da mene uposli kao socijalca i terapeuta koji će s ljudima pričati i olakšavati im vrijeme koje provedu na čekanju
Dodirko bravoza prijedloge
Marta26, ne brini, sestre su ti ga sigurno stavile u tvoj karton. I ja sam jednom tako "posijala" putni nalog. Ali one to sve uredno za nama pokupe i čuvaju. Baš su zlatne.![]()
Zuzu nadam se da ti je prijao jutarnji napitak na balkonu. Ja izbjegavam bilo što sa kofeinom jer imam osjećaj da mi diže tlak, a čaj mi se ne pije
.
Danas sam srela curu sa VV, koja je pred Božić rodila dvojke, dvije cure. Došla me ohrabriti kako bi mi pokazala da se vrijedi boriti. Njoj je to bila druga trudnoča. Iz prve ima dečkića. Cure cu premedene. A ona ponosno govori da moraju biti savršene jer su Lučijeve
.
Podržavam plan za rasterećenje cijelog sistema na VV. Neznam zašto ne uzmu jednu dvije srednjoškolke koje moraju obavljati praksu pa da one preuzmu npr. pikanje (ak je moj muž, po struci autolimar, sve naučio i uvježbao se, onda ni praktikanticama ne bi bio problem). Razglas obavezno, jer ovo igranje "pokvarenog telefona" psihički umori. te treba proširiti predsalu za IVF, jer ona 4 kreveta za ležanje su premako. Zadnji put kad sam ja bila na punkciji, nekolicina cura doslovno nije mogla ustati , a moraš izaći :/ . Ak se da mogli bi sve organizirati sad preko ljetnih praznika. Ja sam za svaku vrstu akcije.
Ajme pa to je grozno da se poslije punkcije žene doslovce istjeraju iz kreveta.....![]()
Nisam znala da je to tako, i bolje je da nisam jer je to užas....
Definitivno je vrijeme za promjene....