Nova regulativa od strane HZZO-a je koma za pacijente na VV-u. Po novom, sestre sve vode preko kompjutera i sad se samo na komunikaciju sa sestrama čeka po sat i pol. Red više nije do lifta neko do WC-a ili do labosa za vađenje krvi (ovisi gdje se okrene zadnji kraj ).
Nekad se čekalo na to da vas primi doktor, a sad se čeka za predaju papira.
Broj pacijenat se nije zančajno povećao, čak su im i smanjili postupke, ali zato je gužva stravična.
Nemam pojma kako im pomoći.
Ja sam u stimulaciji na pikice išla na VV i bila sam gotova za 15-ak min. Sad mi se čini da je lutrija proći ispod sat vremena pogotovo ujuto kad dolazi većina pacijenata.

Iako, izgleda smo uputnice obrađuju preko compa svi čekamo oko sat vremena.
U redu su u isto vrijeme oni koji:
1. predaju uputnice
2. predaju papire s protokolom nakon UZV-a
3. čekaju na pikice
4. ...
E pa sad, svi imaju istu važnost, ali bi bilo lijepo kad bi bar dobili još jedan šalter samo za predaju uputnica. Onda mi se čini da bi malo ubrzali postupak.
Imam dojam da im klinika baš ne izlazi u susret i stoga su mi svi oni još draži.
Ako im treba još jedan comp. pa evo ja ću prva doinirati novce samo neka naprave malo humanije uvjete za doktore, biloge, sestre i pacijente.
Kad bi bar preselili one dvije ordinacije do L. i sve to dali njima, možda bi se mogli bolje organizirati :?